Ya canım sabır biraz. Sen sağduyulu davran. Boşanma konusunun üzerine iyi düşün, geri adım atacağına dair hiç ihtimal yoksa söyle böyle birşeyi.Kızlar nasılsınız özledim hepinizi. Desteğinize çok ihtiyacım var. Çok mutsuzum. Kocam resmen bana eziyet ediyor tartışma da çıkarmıyor ipleri koparayim. şimdi de zorla düğüne getirdiler beni. Sebep çıkmasını beklemek yerine boşanmak istiyorum demeli miyim artık?
Telefondan giremiyorum ben deBu arada evde kk ya giremiyorum kocam görmesin diye takipte beni
Dün akşam daha doğrusu gece konuştuk. Tabi sonu tartışmayla bitti. Brn bir aydır ayrı özen gösteriyorum kayinvalideme görümcelerime ama ben hiçbir çaba harcamamisim sürekli surat asmisim elimde telefon oynamisim herkes bana hal hatir sormuş ben duymamisim ben boşancan derken adam benden güçlü çıktı ben suçlu oldum. O çaba harciyormus ben görmüyormusum hani diyorum bi tane söyle hatırlamıyorum şu an diyor. Sonra bayramda aileme gitmeyi söylüyor dedim ne büyük bir lütuf. Onlar geldiğinde güler yüzle karşılıyormus ama aralıklarında telefona cevap vermeyen benim. En sonunda böyle yürümüyo anlayamıyoruz dedi. Aynen git ailene açıkla dedim. Çok bitkinim işten izin aldım evde yatıyorumAllah hepsini bildiği gibi yapsın. Canımızı yakan herkesin canı cehenneme...
Benimki de aynı seninki gibi bütün suçu bende buluyor. Bekle bişey söyleme bence. Kendi adım atsın iyi ya da kötü. Herşeyin sonunu kendi belirlesin. bu arada sonunda site düzelmiş oh be
Hep aynı suçlamalar... Kendilerinde suç bulmamak için hep karşıdakini suçlamalar. Vallahi canları cehenneme...Dün akşam daha doğrusu gece konuştuk. Tabi sonu tartışmayla bitti. Brn bir aydır ayrı özen gösteriyorum kayinvalideme görümcelerime ama ben hiçbir çaba harcamamisim sürekli surat asmisim elimde telefon oynamisim herkes bana hal hatir sormuş ben duymamisim ben boşancan derken adam benden güçlü çıktı ben suçlu oldum. O çaba harciyormus ben görmüyormusum hani diyorum bi tane söyle hatırlamıyorum şu an diyor. Sonra bayramda aileme gitmeyi söylüyor dedim ne büyük bir lütuf. Onlar geldiğinde güler yüzle karşılıyormus ama aralıklarında telefona cevap vermeyen benim. En sonunda böyle yürümüyo anlayamıyoruz dedi. Aynen git ailene açıkla dedim. Çok bitkinim işten izin aldım evde yatıyorumAllah hepsini bildiği gibi yapsın. Canımızı yakan herkesin canı cehenneme...
Ah canım aynı tornadan çıkmış gibiler. Bir de küfreder gibi ' nasılsın' sorusu... Sanane be adam sanane... Yak, yık, suçla ve nasılsın de... Onlar hep haklıdır canım, suçu kabullenecek olgunluk olmadığından. Tartışmaya girme, sessizce yap iç hesaplaşmanı. Neyi istediğini, nasıl istediğini. Bağırıp çağırma, o zaman daha da haklı sanacak kendisini. Bu zevki ona tattırma.Inanir mısınız dün akşamdan beri kendimi sucluyorum acaba haklı mı diye. Kafayı yicem nerdeyse. Kafamı öyle bir karıştırıyor ki bunca zaman neden boşanmayı düşündüğümü bile söyleyemedim beni suçlaması yüzünden. Şimdi de gelmiş hiçbir şey olmamış gibi nasıl olduğumu soruyor. Kayinvalidem de bugün geldi düzelttiniz mi aranızı diyor. Dedim oğlun anlatsın
Ay canim Benim cok cok cok üzüldüm ama herseyin hayirlisi be canimMerhaba,
Eşim ailesine oldum olası çok düşkündü.
Bunu bir şekilde anlamaya çalıştım, kabullenmeye çalıştım...
