Aynen oyle arkadasim. Hicbisey bizim heba olan gecmisimizi su an ki durumumuzu degistiremez ama hicbiseyde evlilikteki sikintilarimiz kafar zor olamaz.benimde uzuldugum zamanlar oluyo tabi ama ona degil bozulan duzenim cocugum vs.ye falandi.onlarda geciyor.dunya zaten bos hersey bizler icin.Allah evlatlarimizla ailelerimizle imtihan etmesin...Aynen ınston benden senin dediğini uyguladım benim ondan öncede bir hayatım vardı ona ait ne varsa sildim arkadaş resim tertemiz bir hesabım oldu ... ve çevremdeki herkes farzetki tatile gittin kötü geçti geri döndün önüne bak diyorlar bende artık aklımı başıma aldım önüme bakıyorum dediğin güçlü olmaya çalışmıyorum güçlüyüm güçlüyüz hepimiz ...Ki son söylediklerin % 1500 katılıyorum boşanma aşaması gelgitleri benim eşim evli iken tek güzel bir söz etmezken nafaka tazminatı görünce canım güzelim oldum ... Ama bugünüme çok şükür dediğin gibi hakkım çok ondan ödeyemez o haklar onun boynunda ve sırtında yük olur her iki taraftada çok şükür bugünüme en başta sağlık herşeyin yeri zamanı geliyor tek şey zaman oda herşeye deva oluyor ...
Aynen oyle arkadasim. Hicbisey bizim heba olan gecmisimizi su an ki durumumuzu degistiremez ama hicbiseyde evlilikteki sikintilarimiz kafar zor olamaz.benimde uzuldugum zamanlar oluyo tabi ama ona degil bozulan duzenim cocugum vs.ye falandi.onlarda geciyor.dunya zaten bos hersey bizler icin.Allah evlatlarimizla ailelerimizle imtihan etmesin...
Yıl 2004 kucağımda cocuğum 7-8 aylık var yok.
sürekli hasta oluyor.
benım ex başka bir kıza aşık olmuş cocuğu benı doktora bile götürmüyor.
sürekli şiddet işkence.
en son kız bunu terk etti diye evi mezbahaneye ceviriyor.
benım parmaklarımı kırıyor
kendi eline tornavida saplıyor
yıl 2014
4 yıl evvel boşandılar.
kız şimdi kim bilir kimin yuvasını yıkıyor ortada perişan bir cocuk daha...
benım exi aldatmış.
bir güzel dövdürmüş bir güzel boşamış.
eeeeeee nolmuş ?
bırak sevsin başka birini bırak ayrılsın senden
bende hayat bitti demiştim 2004 yılında aslında hayatım o zaman başlamış
sakın üzülme.
“Allah der ki, kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler; onsuz yaşayamam deme, seni onsuzda yaşatırım.
Ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür. Düşman kalkar dost olur.
Öyle garip bir Dünya…
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin. Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya; Öldüm der durur yine de yaşarsın.” Mevlana…
Ne yasadigini en iyi sen bilirsin.yuzuk soyisim vs.sembolik seyler.kimseye hesap vermek zorunda degiliz.ve bunlari dusunmek bizim degil onlarin gorevi.soadimiz yuzukler...onlarin namusu.ve bunu onlar dusunmuyosa.kusura bakma sendeki durumlari bilmiyorum.ama benimde ailem akrabalarim herkes beni sucladi.evlilik her kosulda sahip cikmak zor donemden geciyosunuz kacip gitmek olmaz vs.dedi.ama kimse durup dururken bu raddeye gelmez.bize sahip cikildi, korunduk kollandik, ihanete ugramadik, kandirilmadik, psikolik ya da fiziksel siddete maruz kalmadik, bitti bu is denmedi, surekli bosanmayla tehdit edilmedik, kisiligimiz, karakterimiz yok olmadi, aileleri el ustunde tuttu, huzur bozmak icin ellerinden geleni yapmadilar, dugunumuz, dernegimiz, olumuz dogumuz herseyimizde yanimizda oldular, gelinleri, esleri olarak sahi ciktilar ama biz bunlara ragmen yok ya bitti bu evlilik dedik di mi? Kimse ahkam kesmesin mutsuzmutsuz herkes kendi yasadigini bilir.hele ki ben kucucuk bir cocukla 3 senedir hem ailemdeki cok cok buyuk bir sikinti, hem hamilelik, hem cocuk, bi ailemin yani bi kocamin yani mekik dokudum ucak tepelerinde dogursam yeriydi yani...kimsenin lafo sozu dusuncesi umrumda bile degil.dedigim gibi once Allahim sonra evladim var.gerisinde kimse beni ilgilendirmiyo...
Hepsini yasadim diye demedim canimcok coookk haklısın yerden goğe kadar ztn burdakı arkadaslırım bende dahıl o saydıklarından coğunu yaşadık,, bnmde bır oglum var bve bende mekık dokudum cok sık hemde,, ınankı yasadığım ıcın anlayabılıyorum e tıpkı senın gıbı bende kımseye deger vermıyorum aılem harıc,, herkez kendı havasında kendı derdınde,, Allah hpımiz için hayırlısını nasip etsin inş cnm.. bu dunyada varsa yoksa ana baba,, gene bızlrde anayız,, gerısı yalannn
Yaaa iste herseyi biz kadinlar yasiyoruz.nicin? Sozde yuvalariniz icin.Allah bugunumuzu aratmasin huzur saglik versin.ben umutluyum guzel olacak gersey hepimiz icin...Sana katılıyorum canım hiçbir sıkıntı o anı sıkıntımızdan öte olamaz ... Ya tabiiki heran güllük gülistanlık olamaz herşey yolunda olsada aynı şekilde heran mutlu mesut olamazdık ben böyle düşünüyorum ve silkelenip kendime geliyorum ama zor bir ev - evlilik kolay kurulmuyor neticede ... Hayattaki herşey nasip kısmet kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz o kesin eşlerimizle imtihana tutulduk bundan sonrası için rabbim daha kötüsünü göstermesin bize ...
