evlenirken cv mi doldurtsaydım

Benim esimde olan hastaliklar cocuklarimdada var, yani bu dusuncen hic yabana atilacak birsey degil

Valla konu sahibesi CV doldurtmicaktin ama caktirmadan bakacaktin aile bireylerine. Artik cok gec ama

Gen gecisi sadece anne babadan olmaz , bu yanlis bir yaklasim
Yanlis anlamayin yermek amaciyla soylemedim
Siz yazmisken bilgilendirme olsun diye alintiladim
5 kusak onceki akrabanizdan bile alirsiniz o geni
Sizin beş yada on kuşak akrabalarınızda küçükte olsa bir hastalık yok mu

Ben de konuyu okurken aklıma nazi teorisi geldi, onunla ilişkilendirdim.

Anneannem mide kanseri geçirdi
Dedem akciğer gırtlak kanserinden öldü
Babannem beyin kanamasından
Dedem kalp hastalığından vefat ettiler
Babamın da kalbi var bypass ameliyatı oldu
Annem als den öldü
Kuzenim ankilozan spondilit diye bi hastalığa sahip

Bu şartlarda ben herhalde 50 mi göremem

Eşimin ailesinde de babannesi kanserden ölmüş
Halası da
Dedesi de kanser şu an
Annesinin beyninde anevrizma var
Gerisi sağlam onların

Herhalde bu süper gen mirasımızı çocuğumuza da aktarıcaz
Özellikle als ailesel mi diye test yaptıracaktım çocuk sahibi olmadan önce ama %10 ihtimal olduğu için ve ailede başka hiç görülmediği için yaptırmadık.

Umarım iyi ve sağlıklı genleri aktarabilmişimdir çocuğuma..

Eski ben olsam şu yazdıklarıniz çok mantıklı gelebilirdi, evet evlenmeden mutlaka bazı şeylere bakilmali derdim. Ama 23 yaşında trafik kazasında ölümden dönmüş biri olarak , gayet sağlıklı bir insan olmama rağmen bir anda ölebileceğimi görünce pek te takmamaya başladım. Ciddi manada bir saat sonranın garantisi yokken planlı yaşamak çok da mantiklima gitmemeye başladı. Her şey olacağına varıyor , bir çok şey elimizde değil ondan hayatı akışına bırakmak daha güzelime gidiyor.

Bu arada bir arkadaşımın erkek arkadaşı psikolijik ilaçlar kullanıyordu. Annesi bu konuda sıkıntı çıkarıyordu sonra ayrıldılar . Arkadaşım da bir sene sonra psikolijisi bozuldugundan ilaçlar kullanmaya başlamak zorunda kaldı. Yani hayatta başınıza ne geleceginizi çok bilemiyorsunuz. Evet genler büyük faktör ama kesin her şey demek değil. Ne olacağı hiç belli olmuyor. Ondan fazla kafaya takmadan akışına bırakmak hayatı , en güzeli.

Benim de ivir zivir bir suru hastaligim var. Cocugum olursa, benim hastaliklarimi, esimin de kotu huylarini alacak diye ciddi ciddi kaygilaniyorum. Neyse ki cocugum olmuyor.

evrime göre canlılar üremek için yaşarlar ve genlerini bir sonraki nesle aktarmak için güçlü, sağlıklı canlılarla çiftleşmeyi seçerler. Fakat üstteki üyenin belirttiği gibi doğal seçilim de var. zaten güçsüz olan yaşam tarafından bir şekilde egale edilir. Ayrıca primatlardan insana geçişin ilk dönemlerinden çok daha çeşitli çevresel faktörler mevcut şuan. Sadece genetiği baz alamayız.
Söylediklerinizden tehlikeli görünen yalnızca psikolojik hastalıklar bana göre. Eşinizde olup olmadığına çok dikkat edin. Benim babamın kız kardeşinin eşinde ve ailesinde komple var mesela ve bütün torunlara şizofreni geçmiş durumda. Psikolojide genetik çok çok mühimdir.

Evlenmeden önce araştırsaydınız madem.Ari ırk oluşturma çabası içindesiniz galiba.Ha bir de eşinizi gerçekten seviyo olsanız bunları hesaplayacağınızı düşünmüyorum.Şunu bir erkek söylese linç edilirdi , almasaydın zorla mı evlendirdiler derlerdi.

