Bana çok ayıp geliyor başkasının parasının üstünde hak iddia etmek “para var ama verimiyorlar” ne münasebet size para vermek zorundalar mı? Eliniz ayağınız tutuyor çalışın kazanın.. başkalarından niye beklentiye giriyorsunuz adamlar büyütmüş okutmuş etmiş bi de paraları üzerine hak iddia eder gibi bize vermiyorlar.. ya ne ayıp ediyorlar(!)Merhaba Hanımlar,
Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
gelirimiz normalin biraz üstünde
Maaşlarımız yetmediğinden ve hayat pahalılığından olabilirmi sizce hanımefendi birikim sıkıntımız ??????
2 tarafın ailesindende hiç destek yok
Şu mesajlar bile herşeyi açıklıyor ama neyse.Kendi annem babam yok hanımefendi
Yahu insan utanır zaten koca koca insan olup evlenecek yaşa gelip anne babadan ev araba istemeye. Ben utanırım, benden isteselerde almam. Okutmuş büyütmüş meslek sahibi yapmışım yani.
Seni biliyorum sırf borç yüzünden çocuk erteleyen birisin, sende gidip birine el açabilirdin ama kendi paranla kendi emeğinle almayı seçtin. Taktir edilmesi gereken bu bana göre.
Sen sürün ama evladın sürünmesin Allahım benim de kızım var inşallah bu kafada olmaz.. ben gencecik yaşımda otobüs metrobüs sürünerek işe gideyim 3 kurul biriktireceğim diye sonra elim oğlu/kızı gelsin biz ev alacağız para verin.. ne münasebet ya.. ayrıca eşiniz tek çocuk mu size verirse diğerlerinin hakkı nolacak onlara haksızlık değil mi?Ben kızıyorum yani ne biliyim varsa evladına ver evladın sürünmesin
Valla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet benimde bir arkadaşım var aynı konu sahibi gibi kiradalar zor geçiniyorlar evlerinde kombi dahi yok elektrikli soba var aileler zengin evleri yerden ısıtma çocuklar donuyor o evde inanın ailelerin umurlarında değil evlenirlerken bile birsey yapmadilar çok fazla evlenen kari koca karsiladi cogu seyi simdi siz bunlara anne baba mı diyeceksiniz ne diyeceksiniz merak ediyorum bence bu tarz insanlar anne baba olmasınYoo ev almak yükümlülüğünde değil. Oldu, okudu meslek sahibi yaptı evlendi bi de üstüne ev alsınlar. Bu insanlar hiç rahat görmesin mi habire çocuk için borca mı girsinler? Emekliliğinde gezmek rahat etmek onların hakkı değil mi? Ömür boyu çocuklarına mı harcasınlar herşeylerini. Ütopyada yaşıyorsunuz sanırım.
Aynen senin mantık iste bakamayan kendi keyfine duskun insan cocuk yapmasın bu kadar basit sizede zor geliyor herhalde sizin imkaniniz varken cocuguna destek olmak sizinde kafanız çok güzel tam bencil kafasıKafalar pırıl pırıl ya ev mı alsınlar şaka gıbı yükümlüler bırdeBiz buna hep versınler bız yıyelim dıyoruz. E madem evlenmeyın kardeş nıye evlenıyorsunuz? İşinize gelince çekirdek aılem mahremım onlar dış kapının dış mandalı ama iş paraya gelince vercekler tabı Evlılık sorumluluktur olgunluk gerektırır. Bunları yerıne getıremeyen evını geçindiremeyecek ınsan aılesının evınde yaşasın.
Niye kötü aıleler evlenırken bı zahmet her otu boku aıleler karşılıcak değildi. Evlenenler onlarlen her şeyı aıleler mı karşılasın? Her aıle ılla ki yardım ediyor. Her şeyı bı zahmet aılelere yıkmamak normal zatenValla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet benimde bir arkadaşım var aynı konu sahibi gibi kiradalar zor geçiniyorlar evlerinde kombi dahi yok elektrikli soba var aileler zengin evleri yerden ısıtma çocuklar donuyor o evde inanın ailelerin umurlarında değil evlenirlerken bile birsey yapmadilar çok fazla evlenen kari koca karsiladi cogu seyi simdi siz bunlara anne baba mı diyeceksiniz ne diyeceksiniz merak ediyorum bence bu tarz insanlar anne baba olmasın
Arkadaşım ebeveynin sorumluluğu; iyi beslemektir, bakımını iyi yapmaktır. Ona güzel bir ahlak vermektir.Valla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet benimde bir arkadaşım var aynı konu sahibi gibi kiradalar zor geçiniyorlar evlerinde kombi dahi yok elektrikli soba var aileler zengin evleri yerden ısıtma çocuklar donuyor o evde inanın ailelerin umurlarında değil evlenirlerken bile birsey yapmadilar çok fazla evlenen kari koca karsiladi cogu seyi simdi siz bunlara anne baba mı diyeceksiniz ne diyeceksiniz merak ediyorum bence bu tarz insanlar anne baba olmasın
Asıl bencil kafası sizinkidir kusura bakmayın. Hep bana hep bana alınsın kafasıdır. Hep bize yapılsın, yaşlı insanlar ömürleri boyunca bize baksınlar kafasıdır bu.Aynen senin mantık iste bakamayan kendi keyfine duskun insan cocuk yapmasın bu kadar basit sizede zor geliyor herhalde sizin imkaniniz varken cocuguna destek olmak sizinde kafanız çok güzel tam bencil kafası
