Evliliğim hakkında, tartışma ve fiziksel şiddet.

Son cümleniz o kadar doğru ki.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama içindeki öfkeden kurtulmalıyım.

Son cümleniz o kadar doğru ki.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama içindeki öfkeden kurtulmalıyım.
Öfke Dansı adlı bir kitap var tavsiye ederim.
Nefes egzersizi, doğada-deniz kenarında yürüyüş, dua-ibadet-meditasyon (artık hangisi size uygunsa), olumlama çalışmak işe yarayabilir.
‘’Eşim limon satsın, bizi geçindirsin’’ saplantısından da kurtulun bu her zaman,
her durumda geçerli bir önerme değil.
‘Kocam bana şiddet uyguladı, bunu nasıl yapar?’ diye kendinizi de doldurnayın belli ki o da pişman yaptığından.
Kavga anında bazen maksadımızı aşan şeyler söyleriz, yaparız.
Kaldı ki yaşananlar şiddet mi? Tartışılır.
Eşinizle konuşun, dertleşin, sıkıntıları bölüşüp paylaşın.
Gerekirse siz çalışın o evle, çocuklarla ilgilensin.
Çalışırsanız kafanız dağılır.

O kitabın ismini daha önce de duymuştum. Mutlaka okuyacağım.
Çok tesekkur ederim.

Esinizin yeterince cabalamadigini dusundugunuz icin icten ice basiniza gelen butun talihsizlikler icin onu sucluyorsunuz. Bu zamanla o kadar buyuyor ki, cok abes bir ornek ama kiyamet kopsa ondan bileceksiniz. Bu ofkeyi icinizde buyuttukce buyuteceksiniz. Bunun tek cozumu esinizin gercekten somut birseyler yapması ve sizin de buna ikna olmaniz. Siz calisiyor musunuz bu arada?

Çok haklısınız yazdıklarınızda, cok doğru tespit etmişsiniz. Kıyamet kopsa onu suçlayacak kıvamdayım, çünkü çok fazla öfke var içimde
Şuan bende çalışmıyorum malesef. Ünv.lerin açılmasını bekliyorum.

Yapılan yorumları az çok okudum. Anne babası 6 yaşında ayrılmış bir çocuk gözüyle okudum. Hayat ne bana ne erkek kardeşime iyi davranmadi.. çok büyük zorluklar çektik yipratildik , yalnizlastirildik. En kötüsü de neydi biliyor musunuz yıllarca annesiz kalıp , anne tarafı hiç kimse ile görüştürulmeyip , üvey anne ile her türlü trip ve kaprisleere magruz kaldıktan sonra , babamın çıkıp böyle olacağını bilseydim herseyine katlanır yine de nnenizi bırakmazdim dedi. Ve buna benzer bir cümleyi annemde kurdu. Ama şimdi biz iki kardeş doğduğumuz şehirden uzakta başka başka yerlerde aile olmaya çalışıyoruz. Yalnız...

Yaşadığinız zor bir süreç, kendi öfkelerinizin arasında acaba bir dakikalığına kendinizi esinizin yerine koyup onun acısından baksanız bazı sorulara cevap çıkarabiliyor musunuz? Hani bazen kendi düşuncelerimize ve belki de tükenmişliklerimize odaklanırken karşımızda ki insanın içinde olan fırtınaları göremeyebiliyoruz, eşinizin içinde kalmış sorunlar, aşılması gereken seyler olabilir mi? Birbirinizi anlayıp, bu zor günlerde ayağa kalkabilmek için yaralarıniza derman olabilir misiniz? Evlilik gerçekten zor, her aşamasını ilmek ilmek işlemek gerekiyor. Kişisel tavsiyem kendinizi 5 sene sonrasında eşinizle ve eşinizden ayrı hayatların içerisine koyup görünen tablolardan bir şeyler çılarmanız. Umarım ailenize, kalbinoze huzur gelir

Şiddetin girdiği bir yerde ne sevgi ne saygı ne de evlilik adı altında bir bağlılık kalır...
Katilmakla birlikte; bu ekonomik buhranin ne kadar devam edecegi cok belirsiz, 2 yil daha devam etse cocuklarinizin 2 yili heba olacak. Kac yil cocuk kalacaklar ki zaten? Deger mi? Tabiii ekonomik buhran kaynakliysa.

maddiyat önemli değil diyen kadınlar tekrar okusunlar bunu. en mutlu yuvayı bozar lanet olası para.
Allah yardımcın olsun eskiden beri biliyorum konularını. sen iyi bile dayandın.