Evlenmeden önce hormonlarınızın götürdüğü yere gitmişsiniz , evlenip huzura erince ( evet seks yapınca demek istiyorum) akıl başa gelmiş.Ama iş işten geçmiş hanımefendi.Bunları hesaplamayın.Eşiniz iyi biriyse mutlusunuzdur zaten.

Ben epilepsi hastasıyım ve daha isteme ilk görüşme aşamalarında bunu söyledik eşimin amcaları vazgecirmeye çalıştılar.. esimde sirf bu yuzden vazgeçip başka biriyle evlenirsem saglikli bir insanda hasta olabilir basimiza daha kotusude gelebilir demis ve herkesin sozunu dinlemeyip evlendi benimle ikide cocugumuz var cok sukur sagliklilar ama eltim ve kaynim hic bir hastaliklari olmadigi halde 2 cocuklari engelli olarak dogdu biri vefat etti digeri yasiyor..bu dusunceniz cok cahilce geldi bana..insaniz heran basimiza ne gekecegini bilemeyiz.

İlahi adelet diye bir şey var şekil:A.

Ilginc bir bakis acisi. Sahsi fikrimi soyleyeyim evrim teorisine inanan biri degilim. Birde Takdir-i Ilahi diye bir gercek var. Esinizin ailesinde saglik probleminin cok olmasi insani dusundurebilir ama yasama sekli cevre etkisi beslenme aliskanligi sosyallik gibi bir cok etken de insani etkileyen unsurlardir. Seker hastaligi tansiyon gibi seyler dogru fiziksel hastaliktir. Ama psikolojik rahatsizliklarin cogu insanlarin takintisi, kuruntusu, gecmisteki kotu yasam, inanc eksikligi, gecmisi unutamama, eslerin anlasamamasi ama evliligi surdurme mecburiyeti, musibetleri iman ceecevesinde atlamama, mutsuz cocukluk gecirme vs vs vs kaynaklandigini dusunuyorum. Cunku cevremde kullanan cok fazla insan var ve benim izlenimim bu yonde. O yuzden cok dusunmeyin derim. Omrumuzun ne kadar oldugunu bizde bilmiyoruz ki hesap kitapla bu isler yurusun diyelim. Nasip kismet gercekten bazi seyler. Insan illaki hayatta biaeylerle imtihan oluyor cunku. Dort dortluk bi hayat gormedim ben. Aileyle saglikla evlatla esle mal mulkle insanin hep bir imtihani vardir. Bu sekilde dusunurseniz daha hesapsiz bakabilirsiniz olaya

genetik faktörler çok etkili malesef. ailesinde psikolojik rahatsızlığı olan kişiler varsa bu riski artırır.

ama evlilik kader kısmettir. sizin kısmetinizde de boyle bir aileye gelin olmak varmış. ortada sorun edilecek birşey yok.umarım çocuklarınız sağlıklı olur ama olmazsa hastalıklarla özellikle psikolojik hastalıklarla mücadele yöntemlerini öğreninrsiniz. sonuçta tıp ilerliyor.

Genler tabii ki önemli. Ben sizin gelecekteki olası çocuklarınızın sağlığını düşündüğünüz için kötü bir insan olduğunuzu vs. düşünmüyorum.

Eşinize aşık olasıydınız bunlar aklınıza gelmezdi, çünkü “zaten beraber olmak istediğim dünyadaki tek adam ve çocuk sahibi olmak istediğim dünyadaki tek adam bu” mantığında olurdunuz. Diğer endişe edici şeyleri de insan psikolojisinin mekanizmaları (reddetme, yok sayma, bir şekilde mantıklı bir çerçeveye oturtma vs) ile hallederdiniz. Tam tersi süper genleri olan bir adamla mantık evliliği yapsanız da sorun olmazdı. Dolayısıyla bu olay sizi bu kadar düşündürüyorsa, aşık olmadığınız ve genlerini beğenmediğiniz bir adamla evli olduğunuz çok net ortada.

O yüzden, elinizdeki çözüm opsiyonları şunlar:

1) Boşanıp, ileride karşınıza çıkan iyi genleri olan bir adamla mantık veya aşk evliliği ya da genlerinin nasıl olduğunu önemsemeyeceğiniz kadar aşık olduğunuz bir adamla aşk evliliği yapacaksınız.

Yalnız ilk ihtimal daha iyi olur. Çünkü aşkın ömrü kadınlarda bilimsel olarak maksimum 3 yıl. 3 yıl sonra pişman olabilir ama psikolojik mekanizmalarla kendinizi rahatlatabilirsiniz. Tabii ki tercih edilecek bir opsiyon değil.

