- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
7 senelik evliyim, şuan oturduğum ev 5. evim.Kirada oturuyorum. Kendim veriyorum kira parasını, şaşıracaksınız ama onu da birileri versin diye beklemiyorum.
OBende ev almak zorunda diyenleri anlamıyorum, diyelim almak istemiyor silah zoruyla mı aldırırsınız siz olsanız nasıl aldırırsınız?
Konu sahibi sizi tenzih ederim.
Cüretine hayran kaldım gerçekten, kv kp i ara cemkir ev de ev diye, ayrımsa eşine yapılıyo senlik bir durum yok
Esim ben biriz o uzulunce bende uzuluyorum
Maddiyatcimi biz evlat ayrimindan bahsediyoruz maddiyatci olsak benim.ailem dukkan acsin diye esimi 120 bin lira vermezdi kendi birikimimle araba almazdim esime sanirimValla soylediklerinizde büyük mantık tutarsızlığı var.
Evler var, çok zenginler, evvelki iki oğlana ev verilmis, kv ameliyat olmuş siz bakmissiniz, ama hala beklediğiniz ev verilmiyor. Ve sizde bi sorun yok öyle mi? Yada anlatmadığınız başka detaylar???
Boyle varlıklı bi ailenin oğlu düğün için esya için kredi çekmiş mesela. İstenmeyen gelin misiniz acaba?
Bi de eşim çok üzülüyor ne yapabilirim diyorsunuz. Buna gerçekten inansam, belki bi şeyler diyip yardımcı olmaya çalışırdım.. Ama tekrar diyorum konu içeriğindeki üslup çok maddiyatçı. Ondan insanı itiyor..
Ben kizim kucuk oldugu icin calisamiyorum universite mezunuyum hemsireyim ama kizim cok kucuk henüz bakiciya guvenemiyorumSen neden ise girmiyorsun,kira vereceğinize kendi evinizin kredisini ödersiniz, size ev verselerde tapu onlarda olacakmış ne anlamı var benim evim diyecek gebe kalacaksınız onlara ama kendi evini alıp ödemeye başlasan elbet kredi bitecek, siz nasılsa ev var ille onlar versin diyorsunuz karı koca
Kocan belli ki becerikli bir adam değil Altınları yemiş ailenin parasını batırmış ailesi de ders veriyor belki kendilerince
Ben kizim kucuk oldugu icin calisamiyorum universite mezunuyum hemsireyim ama kizim cok kucuk henüz bakiciya guvenemiyorum
Biz mersinde oturucaktik benim babamin evinde cocuk oluncada annem bakar ikimizde calisiriz diye dusunduk bizde bir sure kira vermezsek kendi evimizi aliriz diye dusunuyorduk ama k.v dem nisanliyken aileme ev alicaz mersinde oturmasinlar ankarada otursunlar dedi ve ankaraya geldik bende ev versinler demedim ama butun planimiz bozulup oturcagimiz segir bile degistirildi canimizin sıkintisi bu yuzdenne dediler peki? yani ne gerekçeyle kabul etmediler?
o evde kiracı oturuyorsa ve o kira geliri işlerini görüyorsa vermezler tabi.
bu arada kayınpederimin 3, babamın da bildiğim 4 evi var, ben kirada oturuyorum, bugüne kadar hiç evlerinden birini bana versinler diye düşünmedim, kimse bana ev vermek zorunda değil, onlar nasıl ki çalışıp emek verip birşeylere sahip olduysa ben de aynı şekilde sahip olmak zorundayım, siz de hayata bu pencereden bakarsanız bazı şeyleri çok daha farklı görürsünüz.
eşiniz iş kuracağına keşke ev alsaymış dediğinize göre 120 bin babanız vermiş sizin takılarla beraber baya bir meblağ yapmıştır... ki bir kaç sayfa sonra 850 bin tllik evi satın 200 binden 4 ev alın demiş yani o fiyat aralığında ev de mevcutmuş... üstünü de kredi çekip tamamlar kimseden de bir şey istemek zorunda kalmazdınız...
bu işte bir tutarsızlık var bir şey yerine oturmuyor...
Tesekur ederim duzgun yorumunuz icin degerlendiricem esimle konusucam ev istememesi icin haklisiniz kendi yagimizla kavrulmayi bilcezEşinin ailesi diğer iki çocuklarını kendi evlerinde oturtuyor olup da size ev vermemesi can sıkıcı olabilir.
Ama size naçizane tavsiyem kendi yağınızla kavrulup aileye ev mevzusu açmamanız.
Kimseye güvenmeyip kendi geçiminizi sağlayabilirseniz , kafanızı böyle maddi şeyler üzerine yormazsanız sizden mutlusu olmaz.
Birisi yazmış, bir depreme bir yangına bakar evin ömrü. Tapusu bana ait olmayan bir evde başkalarının lafımı ederek otıracağıma, az harcarım kirada oturur keyfime bakarım. Kimseye de eyvallahım olmaz.
Siz ev ev dedikçe değeriniz gitgide azalır.
Babam der ki,
Güvenme güzelliğine bir yara yeter, güvenme malına bir kıvılcım yeter.
Babam esime ev alalim dedi o dukkan acalim evi ailem alicak dedi oyuzden dukkan acildi simdi zaten cok pismaniz keske esimi dinlemeseydikte ev alinsaydi diye ama is istem gectiAynen, kimileri nasılsa sanal sallar geçerim diyo ama tutmayınca tutmuyo yani
Girdim zaten kendi memleketimde calisiyordum ben kayin validem ev alicaz ankarada otursunlar orda calisir diyince geldik buraya isimi gucumu birakipKreşe ver millet keyfinden mi veriyor,sağlıkta atama çok kpss ye girdin mi mesela hiç, hemşire açığı hep var bende sağlık sektöründeyim
Ben mersinde kadrolu hemsiteydim zaten kaynanamin ev alicax ankarada oturun lafiyla ucrersiz izine cikip geldim kizim olunca kizimla baktik kucuk oldugu icin krese veremedim erken doğdu 7 aylik henuz cok kucuk yasitlarina gore bakiciya guvenemiyorim kendim bakiyorum oyuzdenBen hemşire olcam da millete el açacam üstelik tapusu dahi benim olmayacak bir ev için, cevap alamadım ama devlete girmek için hiç çalıştın mı bir daha soruyorum ön lisans çıkışlı hemşire misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?