Konuyu yeni görüyorum bayağıda zaman geçmiş.çok ucuz atlatmışsın canım ,anladığım kadarıyla çocuğun yok,gençşin güzelsin işinde var.allahından bulsunlar.insanlarabazen rahat Batıyo.emin ol mumla arar seniMerhaba,
Eşim ailesine oldum olası çok düşkündü.
Bunu bir şekilde anlamaya çalıştım, kabullenmeye çalıştım...
Gece kayınvalidemin yatak odamıza girip kocamın üzerini örtmelerini bile hoş karşıladım.
Evliliğimizin ilk 6 ayında her haftasonunu kayınvalidemde geçirdik.
Sonrasında ısrarlarımla bu süre 2-3 haftaya çıktı.
Benim ailem uzakta... Ama benim onları özlemeye, yanlarına gitmeye hakkım yoktu.
Çünkü benim ailemin yanına gitmek çok masraflıydı hep...
Güç bela bir araba aldık... İkimizde az kazanıyorduk o zamanlar...Kayınvalidemden aldığımız bir miktar borç parayı çalıştık çabaladık ödedik.
Sonra eşim yükselmeye başladı iş yerinde.
Müdür oldu...
Ben o daha az yol çeksin, daha az yorulsun daha başarılı olsun diye evimi onun iş yerine yakın yere taşıdım, günde 70 km gittim geldim bir kadın olarak...
Eşimle aramız iyiydi, o da her sabah kahvaltımı hazırlar evimizi toplardı benden sonra...
Çok severdi beni, ben de onu... Bakmaya doyamazdım öpmeye doyamazdım kocamı... Keza o da öyle...
Sonra bir haftasonu annesindeyken 1 gün sonra annemlerin geleceğini duydular...
Çok bozuldu ailesi... Surat astı... Ne zaman ailem gelecek olsa böyle olurdu zaten...
Eve gelir gelmez huzursuzluk çıktı... Başka ufak şeyleri bahane edip...
Pazar annemler geldi, pazartesi kocam beni yatak odamıza çağırdı ve evdeki paramızın eksildiğini söyledi...
Paramız nerde kim aldı dedi? Ben de çok alındım... 1000 lira kayıp hesap ve diye üzerime gelince de sen neyi kastediyorsun deyip odadan çıktım...
2 gece aynı yatakta yattık... Tek kelime etmedi bana...
2 gece sonra ben ve ailem parana tenezzül etmeyiz, babamdan isteyeceğim 1000 lirayı, istiyorsan beni boşa, biz onuru şerefi için yaşayan insanlarız bununla yaşayamam dedim...
Bana ne dese beğenirsiniz... Para zaten onun cebindeymiş, beni ve ailemi yokluyormuş...
Kocam o günden sonra evi terketti...
Üstelik evdeki tüm parayı alarak... Eşyalarını toplayarak annesine yerleşti...
Beni beş parasız bırkatı ayın başında...
Müdürken pozisyonunu daha da arttırmışlar, fabrika müdürü olmuş beyefendi...
Babasını aradı babam... Anlaşsın boşansın bunlar demiş kaç yaşındaki adam...
Defalarca aradım kocamı açmadı...
Çaresiz aile dostumuz avukatımıza gittim... Ne yapayım diye...
Avukat arar aramaz, kocam dedi ki ben boşanmak istiyorum...
Yaşadığım şoku anlatamam... Bir kez yüzüme bir şey demeden gitti...
1 ay içinde avukatlar aracılığıyla mal paylaşıp boşandık.
Çok şükür işim var, kendimi idare ederim, arabayı da aldım...
Ama içimdeki boşluk? Bana yapılanlar?
Annemin psikolojisi bozuldu... Benim yüzümden oldu gelmez olaydım diye...
Kocamın ailesinden 1 kişi aklı başında değilmiş araya girmediler...
Ben kocama layık değilmişim...
Oysaki Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun, 2 yabancı dil bilen, yabancı bir firmada iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım...
Kocamın bütün huysuzluklarına inatçılıklarına rağmen ikimiz evdeyken sorunumuz yoktu...
Çok şaşkınım...
O koca müdür adam evdeki nevresim takımlarını, evlilik teklif ettiği yüzüğü, hatta düğünde taktığı takıları dahi istedi...
Hepsini verdim...
Sadece arabayı ve kendimi bir süre idare edecek parayı aldım...
Hayattan korkmuyorum, sonuçta ilk kez yanlız yaşamayacağım.
Senelerce yurtdışında bile tek başıma yaşadım.
Ama anlayamıyorum... Neden böyle oldu?
Davada bile eşim kendisi boşanmak istiyorum demedi, avukatı söyledi...
Zaten davaya sülale olarak gelmişlerdi, kocamın bir şey söyleme hakkı kalmamıştı...
Çıkıştı bir helallik istemedi...
Bu kadar mı basit?
Hakkımı helal etmiyorum ne ona ne ailesine...
