eve giren kayınvalide vol 134545352

GelenKutusu ya varya şu alıntıladığın yazı beni çok etkiledi.

ama çözümü var mı?

yani bu insanlarla tamamen ilişkileri koparmak istemiyorsan, sadece sınırların konusunda diretmek istiyorsan, pembesu nun konusundaki gibi kv yi hayatından çıkarmak yerine onunla ortak bir yaşam kurmaya çalışıyorsan, ne yapacaksın?

gerçekten ben de bu saygısızlığa laubaliliğe çok tanık oluyorum. ama kalp kırmayayaım diyorum. ama bu kişilerle az görüştüğüm için o kadar sıkıntım yok. ama bu konudaki gibi bir durumda ne yapılabilir bilemiyorum.

Benim kayınvalidem de anahtar istemişti
Hem kendi de çalışıyor, hem başka semtteyiz
' Size yemek bırakırım ' adı altında
Sözlüydük o zaman, sözlüme dedim ki ne münasebet herkesin anahtarı kendisinde durmalı. Hem annen de çalışıyor, kendi evinin yemeğine bile yetişemezken başka semtte olan bizim eve ne yemek bırakması. Biz yemeğimizi kendimiz yaparız, ben kimseye anahtar vermem kimsenin de anahtarını almam haberin olsun.
Tamam dedi, mesajda yerine iletildi

Yani hem anahtar verip hem niye girdi demeniz tuhaf
Zaten fazla meraklı insanlar anahtarı isteyiş amacı budur

Yaptığınız tek hata aile durumunuzu dışarıda anlatmaniz olmuş şimdi her ufak bir şeyde başınıza kakacaklar

Konu sahibi zaten kv hayatından çıkarmak istemiyor ki. Sınırlarını aşmasını istemiyor sadece. Ortak hayata devam edip ama aynı zamanda sınırları koruyarak.

Biz kültür olarak pek sınır koyan bir millet değiliz ama ben aslında var olan sınırlarımın ihlal edilmesine ilk sesimi çıkardığım zaman çok ters tepkiler aldım. Örneğin annem bana küstü. Çünkü sınırlarımı ihlal eden kişilerden biri oydu ve ben ona bundan rahatsızlığımı söylemiştim ama dediğim gibi kültürel olarak anlaması zordu.

Yani zor bir süreç.

Ama ben böyle çok daha mutluyum. Benim sınırlarımı ben istemediğim halde, zorla ihlal etmeye çalışan kişiler benden uzak kalabilir. Annem bile olsa. Not: Annem artık bana gelmiyor, küsüz. Ama düzelecek biliyorum. Anlayacak beni ileride.

Bende eskiden ayıp olmasıncılardandım, yetiştirme tarzımız sağ olsun
Sonra biraz gözüm açıldı
Oh be dünya varmış diyorum

of bu konu çok derin.

çünkü aileler işin içine girince hepten çıkmaza giriliyor.

eşimin ailesi ile kişisel sınır konusunda sıkıntım yok, ama eşimin var.
ailesi tam ilk gönderdiğin makaledeki 2. tip aile ki, herkes herkesin işine karışmak konusunda fütursuzca yorum yapabiliyor, Allahtan gelinlere karşı değil bu tavırları, kendi çekirdek ailelerinde.
ama inanır mısın, eşim 30 yaşında hala ailesinin hoşuna gitmeyecek bir iş yaparken geriliyor, üzülüyor, kafaya takıyor...

Bu yazıyı okutman bir işe yarar mı?

k.validenizle olan ilişkinizi, sıkıntınızı iş arkadaşlarınıza anlatmanız hiç hoş değil. hiç ummadığınız anda, ummadığınız şekilde yüzünüze vururlar. özeliniz bırakın size kalsın. hani evinizi özel görüyorsunuz ama ilişkileriniz ortada gibi olmuş.

şahsen ben dalgın, unutkan bir insanım. evime iyi niyetle annelerin girmesinden, eksiği kapatmalarından hiç rahatsız olmam gibime geliyor. ama eksik kapatma değil de, açık arama şeklindeyse siz haklısınız. gelinin evi şöyle böyle dağınıktı veya kombiyi açıp gitmiş, bir de kadın olacak. boşu boşuna gidip çalışıyor gibi bir şeyler duydunuz mu? duyduysanız çıkın alın anahtarı. duymadıysanız ileriki günlerde bu durumun illa faydasını göreceğinizi düşünüyorum. eşinize neden bağırdınız? adam ne yapsın ki? annesini terbiye mi etsin, kalbini mi kırsın? eski konunuzdan uyardığını hatırlıyorum, bundan ötesini yapamaz. teyze kendine iş bulmuş, size kendince destek oluyor. eğer her şeye rağmen rahatsızsanız, anne defalarca rahatsızlığımı söyledim ama anlamadın. lütfen anahtarımı geri ver deyip al. bir kaç gün soğukluk olur, sonra o da bu duruma alışır. temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bu konuyu eşinizin önüne koymaktansa, bir kerede çözün işi.

