Evlenemedim diye işitmediğim laf kalmadı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ekonomik özgürlüğünüz iyi bir mesleğiniz var aile baskısını niye bu kadar dert ediyorsunuz. 5 günde karar verip tanınmayan insanla evlenilir mi ya? şans ne demek? adam hırsız mı, katil mi, manyak mı, sapık mı, cinsel sorunları var mı ne bileceksiniz. bim bile gelecek ürünleri 10 gün önceden broşür bastırıp tanıtıyor. bu şekilde evlilik yapılır mı?

Yaşım gereği yaşlı insanlar beni istermis ki babam bize o kadar hata yapmıs biri. O kadar üzdüler ki beni
ne alakasi varmis?
bende sizin yasinizda evlendim esimle aramda bir yas bile yok.
abimle yengem 36 yasinda evlendiler hatta yengem 38 yasindaydi.
yasitiniz olan milyon tane genc bekar erkek var.

Tayinden başka şansınız yok, hatta Adana yı düşünürseniz benim de evlenmek isteyen ama sizin gibi nasibini bulamayan bir öğretmen arkadaşım var onun okuluna gitseniz keşke.
Hakkınızda hayırlısı, tıkayın kulakları zorla güzellik olmaz.

cografya kaderimiz olmus ya guclu bir kadin kendi ayakalari uzerinde belli ki sadece asik olup evlenmek istiyorsun ki en dogal hakkin ama su icinde yasadigimiz toplum dusuncesi cok cok zor sanki her evlilik mutlulukla gelecek belli mi olur mutsuz olmak da var herkes ister guzel bir yuvasi olsun ama sacma sapan bir insana denk gelip perisan olmak da var siz direnin bir sure en iyisi eger siz de gercekten evelnmek istiyorsaniz kendi cevrenizden bakinin bes gunluk adamla evlenilir mi ya mobilya bakarken kac hafta geziyoruz bu anneler ah anneler

Cahillik baska bir sey degil. Sozde iyiliginizi istiyorlar. Sansina kocan dover de sover de nasip otur oturdugun yerde derler yarin bir gun de.

Abinizin ne haddine size karışıyor. Öyle demek bile doğru değil. Sakın onlardan bıkıp tanımadığınızla evlenmeyin. Zaten yaşınız da büyük değil

Ben de sakın onlardan bıkıp, önünüze çıkanla evlenmeyin demeye geldim. Evlilik, deli gibi sevdiğin insanla bile çok zorlukları olan bir şey, öyle alelâde yapılacak iş değil. Sakın yaşınız geçiyor diye düşünmeyin. Sizinle yaşıtız, biri bana seni sadece yaşlılar alır dese çok gülerim. Moral bozukluğunuzu anlıyorum, diğer arkadaşların dediği gibi gözünüzü karartıp tayin isteyin bence de. Kendinizi kurtarın. Umarım çok mutlu olursunuz

Meslektaşım bu hayat senin.
Sırf senin dünyaya gelmene vesile olmaları hayatın hakkında bu şekilde konuşma hakkı vermez onlara.
Üstelik 29 yaş evlenemedim denebilecek bir yaş değil.
Onlar eskidendi.
Bu konuşmalar karşısında pasif kalmayın.
Nasip neyse o olur gidip düzde koca mı aramanızı bekliyorlar tövbe estağfurullah.
Hayatınızın kontrolü size ait diğerleri anne baba bile olsa asla asla ama asla KA RI ŞA MAZ!
Madem öyle annenizden yanına gelmemesini isteyin.
Koskoca kadınsınız zaten yalnızlık size koymaz.
Tayin isteyin gerekirse.
Hayatınız hakkında her kararı siz verebilirsiniz.
Bunun doğusu batısı yok inanın
Sadece harekete geçen kadın var pasif kadın var.
Çevremde babası izin vermediği dövdüğü ve zorla evlenmek istediği için kaçıp üniversite okuyan doğulu bir arkadaşım var.
O da öğretmen.
Kendisi atandı. Ailesinden başka şehirde yaşıyor evlenmedi de çok da mutlu.
Boyun eğseydi hayatı çok farklı olacaktı.
Abileri bile boyun eğdi babasına o kız eğmedi.
Hayatımız bizim elimizde
Sadece biraz cesaret

Gerçekten sırf kadın olduğun için ailenden psikolojik şiddet görüyorsun şu an. 29 yaşında kadınsın, çocuk yetiştiriyorsun. Ama evli olmadığın için ailenin gözünde gram değerin yok. Yalnız yaşayamayacak kadar aciz görüyorlar. İnanamıyorum şu olanlara.

