Başka hiç bir şey duymadım...Hikayenizi çok geç de olsa okudum çok şaşırdım.
228 sayfa olmuş fakat anlamadığım birşey var.
Eski eşinizin başka vukuatı çıktı mı bu iftira olayından sonra?
Üzülme diyemiyorum bu elde olan bir şey değil...134.sayfadayim topigin cogu mesajini okudum. Teselli bulmak icindi aslinda. Ocak ayina kadar beraberdik. Simdiye kadar sanki hala bi umit vardi. Ve bugun davayi actigina dair mektup geldi. Tuhaf oldum. Cok uzgunum. Degmez biliyorum ama yine de uzgunum cok agladim bugun. Degerimi kiymetimi bilmeyen biri yuzunden ne haldeyim.
Cok tesekkur ederim Cizi sen cok guclu bir kadinmissin ve senin ayriliginin ardindan galiba bi yarim sene falan gecti acaba simdi nasil hissediyorsun atlattin mi yoksa hala duygusal bosluga dusebiliyor musun?Üzülme diyemiyorum bu elde olan bir şey değil...
Ama dik dur.
Hiç kolay değil, acını içimde hissediyorum ama zamanla azalıyor...
O hiç geçmeyeceğini düşündüğün nefes darlıkları gidiyor.
Başka şeylere odaklanmaya çalış.
İş, ortam Değişikliği bana çok iyi geldi.
Eğer yapabilirsen tavsiye ederim.
Ama ne olursa olsun dik dur.
Sonuç olarak asla unutma.
Biz Allah'ın emanetiydik, emanete hıyanet edenin cezasını da Allah verir...
Sen dik dur ve önüne bak
Inan Allah beklemediğin yerden beklemediğin Kapılar açacak sana
Korkunun hiç bir şeye faydası yok...Cok tesekkur ederim Cizi sen cok guclu bir kadinmissin ve senin ayriliginin ardindan galiba bi yarim sene falan gecti acaba simdi nasil hissediyorsun atlattin mi yoksa hala duygusal bosluga dusebiliyor musun?
Ben bundan sonrasi icin korkuyorum evliligim yarim sene falan surdu ama bundan sonra birisine nasil guvenecem kimisi 2.evliliginde de mutsuz oluyor
Insallah ben ve benim durumumda olan kadinlar da atlatir. Nefret ediyorum ana kuzulari ve analarindan. Allah onlardan korusun bizleriKorkunun hiç bir şeye faydası yok...
10 ay oldu ben ayrılalı.
Her geçen gün daha iyi oluyorum.
Sakın bir daha birine güvenir miyim diye Düşünme.
Önce kendi yaralarını sar.
Ben henüz kimse ile görüşmedim ama inan ihtiyacım da yok.
O ilk anki boşlukla hemen birini bulayım diyorsun ama esasında önce kendini arındırmam lazım ruhen...
Zaman her şeyin ilacı...
Korkma dik dur yeter.
Allah zamanı gelince hakkınızda hayırlısını nasip edecek,
Ben buna inanıyorum en azından
Koskocaman bir âmin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Ben de biraz kötü oldum bugün... Bazen çok ağır geliyor Yaşananlar ama Allah yardımcımız olsun.Insallah ben ve benim durumumda olan kadinlar da atlatir. Nefret ediyorum ana kuzulari ve analarindan. Allah onlardan korusun bizleri
Amin. Hala zoruma gidiyor bazen, sonra tutamiyorum kendimi. Bazen de kendimi oyle guclu hissediyorum ki. Keske her seyi silip atabilsemKoskocaman bir âmin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Ben de biraz kötü oldum bugün... Bazen çok ağır geliyor Yaşananlar ama Allah yardımcımız olsun.
