Evliliğimiz pisi pisine bitti

siz kaç yıllık evlisiniz..nişan sürenizde var sanırım.çocuk var mıydı?
akıllarında oğullarına layık gördükleri bi gelin adayı mı vardı da size bu tavır yoksa genel rahatsızlıkları mı böyle.
ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz bize dışarıdan konuşmak çok kolay ama ben inanıyorum ki sabrın sonu selamettir..
eşinizde sizden ayrılmak istemiyorsa mücadele edin derim..siz ailesinin gözünde mimlendiniz artık bu net..sırtınıza alıp hacca da götürün..2 kere yolda dinlendi beni çabuk götürmedi derler..ama yuvanızı yıkmalarına izin vermeyin..belki kendi akrabalarından bir büyüğü akıl verse eşinize iyi niyetle anlatsa faydası olur mu acaba...akrabalarının hepsi ailesi gibi değildir ya.

15 ay bitti evliliğimizde. Ben tanışmamdan itibaren 4,5 ayda evlendim. Çocuk yok ama son bir kaç aydır istiyorduk. Bu tartışmalar yeniden baş gösterince çocuk isteği de rafa kalktı haliyle.

Akrabalarıyla pek bir bağı yok. Yakında amcası dayısı oturuyor ama bayramdan bayrama zor gider onlara. Onlar için varsa yoksa kendi ailesi öyle akraba düşkünlüğü yok. O yüzden lafını dinleyeceği tek büyüğü maalesef annesi.

şimdi düşünüyorumda yine böyle eşinin ailesi yüzünden boşanmak üzere olan bir arkadaşım var..
aynı sizin dediğiniz gibi adam için varsa yoksa ailesi ve arkadaşımın ailesini hor görüyor..ve onun sıkıntılarıda daha en başta kendisini göstermişti..sadece düzeltebilirim seviyorum nasılsa diyerek arkadaşım vazgeçmedi..3 yıl dayandı ancak ki ona kalsa daha da katlanacaktı.
evliliğinin ilk gününden beri birçok şey yaşayıp sabretmiş ama sonuç dediğim gibi boşanma üstelik birde çocuk var.
onun yaşadıklarını aklıma getirdiğimde ve aile hekiminin sözlerini anımsadığımda yukarıdaki sözlerimi geri alabilirim..
yuva öyle kolay kurulsa yık demekte kolay..ailesinin derdi sizin üzerinizde otorite kurmak bunu yapamadıkları için zaten bu hırçınlık..tıpkı arkadaşım gibi.
dilerim sonunuz ve yaşadıklarınız onun gibi acı olmaz..Allah yardımcınız olsun.

Amin canım kimsenin evliliği öyle olmasın. İşin içine insan giren herşey zor. Farklı kültürler, farklı düşünceler, farklı hayat biçimleri, yaşantılar vs. Aileler büyüklük gösterip anlayışlı olacaklarken, sözlerini dinletmek adına büyüklüklerini göstermek için çocukalrının yuvalarına burunlarını sokuyorlar. Kayınvalidem mesela, biz tartıştığımızda güya düzeltmek için araya girmeye kalkar ve her seferinde iş daha çıkılmaz hal alır. Bunlara rağmen durumu anlayabilen erkekler, eşlerini koruyabilenler daha güçlü bir evlilik bağı kuruyor. Benimki gibi varsa yoksa annem diyenler için ha 3 sene ha 5 sene sonra illaki dayanma sınırı bitince yuva çatırdıyor. Bu hale gelmek istemiyorum ama belkilerle de evliliğimi bitirmek istemiyorum. Tek bildiğim şu birbirimize aşık bile olsak hiç uygun bir çift değilmişiz Gerçi eşimin düşüncelerine uyan gelin bulması da bi hayli zor :/ İnşallah hepimiz için hakkımızda hayırlı olanlar bizi bulsun. İnşallah yanlış kararlar alıp hayatlarımızı heba etmeyiz.

İnşallah mutlu olursunuz... Mümkün olduğunca uyum sağlamaya çalışın. Kısa vadede kaybeden gibi gözükseniz de uzun vadede siz kazanacaksınız inşallah. Eşinizle muhabbetiniz lütfen bozulmasın garip ailesinden dolayı

Uygun olmamanız konusunu biraz daha açabilir misin, ailesini bir kenara koyduğumuzda sizin uymayan yanlarınız neler?

İnşallah dediğiniz gibi olur içim içimi yese de sabretmeye çalışıyorum, yuvam için ailem için.