çok sinirlendim ailene en çok abin ve babana. Abin babanı durduracağı yerde ortalığı ateşe veriyor daha çok.

herkes evlenmek zorunda değil. Kaldı ki yaşın da geçmiş değil.

görücülere şans verebilirsin. 1 haftada karar verdim desen konu hemen evliliğe mi geliyor mesela. Biraz daha görüşmenize izin verilmiyor mu? Tamam karar verdim eminim ama nişan atmış olmayalım 1 ay daha tanımak istiyorum dediğinde olmaz mı diyor yani? Böyleyse ben de görücüyle görüşmezdim senin yerinde olsam.

Umarım karşına en doğru zamanda gerçekten seveceğin evleniş olmak için evlenmeyeceğin doğru dürüst biri çıkar. Aileni duymamaya çalış. Anneni de eve gönder. Yalnız yaşayabileceğine ikna et.

doğuda yasıyorum. Babamla sorunlarımız var. O hic bir cocuğunu sevmez de. Hic annem illa yanıma gelsin demedim. Zorla gönderip sonra evlenmedin diyor. Tayin isticem diyince de kendi basına karar veremezsin diyorlar bana bir de
Soylemeyin tayin oldugunuzu o zaman. Insan bu baskilara maruz kalmamak icin okuyor didiniyor. Analik babalik bir yere kadar. Boyle zorbaliklara aldirmayin.

Ironidir insallah. Degilse pes diyorum. Kisitli dunya gorusunuzle uzak durun bence kadinlara fikir vermekten.

Yani Sayın Hocam,
29 yaşına geldim diyorsun, öğretmen olmuşsun ailene nasıl laf geçiremiyorsun anlamadım.
Elbette insanlar 1 hafta da tanışıp, evlenmezler doğru olanı bu ama sen hem ailenin baskısı hem de kendin de evlenmek istediğin için gözünü karartmışsın.
Sakın böyle hataya düşme.
Babana da gelince 1-2 kavga bağırış çağırış, gerisi hallolur.
Tayinini al kaç gel buralara.
Ayrıca yaşın hiçte geç kalmış değilsin.
Ben evlenirken 27, eşim de 28 yaşındaydı.

Nasip varsa her şey mümkün.

Valla ben 35 yaşıma kadar evlenmedim, çocuk meselesinin biraz gecikmiş olması dışında hiç mi hiç pişman değilim. İnsanları tanımak zor, ondan önce kendini dibine kadar tanımak bile zor, evlilik gerçekten olgunluk işi gerçekten içinizin gittiği gözü kapalı evet diyebileceğiniz birisi çıkarsa evlenin, çıkmazsa da evlenmek zorunda bile değilsiniz bence gayet te güzel yaşanıyor yalnız..bizlere dışarıdan git demek kolay gibi geliyor sana biliyorum, içinde sıkışıp kalınca kolay gelemiyor insana ama sen de dışarıdan bak derin bir nefes alıp, seni engelleyen hiçbir şey olmadığını göreceksin hayat senin tadını çıkart artık...

Ailen sen yalniz kalma diye evlenmeni istigor olabilir yuvan olsun diye ama herkes evlenmek zorunda da degil hele soyle bi donemde 1 haftada kime ne kadar guvenebilirsin.

Kadina siddet artmisken ustelik bu kadar ustune gelinmesi cidden sinir bozucu hicmi tv izlemiyorlar eski kafada insanlar evliligi zorunlu bi hal olarak goruyolar ama istemedigin bi evliligi sakin yapma. O evde ne yasadigini bi sen bileceksin evlendin diyelim bi sorun oldu bu seferde ailen simdiye kadar evlenmezsen boyle olur zamaninda evlenseydin bile diyebilir.

Kendini ne zaman hazir hissediyorsan o zaman evlen 1 haftada olacak is degil gerekirse kavga cikart benmi istiyorum annemin gelmesini gelmesin bir daha sende yalniz kalmazsin evde baba de

mesleğini eline almış, kendi ayaklarının üzerinde duran mis gibi insansın. dediğin gibi ha diye olacak şeyler değil, hayatına umarım en doğru, senin gibi meslek sahibi sevebileceğin biri çıkar. belki de de tayinini isteyip başka bir şehre gitme fikri güzel olabilir.

KAvun değilsiniz, belli bir yaştan sonra çürüyüp yok olacak.
Sakin olmaya çalışın, maalesef toplumun genel kanısı bu yönde. Ama genel kanının bu yönde olması onun doğru olduğu anlamına gelmiyor elbette. Nasip kısmet işleri, elbet vardır sizinde bir yerlerde bir nasibiniz.

Onu ben de söyledim. Kimseyi ilgilendirmyor diye. Kalkıp bizi de ilgilendirir demeye getiriyorlar. Psikolojimi bozdular. Dört bir yandan üstüme geliyorlar
Ne demeye getiren getirsin. Siz tepkinizi net olarak belirtin hatta onlara evlenmeyi düşünmüyorum deyin. İyi bir ev arkadaşı bulun yanınıza gelip durmalarına engel olursunuz. Devamında söylensin dursunlar umursamayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…