Silip atmak mümkün olmuyor me hayatından ne kalbinden...Amin. Hala zoruma gidiyor bazen, sonra tutamiyorum kendimi. Bazen de kendimi oyle guclu hissediyorum ki. Keske her seyi silip atabilsem
Okuluma odaklanmaya calisiyorum zorlaniyorum. Ders calisirken bana yapilanlar aklima geliyor dusunceye daliyorum konsantre olamiyorum. Zaten kac dersten kaldim psikolojimi bozdular ailecek. Her gun dua ediyorum hakkimda hayirlisi olsun diye ve benim dururumumda olan kadinlar icin de.Silip atmak mümkün olmuyor me hayatından ne kalbinden...
Önemli olan onlara rağmen onlarla yola devam edebilmek...
o zaman ben biraz hareketlendireyim.Okuluma odaklanmaya calisiyorum zorlaniyorum. Ders calisirken bana yapilanlar aklima geliyor dusunceye daliyorum konsantre olamiyorum. Zaten kac dersten kaldim psikolojimi bozdular ailecek. Her gun dua ediyorum hakkimda hayirlisi olsun diye ve benim dururumumda olan kadinlar icin de.
Ben hala gecmis sayfalari okuyorum ne guzel her gun yaziyormussunuz kizlar. Ama artik bu topik durgun sessiz. Keske yeniden aktif hale gelse herkes birbirini desteklese ne yaptigini gununun nasil gectigini anlatsa. Okumak guzel oluyor :)
Ne guzel yaa Cizi sen cok guclu bir kizsin masallah diyorum. Sen beni tanimiyorsun tabi ama ben seni iyi taniyorum malum 160 sayfa civari okumusum (o donemde sen istedigin is yerinden haber bekliyorsun alinip alinmadigini heyecanla okuyorum dizi gibi :))o zaman ben biraz hareketlendireyim.
Haftasonu gezdim tozdum...
Maaşım yatmıştı istediğim gibi ayakkabılara parçacıkları yatırdım.
Ve yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu.
Hesap vereceğim kimse yok...
Üçün beşin Hesabını yapacak kimse yok...
Kazandığım paranın beş kuruşuna sormadan dokunamıyordum.
O isterse ihtiyacım, o istemez beğenmezse ihtiyacım değil...
Keyfimi sürüyorum şimdi...
19 Mayıs tatil Plan'ı yaptım çok sevdiğim bir arkadaşımla, çok görmek istediğim bir yöreyi ziyaret edeceğiz...
Yaptırdım taksidi... Oh mis....
Seneler sonra ilk kez kazandığımın çalıştığımın tadını çıkarır oldum çok şükür...
Inşallah ona da zehir zıkkım oluyordur Kazandığı her Kuruş, haram olsun haklarım...
Oh beaiyi geldi bu yazdıklarım
Elbette olacak güzel günlerin, öncelikle sen inan buna:)Ne guzel yaa Cizi sen cok guclu bir kizsin masallah diyorum. Sen beni tanimiyorsun tabi ama ben seni iyi taniyorum malum 160 sayfa civari okumusum (o donemde sen istedigin is yerinden haber bekliyorsun alinip alinmadigini heyecanla okuyorum dizi gibi :))
Seni, instonu, tacoru, sevili, tawcani, muhabbet kusunu ve diger kizlari hic gormedigim halde sevdim kanim kaynadi :)) ayni benim yasadiklarimi yasamissiniz kaderlaslarimsiniz. Diger kizlar da gelse keske umarim onlar da iyidirler :))
Eminim tatilin iyi gelecektir, simdi ailemle kaliyorum calismiyorum ogrenciyim hala, kendi parami kazanmiyorum yani ama ne guzel sen kendi parani kazaniyorsun istedigin gibi harcayabiliyorsun kendi ayaklarin uzerinde duruyorsun. Insallah bana da nasip olur okulu bitirip guzel bir iste calismak :)
Elbette olacak güzel günlerin, öncelikle sen inan buna:)
Inan Allah yeni hayırlı Kapılar Açıyor. Elbette başka sınavlarımızda oluyor mesela benim yeni Müdürüm gibiama yapacak bir şey yok. Hayat böyle...
