- 17 Eylül 2012
- 3.613
- 7.894
- 358
- Konu Sahibi oglumherseyim
-
Ne denir bilemedim ama tek bildiğim boşanın bebeğiniz doğduktan sonra ailenizin yanında çalışın ne bileyim çok zor bir hayatı seçiyorsunuz yapmadanız bunu kendinize de bebeğinize de.. Boşanın.. Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum.. Anneme babam bir kere gözümün önünde vurmaya kalktı ağlamıştım çok küçüktüm 5 yaşındaydım bana ağlama kızım annenle şakalaşıyoruz korkma demişti inanmıştım küçücük kalbim pıt pıt atıyordu korkudan.. Babam annemi dövmemişti boşanma nedenleri babamın annemi artık sevmiyor olmasıydı boşandılar bundan 26 sene önce.. Anneannem dedem dayılarım teyzelerim kuzenler hep bir aradaydık.. Çok mutluyduk.. Mutlu büyüdük.. Babam anneme sözlü şiddet uygulardı evi temizlerdi annem babam eve ayakkabıyla girip sen bu evin hizmetçisisin ben pislicem sen temizliceksin derdi tüp biterdi yemek yapılacak zıkkım ye derdi.. O zaman anlamıyordum çocuktum ama şimdi hepsi tek tek geçiyor aklımdan ve babamdan nefret ediyorum.. Evlendi bir kızı var doktor olacak... Varın siz anlayın.. Kusura bakmayın arkadaşlar uzun oldu gözlerinizi kanattım ama böyleydi.. Konu sahibi arkadaşım boşanmaktan korkmayın inanın şimdi yaşadığınız hayattan daha zor olmayacak..Arkadaşlar özür dilerim yemek yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın . Ben çok zor bir hayat yaşadım çok küçükken babasız kaldık abim erkek kardeşim pervasızdır evin babası olmak görevi bana kaldı 12 yaşımda başladım çalışmaya çok ezildim arkanızda hesabınızı soracak kimse olmayınca daha çok eziyor insanlar. Eşim benim arkadaşımdı o yüzden herşeyimi bilirdi başta çok direndim evlenmemek için öyle mükemmel bir adamdı ki ve bana öyle sahip çıktı ki kapıldım sırılsıklam aşık oldum. bazı sıkıntılarımız oldu nişablıyken ailesi yüzünden ama hep evlenince geçecek dedi. Evlendik ilk gece başladı herşey bana yardımcı ol beni anla sinir hastasıyım dedi bu arada görev yaptığı yerlere sık sık saldırılar oldu kaç kez ölümden döndüler kurbanlar kesildi Rabbim hepsini esirgesin sahip çıktım hep daha önce hiç uzun süren bir ilişkisi olmamıştı gariban ailelerin çocuklarıyız psikolojik olarak zor zamanlar geçirdik elini tutmak zorunda hissettim kendimi. ailesinin dolduruşuna geliyor ve ciddi saplantıları var birde dediğim gibi ailesi öyle şeyleri normalmiş gibi empoze etmeye başladı ki. Vuruyor arıyorum yahu biri desin ki oğlum sen ne yapıyorsun bu kadın hamile yazık günah annesi o senin küçük Allah ın diyor sövüyor diyorum kp için babanda benim annemin mezarına sövüyor diyor babasını arıyorum adam konuyu av balık muhabbetine getiriyor Baba silah çekti diyorum o seni seviyor korkutmak istemiştir diyor sonra da bugün ava gittim de vs diyor kendi aileme anlatamıyorum ikiz kardeşim Annemin yanında ve evliliği sıkıntılı Annem de rahatsız birde beni düşünsün istemiyorum. Aldatmaya teşebbüs etti millete araba paramızı kaptırdı dün bana sormadan birine borç vermiş bende üç gündür 50 lira harçlık versin diye dil döküyorum oğluma bişey alacağım. öyle giyinme kuşanma lüksüm yok ayağımda bir pantolon var senelerdir ha bu konuda hakkını yiyemem onunda öyle sadece birer pantolonumuz var kazancı ortalamalara göre çok iyi gel görelim hep yok babamda yok diye diye Allah elinden komple aldı herşeyini. Annesi abisi geldi 2500 lira harcadık 20 gün içinde biletlerine kadar aldık ama oğlumuza harcarken hep bi sitem ona gerek varmı vs biz yoklukla büyüdük. Ben yoklukla büyüdüm aç yattım diye oğluma nasıl yokluğu tattırayım yada oğlum senin baban bu kadar kazanıyor ama biz aç yatalım diyeyim. Ailenle konuşma arana mesafe koy ben sana istediğin gibi olurum diyor. Annem kardeşlerim yeğenim başka tek bir kimsem yok benim nasıl mesafe koyayım. Öyle şeyler yaşattılar ki bana ailece Rabbim diyorum bana yeryüzünde cehennemi yaşatanlara layığını ver.
