evlenirken cv mi doldurtsaydım

Benim babam kalp yetmezliğinden vefat etti.
Baba tarafım da kalp hastalığı var, anne tarafımda da şeker hastalığı var.
Yani benim evlenmemem ve çocuğumun olmaması mı gerekiyordu.
Hastalık bu, senin anne baba tarafında kimsede olmaz, sen de olur.
Böyle düşünüp te hayatı kendinize zehir etmeyin.

Konu sahibine sonuna kadar katılıyorum bir sağlık görevlisi olarak şahit olduğum tüm çocukların hastalık geçmişine ve genetiğine baktığımızda ailesellikten gelme olduğu görülüyor

Haklısınız buna kimsenin itirazı olamaz, bilimsel gerçeklikler göz ardı edilemez, lakin gebelik sürecinde tüm tetkikleri sağlıklı ve normal olan bir bebek doğum esnasında oluşabilecek bir komplikasyon sonucu oksijensiz kalırsa ne olur?
Eşinin ailesi ve kendi ailesi gayet sağlıklı olan bir arkadaşım, kızı doğum sırasında oksijensiz kaldığı için senelerdir zihinsel engelli kızına bakıp üzülüyor, bir kerecik anne demesi için dünyayı feda edebilir.

Mesela ben varım abla . Babamı kalp yetmezliğinden kaybettim. Bilmiyorum demekki bizim gibilerin evlenmeye, çocuğunun olmasına hakkı yokmuş.

Babam bunu hep dile getirir. Kendi baba tarafinda kalp hastalari cok o yuzden stressten uzak yasamaya ozen gosterir.
Anne tarafimdada seker hastaligi cok oldugu icin 30uma gelmeme ragmen yediklerime ictiklerim,
kiloma vs hala karisir.
Bu sekilde irsi olan hastaliklari biraz erteleme sansimiz var.
Esime gelince pek belirgin bir hastalik gormedim yakin ailesinde.
Evlenirken cok uzerinde durmadim amaa, olsa babam kesinlikle uyarirdi bir defa daha dusun diye..
Yani uzun lafin kisasi eger ailede bazi rahatsizliklar varsa, buna tedbiren saglikli beslenmeye, stressten daha fazla uzak kalmaya onem vermeliyiz. Piskolojig rahatsizliklara gelirsek, bence bu kisilerde kisisel gelisim kitaplarina duzenli bir sekilde okurlarsa vaktinde dusunce sekillerini degistirebilirler diye dusunuyorum.

Mesela ben varım abla . Babamı kalp yetmezliğinden kaybettim. Bilmiyorum demekki bizim gibilerin evlenmeye, çocuğunun olmasına hakkı yokmuş.

İşte tam da bu sebeplerle rica ediyorum bu gibi konulara on kere düşünüp bir kere yazalım, kimseyi incitmeyelim.

Konu sahibesi kötü niyetle açmamıştır topiği, ki okuduğum kadarıyla incitmek gibi bir amacı yok, anladığım kadarıyla bakış açısının yanlış olduğunu gösteren birileri olur belki diye konu açmış, konusu duygusallıktan ziyade mantık üzerine olduğundan, evli bir kadın nasıl olur da eşini kayıtsız şartsız sevmek yerine, genetik geçiş olasılıklarını hesaplar diye düşünüyor üyeler, evet aşk söz konusu olunca herşeyi göze alıyoruz ama söz konusu çocuk sahibi olmak olunca olasılıkları da gözden geçirmek gerekir fikri mantıklı lakin bunu kırmadan dillendirmektir makbul olan.

Herkesin evlenmeye hakkı var, çocuk sahibi de olmalı insanlar, ki zaten ağır hastalıklara sahip kişiler söz konusu bebek sahibi olmak olunca bilinçsizce hareket etmiyordur, artık gençler bilinçli, doktorların söylediklerini dikkate alıyorlar, kalp yetmezliği sonradan hepimizde olabilecek bir sağlık sorunu, diyabet, tansiyon da öyle, çünkü genetik risk evet ama yediklerimiz de sağlığımızı doğrudan etkiler, bazı şeylere dikkat ederek genetik hastalıklara yakalanmama şansımız da var, annem de yüksek tansiyon var, yazımda bahsettiğim tansiyon, şeker ve cilt hastalığı olan kişi annem, 40'lı yaşların başında tansiyon hastası oldu, 50 yaşında felç geçirdi, ailede kimse de olmayan ne kadar hastalık varsa annemde, sebebi annemin kendisi, yediklerine dikkat etmiyor, kontrol edilemeyen aşırı kiloları var, yeme dürtüsüne dur demediği içinde bir sürü hastalığa davetiye çıkardı, ben ne yaptım, gıdalarıma dikkat ettim, sürekli yürüyüş yapıyorum, kilom dengede, her sorunu kafamda büyütmüyorum, 46 yaşındayım henüz bir sağlık sorunum yok, yüksek tansiyon, şeker gibi sorunlarım yok, bundan sonra olmayacak diye birşey yok, olabilir ama ben dikkat ederim gerisi içinse umut ederim.

Psikolojik rahatsizliklarda anne de olmasi daha yuksek ihtimal gecis yapar erkek tarafina gore merak etmeyin sizin sulale de sorun yoksa gecis daha zor olur :)
Bu tarz hastaliklar x kromozomunda tasiniyor ve oglunuz olursa buyuk ihtimal hic
Kiziniz olursa cok cekinik olarak kalacaktir

Siz evrim teorisine ben de kadere inanıyorum.
Kaderde varsa trafik kazasından da ölebilirsiniz örümcek sokmasından da. Yada engelli kalabilirsiniz.