Bu durumda konu Sahibi de çocuğuna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyeceği için (misal kendine ev alamıyor çocuğa nasıl alsın) çocuk sahibi olmasın öyle mi.. çocuk sahibi olmak demek asalak yetiştirmek değildir.. çocuğunu okutup etmişsin düğününü de yapmışsın ee daha ne yapsın ebeveyn?Valla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet benimde bir arkadaşım var aynı konu sahibi gibi kiradalar zor geçiniyorlar evlerinde kombi dahi yok elektrikli soba var aileler zengin evleri yerden ısıtma çocuklar donuyor o evde inanın ailelerin umurlarında değil evlenirlerken bile birsey yapmadilar çok fazla evlenen kari koca karsiladi cogu seyi simdi siz bunlara anne baba mı diyeceksiniz ne diyeceksiniz merak ediyorum bence bu tarz insanlar anne baba olmasın
ev almadan çocuk yapılamıyor mu yaşınızda ilerliyorMerhaba Hanımlar,
Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Bu da soru mu? Tabiki kul köle olsun. El pençe divan evlatları ne isteyecek diye beklesin.Bu durumda konu Sahibi de çocuğuna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyeceği için (misal kendine ev alamıyor çocuğa nasıl alsın) çocuk sahibi olmasın öyle mi.. çocuk sahibi olmak demek asalak yetiştirmek değildir.. çocuğunu okutup etmişsin düğününü de yapmışsın ee daha ne yapsın ebeveyn?
Demek istedigim o degil ben herseyini karsilasin demedim bakın bi cocugunuz var evlenecek eger durumunuz varsa imkaniniz el veriyorsa evladiniza ev alirsiniz kiz tarafida para koyar ortak bir paydada cocuklariniz rahat etsin diye bunu yaparsiniz tabiki arabalaridir cocuklaridir evin butcesidir evlenene aittir. Zaten ailenin durumu el vermiyorsa yapacak birsey yok ama her iki tarafinda anne babası kendi evlerinde keyifler yerinde cocuklar sürünüyor insanin vicdani sızlar beNiye kötü aıleler evlenırken bı zahmet her otu boku aıleler karşılıcak değildi. Evlenenler onlarlen her şeyı aıleler mı karşılasın? Her aıle ılla ki yardım ediyor. Her şeyı bı zahmet aılelere yıkmamak normal zatenhem evlenırken artık ev ayrı bütçe ayrı bunu bılerek evlenıyorsun. Madem öyle zengın evı arabası olanla evlenın
hele sız bı cocugu buyutun okutun evlendırın sonra cocuklarınıza ayrı ayrı ev araba alın daAynen senin mantık iste bakamayan kendi keyfine duskun insan cocuk yapmasın bu kadar basit sizede zor geliyor herhalde sizin imkaniniz varken cocuguna destek olmak sizinde kafanız çok güzel tam bencil kafası
Bencıl mı? Pardon gerçeklerı söylemek neden bencıllık? Aıleler yardımcı olur ama her haltıda onlar yapsın kafası zihniyetı olduğu için sizin gibilerde hep bana hep bana kafası oluyor. Asıl bencıllık budur. Normal ınsan bırıkım yapar evlenır öyle başkalarına sırtını yaslayarak olmaz onu yapandanda hayır gelmez evını bıle geçindiremez. Hayır yanı evlenen sızken eşi çalışmaz aılelerden bekler para versın. Eşi sensın zorluk çeken çalışır oncelık eşlerdır. Eşi düşüncek. Öyle armut piş ağzıma düş olmuyorAynen senin mantık iste bakamayan kendi keyfine duskun insan cocuk yapmasın bu kadar basit sizede zor geliyor herhalde sizin imkaniniz varken cocuguna destek olmak sizinde kafanız çok güzel tam bencil kafası
Evet ailevi problemler var ve ben burda herşeyi yazmak zorunda değilim seni tanımam etmem kardeşim bu kadarŞu mesajlar bile herşeyi açıklıyor ama neyse.
Konuyu çarpıtmayın hanımefendi ben imkanları el verdiği ölçüde dedim konu sahibi ailelerin durumu cok iyi demis konusmanin icinde cimbizla kelime cekmeyinBu durumda konu Sahibi de çocuğuna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyeceği için (misal kendine ev alamıyor çocuğa nasıl alsın) çocuk sahibi olmasın öyle mi.. çocuk sahibi olmak demek asalak yetiştirmek değildir.. çocuğunu okutup etmişsin düğününü de yapmışsın ee daha ne yapsın ebeveyn?
Valla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet benimde bir arkadaşım var aynı konu sahibi gibi kiradalar zor geçiniyorlar evlerinde kombi dahi yok elektrikli soba var aileler zengin evleri yerden ısıtma çocuklar donuyor o evde inanın ailelerin umurlarında değil evlenirlerken bile birsey yapmadilar çok fazla evlenen kari koca karsiladi cogu seyi simdi siz bunlara anne baba mı diyeceksiniz ne diyeceksiniz merak ediyorum bence bu tarz insanlar anne baba olmasın