Evliliğimiz pisi pisine bitti

Hayirlisi olsun canim.... senin icin en iyisi neyse oyle olsun...

Merhaba kızlar, şu sitenin yeni yapılanma çalışmaları ve akıllı telefonlardan ve tabletten ulaşamama durumu sizlerden uzak bıraktı beni...
Ben artık daha da iyiyim... Güçlü bir şekilde evime ve işime dönüyorum Pazartesi...
Ne sorulacak aptal sorulardan ne de dibimdeki siteye taşınmış olan hödük eski kocamdan çekinmiyorum.
Bu sabah saatlerce yüzdüm berrak denizde

Bende bu akşam çok daha iyiyim ,yardımlarınız için teşekkür ederim. Ne kadar iyi olsamda burdan ve sizlerden ayrılak istemiyorum. Bundan sonra sık sık girmeye çalışıcam. İyiki varsınız

Bende bu akşam çok daha iyiyim ,yardımlarınız için teşekkür ederim. Ne kadar iyi olsamda burdan ve sizlerden ayrılak istemiyorum. Bundan sonra sık sık girmeye çalışıcam. İyiki varsınız
İyi olmana çok sevindim:) ayrılma zaten:)

Zaten en ufak umut varsa evlilik sürmeli...
Olmuyorsa zorlamamalı...
Senin evliliğini kurtarmana sevindim
Dilerim benimde karşıma hayırlı biri çıkar ve anne olabilirim

Çok kişiye inandırıcı gelmez belki ama inanırım yapmıştır...

Allah yardımcın olsun... Belki de Allah kurtarmış demeliyiz

bi de utanmadan gelip ne aldı çok merak ediyorum.

Canım seni gördüğüme sevindim merak etmiştim çok. İyi olmana daha çok sevindim :) Darısı başımıza inş. Yalnız anlamadım ne diye sana yakın bir yere taşınmış ki kocan. Ne aptalca bir davranış :/ Dengesiz bu erkekler..

İyi olman çok güzel canım. İnş. herşey yolunda gider bundan sonra. Burası güzel bir paylaşım alanı, insanlar güzel, düşünceler güzel. İnsan kopmak istmeiyor tabiki :)

Zaten en ufak umut varsa evlilik sürmeli...
Olmuyorsa zorlamamalı...
Senin evliliğini kurtarmana sevindim
Dilerim benimde karşıma hayırlı biri çıkar ve anne olabilirim

O en ufak umut da sürdüğü sürece insanı yiyip bitiriyor be canım. İnsanın kendinden çok şey alıp götürüyor

İnşallah senin karşına kafa yapısı uyan, aklı fikri oturmuş adam akıllı bi adam çıkacak. Sabır sadece. Allah gönlüne göre versin inş.

Sen nasılsın canım? Umarım herşey biraz da olsa yoluna girmiştir.

Sen nasılsın canım? Umarım herşey biraz da olsa yoluna girmiştir.

