Evliliğim hakkında, tartışma ve fiziksel şiddet.

Belki de haksızlık eden benim bilmiyorum, çok da sağlıklı düşünemiyorum. Hele ki bu el kaldırma olayından sonra iyice kopacağız muhtemelen.

Cocuklar herseyi his eder ve görür. O gülmelerinizin gercek olmadigini fark ediyorlar. Ebeveyn olarak gizledigni saniyorsun, ama degil.

Bu hayat bir tane ve cok kisa. Mutsuz gecermeye hele hic degmez. Her cocugun mutlu bir anneye ihtiyaci var. Tekrar psikologa git, onun ile beraber durumu dahada net görürsün. Icindeki bu belirsizlikle karar verme.

Hatta annenlere git bir kac günlügüne. Kafani topla. Onsuzluk nasilmis gör.

Şunuda demek istiyorum, hepimiz cok zor zamanlardan geciyoruz. Karsindakine kötü davranmak icin bahane degil. "Iyi insan" tanimi yada ask sevgi tanimi bu zamanlarda zaten ortaya cikiyor. Tam bu zamanlarda iyi olmak icin, sevgini his ettirmen lazim. Esin yapmiyor bunu. Kolay bahanelerle, gercek karakterini gösteriyor.

Ben özel bir unv.de çalışıyorum. Pandemi dolayısıyla işsizim şuan. Ben, ben oturayım kocam bize baksin diyecek bir kadın değilim ama bütün yükü tek başına sırtlayamam. Yoruldum
Bakin anliyorum ben de gecen konu actim kocam kavga esnasinda ne ise yariyorsun?is gorusmelerine gidip geri donuyorsun minvalinde sozler soyledi o kadar agrima gitti ki sinir krizi gecirdim. Bir cocugum var ona gore is saatlerini ayarliyorum yani esim istedigi saatte elini kolunu sallayarak cikarken ben olasi durumda cocugu kresten kacta alirim diye hesap yapiyorum zaten 4 senedir cocugumu buyutmek icin calismiyorum is sirasi yok yani. Tum bunlara ragmen cabama ragmen bunlari soyledi diye evdeki herseyi firlattim kirdim. Issizligin kadini erkegi var midir bilmiyorum ama ben kendimi yetersiz hissediyorum ben de diyorum ise girersem sana sunu alacagim diye. Sizin icin calisiyorum diyor bazen hayir diyorum anan babanla yasasaydin calismayacak miydin?siz de oyle bekar olup anneniz babanizla kalsaydiniz calismayacak miydiniz?calsiacaktiniz muhtemelen. Kisacasi calismamak oyle bir durum ki insan basina gelmeden anlamiyor. Cok yuklenmeyin esinize. Issizlik daha da uzayacak gibi olaylardan dolayi. Sukuneti koruyun dunyada herkes zorluklar yasiyor bugunlerde.

Teşekkür ederim yorum için. Haklisiniz.

Tezgah başlarında ne kavgalar dönüyor.
Pazar yerinde küçücük bir tezgaha ne kadar para isteniyor.
Bazen haftada verdiği parayı çıkaramayan ekside eve dönen oluyor.
Çok kolay görmüş ayarsız yeğenini (daha ağır yazmamak için kendimi zor tuttum)
Ayrıca böyle konuşma hakkını nereden buluyor?
Şu devirde tek işsiz eşiniz mi?
Eşinize kızmaya hazır gelmiştim ama yorumlarınızdan evde sürekli eşinizi iğnelediğiniz ve para getiremiyor diye küçük gördüğünüz izlenimi oluştu bende

Onsuzluğu gördüm geçen ay. 10 günlüğüne annesinin yanına gitmişti. açıkçası gün saydım dönmesi için. Alışkanlık mi, sevgi mi bilmiyorum.
Zaten en büyük sorunlarımdan biri eşimi sevip sevmediğimi bilmiyorum.
Alışkanlık mi, merhamet mi, sevgi mi... Şuan bunun cevabı yok bende.
Ama net olan saygıyı kaybetmeye başladığımız.

Eşiniz mühendismiş neden kendi işini yapmıyor iş mi bulamadı ? Markette kasap reyonunda iş aradığına göre belki çokta sorumsuz değildir. Belki o da iş bulamadığı icin bir buhran dönemindedir. Bu konuda sizinde ona karşı anlayışlı olmanız gerekir.
Şiddeti kabul edemem keşke o raddeye gelmeseydi kavganız.
Çocuklar acısında da üzüldüm. Sureklı kavga olan bir ortamda en çok onlara yazık oluyor.
Umarım sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Allah yardımcınız olsun

Bence yapmayın böyle sonuçta iş arıyormuş iş bulmak artık çok zor maalesef hani deseydiniz ki evde yatıyor yaptığı hiçbir şey yok tamam derim haklısınız ama bu durumda değil.
Ha şiddet kesinlikle olmamalıydı hiçbir şekilde onu kabul edemeyiz

Nasıl geciniyorsunuz?
Esiniz calısmıyorsa,siz calısıyorsunuzduır?
O el birkez kalkarsa iner.
İnmiste zaten.
Böyle bir ortamda cocuk büyütülmez.
Onlar icin ayrılın.