Ben de aynı gruptanım desem Bu öfkeyi anlıyorum. Sevgisizlik değil, öfkeymiş gibi geliyor bana, psikoloğunuzun dediği gibi.

yani durumları değiştiremiyoruz ama ruh halimizi değiştirebilirsek, çok daha farklı bir hayat bekliyor bizi.

eşimle ilk evlendiğimizde, ilk iflasımızı yaşadık. O öyle böyle değildi, sadakalarla yaşadık maalesef. O geçti, iş kurdu, büyüttü derken, bu sefer yine büyük bir mühendislik şirketi kurmaya kalktı ve maalesef kazandığını da kaybetti ve şimdi tekrar düzeltmeye çalışıyor. Hayallerinde de seni şöyle yaşatacağım, hele bu bir bitsin, sıra sana gelecek vs.

Ben de içten içe çok kızdım Ve anlıyorum yaşadığınız duyguları ama ilkinden tecrübe mi desem, ayrıştırabiliyorum öfkeyi, sevgiyi, maddiyat ve maneviyatı.

bende de şu var artık: eşim anti-Polyana der bana. Nasıl Polyana her şeye iyi tarafından bakar, ben de hep olumsuz tarafından bakıyorum. Hayal kırıklıkları getirdi bu duruma.

sizde de büyük bir rahatlığın arkasından bu sıkıntılar olduğu İçin bir çöküntü yaşıyorsunuz. Hiç kolay değil bunu kaldırmak.

Ama şöyle söyliyeyim: iki küçük meleğiniz var. Onlar çok büyük bir şükür sebebi sizin için. Belki biraz sıkıntıyla ama büyüyecekler. Mutluluğunuzu da büyütecekler. Aynı Onlar gibi Eşiniz de ilgiye muhtaç şu anda. Yaşadığı şeyler çok ağır, bir çocuğun sınavdan düşük aldım diye üzülmesi gibi değil. Ve çalışkan bir adam anladığım kadarıyla. Çabalıyor. Hevesle gidiyor iş imkanlarına. Sizden eş sıcaklığını ve koruyucuğunu hissetmek ihtiyacında.

inanç dünyanız nasıl bilmiyorum ama eğer bu konuda bir hassasiyetiniz varsa, şu zamanı bir imtihan olarak düşünün. Çeşit çeşit imtihan var, maddi sıkıntı da bunlardan biri. Bu süreci şükrederek, hamdederek ve sabrederek geçirmek sizin için bir mertebedir. Sabırların en güzeli, sabr-ı cemil, yani güzellikle beklemek.

şu zamanda eşinize bir bardak çay götürmek, gel beraber bir yürüyüşe Çıkalım, açılırsın demek bile büyük sevaptır diye düşünüyorum. Sevap kısmı çok ilgilendirmiyorsa bile, psikolojik olarak çok büyük destektir. Bazen bir erkek dağ gibi durur eşinin arkasında, bazen bir kadın.

eşiniz iyi bir adam mı, kaliteli bir adam mı? Normal şartlarda seviyor muydunuz birbirinizi? Cevabı evetSe, bu sıkıntılar onu gözünüzde karartmasın.

sizinle beraber kendime de söylediğim şey bu. Oğlum özel okullarda okumayabilir, kaliteli, ilkeli bir adam olmayı öğrensin babasından. Evden arabadan çok daha iyi bir miras bu.

Son düzenleme:
Içim ciz etti okurken. Insanlar hep çocukların bahane olarak kullanıldığını düşünüyor boşanmamak için. Oysa söylediklerinizde o kadar haklısınız ki.
Kizim 3.5 yasinda, 2 gün fun önce bana "biz hep mutlu olalim istiyorum" dedi. Kendine o kadar kızdım ki.
Eşim valizlerini toplamış memleketine dönmeyi planlıyordu. Konuştuk biraz, el kaldırdığını kesinlikle kabul etmiyor. Seni kanepeye ittim diyor. Malesef ben hatalıyım deyip özür dileyecek biri degil zaten.
Bende uzatmadım, o da yanlıştı deyip kapadım olayı. Aramiz hala pek iyi değil, kavga döğüş değil ama mesafe var aramızda.
Aslında bizim evliliğimiz çok sorunlu bir evlilik değil ama şartlar tüketti ikimizi de.
Sizin bu yazınız beynime kazındı resmen. Çocuklarım için elimden geldiğince sakin ve mantıklı olmaya çalışacağım.

