- 31 Ağustos 2015
- 123
- 85
- 98
- Konu Sahibi thehopelessone
-
Aynen öyle çok doğru dediniz.Erkekler varlıkta, kadınlar yoklukta kendini gösterirmiş.
Kaybetme korkusu yok adamda ben bilerek/bilmeyerek yaşattım ama yeter tükendim bu yaşta.. boşa geçen, geçecek zamanıma yazıkEvlilik konusunda erkeklerin gözü açılmış durumda.. Göz açıklığı mı denir başka bişey mi artık?
Tek olumlu yanı daha fazla oyalamadan niyetini, fikrini açıkça belirtmiş olması.
Sonrasında fikri değişir mi? diye sorgularken geçen zamanın farkında olmazsınız.
Bir erkekte kaybetme korkusu yoksa o adamdan hiç bişey olmaz.
Evlilik istiyor olmanız kariyer açısından ilerlemenizi sekteye uğratacak belki de...
Ama bu hedeflerinizden vazgeçeceğiniz anlamına gelmiyor.
İstekler, öncelikleri belirler.
Önceliği değilsiniz bunu olabildiğine açıkça söylemiş.
Hem idealleri hem aşkının peşinde kosabilecek adamlar da var.
Tecrübeyle sabit
Tabii doğru zamanı herkes beklemeli değil mi ama kendi ağzınızla dediniz. İstemese siz de rahatsız olursunuz, değersiz hisseder çöküşe geçersiniz. Toparladım kendimi açıkça resti çekicem.Ben 24 erkek arkadaşım 25 yaşında. Ikimizin de işi var şuan. 4 yıldır birlikteyiz. Erkek arkadaşım evlenmeyi çok istiyor . Tabi biraz daha bekleyeceğiz ama eğer istemese ne bileyim aklima takılırdı . Maddi problem de yok diyorsunuz. Bence açıkça konuşun sorun . En azından sorunu bilip ona göre hareket edersiniz.
Ben aynı anlattiginiz gibi birini tanıyorum. Arkadaşım değil ama arkadaşımın arkadaşı.Başlarda kestirip atmamak için onunla ilgili hayallerimi söylerdim, onu da konuşturmaya çalışırdım ama her zaman lafı ağzıma tıkadı. Ben de bıraktım şimdi diyorum gezicem tozucam yurtdışına gidicem diye. Beni bırakacak misin diyor öyle
Hemen rest cekmeyin yine de bir sorun konuşun bu konuyu.Tabii doğru zamanı herkes beklemeli değil mi ama kendi ağzınızla dediniz. İstemese siz de rahatsız olursunuz, değersiz hisseder çöküşe geçersiniz. Toparladım kendimi açıkça resti çekicem.
Sorun ona denk eğitiminiz olup olmaması değil.Adalet bakanlığında evet.. yüksek bir konumda görevde. Atandıktan sonra değişti baya baya hem de önceden böyle değildi. benim de eğitimim ve mesleğim ona denk ama davranışları aşırı değişti atandıktan sonra. Kendini tek otorite görmeye başladı.
Allah sizi evladınıza bağışlasın öncelikle. Rabbim hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin.Ben aynı anlattiginiz gibi birini tanıyorum. Arkadaşım değil ama arkadaşımın arkadaşı.
40 kusur yaşına geldi hala dağ bayır geziyor.
Tabi ki insanlar hayatlarını istediği gibi yaşar ama hem evlenmek istemeyip hemde hayatında evlilik bekleyen birini tutamazsın.
Dünya da herşey bizler için belki sizb yumurtalık rezerviniz az olgun yaşta evlenince gebelik sizin için sorun olucak, ya da ne bilim rahimle ilgili bı sorununuz olucak. Bizler kadınız ve fizyolojimiz erkekler gibi değil...
Ben 33 yaşında evlendim evlat sahibi olabilmek neler çektim. Rahim ve yumurtalık ile ilgili sorunum olmadığı halde...
Ne ameliyatlar neler neler, nasıl zor bı doğum yaptım vs vs.
Eğer ben daha erken eşimle karşılaşıp evlenseydim hiç bu sorunlar olmayacaktı.
O yüzden gözünüzü 4 açın akıllı davranın, erkeklere göre hava hoş konular bize göre öyle değil...
Ayrıca erkek arkadaşınız bence cok sorunlu hem evlenmicem diyor, siz bende istemiyorum gezicem vs deyince beni bırakıncakmısın diyor.
Ya ağır vaka ya da sadece kendini düşünen bı insan...
Değersiz hissediyorum özgüvenim inanılmaz düştü. Hep kendimi sorguluyorum. Acaba ben mi evlenmeye değer değilim, cinsellik yaşadım onunla hayatımda ilk defa, acaba değerim mi kayboldu, acabalar tüketti beni. Ben değersiz değilim ki ya, elim yüzüm düzgün, çok başarılı bir üniversitedeyim herkesin gıptayla baktığı mesleğim var. Bir tane adam tüketti beni 2 yılda.
Mevki makam aşığı da ne demek.. küçümsemek için kesinlikle demiyorum ama kendisi küçük bir köyden bugünlere çıkmış, çocukken aşağılanmış hor görülmüş sevgi nedir görmemiş. Şimdi makam sahibi olunca arşa kalktı her yeri. Evlensin bakalım kendi mesleğinden biriyle. Kendine katlanacak birini bulsun da evlensin umrumda değil artıkSorun ona denk eğitiminiz olup olmaması değil.
Ki denklik kişisel görüştür. Sonuçta eğitimsiz biri değilsiniz.