2) Boşanmayıp, çocuk yapmayacaksınız. Ama bu eşinize haksızlık olur. Hem çocuk sahibi olmayacak hem de ona aşık olmayan ve onu beğenmeyen biriyle bir hayat geçirecek. O da genleri önemsemeyen veya yaklaşık eşit şartlarda olduğu biriyle mutlu bir yuva kurabilir.

3) Boşanmayıp, kendinizi bir şekilde ikna edip çocuk yapacaksınız. Eğer eşinizle çok mutluysanız bu daha kolay olur. Ama eşinize tahammülünüz az olacak. Hata yaptığında yaptıklarına içerleyip, bu durumun adaletsiz olduğunu, sizi el üstünde tutması gerektiğini, onun gen havuzunuzu güzelleştirdiğiniz için size borçlu olduğunu düşünebilirsiniz.

Tüm bu opsiyonlar göz önüne alındığında en iyi tercih, boşanıp, ileride karşınıza iyi genleri olan iyi bir adam çıkmasını beklemek. Ama böyle bir insanın karşınıza çıkmama veya çıkıp da sonra sizi hayal kırıklığına uğratma ihtimali de var. O yüzden size bu opsiyonu bu tavsiye edip sizi etkilemek istemiyorum.

Ama umarım eşiniz de siz de ya şu anki ilişkinizde veya ileride başka kişilerle olan ilişkilerinizde mutlu olursunuz.

Bence bir yerde haklısınız ama konuyu çok büyütmeye gerek de yok. Eşinizin ailesindeki rahatsızlıkları biliyorsunuz gerek fiziksel gerek ruhsal o zaman yapacağınız sey hem çocuğunuza hem de eşinize dikkat etmek olacak.

Mesela eşinizin ailesinde şeker tansiyon varsa evinizde sürekli beslenmeye dikkat edeceksiniz. Çocuğunuzda olası psikojik rahatsızlıktan korkuyorsanız küçüklüğünden itibaren çocuğunuzu gözlemleyeceksiniz. Tabi ki çocuğunuzu bazı annelerin yaptığı gibi sürekli sıkın, baskılayın, mükemmel olsun derken iyice psikojisini bozun demiyorum sadece korktuğunuz konulara karşı daha temkinli olmak lazım, daha çok gözlemlemek lazım.

Hanımlar,
sitede hasta olan veya hasta yakını olan kişiler var, yazarken insanları incitmeden yazın.

Psikolojik hastalıklarda dahil birçok hastalık genetik yatkınlıkla alakalı olsa da, aile geçmişinde herhangi bir hastalığı olmayan kişiler hasta olmayacak diye kesin bir kural yok, aile hikayesinde şizofreni vakası olmayan bir kadın yaşadığı büyük bir travma sonrası şizofren oldu, aile geçmişinde şeker, tansiyon, cilt hastalıkları olmayan bir kadın da yüksek tansiyon ve tansiyona bağlı felç, şeker ve cilt hastalığı sahibi oldu, tabii ki bu gibi örneklerde belirleyici değildir ama bir gerçek vardır, ne genler, ne ailenin genetik hikayesiyle uzaktan yakından ilgili olmamasına rağmen hepimiz için risktir, her birey bir engelli adayıdır, yolda giderken araba çarpması sonucu boynunuzdan aşağısının felç olmayacağının garantisi yoktur, banyo yaparken ayağınızın kayması sonrası başınızı çarptığınızda beyin kanaması geçirmeyeceğinizin de garantisi yoktur, gün içinde tükettiğiniz içeceklerden depoladığınız fazla kafeinin tansiyonunuzu tetikleyip kalp krizi geçirmenize sebep olmayacağının ya da sizi uzun soluklu bir komaya sokmayacağının garantisi de yoktur.

İş ve günlük hayatınızda yaşadığınız ağır baskı ve stresin sizi depresyona sokmayacağının, okb olmayacağınızın garantisi yoktur.

Elektrik kesilmesi sonucu asansörde mahsur kalmanın klostrofobi, panik atağa sebep olmayacağının bir garantisi de yoktur.

Hayat yüzdelik oranlarına göre yaşanamaz, zira evdeki hesap çarşıya uymaz. İnsanoğlu alabileceği önlemleri alır gerisi içinse sadece umut eder.

Konu sahibine sonuna kadar katılıyorum bir sağlık görevlisi olarak şahit olduğum tüm çocukların hastalık geçmişine ve genetiğine baktığımızda ailesellikten gelme olduğu görülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…