Gece kayınvalidemin yatak odamıza girip kocamın üzerini örtmelerini bile hoş karşıladım.
Evliliğimizin ilk 6 ayında her haftasonunu kayınvalidemde geçirdik.
Sonrasında ısrarlarımla bu süre 2-3 haftaya çıktı.
Benim ailem uzakta... Ama benim onları özlemeye, yanlarına gitmeye hakkım yoktu.
Çünkü benim ailemin yanına gitmek çok masraflıydı hep...
Güç bela bir araba aldık... İkimizde az kazanıyorduk o zamanlar...Kayınvalidemden aldığımız bir miktar borç parayı çalıştık çabaladık ödedik.
Sonra eşim yükselmeye başladı iş yerinde.
Müdür oldu...
Ben o daha az yol çeksin, daha az yorulsun daha başarılı olsun diye evimi onun iş yerine yakın yere taşıdım, günde 70 km gittim geldim bir kadın olarak...
Eşimle aramız iyiydi, o da her sabah kahvaltımı hazırlar evimizi toplardı benden sonra...
Çok severdi beni, ben de onu... Bakmaya doyamazdım öpmeye doyamazdım kocamı... Keza o da öyle...
Sonra bir haftasonu annesindeyken 1 gün sonra annemlerin geleceğini duydular...
Çok bozuldu ailesi... Surat astı... Ne zaman ailem gelecek olsa böyle olurdu zaten...
Eve gelir gelmez huzursuzluk çıktı... Başka ufak şeyleri bahane edip...
Pazar annemler geldi, pazartesi kocam beni yatak odamıza çağırdı ve evdeki paramızın eksildiğini söyledi...
Paramız nerde kim aldı dedi? Ben de çok alındım... 1000 lira kayıp hesap ve diye üzerime gelince de sen neyi kastediyorsun deyip odadan çıktım...
2 gece aynı yatakta yattık... Tek kelime etmedi bana...
2 gece sonra ben ve ailem parana tenezzül etmeyiz, babamdan isteyeceğim 1000 lirayı, istiyorsan beni boşa, biz onuru şerefi için yaşayan insanlarız bununla yaşayamam dedim...
Bana ne dese beğenirsiniz... Para zaten onun cebindeymiş, beni ve ailemi yokluyormuş...
Kocam o günden sonra evi terketti...
Üstelik evdeki tüm parayı alarak... Eşyalarını toplayarak annesine yerleşti...
Beni beş parasız bırkatı ayın başında...
Müdürken pozisyonunu daha da arttırmışlar, fabrika müdürü olmuş beyefendi...
Babasını aradı babam... Anlaşsın boşansın bunlar demiş kaç yaşındaki adam...
Defalarca aradım kocamı açmadı...
Çaresiz aile dostumuz avukatımıza gittim... Ne yapayım diye...
Avukat arar aramaz, kocam dedi ki ben boşanmak istiyorum...
Yaşadığım şoku anlatamam... Bir kez yüzüme bir şey demeden gitti...
1 ay içinde avukatlar aracılığıyla mal paylaşıp boşandık.
Çok şükür işim var, kendimi idare ederim, arabayı da aldım...
Ama içimdeki boşluk? Bana yapılanlar?
Annemin psikolojisi bozuldu... Benim yüzümden oldu gelmez olaydım diye...
Kocamın ailesinden 1 kişi aklı başında değilmiş araya girmediler...
Ben kocama layık değilmişim...
Oysaki Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun, 2 yabancı dil bilen, yabancı bir firmada iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım...
Kocamın bütün huysuzluklarına inatçılıklarına rağmen ikimiz evdeyken sorunumuz yoktu...
Çok şaşkınım...
O koca müdür adam evdeki nevresim takımlarını, evlilik teklif ettiği yüzüğü, hatta düğünde taktığı takıları dahi istedi...
Hepsini verdim...
Sadece arabayı ve kendimi bir süre idare edecek parayı aldım...
Hayattan korkmuyorum, sonuçta ilk kez yanlız yaşamayacağım.
Senelerce yurtdışında bile tek başıma yaşadım.
Ama anlayamıyorum... Neden böyle oldu?
Davada bile eşim kendisi boşanmak istiyorum demedi, avukatı söyledi...