Sevdiğim bir laf vardır: "Size sıradan biriymiş gibi davranan kimseyi sevmeyin." Der.
Yanı siz karşınızdaki kişiye sevilmeye, değer verilmeye layık olduğunuzu ikna etmek durumunda kalmamalısınız. Tamam umarım atanırsınız.
Ama diyelim atanamadiniz o zamanda sevilmeye layıksınız. Tek iş kapısı devlet değildir. Yani makam mevki = Sevilmeye layık olmak değildir.
Tahminen aynı mevkide biriyle evlenecek.
Çok aşk meşk insanı değil. Özverili degil..
Bu tipler ben evlenmek istemiyorum derler. Bir bakarsın ki 1 2 ay içinde evlenmiş. Bu sizle alakalı değil.. çok makam mevki aşığı adam ben bile buradan anladim..devam edecekseniz işiniz zor..
O kültürle büyüyünce ister istemez bilinçaltımıza yerleşmiş bu düşünce maalesef elimizde değil..Ya kızım cinsellik yaşadın diye değerin nasıl düşsün? Sen kendini degerlestiriyorsun asıl kendin hakkında böyle düşünüp durursan. Degerini bir erkege baglama. Diger yorumum da dediğim gibi bunun toplumumuzda empoze edilen durumlara bağlıyorum. Kızlara kötü gözle bakılır, erkeklere bir b** olmaz. Siz bu oyuna gelmeyin.
Daha yaşı çok küçük.Zamanla düzelir ama büyük ihtimalle siz hayatında olmazsınız.Sizden ayrılmak için bahane uyduruyor da olabilirMerhaba sevgili üyeler, benden tecrübeli ablalar belki bana bir tavsiyede bulunurlar diye derdimi açmak istedim.. Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Ben 23 o ise 24 yaşında. O meslek hayatına geçen sene başladı, ben de bu sene başlayacağım inşallah. Evlilik için maddiyat da var çok şükür. Ama... kendisi evlilik düşünmeyen biri. İlişkimizin başında benimle ciddi olduğunu, artık tek bir insanla hayatını geçirmek istediğini söyleyen adam şimdi “ben katiyen evlenmem, şehir şehir gezerim, evlilik bana göre değil, ben evlilik adamı değilim” diyor. Ailesinin ve çevresinin ilişkimizden de haberi var. Bense onun aksine bir yuvam olsun istiyorum ama bugüne kadar hiç baskı yapmadım ona asla. Acaba genç olduğu için korkuyor mu, birkaç seneye fikri düzelir mi, yoksa yol yakınken ayrılmalı mıyım? Tavsiyelerinizi ve sorularınızı bekliyorum sevgiler☺
Zamanla düzelir de beni senelerce oyalayıp yıprattıktan sonra cehennemin dibine gitsinDaha yaşı çok küçük.Zamanla düzelir ama büyük ihtimalle siz hayatında olmazsınız.Sizden ayrılmak için bahane uyduruyor da olabilir
Her şey makam mevki değil.Mevki makam aşığı da ne demek.. küçümsemek için kesinlikle demiyorum ama kendisi küçük bir köyden bugünlere çıkmış, çocukken aşağılanmış hor görülmüş sevgi nedir görmemiş. Şimdi makam sahibi olunca arşa kalktı her yeri. Evlensin bakalım kendi mesleğinden biriyle. Kendine katlanacak birini bulsun da evlensin umrumda değil artık
Ben sanki öyle hissettim.Bence deyin ki madem evlenmek istemiyorsun ben yapamam ayrılalım.Bakalim tepkisi ne olacak dünden razı mı yoksa kurtarmaya çalışacak mi.Eger sizi kaybetmek istemezse hala bir umutvar demektirZamanla düzelir de beni senelerce oyalayıp yıprattıktan sonra cehennemin dibine gitsin
Aşırı derecede aşağılık kompleksi var. Bunu defalarca gördüm. Düşünmeme yardımcı oldunuz, yorumlarınız için çok teşekkür ederim sizeHer şey makam mevki değil.
Evet kendini toplumda gerçekleştirmek çok güzel bir şey. Ama adamın istediği ne sizsiniz ne başkası.. yaninda sırf adında unvan olan birisini dolaştırmak istiyor. Bu sizle alakalı değil. Çocukluktan kalan travmaları var muhtemelen. O yüzden aşağılık kompleksi var. Ne kadar yükselse de geçmez..
Siz hedefinize yoğunlaşın.. atanın..
Sizi hak eden biri umarım karşınıza çıkar.
Bu kişi sizi hak etmiyor.
Aynen öyle yapacağım bakalım sonuç ne olacak.Ben sanki öyle hissettim.Bence deyin ki madem evlenmek istemiyorsun ben yapamam ayrılalım.Bakalim tepkisi ne olacak dünden razı mı yoksa kurtarmaya çalışacak mi.Eger sizi kaybetmek istemezse hala bir umutvar demektir
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Aynen öyle yapacağım bakalım sonuç ne olacak.
Rica ederim..Aşırı derecede aşağılık kompleksi var. Bunu defalarca gördüm. Düşünmeme yardımcı oldunuz, yorumlarınız için çok teşekkür ederim size
Amin amin çok teşekkür ederim.Allah sizi evladınıza bağışlasın öncelikle. Rabbim hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin.
Herkes gezebilir ama evlenince de olacak şey sonuçta maddi olarak her türlü rahat bir insan. Boşa kürek çektim, o kadar benmerkezci biri ki.. dayanamıyorum artık netleştirdim bitirmem gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?