Düşünce yapılarımız uymuyor. En başa evliliğe bakış açılarımız farklı. Ben ayrı yaşamayı tercih ederdim ailesinden. Ama o kadar kısacık zamanda bana neler getireceğini düşünmeden kira ödememek için altlı üstlü yaşamayı kabul ettim. Fakat bu gerçekten çok sıkıntılı birşeymiş. Her kavgamızda dibimizde bittiler. Birbirimize bağırdıysak herşeye şahit oldular. Belki daha sona hatırlamayacağımız tartışma esnasında söylenen sözler onların sayesinde hiç unutulmadı. Yakın oturmanın da faydaları var elbet. İstediğim zaman kayınvalidemin evinden bir eksiğimi rahat rahat görüyorum. Yemek yapma derdi sıkıntısı çekmiyorum. Ama her gün yüzyüze yaşamak sıkıntılı. Eşimle onların yanındayken yaptığım her hareket göze batıyor. Eşimin şaka olarak algılayacağı birşey bile büyüyüp tartışma konusu oluyor. Ailemin yanında bana nasıl böyle dersin ya da sen oğlumuzu sahisiz mi sandın vs. Ama ben tekim yalnızım demekki sahipsizim bana yapılan her şey şaka, hepsi benim yanlış anlamam. Ama eşime göre birlikte yaşamak en doğrusu. Zaten kız dediğin baba evinden çıkınca artık erkek tarafının kızı oluyor. Ailesine misafir gibi gidip geliyor. Kız artık erkek tarafına karşı sorumlu. Yani bildiğimiz içgüveysi olayı. Bir de sorumluluklar karşılıklı değil.

Benim ailemde durum böyle değildir. Evlenen gençler ailelerine eşit derecede yakın ve eşit derecede uzaktır. Kız tarafı erkek tarafı muhabbeti illaki var ama seviye koyma konusunda değil. Yani kız erkek tarafına ne derecede sorumluysa erkek de kız tarafına öyle. Hem evlenen çiftler bir aile olur benim düşünceme göre. Aile üstüne kurmazlar yuvalarını. Ama eşim diyor ki önce büyük bir aile olacağız, sonra küçük aile.

Eşim asla cimri değildir, ama ondan habersiz hareket etmem sorun olur, direk tartışma sebebi.

İkimiz de inatçıyız. Ben alttan alırken o asla geri adım atmaz. Bildiği her zaman doğrudur.

Ailesine düşünkülüğünün tam aksi akrabaları yok hükmündedir onun için. Gitmiş gitmemiş hiç önemsemez. Bayramdan bayrama benim zorumla gider. Ama bizde akraba önemlidir. Hele bayramda gitmemek gibi bir lüks yok bile. Buna rağmen eşim 3-5 akrabasına gidip, benimkilere sıra geldiğinde hemen sıkılır, yorulur. Ve son 2 bayramda da annem teyzem hariç kimseye gitmedik.

Gezmeyi çok sever ama sadece ya kendi arkadaşlarıyla ya da annesiyle ablalarıyla. Ne benim ailemle ne de arkadaşlarımla gezmeyiz. Her zaman başka sefer diye atlatılırım.

Kendi aklına yatan şeyler ihtiyaçtır. Ben bir şey almak istesem ne gerek varları vardır onun ve hep beni caydırır. İnatlaşır alırsam da kavga çıkar.

Yani bu ve benzeri bi dünya farklılık. Bunlara rağmen güzel huyları da var. Kavgalarımız sonrası genelde barışan odur. Gelir sarılır vs. Kin tutmaz hemen unutur. Ama sadece benle ilgili şeyleri. Aileme hala tavırlı sırf annesi yüzünden. Daha ne anlatayım ki. Erkek işte. Zor zor...

İnan sabredersen değişebilir, ben çok gördüm ailemde çevremde, sonradan meyvesini toplarsın inşallah. Hangi evliliği yaparsak yapalım malesef hala kız tarafı erkek tarafı cahilliğini sürdürenler var olacak. Onların soyunun tükeneceği yok. Eşin seni seviyor . Bu en önemli nokta anlattıklarında. Sen de onu 2 kat sev, bak bakalım neler olacak

Canım bana kızma ama bence onlarla tatile gitmemelisin...
Çünkü ne kadar taviz verirsen istekler o kadar artıyor...
Ve canım eşin anormalliğin kendinde olduğunu kabullenmeden üzülerek söylüyorum ama hiçbir şey düzelmeyecek

Acaba kendini bu şekilde ailesine ispatlamaya mı çalışıyor... Ömrünün yarısı ailesi ile geçmiş zaten, hayret birşey onlarla tatile gitmeyi neden isterki bir erkek. Eğer tatile gitmezse aralarında husumet çıkacak, aileye de yansıyacak. Ama dediğin gibi giderse de taviz olacak. Karşısındaki de anlamayacakki şimdi kafaya koymuş ailemle gidicez diye. Gözü kulağı kapalı şu an, on kişi bir araya gelip anlatsak anlamaz

İnsanların çıkarlarına bir kere ters düştük müydü, canım dediklerimiz canımızı çıkarır.