Eşimle bir iki gündür oturup durum değerlendirmesi yapabiliyoruz. Boşanmak istemiyor. Ama isteklerinden de taviz vermiyor. Ben onun ailesine gelin gelmişim ve ailesine mcburmuşum. Farklı bir yerde (yani ailesinden uzakta) oturmamız gibi bir düşünce dahi olamazmış. Sürekli ailesiyle birlikte olmalı ve onları mutlu etmeliymişim. Ve en acısı da erkek tarafı kız tarafı ayrımı yapması. Bu beklentilerinin karşılığında aileme karşı böyle zorunlulukları yokmuş. Sürekli içli dışlı olmamızı bekleme diyor ailem için. O benim aileme mcbur değilmiş ama ben onun ailesine karşı isteklerini karşılamalıymışım. Ve bunları bana söylerken öyle inanarak söylüyor ki. Kendi düşüncelerimi de açıkladım. Ben isteklerinin hiçbirini yapmaya mecbur değilim dedim. Eğer ailene karşı saygıda kusur etmemeye ve isteklerini yerine getirmeye çalışıyorsam bu insanlığımdan. Ve şu an bu yaşadıklarımızı yaşayacağımızı bilseydim kesinlikle altlı üstlü oturmayı kabul etmezdim dedim o da o zaman evlenmezdik dedi. Yani evliliğin gerekleri olarak ben ailesiyle altlı üstlü oturmaya, yemekleri onlarla birlikte yemeye, bir yere gitmek istediklerinde onlarla gitmeye, düğündü dernekti kayınvalidemin yanında gelinlik yaparak gezmeye mecburum. Ben bu şekilde yaşamak istmeiyorum, benim evlilikten beklentimle senin beklentin çok farklı. Biz uyuşmuyoruz boşanalım dedim. Bu sefer de bu sıkıntılar boşanmak için sebep değil ben boşanmak istemiyorum diyor. 2 gündür de bana karşı çok aşk ve sevgi dolu davranıyor. Ama ben onun değişeceğine inanmıyorum. Ailesinden kopamaz. En son sana karışmıyorum bakalım aileme karşı tavrın nasıl olacak dedi. Bir süre de böyle deneyecekmiş. Ama benim içim hala huzursuz. Memnun değilim hala kendisini haklı görmesinden. Gerçekten biz yapı olarak, kültür olarak, düşünce olarak öyle farklıymışız ki. Ama artık evliyiz. Evliliği kurtarmak adına yine susmaya devam mı etmeliyim ?

Ve haftaya ailesiyle beraber izne çıkmayı istiyor. Hep beraber bir yerlere gidelim diyor. Ailesiyle gitmek istemediğimi söyledim. Kalabalıktan hoşnut olmuyorum başbaşa tatil yapamadıktan sonra anlamı yok dedim. Ama bu bizim bu seneki ikinci tatilimiz olacak ve maddi olarak ikinciyi yapamayız normal şartlarda. Ailesiyle giderek konaklama masrafından kurtulmak istiyor. Arabayla giderek yolu da yarı yarıya düşürürüz diyor. Akşamları onları bırakır biz kaçarız başbaşa yine kalırız diyor. Başka türlü gerçekten tatil yapamayız şu an. Ama bunca olayın üstüne ailesiyle gitmek de bana dokunuyor. İyi niyet göstergesi olarak gitmeyi kabul etsem çok mu taviz göstermiş olurum bilmiyorum. Bu evlilik gerçekten içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ona da hakveriyorum kendimi de haklı görüyorum. Yoruldum, sıkıldım. Kafam rahat etsin istiyorum artık

eşimin düzeleceğine inanmıyorum demişsiniz..de zaten kendisi sizin düzelmenizi bekliyor belliki.
aileler evlatlarının mutluluğunu ister diye biliriz hep ama nedense kurdukları yuvaya saygı duymak akıllarına gelmez..
yuvanızı yıkmanızı bekleyen o aileye karşı dik dursanız...sizi mutlu gördüklerinde sinirden hata yapar ve belki eşinizde buna bizzat şahit olur..çünkü kanatimce ailesinden bir darbe almadan eşiniz kendi yuvasının değerini bilemeyecek.

Çok güzel söylemişsiniz aynen öyle fakat eşim ailesini o kadar mükemmel görüyor ki asla hatalarını kabullenmiyor. İnanın çok defa hata yaptı ailesi. Ama asla beni korumaya kollamaya yanaşmadı. Sürekli ailesini savundu, onları temize çıkarmaya çalıştı. Ve oğullarının yuvası yıkılmasın diye çabaladıklarını idda ederken bile çok zaman bu yuvanın çatırdamasına sebep olan onlardı. Eşim ailesine karşı benim önyargı içinde olduğumu düşünüyor. Onları şikayet edecek olsam hep yanlış anlamış oluyorum. Ailesinden ne zaman darbe yer bilemiyorum. Ben o zamana kadar nasıl sabrederim hele onu hiç bilmiyorum.