Is bulamiyor evet. Evimizde surekli kavga yok, çok nadirdir kavgalarımız ama sürekli hissedilebilen bir gerginlik var malesef.
Teşekkür ederim.

Bir arkadaşım eşinin şiddet gösterdigini hatta polislik oldugunu anlatmiştı baya yakınmıştı akıl vermiştim dün de eşime özel yazarak durumunda kek paylaşmış yani ben susuyorum herkes bildiğini okuyor

Işin ucu kadın cinayetine kadar gittiği için bende dün eşimi savunmak zorunda kaldım malesef. Şimdi de şiddeti sevimli göstermeye çalışıyor' a çıktı adım.
Bu kadar sıkıntının arasında bu yorumlar gerçekten çok yıpratıyor insani.
Belkide eşime yeterinde destek olamıyorum ama bende tükendim.
Sürekli gelecek kaygısı insani tüketiyor.

Bu nasıl yorumdur ya, ne kadar kırıcı.
Ben üç gün sonra eşime özel kek yazacak bir insan değilim. Bosanmasam bile uzun zaman el kaldırılmasını hazmedemeyeceğim.
Genelleme yapınca rahatladınız mi?

Hem sevip sevmediğimi bilmiyorum diyorsunuz hem de aslında o kadar da kötü bir evliliğimiz yok diyorsunuz, susarsam iyi olacak diyorsunuz. Ne istediğinizi, sevip sevmediğinizden bile emin değilsiniz ama size yardım etmek için yorum yaptığımızda da sinirleniyorsunuz. Önce bi ne istediğinizi anlamakla başlayın, sevmeseniz çocuk yapmazdınız herhalde. Sizi yargılamak için değil, şiddete maruz kalan hemcinslerimizin olmasını istemiyoruz, sizin daha iyi bilmeniz lazım ne yapıp ne yapmayacağınızı.

Bu nasıl yorumdur ya, ne kadar kırıcı.
Ben üç gün sonra eşime özel kek yazacak bir insan değilim. Bosanmasam bile uzun zaman el kaldırılmasını hazmedemeyeceğim.
Genelleme yapınca rahatladınız mi?
Ben herkes bildiğini okuyor dedim siz burdaki yorumlara göre mi hareket edeceksiniz? Zaten sizin boşanmalik durumda olduğuzu düşünmedim ben de bekarım ama bekara da boşamak kolay değil

Olayları değerlendirirken sadece o an yaşananla değil geçmişle, muhatabınızın karakteri ve aranızdaki ilişkinin/diyaloğun boyutuyla ve kalitesi ile de ilişkilendirmek lazım diye düşünüyorum.

Anlattığınız olayın kısmen benzerini yakışık üç yıl önce eşimle ben yaşadık, şu anda 20 yaşında olan oğlumuzun ergenlik zamanlarıydı ve farklı konularda, farklı sıkıntılar oluyordu.
Bir gün aramızda üçlü başlayan tartışma, atışma boyutuna dönüştü, sinirler gerildi, ben biraz fazla tepki gösterdim.
Eşim beni iki defa uyardı; sakin ol, lütfen susar mısın? Vs
Ama ben dinlemedim, bilmiyorum beni tetikleyen ne oldu şu anda hatırlamıyorum daha da yükseldim.
Eşim beni susturmak ve ortamı sakinleştirmek
için omzuma aynı sizin anlattığınız gibi sertçe dokundu ve ‘yeter’ dedi açıkçası ben bunu hiç fiziksel şiddet olarak algılamadım, eşim bana el kaldırdı diye düşünmedim çünkü 27 yıllık evliliğimizde böyle bir şeye hiç kalkışmadı.

Kendinizi doldurmak yerine olayların alt yapısını iyi analiz etmeye çalışın bence eşiniz depresyonda siz de yaşananlardan dolayı ve geçmişin izleri ile bunalmış durumdasınız.
Sakin olun ve Mümkünse üç beş gün birbirinizden ayrı kalın.

Eşler hayat arkadaşıdır. Biri diğerini anlamazsa mutsuzken birbirine sarilmazsa bunu anlamı nedir. Ko-nus-mak! Bosanmiycaksaniz konuşmak zorundasınız konuşup birbirinizi anlamak zorundasınız.

Kendi kendinizi doldurmayın,sevgi saygı kalmadı diyerek.
Çünkü sevmeseniz ne bunu düşünür ne buraya konu açardınız.arkanıza bakmadan evliliği bitirirdiniz.Sevgi bitince öyle oluyor çünkü.

Bence eşiniz hayatındaki gidişattan ekonomik olarak çok bunalmış.böyle zamanlarda daha cok birbirinize sarılın.

Çok bilinen burda tanınan bir üye bu konuyu açsaydı sizce gelen cvplar nasıl olurdu biliyormusunuz?
Ben biliyorum o yuzden burayıda cok ciddiye almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…