hay agziniz bal yesin yaa verem oldum kanser oldum burda yazma mecburiyetim yok tabi ama tutamiyorum kendimiİnsanların duygularıyla oynanıyor gibi hissediyorum bu kadarı fazla geldi bana, her şeye bir bahaneniz var ya çok safsınız ya da çok akıllısınız bilemiyorum.
Böyle bir adamı baba yapacağıma ölürüm daha iyi siz iyi anne olabilirsiniz fakat kocanız babalık için uygun değil.
Aslında hiç bahane üretmiyorum şu cümleyi 1 ay önce deseydin o kadar haklıydın ki ne diyeyim ben karşı tarafta olsam bende aynı düşünürdüm belki insanların yaşamadığı acılar üzerine yorum yapması öyle kolay ki. Ben saf yada akıllı olduğumu düşünmüyorum çünkü bu kadarı ancak gerizekalılık gözüm açıldı kendime geldim ama zamanlama öyle yanlış oldu ki. Kocamın zaten Baba olmak gibi bir derdi yok ki umurunda değiliz ne oğlum ne ben..İnsanların duygularıyla oynanıyor gibi hissediyorum bu kadarı fazla geldi bana, her şeye bir bahaneniz var ya çok safsınız ya da çok akıllısınız bilemiyorum.
Böyle bir adamı baba yapacağıma ölürüm daha iyi siz iyi anne olabilirsiniz fakat kocanız babalık için uygun değil.
Baban gibi bir adamla yaşıyorum 1,5 senedir benim Babam Annemi hiç dövmedi ama çok yokluk çektirdi fakir olduğumuz için de terketti sanki fakirlik bizim suçumuz su çalışmayan kendisiydi şimdi evli 3 engelli çocuğu var.babam bizi bırakıp gittiğinde en küçük kardeşim 9 yaşında idi gelir dizime yatar ağlardı babam bizi neden sevmedi diye bende hep başımızda olsa da bizi dövse ama yanımızda olsa derdim. Baba dendiği zaman ağlardım ki bu konuda yeni yeni toparlıyorum bize sahip çıkan kimse olmadı senin anneannen dayıların teyzelerin gibi tam tersi istemediler bizi mutsuz büyüdük ezilerek. Oğlumda benin gibi baba dendiği zaman üzülmesin istiyordum ben. Baban gibi hep şikayet eden bir adamla evliyim Annen beni ne iyi anlar. Artık korkmuyorum boşanacağım öyle çok ödün verdim ki kendimden öyle çok üzüldüm ki. Oğlumu bu sağlıksız ortamda büyütmeye hakkım yok.Ne denir bilemedim ama tek bildiğim boşanın bebeğiniz doğduktan sonra ailenizin yanında çalışın ne bileyim çok zor bir hayatı seçiyorsunuz yapmadanız bunu kendinize de bebeğinize de.. Boşanın.. Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum.. Anneme babam bir kere gözümün önünde vurmaya kalktı ağlamıştım çok küçüktüm 5 yaşındaydım bana ağlama kızım annenle şakalaşıyoruz korkma demişti inanmıştım küçücük kalbim pıt pıt atıyordu korkudan.. Babam annemi dövmemişti boşanma nedenleri babamın annemi artık sevmiyor olmasıydı boşandılar bundan 26 sene önce.. Anneannem dedem dayılarım teyzelerim kuzenler hep bir aradaydık.. Çok mutluyduk.. Mutlu büyüdük.. Babam anneme sözlü şiddet uygulardı evi temizlerdi annem babam eve ayakkabıyla girip sen bu evin hizmetçisisin ben pislicem sen temizliceksin derdi tüp biterdi yemek yapılacak zıkkım ye derdi.. O zaman anlamıyordum çocuktum ama şimdi hepsi tek tek geçiyor aklımdan ve babamdan nefret ediyorum.. Evlendi bir kızı var doktor olacak... Varın siz anlayın.. Kusura bakmayın arkadaşlar uzun oldu gözlerinizi kanattım ama böyleydi.. Konu sahibi arkadaşım boşanmaktan korkmayın inanın şimdi yaşadığınız hayattan daha zor olmayacak..
Sizin zamanla ilgili takıntınız yok ki sonuçta çocuk doğunca düzelecek diye düşünüyorsunuz. Evlendiğiniz ilk gün ne olduğunu belli etmiş bu adam daha ne yapsın yani ayrılmanız için.Aslında hiç bahane üretmiyorum şu cümleyi 1 ay önce deseydin o kadar haklıydın ki ne diyeyim ben karşı tarafta olsam bende aynı düşünürdüm belki insanların yaşamadığı acılar üzerine yorum yapması öyle kolay ki. Ben saf yada akıllı olduğumu düşünmüyorum çünkü bu kadarı ancak gerizekalılık gözüm açıldı kendime geldim ama zamanlama öyle yanlış oldu ki. Kocamın zaten Baba olmak gibi bir derdi yok ki umurunda değiliz ne oğlum ne ben..
inanın o adam size bir kerecik el kaldırsın o çocuğun yanında bakın görmesi bile yeter vurmasa da o çocuk onu unutmaz emin olun.. Evet öyle bşr ortamda bile bile büyütmeye hakkınız yok o yüzden yapmayın bunu kendinize de ona da boşanmak en doğru karar.. Kendinize güvenin..Annesiniz artık kocaman kanatlarınız var evladınızı korutun kollayın onu iyi bi birey olarak yetiştirin inşallahBaban gibi bir adamla yaşıyorum 1,5 senedir benim Babam Annemi hiç dövmedi ama çok yokluk çektirdi fakir olduğumuz için de terketti sanki fakirlik bizim suçumuz su çalışmayan kendisiydi şimdi evli 3 engelli çocuğu var.babam bizi bırakıp gittiğinde en küçük kardeşim 9 yaşında idi gelir dizime yatar ağlardı babam bizi neden sevmedi diye bende hep başımızda olsa da bizi dövse ama yanımızda olsa derdim. Baba dendiği zaman ağlardım ki bu konuda yeni yeni toparlıyorum bize sahip çıkan kimse olmadı senin anneannen dayıların teyzelerin gibi tam tersi istemediler bizi mutsuz büyüdük ezilerek. Oğlumda benin gibi baba dendiği zaman üzülmesin istiyordum ben. Baban gibi hep şikayet eden bir adamla evliyim Annen beni ne iyi anlar. Artık korkmuyorum boşanacağım öyle çok ödün verdim ki kendimden öyle çok üzüldüm ki. Oğlumu bu sağlıksız ortamda büyütmeye hakkım yok.