Eşim beni seviyor şükür bundan şüphem yok ama ikimiz de birbirimizi çok yıprattık hala da yıpratıyoruz. Sevgiyle olmuyormuş ben onu deli gibi sevdim. Hala da sözünden çıkmam içim gider bi baktığında. Ama o çabalamıyor. Bu da yetmezmiş gibi evliliği kendisinin ayakta tuttuğunu sanıyor Sürekli hatalar yapan, evliliği çatırdatan benim. Ben onu 2 kat değil 10 kat da severim ama haketse :'(

Al yine gece burnumdan getirdi. Almış telefonumu eline tv izlerken bir taraftan da sürekli birşeyleri karıştırıyor ben de yanında uyukluyorum. Ama dikkatimi çekti ne zaman başımı kaldırsam telefonu görmemi engelliyor. Başta birşey demedim. Yatağa yattım gece 3 gibi uyandım bi baktım yine telefonum elinde. Bakmaya çalıştım döndürdü telefonu. Dedim ne arıyorsun telefonumda neye güvenmiyorsun. Işığın yüzüne gelmesini engellemek için yapıyorum paranoyak olma diyo. Sinirlendim onun telefonunu aldım ben de seninkini karıştırıcam diye. Bırakmadı tabi ki inat yapıyorsun dedi kızarak aldı telefonunu elimden. Gıcık oldum ne bulacaksın bak bakalım her bi tarafına bak karıştırmadık yer bırakma diye bağırdım. Döndüm arkamı yattım. O kadar sinir oldum ki. Ne diye herşeyime bu kadar hakim olmak ister ne hakla. Bilmediği duymadığı hiçbir şeyim kalmamalı ona göre. Alakasız bir durumu unutsam sonradan başkasına söylerken duysa kıyameti koparır bana neden söylemedin diye. Gerçekten paranoyaklık derecesinde kıskanç.

Benim ailesiyle gitmeyi kabul etmemem, bunca tartışmanın, boşanma muhabbetlerinin üstüne inadına yaptığım huzursuzluk çıkarmak için bahanem gibi gözükecek. Ve resti çekmiş olucam bununla. Tamam evliliğimi kurtarmaya çalışıyorum ama artık boşanmaktan korkmuyorum. Sadece boşanmaya beni sebep olarak gösteremesinler istiyorum. Şu anki durumda beni suçladığı şeyler ele avuca sığar cinsten değil. Ama ellerine koz verirsem aileme saygısızlık yaptı, onları istemedi gibi bahaneleri olacak. Ha bu çok da önemli değil. Kendi çevresine ne derse desin bilen onları da biliyor beni de. Bilmeyen de çok umrumda değil. Ama onlara vicdanlarını rahatlatacak sebepler vermek istemiyorum. Tatile gidip günümü gün etsem, gezsem tozsam, denize gitsem. Belki daha güçlü gözükürüm. Hem de ailenin karışacağı bir husumet çıkarmamış olurum.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum evliliğimi kurtarmaya çalışsam bile içimde bir yerde ümidim iyice kırıldı. Gönlüm kırık, paramparça. Ve o sıkıntıların kendisinden kaynaklı olduğunu anlamadığı sürece doğru bu evlilik sarpa sarmaya devam edecek..

Başka biri olmasın bahaneler olmuş sanki ya boşver bencw artık Allaha havale et cocuk yok sanırım kurtuldum gözüyle bak geçmişe değil geleceğe bak artık hakkında hayırlısı olsun
Başka biri olmasın bahaneler olmuş sanki ya boşver bencw artık Allaha havale et cocuk yok sanırım kurtuldum gözüyle bak geçmişe değil geleceğe bak artık hakkında hayırlısı olsun
Kesinlikle katılıyorum.dengesiz ve dürüst olmayan bi insanmis adam bi defa.böyle birini kaybettim diye üzülmeyin rica ederim.zararın neresinden dönülse kardır.allahtan çocuk olmamış.artık önünüze bakın bahanenin bile tutarsız olanını bulmuş tutarsız insan

Zaten aldığım son duyumlara göre gerçekten hayatımda biri varmış,
Yazıklar olsun ona ve ailesine... Ne çiğ insanlarmış...
Hayatımdan çaldığı her salise haram zehir zıkkım olsun hepsine...
Kızları ve kız torunları var...
Canımı yaktıkları kadar yansın canları...
Allah iki cihanda da bu ailenin ve oğullarının yüzünü güldürmesin yakasını bir araya getirmesin...

çok fenaymış bu yahuu.başka birisi mi vardı acaba

Evlatlarının yuvasına huzur vermeyen anne babalara, anne ve babalarına aşık yaşayarak yuvalarına gereken özeni göstermeyen eşlere yazıklar olsun! Hiçbirine haklarımız helal değil. Bizim beddualarımız bile yetersiz kalır Rabbim büyüktür. Allah onları en az fesatlıkları kadar beter etsin. Gün gelir devran döner herkes ettiğini bulur. O günü Rabbim bize tez göstersin. Hepsinin canının yancağı zaman yakın!

Yansın canları inşallah. Ne yaptın canım, gelişme var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…