Evlenemedim diye işitmediğim laf kalmadı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki kız annesi olarak konuşuyorum, doğurduk diye sahipleri değiliz. Bu düşüncede olan biri yapmasın çocuk mocuk.
 
Evlilik nasip işidir. Aynı yaştayız bende bekarım. Senin ailenden duyduklarını ben çevremden duyuyorum. Ailemde böyle bir baskı yok çok şükür. Kimse evlenmek için evlenmez. Bir hafta dediğin nedir ki ne kadar tanıyacaksın karşındakini bu tamamen seni yanlış kararlar almaya bile itebilir. Öğretmensin çok güzel bir mesleğin var atanabiliyorsan tayin iste uzaklaş ordan yoksa daha çok üzülürsün.
Nasibin zamanı vardır, zamanı geldiğinde olur her şey. Bana sorduklarında ben nasip diyorum hayırlı zamanda hayırlı kişiyle olsun diyorum.
 
Baban da gerçekten çocuklarının başında duran ,çalışıp didinip çocuklarını okutan bir adam olsa ...annen üstüne başka kadınla evlenip çoluk çocuğa karışan bir adamı koca diye kabul etmeyen sizin sırtınızda taşıtmayan..hem kendini hem sizi ayak altında ezdirmeyen bir anne olsa .. biraz olsun hak vereceğim annenizin babanızın sözlerinden ,davranışlarından dolayı incinmenizi !! Abinin bu çirkin sözlerinin de mutlaka çıkarına /rahatına dokunan bir nedeni vardır sen meraketme !! Yani demem o ki aile üyelerinin bu şekilde konuşmalarının ,davranmalarının nedeni seni düşünmeleri, iyiliğini istemeleri değil tamamen kendi rahatları /çıkarları için ..çok da dert etme ,tayin iste git kur hayatını
 
Uzaklaşın ailenizin yakınından. 18 yaşından sonra pek yakın olmanın mutluluk getirdiğini görmedim ne aileye ne çocuga... bekar yada evli fark etmez kendi hayatınızı kurun.
Evliliğe gelince evlenmek istiyorsanız tanıdıysanız sevdiyseniz olur. Böyle bir aday olmadığına göre boşuna evlenemedim diye böyle yapıyorlar çıkarımınına girmeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
beni büyütmeleri tamam ama ben kendi emeğimle okudum. Babam bizi bırakıp gitti. Annem desen 8 cocukla ortada kaldığı icin 12 yasında calısmaya gönderdi bizi. Biz calısarak okuduk. Okula aç gidip geldim ama okudum. Bu konuda onların asla söz sahibi olmasına izin vermem.
 
Çok tesekkür ederim
 
Annem aynen de böyle biri
 
Ben cevreyi değil ailemi takıyorum. Ailem canımı cok yakıyor. Sizin adınıza cok sevindim aile cok önemli
 
Tayin isticem. Kendi akıl sağlığım icin bunu yapacağım
 
Evet bu konuda aile çok önemli annem arada şakasına diyorda onuda takmıyorum. Çevremdekilere de cevabını veriyorum lafıma alınacakları varsada söylemesinler bir daha. Dediğim gibi tayin isteyip uzaklaşırsanız en iyisi bu olacak gibi.
 
Tayin isticem. Kendi akıl sağlığım icin bunu yapacağım
Kesinlikle gidin aileniz sizin sağlıklı ,mutlu ,üretken bir kadın olmanız için en ufak destekte bulunacak kişiler değiller. Hatta eğitimlerini sürdürmeyen belki de çocuk yaşta evlenen kardeşleriniz gibi olmadığınız ,kendi geleceğinize yön vermek istediğiniz için sizi suçlayıp hiç tanımadığınız kişilerle evlilik kararı almanız için size baskı yapıyorlar.Abinin eliyle bulduğu bir adamla evlensen ve adam hayırsızın teki çıksa ilk söyleyeceği şey "bana ne evlenmeseydin!" olacaktır.
 