Tek kayınvalideye anahtar vermek değil
İşyerindekilere de her sorununu açman da hata mesela
Bana fazla soğuksun derler ama kocası çıt dese gelip anlatanlardansa böyle olmayı tercih ederim
Bir de samimi bulmuyorum, o kıza her gün gidip eee bugün kocanla nasılsınız diyenler var mesela
Başka işi gücü yokmuş gibi

siz iyi yada kötü bu durumu tam çözememiş olsanız da en azında durumu biraz yumuşatmışsınız.evet ben de olsam rahatsız olurum o ayrı bir konu ama seni de çok iyi anlayabiliyorum.bazen insanın basireti bağlnıyor.arkadşların yüzünden eşinle ve kv bozuşma.bekara koca boşamak kolay derler onlara da geriden konuşmak kolay.kesinlikle kimsenin seni kötü etkilemesine izin verme.arkadaşlarına laf düşürme ve fırsat da verme.bu sizin hayatınız.bk arkadaşların seni gaza getirip eşinle kavga etmene sebep oldular şimdi hangisi yanında.sen kavga ettiğinle kaldın.eşinin gönlünü al.bak yarın öbür gün bebeğin olunca o bakacakmış.ondan daha fazla kme güvenip emanet edebilirsin yavrunu.bunları bi düşün derim.yine söylüyorum kv yaptığı yanlış ama demek ki kendini işe yarar hissediyor sen de çok üzme kendini.

Ay o kadar ve o kadr haksiz buldumki sizi.
Kadin napmis ya??
Kombiyi kismis, iyilikte yaramiyor.
Kocanizdan bin kere ozur dilemelisiniz.
Naptin adamin anasi size??
Bide gelmis " cocuk olunca o zmn baska" diyosunz. Ne baska be? Acik acik diyosunuzki : ay bedavadan etinden sutunden yararlanicam kvnin bebek olunca, basina aticam cocugu, buda benim hakkimdir, o baska bi konu" demeye getiriyosun. Uff sinirlendim ya.
Sizde haksiz oldugunuzu biliyosunz aslinda.
Ama neden burya konu actiniz bizden ne duymak istiyosunz hic anlamadim.
Burya konu yazicagina git anasini gomerken size hala askim bebegim diyen o erkege kendini affetirmeye calisin. Allttan altttanda kv dende ozur dileyin, bu kadin bunu hic ama hic haketmiyor.

Ailenin soğuk gelini burada
İlk seneden yengeler ilan etti, soğuk gelinmişim ben :)

İlk paylaştığın da dahil, yazıların hepsi şahane. Güzel paylaşım.

Arkadaşların çok kötü niyetli ve bence sen haksızsın.

Anahtari alsan hepsi biticek aslinda.

Kadinin tabiki kotu bir niyeti yoktur ama siz evde yokken girmesii sacma bence.anahtarinizi niye verdinizki en bastan boyle alistirmasaydiniz

Yanlış yapmışsın. Milletin ağzına gelip yakınlarını üzme. Özür dile. O sana laf söyleyenlerin de ağzına ş.ç .

Herkes de yazmıştır eminim, bence arkadaşlarına herşeyini anlatma. Burada anonim anonim anlat daha iyi hem objektif fikirler alırsın.

Kayınvaliden kendine göre ve eşine göre iyi niyetli olabilir ama iyi niyetli bile olsa senin rızanın olmadığı şeyi yapmaması gerek. Ben de olsam ifrit olurdum ya böyle aaa ama iyi niyetli diye manipüle edilmesine. İstemiyorsun arkadaşım ötesi var mı?

Vallahi ne desem bilemedim kaç defa anlattım anlamıyor diyorsun. Kötü birine de benzemiyor kadın yazdıklarına bakılırsa. Bence kırılsa da üzülse de üslubunca söyleyip anahtarı al. Eşin de ne derse desin amaan.

Yineliyorum arkadaşlarına herşeyini anlatma sonra önüne gelir

Uff okudukça bana geldiler ya. Resmen evliliğin sallammış bu konu yüzünden ne laftan anlamaz kadın ha neyi anlamıyo takıntılı falan mı Allah aşkına, anahtarı verip girme demek zaten saçma. Alıcaksın anahtarı anne kocamla aram açılıyo istemediğimi kaç kere söyledim diceksin mevzu kapancak bitcek. Yani sorun olduğunu bile bile girmek nedir b.k mu var Afedersiniz ama idare etmek zorunda değilsin. Arkadaşların olanı söylemiş sana. Gaza gelip eşini araman yanlş sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…