Kızlardan haberim Olanları Söyleyeyim. Inston süper, kızıyla yepyeni bir hayat kuruyor. Aptal eski eşi dava açarsa boşanacaklar... Muabbet kuşu benden de güçlü bence. Her şeye yeniden başladı, deyim yerindeyse nefes almaya bilesevil de son turlarda, yaşadığı ülkenin prosedürleri ile uğraşıyor....
Inan sende toparlayacaksın, sadece zaman
Iste geldim burdayim ben bu iste ustayim:) merhaba guzeller nasilsiniz? Yazilanlari okuyunca dayananadim yazmak istedim.esyalarimin bir kismi daha geldi.nasil mi? Yarisindan cogu cope atilarak.sonra ailesiyle cocugumu gormeye geldiler.ve inanin hicbirsey hissetmedim.hele kI ailesiyle gelmesi..Iyice dustu gozumde.soylenen sozler konusmalar...anladim ki ben onlara ne desem bos.benim icin en onemli kisim bisey hissetmemek oldu.cinku korkuyordum acaba gorunce etkilenir miyim aglar miyim diye.ama hic oyle olmadi.ve dedimki iyi nundan sonra cocugu gormeye gelirse bile bisey hissetmem.amaaaa yanlatindan ayrildim ve bi agladim bir agladim ki sormayin.insanlar bana bakiyo hicc oralikli olmadimgeldo gecti.oyle iste baska da bisey yok.burayi guncel tutmazsaniz cekeceginiz var elimden soyleyim:)
Canimmm gececek emin ol.daha cok yeni girdigin zor surec.gececek derken de oyle bir mucize falan bekleme.ruyalarinda goruyosun, disarda ciftleri gorunce icin aciyor (benim icin parkta cocuklariyla oynayan babalari gorunce icin aciyor), alisveris merkezinde, orada burada gezerken icin aciyor, ailenle oturdugun sofralarda icin aciyor...aciyorda aciyor.sonra birden gecti saniyorsun ama ummadogin bir anda biseyler hatirlatiyor ve hoppp tekrar basa donuyorsun.vs vs...ama inan bunlar bircogumuzun yasadigi surecler.hersey beyninde bitiyor.bunu bil oncelikle.konunun detaylarini cok bilmiyorum ama sunu soyleyebilirim.eger ki onlar sevse, deger verse, saygi duysa bunlar olmazdi.bosanmak artik oyle kolay geliyor ki.halbuki aldiklari veballerle cekecekleri azablari bilseler.sen hakkini helal etsende etmesende Allah biliyor.daha onceki sayfalarda da yazdim.bizler onlara Allahin ve ailelerimizin emanetiydik.bunun sorumlulugu ne demek? Gonlunu ferah tut arkadasim.surekli kafanda iyi guzel anlari dusunursen atlatamazsin.hepimizin guzel anlari oldu.ama emin ol o anlarda lutuf degil olmasi gerekenlerdi.olum disinda herseyin catesi var.nelere alismiyor, nelere katlanmiyor ki insan? Sahip oldugun artilari dusun.ne mutlu ki ailenlesin, okulun devam ediyor.ise girme sansin var...o kadar cok guzellikler var ki.ve inanc yonunden kimseye yorum yapmak haddime dusmez ama kendi yaptigim olarak soyluyorum. Bol bol dua ettim ve Allaha sigindim.yoksa inan benim icin sadece bosanma degil ayni surecte ailemsen birinin cok ciddi saglik sorunu, , hamilelik, cocuk ve ustune bosanma...Allaha siginmasaydim ne yapardim bilmiyorum. Hep vekilim sensin Allahim sana havale ediyorum dedim.insallah hepimiz icin bu sikintilarin ardi ferahlik olur...Insallah ben de toparlarim kendimi kizlar. Bugun cok yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi. Su genc yasimda hayattan sogutacaklar neredeyse. Ailesi ve kendisi Allahindan bulsun hicbirine hakkimi helal etmiyorum. Ne hayallerim vardi yiktilar hepsini acimadan kiydilar 'yuvamiza'.
