evlenirken cv mi doldurtsaydım

Güzel düşünmeni tavsiye ederim düşünce düşüncey çeker evrende bu da var .bu şekilde düşünerek hastalık hastası bile olabilirsiniz mesela. Bu hayatta herşey kısmet tabi ki biraz fazla detaya girmişsin.eşinle aran iyiyse bu kadar derine inme.hastalıklar sadece genetikle gelmiyor malum çevresel faktörler de yabana atılır gibi değil.bence biraz daha pozitif bakma lısınız hayata .

Allah tan kadere inanıyoruz da hayat arkadaşımı kusurlarıyla seviyorum.
O zaman hitlere tabisin hastaları engellileri öldürelim neslimiz iyi olsun hesabı yapılıyor sanki
Şöyle çok sağlıklı olsan da öleceksin ölümsüz bir soy kimse vermiyor önemli olan kusurlarıyla sevmek

Ben okbyim ve oglumunda brnim gibi olmasindan cok korkuyorum.dediginize gore ona gecme olasigi yuksek yani

Konu ilgimi çekmemişti okuyup çıkacaktım.

Fakat.

Mesele 60 yaşında ölmek 50 yaşında kanser olmak ömür boyu psikolojik sorunlu olmaktan ziyade. Kimin nasıl yaşayacağını nasıl öleceğini aileye sülaleye bakarak nasıl çözmeye çalışırsınız anlamadım. Tamam genler önemli güzel bebek doğurmakta veya sağlıklı evlat dünyaya getirmekte.

Ama

Şunuda unutmamak lazım sapasağlam hiç bir hastalığı olmayan sigara alkol tüketmeyen eşim 30 yaşında 2 ay önce trafik kazası geçirdi ölümden döndü çok şükür ayağa kalkıp yürüyebiliyor konuşabiliyor bilinci yerinde ama hiç bir şey eskisi gibi olmayacak herkes bunun farkında. Ölebilirdi de.

Kanserden veya genlerden önce doğurduğum evladım yarına sağ çıkabilecek mi önce onu düşünelim bence.Ölüm sadece kanserden veya çeşitli hastalıklardan gelmiyor.

Haa eşim çirkin ailesi sülalesi çirkin ve sağlıksız ben bu aileye sülalaye çocuk doğurmam dersin ona biz karar veremeyiz. Saygı duymak gerek.

Tup bebek de garanti degilki asagi komsumun torunu tup bebek ama atipik otizm.anne baba saglikli kimsede oyle bi durum yok bi de tup bebek ama cocuk otizm

Geçer malesef. Benim bahsettiklerimde mesela kuzenimin babannesi kendini asmıştı. Babannede sorun vardı sonra kuzenimde şizofreni çıktı sonra da abisinin kızında çıktı daha küçük kız. Ama her şizofren olan ailede devamı gelecek diye bir şey yok merak etmeyin çevre de büyük tetikleyici.

Bütün yorumları okuyamadım ama sizi çok da haksız bulmadım. Aşk dediğimiz şey her duygu gibi beyinde meydana gelir ve en temeldeki amacı da kendimize en uygun kişiyi bulmak ve hayatta kalma olasılığı en yüksek nesilleri meydana getirmektir. "Aşk"ı pembe panjurlu ev romantizmine taşımaya gerek yok.

Çocuklarınızda çeşitli hastalıklar olabilir veya olmayabilir. Ama içinizi rahatlatmak adına şunu düşünebilirsiniz: beyniniz size en uygun kişiyi seçer. Hem biyolojik hem kültürel olarak. İşin kültürel kısmı birini tanımaya başladıkça oluşan ya da gelişen aşk duygusu. Yani hayattaki tek amacı evlenip, çocuk yapıp, kıraathanede oturmak olan adam oturup uzay-zaman bükülmesini konuşabileceği bir kadın aramaz. Kendisine uygun gördüğü birine aşık olur.
Olayın biyolojik kısmı feromonlarla ilgili daha çok. Eğer eşinize aşık olduysanız eşinizden saçılan feromonlar beyniniz tarafından bir süzgeçten geçirilmiştir. Genetik olarak sizden farklı olan bireylere aşık olmanız daha yüksek ihtimaldir. Böylece aynı hastalıkları taşımayan iki kişi bir araya gelmiş olur ve doğacak yavruların sağlıklı olma ihtimali artar. Bu tabii ki çocuklarınızda rahatsızlık olmayacağı anlamına gelmez ama ihtimalleri biraz azaltmış oluyor.