Bugün BDV de takip ettiğim bir konuda bizim gibi aynı kaderi paylaşan bir arkadaşın mesajını okudum ;
Bu mesaj beni o kadar etkilediki hem yaşananlar hemde mevlananın sözleri o yüzden diyorumki herşeye çok şükür ....
Merhaba kızlarr
Valla iyi gibiyim herhalde avukatım aradı salı günü boşanıyorsunuz dedi sevindim ama bir tarafımda bitti işte bu kadar kolay diyor tuhafım....
Evlilik en kıymetli kurum tamam da, o kadar da uzun boylu değil. Ailenin gerekirse biz evine hiç gelmeyiz bir daha demesi, ne senin ne ailenin bi sucu günahı yokken hırsız muamelesi görmesine rağmen onun ailesini araması valla bunlar çok tuhaf...Değil mi bu kadar basit harcanmamalıydı.
Allah katında bile ailesi araya girmediği için suçlu...
Evlilik en kıymetli kurum, Allah aile büyüklerine araya girin öncelikle diyor.
Benim aileme atılan iftiraya rağmen alttan aldı benimkiler.
Gerekirse biz hiç evine gelmeyiz bir daha dediler, onun ailesini aradılar.
Ama onlar hemen anlaşıp boşansınlar demişler.
Ayıp valla...
Sonradan görme oldular oğulları mevkiii alınca.
Ben eşim beni hiç kaaleye almadı, benimle hiç konuşmadı bir kez bile ona çok kırgınım...
Ve dediğim gibi, hadi altınları istedin, tek taş ne yaaa???
O taşı alıp mutlu mesut bakar umarım...
Ben biliyorsun sadece arabamı alabildim. Altınlarımı eski eşim aldı... Üstelik evi terkeden o olmasına rağmen.Kızlar abimin durumunu anlatmıştım. Evlenince kendi evleri hazır olmadığı için annemlerle yaşamaya başlamışlardı. Sonra kız bu evde bana zulüm yapıyorlar diyerek ayrılmıştı. Babası gelip tehditlerle bütün altın, eşya, mobilya, çeyizleri alıp kızını da alıp başka eve taşımıştı..bunlar 3 ay içinde olmuştu..4 ay bekledikten sonra abim dava açmıştı.
3. Mahkeme sonunda boşanmışlar. Ama abim istediği için değil. Mahkeme kızı haklı bulmuş, kaynanayla yaşamak boşanma sebebiymiş diyerek üstüne bir de abime para cezası vererek... ortada şiddet küfür hiçbirşey yokken...
Canlarım sorarım size. Bu kız nasıl bir model ki nasıl çirkef ki bunları yaptı. SiZ evliliğinizi kurtarmak için beklemiş sabretmiş çaba sarf etmişken bu kadar ziynet eşya para alabildiniz mi?
Abim terk edildi. Mahkeme onu haklı gördü..
Yaranız yaramdır. Deşmek için değil gerçekten bilmek istiyorum. Boşanırken sizler neleri alabildiniz? Bu kız bunları yapabildiyse siz daha da haklı olarak süründürün exlerinizi dicem ama yazdıklarınızdan anladığım üzülen sizsiniz.
Nolur üzülmeyin. Dimdik durun. Bana da akıl verin..
Evlilik en kıymetli kurum tamam da, o kadar da uzun boylu değil. Ailenin gerekirse biz evine hiç gelmeyiz bir daha demesi, ne senin ne ailenin bi sucu günahı yokken hırsız muamelesi görmesine rağmen onun ailesini araması valla bunlar çok tuhaf...Aynen dediğiniz gibi beni gözden çıkaralı çok olmuş şimdi anlıyorum...
Sen eşinin durduk yere ya da ailesinin dolduruşuyla, senin aileni ''evde para kaybolmuş'' diye yalan söyleyerek zan altında bırakmasına, huzur bozmak için bahane üretirken bu kadar alçalmasına içerle bence, kayınvalidemler evliliğimizi kurtarmak için araya girmedi diye içerleme. Zaten o kayıvalide hayır beklenecek biri değil, en çok o istemiş boşanmanızı belli ki. Eşinin yaptığı öyle rezil bi davranış ki yerinde olsam ben boşardım o hırsızlık imalarından sonra. Niyeti bozduğu, bu evliliği çoktan gözden çıkardığı çok belli.
iyiy hamd olsun. Yeni bir hayat kurdum kendime
sadrce anne olamamanın verdiği hüzün var içimde
dilerim Rabbim öyle birini çıkarı karşıma anne olup bu özlemimi de giderebilirim.
Dilerim dediğin gibi olur canım. Dualarını eksik etme ne olur....daha çok gençsiniz günün birinde anne de olursunuz elbet, inşallah değerinizi bilecek kişiyle tabi önemli olan o. Yeni bir hayat kurmanız güçlü durmanız çok güzel. iyi şanslar, mutluluklar diliyorum size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?