Evliliğimde çok mutsuzum ne olur bir bakın?

Üzüldüğüm nokta beni elde edene kadar mücadele edişi ve şuan bırakması, benim için bir şey yapmaması..
Hal böyle olunca ben de sevmediğimi ve devam ettirmenin zor olduğunu dile getirdim.
Kesinlikle büyük konuşmayayım ama çocuk gibi bir isteğim YOk böyle bir evliliğe,çocuğun evliliği kurtarması gibi saçmalığa İnananlardan değilim.

Çok teşekkür ederim ya, bu güzel sözleriniz için. Dilerim Allah yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eder

Eşiniz elinden geleni yapmış bana kalırsa. Bundan sonrası sizin elinizde. Ne yapsın adam ömür boyu kendisini sevmeyen kadını el üstünde tutamaz değil mı? Kendinizi onun yerine koyup bir daha düşünün.

Siz sevmiyor değilsiniz, aşık olmadan evlendiniz sadece. Aşk ve sevgi kavramları farklı. Aşkta çaba sarfetmeden, fiziksel özelliğe, belki bir bakışa duruşa bakarak yoğun duygular hissedilir zaten aşkın ömrüne en fazla iki üç yıl deniliyor. sevgi ise emek ister, aynı dili konuşan eşler daha iyi anlaşıyor. Bunun için "Beş sevgi dili" kitabını tavsiye ediyorum, bu tür sorunları yaşayan çiftler için.
Sizin sevgi diliniz onaylayıcı kelimeler ve hediye almak imiş sanki. Bu şekilde sizin dilinizden konuşarak, sevgi deponuzu doldurmuş eşiniz. Şimdi yani evlendikten belli bir süre sonra bunları yapmayınca sevgi deponuz boşalmaya başlamış.
Peki eşinizin sevgi dili nedir? Eşinizin sevgi dilini çözüp onun dilinden konuşursanız, onun da deposu olar, haliyle siz de deponuzu fulleyebilirsiniz. Eşiniz fiziksel temastan mı hoşlanır? Kaliteli zaman mı geçirmek ister? Hizmet eylemlerinde bulunmanızı mı ister?

Benim eşimde bana ilk görüşte aşık oldu, ben ona aşık olmadım. Yeni evliyken bana yine aşkını itiraf ederken "keşke bende sana aşık olsaydım" deme gafletinde bulundum. Halen beni onu sevmediğime inanıyor. O zamanda bu yana bunların aslında farklı kavramlar olduğunu söylememe rağmen inandıramadım. Çoğu zamanda ilişkimiz hakkında yorumum hep aynı frekansda değiliz şeklindeydi. Şimdi nedenini anlayabiliyorum. Eşimin baskın sevgi dili fiziksel temas. Bende durduk yere dokunulmaktan hiç hazzetmem. Ve yıllardır bir türlü hoşalnmadığımı anlatamadım. Bu sıralar anladım ki benim sevgi dilim hizmet eylemleri ve kaliteli zaman hatta biraz onaylayıcı kelimeler. Kaliteli zaman geçirdiğimizde ve eşim onaylayıcı kelimeleri kullanmayı sevdiğinden evliliğimiz yürüyor.
Benim de mesela fiziksel temasa bulunmaya alışmam gerek. Çünkü eşimin ihtiyacı var, sevgi deposunu o şekil dolduracak. işte bu konuda kendimi daha geliştirmem lazım. Eşiminde bana ev işleri konusunda, çocuk bakımında daha çok yardımcı olması lazım...

Doğrudur, o da haklıdır bir şey demiyorum.

Eşimin de sevgi dili dediğiniz gibi temas sanırım. Afedersiniz kucağında oturmamı ister, hep bir temas öpme sarılma halinde olmak ister. Aynı oda içinde bile koca koltukta küçücük alanda benimle oturmak ister. Ben de çok hoşlanmıyorum bu durumdan, devamlı yanımda otur ikazlarından. Benim için ise hoş sohbet, kaliteli zaman geçirmek daha önemli. Mesela şuan bir sebepten dolayı annemlerdeyim ve 2 gün önce akşam bıraktı eşim beni buraya ve o günden beri aramak YOk, yahu yanında değilim 2 gündür görmüyorsun, insan arayıp sesini duymaz mı? Aramız limoni zaten. Ve iletişim napıyon vs şekilde ilerliyor o da günde 1-2 defa . Yani toplasak 10 msj atmıyoruz günde. Yanımda iken birlikte oturup bana sarılmak isteyen insanın uzakta iken böyle olmasını kabullenemiyorum. Hal ve hareketlerini söz ve sözcüklerle tamamlamıyor, altı boş kalıyor yaptıklarının. Hal böyle olunca düşüncelerim hiç iyi değil...