Çok çok geçmiş olsun canım benim, Rabbim babana, annene ve kardeşlerine şifa versin.
Bak o konuda ben de endişeleniyorum, evladımın tırnağına taş değsin istemem ama şu da bir gerçek ki stres her hastalığın nedeni.
Eğer hayatımızdan stresi çıkarmazsak bu saydığımız hastalıkların bizi yakalaması an meselesi gibi bir şey.

Geç kalmışım konuya :)

Black mirror serisinde sezon ve bölüm hatırlamıyorum ama aşırı etkilendiğim bölümlerden birinde, bir sonraki nesli temizlemek için hastalık genlerini taşıyan çocuk genç yaşlı herkesi öldürüyorlar.

Üstelik bunu yapma görevi ordunun.. geleceği kurtarmak adına..

Yazınızı okuyunca kendimi diziyi izliyor gibi hissettim :)
Galiba yavaş yavaş bu mantığa Evrileceğiz.

Benimde okuyunca aklıma Adolf Hitler geldi

Dış görünüs olarak bakılıyor hadi tamam hastalıklara da bakilsin ama kimsenin de uyumlu oldugu biriyle bunun ailesinde şeker tansiyon var bu iliski bitmiştir diyecegini sanmıyorum .
Çokta haksiz bulmadim sizi ama tamamen buna dayali bir ayrıştırma zor gibi.
Mesela annemde olan bir hastalık bendede var. Zaten sebebi genetik denildi.
Görünüş olarak da ehh, benziyor muyuz degilmi karar veremedik henüz; )
Babam ona benzediğimi iddia ediyor ona hic benzemiyorum

Iste hersey bizim beklediğimiz gibide olmuyor. Hastalik dolu bir aileden bir ihtimal hicbirsey almadanda gelebilir.

Doğal seçilim şu an çok da fazla etki etmiyor bize. Çünkü bunları aşmak için aletler, ilaçlar, çeşitli yöntemler üretiyoruz.
Mesela çatısı dar bir kadın doğada doğumu gerçekleştiremeyip hem bebek hem kadın kaybedilebileceği halde, şu anda hoop alıyoruz sezaryene ve doğum gerçekleşiyor. Böylece çatısı dar olanlar ve bebekleri hayatta kalmış oluyor.

Konu sahibinin eşinin ailesi de avuç avuç ilaç içiyormuş. Günümüzde hala yaşayan avcı-toplayıcı bir kabilede olsalardı dediğiniz şey gerçekleşmezdi büyük ihtimalle.
Tabii doğal seçilimde hani özelliğin avantaj hangisinin dezavantaj olduğunu da bilemeyiz. Bu durum bireylerin içinde bulunduğu topluluğa ve şartlarına göre değişir.

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım ama konu sahibi sadece bir endişesini dile getirmiş. Herkesin başına her an her şey gelebileceği gibi, bu olabileceklerden endişelenmeyeceğiz anlamına gelmez. Herkes hızlı giden bir araçta kaza geçirip geçirmeyeceğine dair endişe duyabilir .

COLIN,
umarım çıkmaz, çocuklar sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etsin inşaallah, konunun bilimsel yanını bilmiyorum ama şizofren tedavisi gören komşularım oldu, 2 tanesi kadındı, bu kadınlardan biri zaten maalesef çok trajik bir olay yaşadı, kızı ve eşiyle çıktığı bir yolculukta hem evladını hem eşini kaybetti ve sonra bir daha da toparlanamadı zaten, diğerinin de evlendikten sonra yaşadığı bazı olaylar şizofreniye sebep olmuş, 2 çocuğu vardı, doktoru çocuklardan birinde bu hastalığın çıkma ihtimali yüksek olabilir demiş, ki maalesef kızında çıktı, ergenlik döneminde hastalandı.