Benim uc ay falan oldu, cok zaman hala uzuluyorum gucsuz hissediyorum kendimi. Umarim zaman hemen gecer ve ben de buyuk kismini atlatmis olurum ve alismis olurum, cunku aklima geliyor hep ve ruyalarima hala giriyor arada.
Rabbimiz hakkimizda hayirlisini versin
Cok haklisin canimm. Gercekten cok zormus ama. Ben evliligime deger verirken, ailesi ayril dedi diye pat diye gozden cikarilan ben oldum. Daha cok zoruma gidiyor bu, hic degerim yokmhs gozunde. Ama o zaman neden evlenmek istedi benimle neden ahimi aldi. Madem ayrilmak onun icin kolaydi basitti neden bastan demedi. Allaha havale ediyorum onlari ve asla hakkimi helal etmiyorum. Biz kadinlar bosanmak icin evlenmedik ama sanirsam boyle erkekler bosanmak icin evleniyorlar, cok kolay onlar icin.Canimmm gececek emin ol.daha cok yeni girdigin zor surec.gececek derken de oyle bir mucize falan bekleme.ruyalarinda goruyosun, disarda ciftleri gorunce icin aciyor (benim icin parkta cocuklariyla oynayan babalari gorunce icin aciyor), alisveris merkezinde, orada burada gezerken icin aciyor, ailenle oturdugun sofralarda icin aciyor...aciyorda aciyor.sonra birden gecti saniyorsun ama ummadogin bir anda biseyler hatirlatiyor ve hoppp tekrar basa donuyorsun.vs vs...ama inan bunlar bircogumuzun yasadigi surecler.hersey beyninde bitiyor.bunu bil oncelikle.konunun detaylarini cok bilmiyorum ama sunu soyleyebilirim.eger ki onlar sevse, deger verse, saygi duysa bunlar olmazdi.bosanmak artik oyle kolay geliyor ki.halbuki aldiklari veballerle cekecekleri azablari bilseler.sen hakkini helal etsende etmesende Allah biliyor.daha onceki sayfalarda da yazdim.bizler onlara Allahin ve ailelerimizin emanetiydik.bunun sorumlulugu ne demek? Gonlunu ferah tut arkadasim.surekli kafanda iyi guzel anlari dusunursen atlatamazsin.hepimizin guzel anlari oldu.ama emin ol o anlarda lutuf degil olmasi gerekenlerdi.olum disinda herseyin catesi var.nelere alismiyor, nelere katlanmiyor ki insan? Sahip oldugun artilari dusun.ne mutlu ki ailenlesin, okulun devam ediyor.ise girme sansin var...o kadar cok guzellikler var ki.ve inanc yonunden kimseye yorum yapmak haddime dusmez ama kendi yaptigim olarak soyluyorum. Bol bol dua ettim ve Allaha sigindim.yoksa inan benim icin sadece bosanma degil ayni surecte ailemsen birinin cok ciddi saglik sorunu, , hamilelik, cocuk ve ustune bosanma...Allaha siginmasaydim ne yapardim bilmiyorum. Hep vekilim sensin Allahim sana havale ediyorum dedim.insallah hepimiz icin bu sikintilarin ardi ferahlik olur...
Cok cok Üzücü ama tam evden Gidiş sebebini anlamadım eşinizin tamam sizi ve ailenizi denemiş asla kabul edilecek bir şey degil normalde bu kelimeler üzerine sizin resti çekmeniz gerekirken o gitmiş annesi ilginç geldi banaMerhaba,
Eşim ailesine oldum olası çok düşkündü.
Bunu bir şekilde anlamaya çalıştım, kabullenmeye çalıştım...
Gece kayınvalidemin yatak odamıza girip kocamın üzerini örtmelerini bile hoş karşıladım.
Evliliğimizin ilk 6 ayında her haftasonunu kayınvalidemde geçirdik.
Sonrasında ısrarlarımla bu süre 2-3 haftaya çıktı.
Benim ailem uzakta... Ama benim onları özlemeye, yanlarına gitmeye hakkım yoktu.
Çünkü benim ailemin yanına gitmek çok masraflıydı hep...