Eşimin yerine koyunca kendimi inanın nefes alamıyorum. Nasil dayanıyor diye düşünüyorum. Aslında sess_s yazmisti, beni çevre ve ailemde cok etkiliyor sanırım. Eşimi sürekli ezik görüyorlar ve istemeden dolduruşa geliyorum
Ben eşimi çok severek evlendim, ondan ayrılırsam asla hayatıma başkasını almayı düşünmem. Yani olay boşanıp baska hayat kurayım değil kesinlikle.
Sanki boşanırsam sorunlar bitecek gibi düşünüyorum ki muhtemelen katlanacak sorunlar öyle bir durumda.
Sağlıklı düşünemiyorum malesef. Ama burada yazılanlar benim de hatalı olduğumu gösteriyor ki kendimi hic hatalı görmüyordum.

Katilmakla birlikte; bu ekonomik buhranin ne kadar devam edecegi cok belirsiz, 2 yil daha devam etse cocuklarinizin 2 yili heba olacak. Kac yil cocuk kalacaklar ki zaten? Deger mi? Tabiii ekonomik buhran kaynakliysa.
Malesef tamamen ekonomik buhran kaynaklı. Eşim "ben seni kanepeye ittim kesinlikle el kaldırmadım" diyor ki 9 yıllık evliyiz, yaptığı tek şiddet budur.

maddiyat önemli değil diyen kadınlar tekrar okusunlar bunu. en mutlu yuvayı bozar lanet olası para.
Allah yardımcın olsun eskiden beri biliyorum konularını. sen iyi bile dayandın.
Para Malesef çok ama çok önemli ve evet en mutlu yuvayı bile yıkabilecek kadar güçlü. Çok haklısınız.
Direk para değil ama yaşattığı gerginlik en mutlu evliliği bile bitirebilecek güçte.

Malesef tamamen ekonomik buhran kaynaklı. Eşim "ben seni kanepeye ittim kesinlikle el kaldırmadım" diyor ki 9 yıllık evliyiz, yaptığı tek şiddet budur.
Ekonomik buhran kaynakli ise devam edin derim. Siz calisamaz misiniz? Esiniz ne tur is yapabilir? Su an piyasa her anlamda cok kotu ama pazarcilik dusunmez mi?

Amacım yönlendirmek değil tabi asla ama . Yorum yapmak o kadar kolay ki, ben hala annemin diğer çocuklarını çok kıskanırım mesela. Onlar için çok çabaladı. Ama biz bir kargaşanın yine mutsuz bir evin içinde büyüdük. Ne uvey annem bizi tam kabullendi ne de babam babalık yapabildi. Tek bildiği en ufak tartışmada kapıyı çekip gitmekti. Üvey annemle geçen sessiz ama çığlık çığlığa saatler. Düşündükçe içim sızlıyor hâlâ. Eğer daha iyisi olmayacaksa daha özenli davranmak lazım. Biz büyüdük ama bir de bize sorun

Muhteşem bit yazi yszmissin Muhtesem bir yazı yazmışsınız, söylediğiniz herşey cok doğru. Eşime karşı hep çok soğuk ve uzağım. Sürekli onu suçluyorum yaşadıklarımız yüzünden.
Siz boyle yazınca esim için cok üzüldüm açıkçası
Eşim genel olarak kaliteli bir insandır, yoldaki dilenciye üstündeki montunu çıkarıp vermisligi vardır. Merhametli biridir.
Ve 9 yıldır tek bir dedikodu yapmisligi, birinin arkasindan konusmuslugu yoktur.
Seninle bi dedikodu yapılmıyor diye kızarım hep :)
Çocuklarına cok düşkündür.
Bir tek çabuk parlar ve hemen söner. En sevmediğim yönü budur
Bana göre basit olan bir konuya hemen sesi yükselir.

Söylediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Ekonomik buhran kaynakli ise devam edin derim. Siz calisamaz misiniz? Esiniz ne tur is yapabilir? Su an piyasa her anlamda cok kotu ama pazarcilik dusunmez mi?
Sorunun başlangıcı buydu zaten. Düşünür ama biri verecek işi. Bu konularda beceriksiz. Is bulacak ve girecek, is yaratabilecek biri değil.

Sorunun başlangıcı buydu zaten. Düşünür ama biri verecek işi. Bu konularda beceriksiz. Is bulacak ve girecek, is yaratabilecek biri değil.

siz yonlendirirseniz eger bildigim konularda destek olabilirim. Meslegi nedir vb. Bilmiyorum ayrica piyasa icler acisi durumda meslek erbabi da bulamiyor su an.

siz yonlendirirseniz eger bildigim konularda destek olabilirim. Meslegi nedir vb. Bilmiyorum ayrica piyasa icler acisi durumda meslek erbabi da bulamiyor su an.
Elektronik Haberleşme Mühendisi.
Gel yap derlerse is seçmez, her isi yapar.
Asgari ücrette olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…