bir süre şöyle birşey yapın..bunu burada bir bayan başka bir bayana tavsiye etmişti.
bi sorun yada bir durum mu oldu..ailesi ile ters düşecek hiç mi bir konu yok..olduğunda sizde ailesinin tarafında olup eşinizi suçlayın..sen yanlış düşünüyorsun onlar doğru deyin..hatta bunu birçok kez yapın..
ailesini sürekli eleştirdiğinizi ve ön yargılı olduğunuzu mu düşünüyor tam tersi hareket edin (istemesenizde) bundan sonra onun değil sizin tarafınız onun ailesi olsun..başta hoşuna gider ama bundan sıkılıp nefret edeceği günlerde uzun sürmez.
seviyorsanız mücadele edin..eşinizi onlara bırakmayın..zaten istedikleri bu değil mi?

Kesinlikle istedikleri bu. 3 kızın ardından gelen uzun yıllar beklenen erkek evlat. Elbette bir kızın gelip onu ellerinden almasına göz yummayacaklar. Nişanlıyken bunu açık açık söylüyorlardı artık bizi gezmeye götürmüyor vs. Şimdi saman altından yapıyorlar yapacaklarını. Sürekli oğlum bizi şuraya götür, oğlum bizi gezmeye götür. Her hafta sonu ailesiyle bir program yapmaya başladı. Beni de mecbur bırakıyor tabiki onlarla gitmeye.

Dediğiniz gibi de denedim. Bir müddet hep ailesinden tarafa oldum ama gözü kör görmek istemeyince görmüyor. Mesela bir buçuk aydır özellikle dikkat ediyorum ailesinin yanındaki tavırlarıma. Onlarla iyi geçiniyorum, güler yüzlü davranıyorum, yanlarındayken telefonumla ilgilenmiyorum. Ama eşime sorsanız hep bunların aksini yapmışım. Sürekli surat asmışım, telefonumla oynamışım. Yani eşim neyi görmek istiyorsa o, benim ne yaptığım önemli değil. Ben bu kadar titizlikle davranıyorken böyle görmüş olmasına öyle şaşırdım ki. Hatta benim azmimi şevkimi bile kırdı çabalarımı görmemesi. Yeniden kendimi toplamam lazım. Zor, çok zor :/

Allah kolaylık versin canım. Senin sabrına kalmış artık. Bir arkadaş ilginç bir öneri de bulunmuş, dene bakalım:)

Çok farklı bakış açılarınız var canım. İyice kendini dinle, bu adam değişmeyecek. Sen böyle devam edeceksen kabullenip sürdüreceksin evliliğini. Ben boşan diyemem, ne karar verirsen ver nasıl mutlu olacaksan öyle yap.

Boşanmak istememesine bakarak küçücük bir umutla devam ediyorum yola şimdilik. Şu tatile kadar ne yaşarız bi bakalım. Ama sürekli rahatsız olduğum şeyleri hatırlatmayı düşünüyorum. Çünkü ikimiz de ne istediğimizi birbirimize sunduk, ikimiz de gidişattan memnun değiliz. Ne olacak konusunu tartışmaya devam etmek onun gözünü korkutur belki. Benim boşanmaktan korkmadığımı bunu seçenek olarak düşündüğümü görsün. Ve mutlu olmadığım bir evliliği devam ettirmeyeceğimi anlasın. Onu suçlamıyorum konuşurken, kendine göre haklı olabilir ama benim de o da benim de kendime göre haklı olabileceğimi anlamalı. Bana sürekli hatalar yıkıp durmamalı. Dediğin gibi canım bundan sonrası sabrıma kalmış. Ama daha rahatım çünkü gidişat bana uymazsa boşanabileceğimi düşünmek beni rahatlatıyor. Artık boşanmaktan korkmuyorum ve düzelmeyecekse boşanmak benim için çıkış yolu. Bunu kendime kabullendirmiş olmak iç rahatlatıcı. Kendime güvenimi artırdı bu düşünce.

Herşey gönlüne göre olur inşallah arkadaşım, mutluluğu yakala:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…