Evlenmek için acele eden sevgili

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
Kız kardeşim 23 yaşında, sevgilisi de 24 yaşında.Genel olarak kardeşim çok rahat büyüdü.Şuan çalışıyor, geziyor, çevresi var, evde rahat. Bunu söyleme sebebim evlenince bu rahatlığın bozulması. Ve evlilik için erken olduğu. Sevgilisi kardeşime aşırı düşkün,gerçekten deger veriyor. Ancak kardeşime evlenmek için aşırı baskı yapıyor. Bu baskılar sonucu aileler tanıştı. Aileler bayramda yüzük takılsın denildi.Bayramda yüzük takılmadı. Kardeşim erken oldugunu söylüyor bana. Çocuga da elbisemi almadım falan, bu tarz şeyler söylüyor. Çocuk şimdi mesaj atmış. Çevredekiler, anne babası, akrabaları ne zaman yüzük takılacak diye soruymuş. Çocuk diyorki, büyüğümüz olarak bişey söyle, size 2gün müddet, yarın son gün, yoksa yarın herkese vazgeçtiğimi söyleyeceğim. Bidaha beni kimse o masaya oturamaz dedi. Bende kardeşim ile konuşmasını söyledim.Kardeşim hemen evlilik istemiyor, yani dügün hemen ıstemıyor. Ama çocuk hemen yüzük takıp dügün istiyor. En geç 1 sene sonra. Kardeşim 2 sene uzatmak istiyor. Ama ailesi ve çocuk bu kadar uzatmaz.
Şimdide kardeşim ona baskı yaptığını, sürekli bagırıp çagırdıgını söylüyor.
Bu durumda mantıklı olan ne sizce?
Kardeşime kalsa 27 de falan evlenir. Ancak çocuk uzatmak istemiyor. Evlenınce hemen çocuk istıyor. Çalışmasını istemiyor. Yani başka işte yorulmasın ben bakarım diyor

owwwww kızın mantıklı düşünmesine bile fırsat vermiyor. Çocuk ne iş yapıyor bir de ailelerin maddi durumu nasıl? sizin ve onların

Bu kadar acele ettiğine göre kardeşinde kaçırmak istemediği bir şey var gibi, vazgeçer ya da başkasına kaptırırım diye korkuyor sanki. Kardeşinin ya da sizin ailenizin herhangi bir yönden ondan çok daha iyi olan bir yönü var mı mesela? Güzellik olur, maddi olur, eğitim olur ne bileyim.

Anlattıklarınıza göre kardeşiniz yol yakınken ilişkisini sonlandırmalı.

Ancak bu kardeşinizin hayatı, kardeşinizin kararı.

23 yaş evlilik için bana gorede erken ama kardesinizin bunu karşı tarafla açık açık konuşması gerek.

Elbisemi almadım vs diye gecistirmekle olmaz madem sorun elbise ben alırım der

Ayrıca ben olsam böyle bir kişiden ayrılırım hem evlilik için baskı yapıyor hem evlenince hemen çocuk istemeler işi bırakmasını istemeler kardeşine değer verdiğini düşünmüyorum değer verse fikirlerine saygı duyardı.

owwwww kızın mantıklı düşünmesine bile fırsat vermiyor. Çocuk ne iş yapıyor bir de ailelerin maddi durumu nasıl? sizin ve onların
Kardeşim çalışıyor. Annem emekli, kirada oturuyor. Çocuk kardeşiyle ortak iş yapıyor. Ailesi kirada. Aileler arasında çok fark yok.Çocugun yaptıgı baskıdan ben bile daraldım.Yüzük taksalar hemen dügün yapmak isteyecek.

Çocukta artık uzamasın, evlenelim diye düşünüyor. Sanırım çevre çocuga baskı yapıyor. Çocukta kardeşime. Bana göre yaşları çok ufak

Kardeşim çok rahat büyüdü. Evlilik sorumlulugunun farkında. Bu yüzden uzatmayı düşünüyor. Kardeşim yüzügü Ekim ayına kadar uzatmayı planlıyor.

Bilmiyorum ama çocugun sözlerinden ben bile baskı hissettim.Sonuçta ikisi arasında. Ben nasıl tarih vereyim.

Sürekli devreye büyükleri sokmaya çalışması, büyükler aracılığıyla kızın üzerinde baskı kurması falan ileride kızcağızı aile büyüklerine sürekli ezdireceğinin habercisi bence.

Onun dışında evlenmek için bu sürekli ısrar, evlenince de çocuk yapmak için ısrar ve baskıya dönüşecek, kızın eline bir anda 2-3 tane patır patır çocuk verip kızın sosyal ve çalışma hayatını bitirmek niyetinde. Zaten kendi de çalışmasın falan demiş. Aileniz nasıl razı oldu böyle birine, ben ona şaşırdım asıl.

Çok baskıcı ve manipüle bir karakter. Çok da kıskanç. Kıza yazık olacak.

Eleman kronik kıskanç mı, yoksa başka bir acaipliği mi var nedir bu yani ya gel 2 gün içinde evlen ya ayrılıcam ne demek Gün geçmiyor ki acaip şeyler duymayayım.

Bence kardeşiniz bunu boşversin, benim hissiyatım birbirlerine hiç uygun olmadıkları yönünde. zaten daha 23 yaşındaymış, gezsin tozsun bence daha iyisini bulur.

Y
Yok hayır. Ancak onu gerçekten sevdigini düşünüyorum.Uzamasın artık diyor. Ancak yaşları ufak

O da gezip tozmak istiyor. Evlenınce bu kadar rahat gezemez. Yarın haber vermezse, bidaha kimse beni o masaya oturtamaz dedi

Bence ayrılması lazım. Ne demek ya cevap veririsin ya ayrılırım.

Ancak çocuk uzatmak istemiyor. Evlenınce hemen çocuk istıyor. Çalışmasını istemiyor. Yani başka işte yorulmasın ben bakarım diyor

Böyle bir hayatı istiyorsa kardeş buyursun evlensin. İyi okumamışım ama bu eleman hasta , manyak bir tip bence. zaten sinirli yazmışsınız, kardeş ilerde izinsiz evden çıksa bu çocuk dayak atar emin olun. Kardeş gözüme modern bir kzı gibi geldi, daha 23 yaşında çalışmayacağı, eve tıkılacağı bir hayatı neden istiyor Toptan ayrılsın kaçsın bundan

O da gezip tozmak istiyor. Evlenınce bu kadar rahat gezemez. Yarın haber vermezse, bidaha kimse beni o masaya oturtamaz dedi

Afedersiniz ama sittirsin o zaman sanki bulunmaz Hint kumaşı bunun peşinden nikah yap diyor koşuyorsunuz hasbadaki havaya bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…