Olan kadına oluyor be Arkadaşım.... Allah'a havale ettim zaten her şeyi...Konuyu yeni görüyorum bayağıda zaman geçmiş.çok ucuz atlatmışsın canım ,anladığım kadarıyla çocuğun yok,gençşin güzelsin işinde var.allahından bulsunlar.insanlarabazen rahat Batıyo.emin ol mumla arar seni
Olan kadına oluyor be Arkadaşım.... Allah'a havale ettim zaten her şeyi...
Kader diyorum ne diyeyim. Binbir hevesle kurduğum yuvam ne olduğunu anlamadan yıkıldı.
Evet Çocuğum yok ama bir bebek gördüğümde ya da Arkadaşlarım çocuklarını anlatırken Gözlerim doluyor...
Böyle bir sızı yerleşiyor içime... Ya anne olmazsam diye...
İnşallah be arkadaşım, inşallah...canım benim hepsinin bir zamanı var çocuğunun kişiliksiz karaktersiz şerefsiz bir babası olması daha kötü bence..
doğru insan doğru baba doğru eş inşallah herşey güzel olacak
Merhaba bayanlar,
Uzun süre oldu yazmayalı yoğunluk derken fırsat bulamadım yazmaya... Cizi22 noldu sana böyle sen güçlü dirayetli idin şuan yazdıklarını okuyunca Cizi22 ye nolmuş dedim canım benim işyerindeki olumsuzluklardan etkilenme her zaman olağan durumlar bunlar emin ol dertsiz sıkıntısız tek bir iş yok kendi işin bile olsa heryerde sorun sıkıntı oluyor sen güçlü bir bayansın ve zorluğu rabbimin izni ile aşarsın Sererbah arkadaşım ne güzel anlatmış sen tek başına hayatını kurdun yaşıyorsun ne onu ne yatağını süsleyenleri düşün...Evet sana katılıyorum insanın aklında her an şu düşünce oluyor hevesini aldı gitti istediği bedenimmiş diye düşünmeden edemiyor insan ama birde şöyle düşün biz kötü bişey yapmadık olağan bir durum insanın eşi ile beraber olması bu kadar kısa süreli evlilik yaşayıp bu kısa sürede mutluluktan çok acı keder dert sıkıntı yaşayınca böyle etkilenmemiz normal canım ama bizim çok şükür alnımız ak...Dönem dönem hepimiz gel gitler yaşayıp etkileneceğiz bu bilinçaltımızın psikolojimizin gerekliliği ama sererbahında dediği gibi kötü bir tecrübe yaşamış olmamız herşeyin kötü gideceği manasına gelmez...
Maddi sıkıntılar için ise şuan çalışıyorsun vee borcunu düşün sabret rabbim kulunun her zaman yanındadır.. Bir söz vardı kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş diye yarının bize ne gibi güzellikler getirdiğini bilemeyiz hem mutlu hem umutlu olun kızlar çok şükür sağlığımız yerinde ailelerimiz arkamızda...Yaa sağlığımızdan olsa idik ailemiz olmasa idi bide bu açıdan bakalım ...
Ah canlarım benim ne güzel şeyler söylemişsiniz.amannn onun yatağı süslense nolur süslenmese nolur sadece bir hemcinsimiz daha üzülür canı yanar..
insanın keşke demektense kendisine aferin demesi kaadr güzel birşey yokmuş ben 8 yılımı keşke diye geçirdim 1 yıl oldu hergün aferin diyorum kendime.. yeniden temiz bir sayfa açmak ne kadar güzel..
hem sen bize göre daha avantajlısın evini kurdun çalışıyorsun..
bende çalışıyorum işimden memnunum ama ailemle yaşıyorum çok mutluyum ailemle yaşamaktan ama bazen kendi düzenimide özlüyorum..oluyor işte arada böyle...
kötü bir tecrübe yaşadık diye herşey kötü gidecek değil.. güzel düşünelim güzel olsun..
burayı hep takipteyim
Olan kadına oluyor be Arkadaşım.... Allah'a havale ettim zaten her şeyi...
Kader diyorum ne diyeyim. Binbir hevesle kurduğum yuvam ne olduğunu anlamadan yıkıldı.
Evet Çocuğum yok ama bir bebek gördüğümde ya da Arkadaşlarım çocuklarını anlatırken Gözlerim doluyor...
Böyle bir sızı yerleşiyor içime... Ya anne olmazsam diye...
Canım benim, çok teşekkür ederim bu güzel Sözlerin içinNiye anne olamayacakmışsınız ki? Allah o adamdan kurtulmanız için ailenizi yollamış bence devam etseydiniz belki de başınıza daha kötü olaylar gelecekti daha büyük iftiralar atacaktı. Hayırlısı olmuş kısa zamanda yüzünü göstermiş.
Ben eminim en hayırlısı en iyisi sizi bi yerlerde bekliyor ve zamanı gelince karşınıza çıkacak :)
Ve siz dua edeceksiniz iyi ki böyle olmuş iyi ki bitmiş diye
Allah büyük her şerde bir hayır vardır,o hayırla tez zamanda karşılaşın inşallah
Canım benim, çok teşekkür ederim bu güzel Sözlerin için
İnşallah sen de hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın.