Bence hayat bu kadar plan program yapmaya gelmez. Güzel düşünün güzel olsun

Sizofreni gen yoluyla geciyor mu cidden? Benim de enistem sizofren. 2 cocugu var. Cocuklarda hic birsey yok cok sukur. Ama ilerde birden bire ortaya cikabilecek bir hastalik mi acaba?

Kuzum sen neden alindin, kiyamam sana. Hastaliklari olan ya da ailesinde hastalik olanlar evlenmesin falan demek istemedi bence konu sahibi.

bence çok haklısın..çok özür dilerim ama hayvanlar bile böyle yapmıyormu..insanlar yapmış çokmu..ama boşanamayacağına göre...çocuğa nasıl olacaksa artık :) kendi kromozon vereceksin

Neyin garantisi var bu hayatta Allah aşkına. Kaslı adaleli adam alırsın bi bakmışsın gay:))) veya daha kötüsü hadi yedi sülalesini araştırdın sapasağlam diye evlendin kaza oldu sakat kaldı vs. Vs. Kafanı bunlara takma. Kocanı seviyomusun anlaşıyomusun ona bak. Çok uçlarda yaşarsan işin içinden çıkamazsın.

Tamamen saglikli dogan bir bireyin basina yururken kiremit dusebilir, evde yangin cikabilir, deprem olabilir, trafikte siz dikkatli olursunuz karsidan biri kural ihlal eder; kaza olabilir, kalici bir engellilige sebep olabilir.

Bu ihtimaller uzayip gider.

Saglikli bebegi gidip tup bebek yaptirarak elde edebilirsiniz, butun genleri her seyi incelenip en sagliklilari seciliyor cunku. Ama hayat o kadar tekduze degil, 2 kere 2 herzaman 4 olmuyor, umarim anlatabilmisimdir... Garanti belgemizle dogamiyoruz...

Canımsın ya görünce dayanamamış yazmışsın
Öyle yazılınca alındım be kuzum. Bir de babamı böyle hastalıktan kaybedince daha çok alındım

Bir de kendi sulaleniz mukemmel, genleriniz harika ama esinizin ailesi bir o kadar olumsuz... Bunlar hos kiyaslamalar degil.

Canımsın ya görünce dayanamamış yazmışsın
Öyle yazılınca alındım be kuzum. Bir de babamı böyle hastalıktan kaybedince daha çok alındım
Yok be kuzum. Allah askina bu devirde hic hastaligi olmayan insan mi var? Hastaneye bi gidiyorsun, aman Allahim... Hal boyleyken hastaliklari olna evlenmesin demek cok komik olurdu zaten. Benim de babam yuksek tansiyondan felc gecirdi. Annemde ve kardeslerimde de turlu turlu hastaliklar var. Ama ben kendi hastaliklarim cocuguma gecer diye endiseleniyorum dogrusu Insan kendi yasadigi sorunlari cocugu yaşamasin istiyor.

Ailenizde kanser yoksa bu hiç bir zaman daha sonra çıkmayacak yada sizde o genlerin olmamasına işaret değil, her an aktifleşebilir...
Ben genetikte doktora yapıyorum, okurken güldüm... crossing over okuyun sonra sağlıklı olduğunuza şükredin... sağlıklı bir insan olarak doğmak mucizedir...

Evlenirken nasıl kan testi isteniyorsa, psikolojik testte de tabii tutulmalı çiftler bu konuda sizle hemfikirim çünkü evlenene kadar kimse psikolojik rahatsızlıklardan bahsetmiyor.

60'ın üzerindeki herkeste kalpte çıkar tansiyonda..bunu sorun etmenizi ise garip buldum çünkü genetiği bir kenera bırakırsak, sizin uzun bir hayat süreceğinizin garantisi yok..kısacası bu tür rahatsızlıklar herzaman genlerle ilgili değil streslede bağlantılı..herkes hayatta aynı şansa sahip olmadığı gibi, aynı derecede de sağlıklı olamayabilir..

Paikolojik rahatsızlıkların çocuğunuzda da çıkma olasılığı var evet..bu durumda ya çocuksuz olarak evliliğinize devam edeceksiniz yada ayrılacaksınız..çocuk sahibi olursanız ve psikolojik sorunu olursa ömürboyu ona bakabilmeyi göze alacaksanız dünyaya getirin.

Son üç sayfayı şimdi okudum ancak gördüm kusura bakmayın.

Belli hastalıkları olan üyeler kırılmışlar sanırım ama amacım kimseyi incitmek değildi. Eşinden boşan diyenler olmuş :) ama amacım ne yapayım onu öğrenmekte değildi. Ben bunca bilim odaklı bakış açısının yanlış oldupunu bildiğim halde benden farklı düşünen bir yakınım olmadığı ve çevremde beni biraz olsun durduracak kimse olmadığı için konuyu açtım. Açtım ki, farklı fikirler ve yorumlarla bir uçta olan fikirlerim daha orta noktada bir alana gelsin.
Hep yazıldığı gibi birçok yorumumda da her türlü hastalığa yakalanma riskim olduğunu ve ailemde ağır hastalık yaşamış kişi olmamasını bir övünç malzemesi olarak görmediğimi belirttim. Kırılan darılanlar lütfen üstlerine alınmasın. Yorumlar için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…