Konunuzu okuyunca sanki belgesel izliyor gibi oldum. Disi, saglikli yavrular dogurmak icin en guclu kafa tokuşturan keçiyi seciyor ve gucsuz erkek oradan uzaklastiriliyor
Allah tan kadere inanıyoruz da hayat arkadaşımı kusurlarıyla seviyorum.Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
Ben okbyim ve oglumunda brnim gibi olmasindan cok korkuyorum.dediginize gore ona gecme olasigi yuksek yaniHayir kolay , genel olarak hasta insanlar incelenir durum bazlı degil hastalık Bazlı .
Ve hasta insanların çoğunda aile öyküsü çıkar vs detaya girmeyeceğim.
Evet biliyorum çünkü benim alanım .
Ayrıca genetik faktörlerde çok yüksek yani kromozomlarla ilgili kısımdan söz ediyorum .
Tup bebek de garanti degilki asagi komsumun torunu tup bebek ama atipik otizm.anne baba saglikli kimsede oyle bi durum yok bi de tup bebek ama cocuk otizmTamamen saglikli dogan bir bireyin basina yururken kiremit dusebilir, evde yangin cikabilir, deprem olabilir, trafikte siz dikkatli olursunuz karsidan biri kural ihlal eder; kaza olabilir, kalici bir engellilige sebep olabilir.
Bu ihtimaller uzayip gider.
Saglikli bebegi gidip tup bebek yaptirarak elde edebilirsiniz, butun genleri her seyi incelenip en sagliklilari seciliyor cunku. Ama hayat o kadar tekduze degil, 2 kere 2 herzaman 4 olmuyor, umarim anlatabilmisimdir... Garanti belgemizle dogamiyoruz...
Sizofreni gen yoluyla geciyor mu cidden? Benim de enistem sizofren. 2 cocugu var. Cocuklarda hic birsey yok cok sukur. Ama ilerde birden bire ortaya cikabilecek bir hastalik mi acaba?
Kuzum sen neden alindin, kiyamam sana.Hastaliklari olan ya da ailesinde hastalik olanlar evlenmesin falan demek istemedi bence konu sahibi.
Çok çok geçmiş olsun canım benim, Rabbim babana, annene ve kardeşlerine şifa versin.Yok be kuzum. Allah askina bu devirde hic hastaligi olmayan insan mi var? Hastaneye bi gidiyorsun, aman Allahim... Hal boyleyken hastaliklari olna evlenmesin demek cok komik olurdu zaten. Benim de babam yuksek tansiyondan felc gecirdi. Annemde ve kardeslerimde de turlu turlu hastaliklar var. Ama ben kendi hastaliklarim cocuguma gecer diye endiseleniyorum dogrusuInsan kendi yasadigi sorunlari cocugu yaşamasin istiyor.
Risk var tabiki ama hastalığında öcü gibi bakmamanizi öneriyorum .Ben okbyim ve oglumunda brnim gibi olmasindan cok korkuyorum.dediginize gore ona gecme olasigi yuksek yani
Evrim teorisine inanıyorsan doğal seleksiyonu biliyorsun demektir. Eşinin sülalesi bütün hastalıklarına rağmen günümüze ulaşabilmiş ve üreyebilmişse emin ol sizinkilerden daha sağlam anlamına geliyor.
COLIN,Sizofreni gen yoluyla geciyor mu cidden? Benim de enistem sizofren. 2 cocugu var. Cocuklarda hic birsey yok cok sukur. Ama ilerde birden bire ortaya cikabilecek bir hastalik mi acaba?
Kuzum sen neden alindin, kiyamam sana.Hastaliklari olan ya da ailesinde hastalik olanlar evlenmesin falan demek istemedi bence konu sahibi.
Malesef ocu gibi bakiyorun cunku yasamayan bilmez gercekten cok zor bir hastalik Allahim canimi al kurtulayim dedigim zaman olmustur.cok sukur suan iyiyim ama bazi donemler kafama bi dusunce gelirse mahvoluyorum.bazen esime haksizlik yaptigimi dusunuyorum hic evlenmemeliydim dedigim zaman cok oluyor.bu arada otizmle ilgili ne dusunuyorsunuz genetikmi ben neden oldugu bello degil diye biliyorum daRisk var tabiki ama hastalığında öcü gibi bakmamanizi öneriyorum .
Doğal seçilim şu an çok da fazla etki etmiyor bize. Çünkü bunları aşmak için aletler, ilaçlar, çeşitli yöntemler üretiyoruz.
Mesela çatısı dar bir kadın doğada doğumu gerçekleştiremeyip hem bebek hem kadın kaybedilebileceği halde, şu anda hoop alıyoruz sezaryene ve doğum gerçekleşiyor. Böylece çatısı dar olanlar ve bebekleri hayatta kalmış oluyor.
Konu sahibinin eşinin ailesi de avuç avuç ilaç içiyormuş. Günümüzde hala yaşayan avcı-toplayıcı bir kabilede olsalardı dediğiniz şey gerçekleşmezdi büyük ihtimalle.
Tabii doğal seçilimde hani özelliğin avantaj hangisinin dezavantaj olduğunu da bilemeyiz. Bu durum bireylerin içinde bulunduğu topluluğa ve şartlarına göre değişir.
Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım ama konu sahibi sadece bir endişesini dile getirmiş. Herkesin başına her an her şey gelebileceği gibi, bu olabileceklerden endişelenmeyeceğiz anlamına gelmez. Herkes hızlı giden bir araçta kaza geçirip geçirmeyeceğine dair endişe duyabilir .
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
Malesef ocu gibi bakiyorun cunku yasamayan bilmez gercekten cok zor bir hastalik Allahim canimi al kurtulayim dedigim zaman olmustur.cok sukur suan iyiyim ama bazi donemler kafama bi dusunce gelirse mahvoluyorum.bazen esime haksizlik yaptigimi dusunuyorum hic evlenmemeliydim dedigim zaman cok oluyor.bu arada otizmle ilgili ne dusunuyorsunuz genetikmi ben neden oldugu bello degil diye biliyorum da
Bu dediğiniz yalnızca modern hayatı kapsıyor yani bundan 100 sene önce söylediğiniz şeyler daha kısıtlı, 200 sene önce hiç yoktu. Sadece 3 bilemedin 4 kuşak öncesi yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?