Erkelrin işleri her şeyden önemli, tutundukları en önemli dal o çünkü. O yüzden işine konsantre ise mesaj atmak aklına gelmiyordur. Belkide yazacağım hemen karşılık bulamayacağını düşünüyordur.
Belki onunda diğer sevgi dili onaylayıcı kelimelerdir. Beklentini sen yap bakalım ne olacak.
Özledim bile demen yeterli. İşini böl ve kendini hatırlat. Gördüğümüz gibi kelimeler sihirli..

bence suanki durumunuz esinizi sevmemekten cok onun sizi eskisi kadar simartmamasindan,sevgisini gostermemesinden yakiniyorsunuz. soyke dusunun bir insana devamlı sevginizi verdiniz,guzel sozler soylediniz jest yaptınız. karsiliginda bosanmak isteyen bunlardan mutluluk duymayan bi insan var. zamanla sevseniz bile icinizden yapmak gelmez. boyle seylerde amac karşıdakini mutlu etmektir .mutlu olmuyorsa neden yapasin. adamda aynen böyle olmuş. muhtemelen ilgil duymadığınızin farkinda ve sklmis bunlari yapmaktan. eger bosanmak istemiyorum blöf yapiyorum benimle ilgilensib istiyorum diyosaniz karsiligini beklemeden ona sevginizi verin. ama istemiyorsaniz caresine bakin. mutsuz mutsuz ne kadar devam edicek

ikiniz içinde ayrı ayrı üzüldüm. sizin sevmeden birlikte olmanız en büyük hata, eşinizin de bunu bilerek ısrarcı olması ayrı bi hata. belliki sizin bu sevgisizlik durumunuzu aynı evin içine girince tdaha çok hissetmiş ve taşıyamamış. bence 4 yıl sevgililik üzerine 10 aylık evlilik üstüne seni sevmem için yardım et gibi bi beklentiniz olmamalı. siz eşinizin ilgisi hediyeleri vs olsun istiyorsunuz. oysa birini sevmeniz için sebep aranmaz

Şurada yüz kadına sorsak yaklaşık 90 nın ailesiyle (ya annesi ya babasıyla) sıkıntısı vardır.
Bizim çağımızda özellikle babalar sevgisini göstermeyi bilmezdi.
Markete bu kadar sık gidilip, hediyeler alınmazdı çocuklara..
Çeşitli okul etkinleri olup, aileler katılmazdı..
Dışarıda çok vakit ailece geçirilmezdi..
Onlarda sevgi diliyle konuşmayı bilmiyorlardı..
Kısıtlamayı koruma, karnını doyurmayı lütuf sayıyorlardı, bir de okutuyorsa, tamam işte başka ne istenirdi..
Şimdi öyle değil. Yine de bu çağın çocukları (z kuçağı) çok mu mutlu? Değil..
Z kuşağının başka başka sıkıntıları var..

Ikiniz de tuhaf insanlarsiniz. Adam ezik midir nedir. Böyle birine hayranlik duymak garip olurdu zaten. Esin öpüp sarılmak istiyomus iste birak seni seviyorum da eksik kalsin. Benim aklima eve geldig gibi koltuga yerlesen yatana kadar ilgisiz sohbetsiz bi adam gelmisti.

Gerçekten blöf değil. Ama şu var senden güzel söz bekliyorum, ilgi bekliyorum demek benim gururuma dokunuyor, çünkü bunlar ikaz ile yaptırılacak seyler değil ve beklentilerim bunlar. Bunlar da insanın içinden gelerek yapmadı gereken seyler, benim dememle beni arasa mesela ben mutlu olmam aramadın daha iyi. Bunları onunla paylaşmadığım için ne istediğimi bilmediği için içim çok rahat değil bu evlilik bitse. En azından beklentilerimi bilse ve yapmasa derim ki he tamam onu da bilip yapmıyor artık uğraşmakta değer birşey YOk. Bilmem anlatabildim mi

Hayır. Yemeğini ye istersen derim mesela YOk senle vakit geçireyim der, yanında oturmamı ister. Masada yemek yerken bile sandalyeleri dip dibe yaklaştırır mesela. Yatarken iki ayrı yastık olmasından nefret eder, bunları tek yüze geçirip tek yastıkta yatalım der, bazen benim yastığımı saklar tek yastıkta yatalım diye. Bunlar aramız iyi ilken olan seyler. Ama bunlar dışında gün içinde beni aramaz sormaz. 5-10 mesaj o kadar.

1- bilakis; esinizin beni sevmeni beklemiyorum lafini dillendirmesi bile sevgiye ihtiyac duydugunu gosterir bence. Kendimden dusunuyorum, biseye bozuldugum zaman guclu gozukmek icin umursamiuormus, ihtiyacim yokmus gibi davranirdim.

2- Neden hep cabalamak zorunda olan karsi taraf? Bi kere siz kendinizi esinizfen ustun goruyorsunuz. Bundan dolayi herseyi ondan bekliyorsunuz. Sanki siz evlenerek ona lutfetmissiniz de onun icin size surekli hizmet etmek zorunda. Kusura bakmayin ama bencillik ve kibirlilik ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…