Benim için dua eder misin hamile annelerin duaları kabul olurmuş.
Allah hayırlı biriyle mutlu olup anne olmamı nasip etsin inşallah...
Hayırlı bir yuva nasip etsin bana
Allah razı olsun senden... CanımsınO gün de etmiştim bugün de edeyim :) Allahım en en hayırlısını en iyisini en güzelini nasip etsin karşına çıkarsın,musmutlu bi yuva bi de bebiş nasip etsin inşallah AMİİİİN :)
Allahın sevdiği kulusun belli ki o beladan seni kurtarmış :)
Bundan sonraki hayatın içinde çook güzel bi kader yazmıştır inşallah
Sakın kötü düşünme sakın isyan etme pozitif düşün ki daha çabuk olsun güzel şeyler
Ne demişti Mevlana; Bak!!o güzel günler yola çıkmış geliyorlar :)
Valla hiç şaşırmıyorum artık. Pamuk ipliğine bağlı resmen evlilik kurumu bazı erkekler için.seni benim kadar kim anlayabilir bilmiyorum. hiç neden yokken gerçekten sebebsiz yere ( benim bildiğim) bir msjla evliliğini bitirmek isteyen bir karakterle uğraştım... msjı çekeli 3 ay oldu bende gurur yaptım beni istemeyeni istemem diye açtım davamı sonra çekişmeliyi anlaşmalıya çevirdik aldım alacağımı boşandım... inan daha neden boşandığımı bilmiyorum kendimi senin gibi kullanılmış kenara atılmış hissettim.. ki benim 3 yaşındada kızım var iyiki var çok büyük destek oldu bana kısacası demem şu ki arkadaşım bende çok zor günler geçirdim halada düzen kurmaya çalışıyorum ama hiç bir erkek bizden önemli olmamalı yaa onlar kim ki biz bukadar hayatlarımızdan taviz veriyoruz dik dur ,önüne bak Rabbim yardımcı oluyor zaten haklının yanında onlarda ilahi adalet tecelli ettiğinde cezalarını çekicekler ben hiç helal etmedim hakkımı sende Rabbime sığın dik dur bisüre sonra yüz hatlarını bile unutacaksın emin ol... biliyorum zor bende yaşıyorum ama olsun hep zoru başaran biz değilmiyiz ,bumu yıkıcak bizi bunlarlamı pes ettiricek yok canım öyle bir dünya onlar bizi kullanılmış mendil gibi görüyorsa, bizde elimizin kiri der yıkar temizler geçeriz, temizlik bizim işimiz diilmi zaten... evi temizle, çocuğu temizle,i eşinin gaflarını ailesinin laflarını,kendisinin tavırlarını, temizle Allah temizle siz kim oluyosunuzda bizim dünyamızı kirletip kendinize temizsayfa açıcaksınız biz sizi yıkarız üstünüzede temiz sayfamızı açarız....
Aklına bile gelmesin büyüklüğü. Koskoca firavun yaptıklarının cezasını basını duvarlara vurup ölerek çekti. Sen önüne bak, gençsin eminim güzelsinde.Yoğun yorucu yağmurlu bir gün...
Dilerdim ki eve gidince dertleşebileğim, kahvemizi yapıp birlikte sohbet edebileceğim bir eşim olsa...
Bir gün olacak biliyorum, ama şu an öyle çok ihtiyacım var ki buna...
Allah'ın büyüklüğüne inanıyorum...Aklına bile gelmesin büyüklüğü. Koskoca firavun yaptıklarının cezasını basını duvarlara vurup ölerek çekti. Sen önüne bak, gençsin eminim güzelsinde.
Çocuğunda yok. Bütün sayfaları okudum. Seni herkes ister. Hiç düşünme, hiç üzülme.
Yoğun yorucu yağmurlu bir gün...
Dilerdim ki eve gidince dertleşebileğim, kahvemizi yapıp birlikte sohbet edebileceğim bir eşim olsa...
Bir gün olacak biliyorum, ama şu an öyle çok ihtiyacım var ki buna...
Kendini suçlama çünkü bunun bitmesine karar veren biz değiliz. Nasıl evlilik 2 kişilikse ayrılıkta öyle... Hayırlısı bu olduğu için Rabbim böyle nasip etti.Bu psikoloji herhalde havadan yada yaşadıklarımızın birikintisi olsa gerek canım son bikaç gündür seninle aynı şeyleri düşünür oldum... Çok şükür diyorum yine herşeye rağmen rabbime şükrediyorum takdirin ilahinden hesap sorulmaz diyorum tevekkül ediyorum canım.. Ama zaman zamanda aklıma gelmiyor değil bazen insanlar hepimiz sorunlar yaşadık direndik ilk beş sene çok zorlu geçiyor diyolar o zaman kendime kızıyorum ben mi çok çabuk yıldım yoruldum bu kadar güçsüz imiydim suç bende mi diye sorgular hale geliyorum kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?