Zaten davaya sülale olarak gelmişlerdi, kocamın bir şey söyleme hakkı kalmamıştı...
Çıkıştı bir helallik istemedi...
Bu kadar mı basit?
Hakkımı helal etmiyorum ne ona ne ailesine...
Canları cehenneme güzelim yaBende geldim eşim yanımdayken giremiyorum. Bu arada aramız hala düzelmedi biraz ilerleme var gibi ama ben çok yoruldum. Ben bir hata yapsam sonuna kadar kullanıyo bu durumu beni mahvediyo ama onun telefonunda bir bayanla mesajlaşmasının yakalasam ben uzatamıyorum elbet bir açıklaması var,şuraya girmişsin yok ben girmedim arkadaşım girdi şurası aranmış diyorum ben aramadım . ya bu telefon sana ait değilmi yalanın bini bi para üstelik yemin etti. Beni aldatmadığına inandım ama geceleri rüyasında inlemeler nedir ya en sonunda bunu da söyledim yok canım diyo her nasılsa o da kesiliverdi uyuyamıyo bu aralar. Beni sevdiğini söylüyo ama nasıl inanabilirimki :-(
Ben de 34 yaşındayım, ne olmuş canım ya. Hayat akıp gidecek işte. Hergün yorulmaktansa bir kere yorulurum. Herşey olacağına varır. Uğruna vazgeçtiklerinin üstüne bir çizgi çekeceksin. Sen elinden geleni yaptıysan gidene dur demeyeceksin.Evde yalnız vakit geçirmekten sıkıldım en yakın arkadaşıyla benden daha çok görüşüyor . beni görmüyor bile daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. emeklerimiz boşa gitmesin diye her yaptığını affettim ama geriye baktığımda hep ben emek vermişim onca zamanım uğruna vazgeçtiğim herşey nolcak şimdi 32 oldum bundan sonra napabilirimki diye düşünmekten kendimi alamıyorum ;-(
Tadarsın neden tadamıyasın. Sen bu adamla bu haliyle devam etmelk istıyor musun iyice düşün. Ya kafanda bitirecek ve bunu açıklayacaksın ya da artık kocanın paşa gönlüne kalacak bazı şeyler.Sanırım öyle ama giden yok bu durumda sadece eziyetler devam ediyor ,seviyormu sevmiyormu bilemiyorum ,ailesi zaten beni hiç istemedi çok üzgünüm hep farklı bir aile hayali kurmuştum. Anne olmak istiyorum sadece ama bilemiyorum ...tükendim...belkide bu duguyu hiç tadamıycam ne acı :-(
Bende geldim eşim yanımdayken giremiyorum. Bu arada aramız hala düzelmedi biraz ilerleme var gibi ama ben çok yoruldum. Ben bir hata yapsam sonuna kadar kullanıyo bu durumu beni mahvediyo ama onun telefonunda bir bayanla mesajlaşmasının yakalasam ben uzatamıyorum elbet bir açıklaması var,şuraya girmişsin yok ben girmedim arkadaşım girdi şurası aranmış diyorum ben aramadım . ya bu telefon sana ait değilmi yalanın bini bi para üstelik yemin etti. Beni aldatmadığına inandım ama geceleri rüyasında inlemeler nedir ya en sonunda bunu da söyledim yok canım diyo her nasılsa o da kesiliverdi uyuyamıyo bu aralar. Beni sevdiğini söylüyo ama nasıl inanabilirimki :-(
Evde yalnız vakit geçirmekten sıkıldım en yakın arkadaşıyla benden daha çok görüşüyor . beni görmüyor bile daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. emeklerimiz boşa gitmesin diye her yaptığını affettim ama geriye baktığımda hep ben emek vermişim onca zamanım uğruna vazgeçtiğim herşey nolcak şimdi 32 oldum bundan sonra napabilirimki diye düşünmekten kendimi alamıyorum ;-(
Sanırım öyle ama giden yok bu durumda sadece eziyetler devam ediyor ,seviyormu sevmiyormu bilemiyorum ,ailesi zaten beni hiç istemedi çok üzgünüm hep farklı bir aile hayali kurmuştum. Anne olmak istiyorum sadece ama bilemiyorum ...tükendim...belkide bu duguyu hiç tadamıycam ne acı :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?