Güç bela bir araba aldık... İkimizde az kazanıyorduk o zamanlar...Kayınvalidemden aldığımız bir miktar borç parayı çalıştık çabaladık ödedik.
Sonra eşim yükselmeye başladı iş yerinde.
Müdür oldu...
Ben o daha az yol çeksin, daha az yorulsun daha başarılı olsun diye evimi onun iş yerine yakın yere taşıdım, günde 70 km gittim geldim bir kadın olarak...
Eşimle aramız iyiydi, o da her sabah kahvaltımı hazırlar evimizi toplardı benden sonra...
Çok severdi beni, ben de onu... Bakmaya doyamazdım öpmeye doyamazdım kocamı... Keza o da öyle...
Sonra bir haftasonu annesindeyken 1 gün sonra annemlerin geleceğini duydular...
Çok bozuldu ailesi... Surat astı... Ne zaman ailem gelecek olsa böyle olurdu zaten...
Eve gelir gelmez huzursuzluk çıktı... Başka ufak şeyleri bahane edip...
Pazar annemler geldi, pazartesi kocam beni yatak odamıza çağırdı ve evdeki paramızın eksildiğini söyledi...
Paramız nerde kim aldı dedi? Ben de çok alındım... 1000 lira kayıp hesap ve diye üzerime gelince de sen neyi kastediyorsun deyip odadan çıktım...
2 gece aynı yatakta yattık... Tek kelime etmedi bana...
2 gece sonra ben ve ailem parana tenezzül etmeyiz, babamdan isteyeceğim 1000 lirayı, istiyorsan beni boşa, biz onuru şerefi için yaşayan insanlarız bununla yaşayamam dedim...
Bana ne dese beğenirsiniz... Para zaten onun cebindeymiş, beni ve ailemi yokluyormuş...
Kocam o günden sonra evi terketti...
Üstelik evdeki tüm parayı alarak... Eşyalarını toplayarak annesine yerleşti...
Beni beş parasız bırkatı ayın başında...
Müdürken pozisyonunu daha da arttırmışlar, fabrika müdürü olmuş beyefendi...
Babasını aradı babam... Anlaşsın boşansın bunlar demiş kaç yaşındaki adam...
Defalarca aradım kocamı açmadı...
Çaresiz aile dostumuz avukatımıza gittim... Ne yapayım diye...
Avukat arar aramaz, kocam dedi ki ben boşanmak istiyorum...
Yaşadığım şoku anlatamam... Bir kez yüzüme bir şey demeden gitti...
1 ay içinde avukatlar aracılığıyla mal paylaşıp boşandık.
Çok şükür işim var, kendimi idare ederim, arabayı da aldım...
Ama içimdeki boşluk? Bana yapılanlar?
Annemin psikolojisi bozuldu... Benim yüzümden oldu gelmez olaydım diye...
Kocamın ailesinden 1 kişi aklı başında değilmiş araya girmediler...
Ben kocama layık değilmişim...
Oysaki Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun, 2 yabancı dil bilen, yabancı bir firmada iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım...
Kocamın bütün huysuzluklarına inatçılıklarına rağmen ikimiz evdeyken sorunumuz yoktu...
Çok şaşkınım...
O koca müdür adam evdeki nevresim takımlarını, evlilik teklif ettiği yüzüğü, hatta düğünde taktığı takıları dahi istedi...
Hepsini verdim...
Sadece arabayı ve kendimi bir süre idare edecek parayı aldım...
Hayattan korkmuyorum, sonuçta ilk kez yanlız yaşamayacağım.
Senelerce yurtdışında bile tek başıma yaşadım.
Ama anlayamıyorum... Neden böyle oldu?
Davada bile eşim kendisi boşanmak istiyorum demedi, avukatı söyledi...
Zaten davaya sülale olarak gelmişlerdi, kocamın bir şey söyleme hakkı kalmamıştı...
Çıkıştı bir helallik istemedi...
Bu kadar mı basit?
Hakkımı helal etmiyorum ne ona ne ailesine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?