Diğer tanıdıklarım erkekti, ikisine de doktor kesinlikle evlenmemeli demiş, biri evlenmedi, diğeri evlendi, evlenenin 2 yetişkin çocuğu var, bildiğim kadarıyla babalarının hastalığını taşımıyorlar.

Genetik hastalıklarda yanlış bilmiyorsam aklımda yanlış kalmadıysa diyabet, kalp hastalıkları da dahil, doktorlar her 2 çocuktan birinde görülme olasılığı olabilir diyorlar diye kalmış aklımda, yengemde diyabet vardı, annesi diyabet hastasıydı, doktor onlara öyle söylemişti yanlış bilmiyorsam, kardeşlerden 3'ünde diyabet varken diğer 3'ünde yok.

Risk var tabiki ama hastalığında öcü gibi bakmamanizi öneriyorum .
Malesef ocu gibi bakiyorun cunku yasamayan bilmez gercekten cok zor bir hastalik Allahim canimi al kurtulayim dedigim zaman olmustur.cok sukur suan iyiyim ama bazi donemler kafama bi dusunce gelirse mahvoluyorum.bazen esime haksizlik yaptigimi dusunuyorum hic evlenmemeliydim dedigim zaman cok oluyor.bu arada otizmle ilgili ne dusunuyorsunuz genetikmi ben neden oldugu bello degil diye biliyorum da

Bu dediğiniz yalnızca modern hayatı kapsıyor yani bundan 100 sene önce söylediğiniz şeyler daha kısıtlı, 200 sene önce hiç yoktu. Sadece 3 bilemedin 4 kuşak öncesi yani...

Evlendikten sonra yani eşinizin sülalesinde hastalık olduğunu gördükten sonra mi bu kadar teori, ıstatistik vs peşine düştünüz ? Kaygınızı anlayabiliyorum ama böyle hayat da geçmez. Çocuğu milyonda bir görülen hastalığa yakalanan anne babalar napsın

Öcü gibi bakmayın konusunda kendi fikrimi söyledim elbette istediğiniz gibi bakmaya devam edebilirsiniz .
Otizim de çoğul genetik faktörler ve ayrıca gen / çevre etkileşimi var.

Bu dediğiniz yalnızca modern hayatı kapsıyor yani bundan 100 sene önce söylediğiniz şeyler daha kısıtlı, 200 sene önce hiç yoktu. Sadece 3 bilemedin 4 kuşak öncesi yani...

Zaten bu durum bireylerin içinde yaşadığı topluluğa ve şartlarına göre değişir demiştim. Şu an hala avcı-toplayıcı yaşayan insanlar var ve bizim ilaçla atlattığımız, daha izole yaşadığımız için bağışıklığımız olmayan pek çok hastalığa bağışıklıkları olsa bile bizi öldürmeyen şeylerden ölebiliyorlar yine de. Dış dünyadan haberleri bile olmadan yaşıyor birçoğu ve böyle topluluklarda gurubu yavaşlatan ya da riske sokan rahatsızlıkları olan bireylere müsamaha gösterilmiyor. O yüzden doğal seçilim insan için çok farklı bir boyuttadır çok uzun yıllardır. İşin içine kültürel dinamikler de girer.

Ayrıca 200 sene önce çok gelişmiş ilaçlar ya da süper ameliyat aletleri yoktu ama kendilerince kullandıkları yöntemler vardı. Ve bitkisel ilaç tedavileri hep vardı. Hayvanların bile kendileri için çok çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Kimi toprakla, kille, kimi çeşitli bitkileri kullanarak kendilerini tedavi ederken insanlar 5 bin sene önce bile oturup ölmeyi beklemiyordu tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…