Tipik el gördü desene size karşı tek bi iyi yanı yok .Ailesine çok düşkün bilhassa Annesine abisi ile beraber geldi Annesi gecekondu da yaşıyorlar ve fakir bi semtteler Annesi burdayken biraz varlık görsün diye bankada ki hali hazırda parayı yedi abisi de yan geldi yattı biletlerine varana kadar herşeyini biz aldık onlar keyif sürsün isi derdi. Kamuflaj giyiyor zaten eşim pantolonu sabah 5 akşam 5 dakika giyiyorum der almaz üstüne başına bi kaç arkadaşı ile bu felsefeyi edinmişler millete yedirmek varken de neden üstümüze başımıza alsın ki birilerine bişey ısmarlar hep hediye alır arabasını yıkatır
Farketmene sevindim canım kendinden çok ödün verdin vermişsin bu çok doğru biz kadınların duygusallık ve anaç davranıp onca şeyi görmezden gelme huyumuz çok var bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var avantajı şu evlilik konusunda eşinle anlaşamadığın yada kendini ispatlayamadığın bir durum olur sen haklısındır uzatmazsın ama eşin bunu görüp hatasını anlar ve düzeltir dezavantajı aynı konu içinde sen herşeyi gögüslersin ama eşin harbi sığırdır. Gene odun gibi devam eder iyi niyetini suistimal eder sen bunu göremezsin anlarım derim allah gözünü açsın ama sen bunu görüpde taviz verirsen ozaman bu acizliktir.Baban gibi bir adamla yaşıyorum 1,5 senedir benim Babam Annemi hiç dövmedi ama çok yokluk çektirdi fakir olduğumuz için de terketti sanki fakirlik bizim suçumuz su çalışmayan kendisiydi şimdi evli 3 engelli çocuğu var.babam bizi bırakıp gittiğinde en küçük kardeşim 9 yaşında idi gelir dizime yatar ağlardı babam bizi neden sevmedi diye bende hep başımızda olsa da bizi dövse ama yanımızda olsa derdim. Baba dendiği zaman ağlardım ki bu konuda yeni yeni toparlıyorum bize sahip çıkan kimse olmadı senin anneannen dayıların teyzelerin gibi tam tersi istemediler bizi mutsuz büyüdük ezilerek. Oğlumda benin gibi baba dendiği zaman üzülmesin istiyordum ben. Baban gibi hep şikayet eden bir adamla evliyim Annen beni ne iyi anlar. Artık korkmuyorum boşanacağım öyle çok ödün verdim ki kendimden öyle çok üzüldüm ki. Oğlumu bu sağlıksız ortamda büyütmeye hakkım yok.
Biliyor musun az önce bir arkadaşa tam şu cümleyi kurdum biri gelse bana bunları anlatsa inanmazdım bu kadın abartıyor kimse bu kadarını da yapmaz derdim yaşamadan pek olabilirmiş gibi düşünmüyor insan. Ben özel güvenlik görevlisiyim bigün görevdeyken bir kadın geldi darp raporu almak için eşi avukat idi iki çocuğu vardı bunu eşime anlattığımda öyle tepkiler vermişti ki işte benim sevdiğim adam demiştim. İnsanlar çok güzel maskeliyor kendisini şimdi o kadıncağız dan hiç farkım yok..1 saattir okuyorum inanin bu kadarda olmaz esir kampımıdır evlilik mi yaşadıklarının acısını sizden çıkarmasına izin vermeyin daha sizi el üstünde tutup memnun edebilmek için çaba göstermesi gerekirken yani içimden hayırdııırrrrr deyip bağırmak geliyo git kardeşim bu adam omur boyu yedin içtin der fatura çıkarır bide ay çok sinirlendim üzüldüm Allah kolaylık versin
Değişmez bu tür adamlar taviz tavizi getirir biz kadınlar bu hatayı yapıyoruz aslında etkenlerin dertlerini seviyoruz genelleme yapılırsa sonuç buFarketmene sevindim canım kendinden çok ödün verdin vermişsin bu çok doğru biz kadınların duygusallık ve anaç davranıp onca şeyi görmezden gelme huyumuz çok var bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var avantajı şu evlilik konusunda eşinle anlaşamadığın yada kendini ispatlayamadığın bir durum olur sen haklısındır uzatmazsın ama eşin bunu görüp hatasını anlar ve düzeltir dezavantajı aynı konu içinde sen herşeyi gögüslersin ama eşin harbi sığırdır. Gene odun gibi devam eder iyi niyetini suistimal eder sen bunu göremezsin anlarım derim allah gözünü açsın ama sen bunu görüpde taviz verirsen ozaman bu acizliktir.