Sanirim tayin istemek en uygunu. Aile baskisindan kurtulmak isterken evlenip omur boyu koca baskisi cekmek de var. Evlilik mutlu olmak icin yapilir. Evlenmis olmak icin ya da yas geldi geciyor diye yapilirsa sonu pismanlik olabilir. Baska yere tayin isterseniz aile baskisindan kurtulursunuz.
Gecmiste babaniz terk etmis anladigim kadariyla. Yani annenize cok da ihtiyaci yokmus ki terk etmis. Simdi niye "evlenmedin senin yuzunden ben tek basima kaliyorum" diyor ki? O bahane. Beyimizin hizmeti eksik kaliyor anladigim kadariyla. Babanizin zihniyetinde bir adamin buldugu es adayi da kendi gibi olabilir. Bir haftada karar mi verilir bir omur gecirilecek biri icin?
 
İnsanlar, bu aileniz olsa bile, mutlaka can sıkıcı soru sorarlar. Bunun bilincinde olup he he demeniz gerekiyor deyim yerindeyse. Zaten günümüzde evlilik oranı oldukça düştü dedelerimizin ninelerimizin zamanında olsaydık evet garip karşılanabilirdi bu durum ama şimdi 2021 yılında olmamıza rağmen hala bitmedi şu ne zaman evleniyorsun muhabbeti. Hep derim evlilik, sevgililik dönemi gibi değil. Sevgililikte 1 düşünüyorsan evlilikte 100 düşüneceksin. Yani evlilik için doğru adam şart ancak değişen dünya ile birlikte erkekler de değişti.
 
Bu Türk ailelerinin toksikliğinden midem bulanıyor gerçekten. Baba diyor ki mutlu olman önemli değil evlen de önemli olan o. Alt metin:başında sahibin olsun kadın dediğin yalnız olmaz. Saçmalığa bak yıl olmuş 2021. Koskoca kadınsınız mesleğiniz ve düzenli geliriniz var. Bir an önce bu insanlardan uzaklaşın kendi akıl sağlığınız için
 
Bazı aileleri de anlamak mümkün değil. Evlen evlen diye baskı yaparlar ama çocuklarının bulduğu kişiyi kesinlikle onaylamazlar.
5 gün içinde evlilik kararı mı verilirmiş? Hayır kendilerine yük de değilsiniz mesleğiniz var eviniz ayrı. Evlenmenizi isteyebilirler ama bunun da bir adabı var.
 
Ya senin ailenle isin ne kac yaşındasın sokma evine degistir numaranı
 
doğuda yasıyorum. Babamla sorunlarımız var. O hic bir cocuğunu sevmez de. Hic annem illa yanıma gelsin demedim. Zorla gönderip sonra evlenmedin diyor. Tayin isticem diyince de kendi basına karar veremezsin diyorlar bana bir de
Yetişkin, meslek sahibi kadınsınız tabiki kendi başınıza karar verebilirsiniz. Bu gidişata dur demezseniz hayatınız ellerinizden akıp gidicek. Ailenizin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Ailenizden habersiz görüşün birileriyle beş günde karar ver ne demek imkansız. Tayin isteyin gerekirse. İlk başta kızsalar bile reddedicek değiller ya. Ayrıca kocaman kadının hele ki öğretmen bir kadının yalnız yaşamasında ne varmış ne diye annenizi yolluyor. Babanızın abinizin gerikafalılıklarına oyuncak olursanız daha fazla iş işten geçmiş olucak.
 


merhaba başlığı görünce samimi olarak söylüyorum sizin ev kızı yani iş sahibi olmayan ve 35 yaş üstü bir bayan olduğunu düşündüm. Ancak öğretmen olduğunuzu ve daha 29 yaşında olduğunuzu görünce üzüldüm. bu dediklerimi şöyle 10 yıl sonra nasip olursa daha iyi anlayacaksınız.
Hayat kısa ancak kahrolacak kadar kıymetsiz değil.... içiniz şu an bu kadar acırsa şu gencecik yaşınızda bu kadar üzülürseniz evlendiğinizde eşinizin büyük hatalarında, ailesinden gördüğünüz haksızlıkta, okulda size zulum yapıldığında, evladınıza bir şey olduğunda, anneler babalar gittiğinde yani o kadar çok şey olacak. Daha önünüzde yaşamadıklarınızı yaşadıkça anlayacaksınız en masum üzüntünün 29 yaşında evlenmemiş olduğunu...
Bu seferde neden bu kadar kahrolmuşum ki diyeceksiniz. Çünkü belki de benim gibi 33 yaşında doğru insana kavuşup 35 yaşında evlenmiş olacaksınız.... geriye bakacaksınız ve belki de diyeceksiniz ki iyi de gaflete düşüpte onlardan biri ile evlenmemişim....
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…