- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
+1Nasil bir cozum onerisi bekleyerek bu konuyu actiniz?
1- cocuk istediginiz zamana kadar idare edin, sonra adami bosarsiniz.
2-bosver cocugu, zaten evrildik, hayat anlamsiz, yok olup gidicez, sirf hopdik seveyim diye cocuk mu yapilir? Ya da genlerin baska nesillere tasinmasi sart dedirtecek kadar ozel cinsten mi? Yakisikli kocanla keyfini sur hayatinin.
3- yap gitsin, ölecek olan trafik kazasinda da ölüyor, cok detayci olma.
Zaten bu durum bireylerin içinde yaşadığı topluluğa ve şartlarına göre değişir demiştim. Şu an hala avcı-toplayıcı yaşayan insanlar var ve bizim ilaçla atlattığımız, daha izole yaşadığımız için bağışıklığımız olmayan pek çok hastalığa bağışıklıkları olsa bile bizi öldürmeyen şeylerden ölebiliyorlar yine de. Dış dünyadan haberleri bile olmadan yaşıyor birçoğu ve böyle topluluklarda gurubu yavaşlatan ya da riske sokan rahatsızlıkları olan bireylere müsamaha gösterilmiyor. O yüzden doğal seçilim insan için çok farklı bir boyuttadır çok uzun yıllardır. İşin içine kültürel dinamikler de girer.
Ayrıca 200 sene önce çok gelişmiş ilaçlar ya da süper ameliyat aletleri yoktu ama kendilerince kullandıkları yöntemler vardı. Ve bitkisel ilaç tedavileri hep vardı. Hayvanların bile kendileri için çok çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Kimi toprakla, kille, kimi çeşitli bitkileri kullanarak kendilerini tedavi ederken insanlar 5 bin sene önce bile oturup ölmeyi beklemiyordu tabii ki.
Bu yazdığınız ilk polemik mesajınızla çelişmiyor mu?
Yanlis ifade ettim kendimi yani yasadigim hayatin zorlugundanÖcü gibi bakmayın konusunda kendi fikrimi söyledim elbette istediğiniz gibi bakmaya devam edebilirsiniz .
Otizim de çoğul genetik faktörler ve ayrıca gen / çevre etkileşimi var.
Yanlis ifade ettim kendimi yani yasadigim hayatin zorlugundan bahsetmek istedim amacim sizi kirmak degildi k bakmayin.bilgilendirdiginiz icin de tesekkur ederimÖcü gibi bakmayın konusunda kendi fikrimi söyledim elbette istediğiniz gibi bakmaya devam edebilirsiniz .
Otizim de çoğul genetik faktörler ve ayrıca gen / çevre etkileşimi var.
Hayır kırılmadım . Sizin için söylüyorum . Ayrıca ruh hastalıklarına özel bir ilgim var. Öcü gibi görmüyorum farklı olduklarından derinlemesine bakıldığında bir hayranlık uyandırıyor bende .Yanlis ifade ettim kendimi yani yasadigim hayatin zorlugundan bahsetmek istedim amacim sizi kirmak degildi k bakmayin.bilgilendirdiginiz icin de tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?