Bugün ağlıyordum oğlum tekme attı birden sildim gözyaşlarımı Annem burdayım yok bişey Anne kimsenin seni ağlatmasına izin vermeyecek dedim söylediğin o kadar doğru ki ben Anneyim güçlü olmak zorundayım oğlum için.inanın o adam size bir kerecik el kaldırsın o çocuğun yanında bakın görmesi bile yeter vurmasa da o çocuk onu unutmaz emin olun.. Evet öyle bşr ortamda bile bile büyütmeye hakkınız yok o yüzden yapmayın bunu kendinize de ona da boşanmak en doğru karar.. Kendinize güvenin..Annesiniz artık kocaman kanatlarınız var evladınızı korutun kollayın onu iyi bi birey olarak yetiştirin inşallah
Çok doğru kadınların değer görmediği tek ülkedeyiz üstümüze yokDeğişmez bu tür adamlar taviz tavizi getirir biz kadınlar bu hatayı yapıyoruz aslında etkenlerin dertlerini seviyoruz genelleme yapılırsa sonuç bu
hadi inşallahBaban gibi bir adamla yaşıyorum 1,5 senedir benim Babam Annemi hiç dövmedi ama çok yokluk çektirdi fakir olduğumuz için de terketti sanki fakirlik bizim suçumuz su çalışmayan kendisiydi şimdi evli 3 engelli çocuğu var.babam bizi bırakıp gittiğinde en küçük kardeşim 9 yaşında idi gelir dizime yatar ağlardı babam bizi neden sevmedi diye bende hep başımızda olsa da bizi dövse ama yanımızda olsa derdim. Baba dendiği zaman ağlardım ki bu konuda yeni yeni toparlıyorum bize sahip çıkan kimse olmadı senin anneannen dayıların teyzelerin gibi tam tersi istemediler bizi mutsuz büyüdük ezilerek. Oğlumda benin gibi baba dendiği zaman üzülmesin istiyordum ben. Baban gibi hep şikayet eden bir adamla evliyim Annen beni ne iyi anlar. Artık korkmuyorum boşanacağım öyle çok ödün verdim ki kendimden öyle çok üzüldüm ki. Oğlumu bu sağlıksız ortamda büyütmeye hakkım yok.
Bende bunu söylüyorum ben Annemin evinde daha rahattım çalışıyordum mis gibi kazanıyor harcıyordum yemin ederim tek derdim göreve geç kalır mıyımdı. Ne yediğimin hesabını soran oluyordu ne bişey diyen akşam geliyordum işten duş alıp ayaklarımı uzatıp oturuyordum madem kendine güvenmiyordun ne istedin bendenAnane orf adet gelenek kadın susar saçını süpürge eder hep bastırılmış duygular şimdi bu adama ben ne diyeceğimi şaşırdım ya insan karısının yediğini sayarmi madem biliyosun k....nin huyunu niye içtin mercimeğin suyunu evlenme arkanda kimseyi surukleme
umarım gerçekten kurtulmaya kararlısındır.Bugün ağlıyordum oğlum tekme attı birden sildim gözyaşlarımı Annem burdayım yok bişey Anne kimsenin seni ağlatmasına izin vermeyecek dedim söylediğin o kadar doğru ki ben Anneyim güçlü olmak zorundayım oğlum için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?