Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuklardan oldum olasi haz etmedim sizin gibi ve ayni sekilde cok sevimli ya da guzelse gulumsedim. Cok samimi arkadaslarimin cocuklarini bile gordugumde seviyormus gibi yaptim sadece. 8 sene cocuk yapmadim, hic de istemedim. Sonrasinda saglik sorunlarimla ilgili korkularim yuzunden 1. Yi ve o yalniz kalmasin diye de 2. Yi yaptim. Cok agir lohusa depresyonlari gecirdim ve hala adaptasyon sorunu yasiyorum; cunku gercekten tum hayatim degisti ve benim kontrolumden cikti. En basiti, cok yogun calisiyorum ve isimi seviyorum, cocuklara kimi zaman vakit ayiramiyorum bile. Ya da cocuklardan biri bakicisini benden cok seviyor ama bu durum beni hic rahatsiz etmiyor.

Ozetle, her kadin anne olmak zorunda degil, oyle bir duygulari yok (ben oyleyim mesela sanirim). Ben sizin yerinizde olsam sanirim aldirirdim ama siz karsiymissiniz, o yuzden bolca sabir ve dayanma gucu diliyorum

Yaa kıyamam, gerçekten üzüldüm size. Ama alışacaksınız mutlaka. Sizde hiç de bebeğini ihmal edecek bir anne havası sezmedim ben.
O bahsedilen mucizevi hisse çok anlam yüklemeyin bence, öyle zınk diye yüklenen bir şey değil . Zamanla olur. Çok gelgitlerle dolu bir süreç.
Kızımı çok isteyerek doğurmama rağmen ne zorluklar yaşamıştım duygusal olarak. Evet hallettim her şey yolunda diyerek kendime telkinler verdiğim bir dönemde tırnaklarını keserken ağlama krizine girmiştim. O kadar küçük ve acizdi ki, ben kesmesem sonsuza kadar uzayıp giderdi o tırnaklar. Her şeyiyle bana bağlıydı, ben bunların altından nasıl kalkacağım diye hüngür hüngür ağlamıştım.
Gerçekten çok zor, ama tarifi imkansız bir duygu annelik.
Sizin için de hayırlı olur inşallah.

Gerçekçi olmak gerekirse, çocuk isteyen kadınlar için bile, hamilelik ve doğum sonrası çok zor bir süreç olabiliyor.
Bu bence çocuğa ve annenin şartlarına göre de değişebiliyor.

İyi ki dediğiniz anlar umarım keskelerinizden çok çok fazla olur..

Ama yine de çok kötü hissediyorsanız, zorunlu kürtaj sadece fiziksel rahatsızlıklardan dolayı olmaz, bu denli zorlayacaksa sizi, psikolojinizi bu sizin için zorunlu kürtaj sınıfına girebilir bence..

Tabi ki çok iyi düşünmeniz, enine boyuna tartmaniz gerek.
Şuan ki kararınız da devam ederseniz de mutlaka destek almanızı öneririm.

Hayırlısı olsun

Karniniz biraz belli olsun,iciniz de oynamaya, sizi tekmelemeye bir baslasin. O annelik duyguysu sizi bir sarsin ozaman eminim bu konuyu nasil açmışım diye hayıflanacaksınız. Hayirli olsun simdiden,cok mutsuz umutsuz olsaniz da ben iyi bir anne olacaginiza eminim.. saglicakla alin kucağınıza inşallah

Ne dertliymişim ama yazdıkça yazasın geliyor. Bir de lütfen elinde sürekli emen uyutmayan bebesi olan yeni annelere lohusalara, oo bunlar iyi günlerin demeyin. Ne istiyorsunuz atalım mı camdan kendimizi. Teselli edin. Geçecek diyin. Duymak istediğimiz o çünkü.
Ki büyüdükçe de geçiyor. Asla yenidoğan en kolay dönemi değil.

Hislerinizi anlıyorum.İstememenizi de anlayabiliyorum.Annelik hislerinin herkese verilmediğini düşünenlerdenim.Dolayısıyla kucağınıza aldığınızda hisleriniz de farklılık ta olmayabilir.

Gerekmeyen kürtaja karşı olduğunuza göre lütfen sevmeye ve alışmaya çalışın.İnsanoğlunun en büyük problemi sevgisizlik ve aile ilgisizliği.Kısmet olurda dünyaya gelirse buna vesile sizsiniz ve görevinizi layığıyla yapmanız gerekir.Bir de tıpta hiç bir korunma yöntemi yüzde yüz garantili değildir.İnancım gereği bunu nasibe bağlarım.O evlat nefes alacaksa,siz ve eşiniz ebeveyn olmayı tadacaksanız malesef istememeniz birşey ifade etmiyor.

O mis kokuyu içinize çekip “iyki” diyebilmeniz için dua edicem.

İŞte bana bunlarla gelin, aptallık ettim diye ağladım deyin, mutsuzluğum tavan oldu deyin. Herkes sevgi pıtırcığı mübarek.
Hayır ne yapıyor bu kadınlar, hamile kalır kalmaz pembe püsküllü bir defter alıp "sevgili çocuğum bugün sana hamile kaldığımı öğrendim, çok mesudum" mu yazıyor?
Ben yazacak olsam çok kilo aldırma, sevdiğim yiyeceklerden tiksindirme, uykuyu sev falan yazarım.

bu kadar celallenmeye gerek yok. ben konu sahibini anlamaya calisiyoum

Bununla bir de normal doğum baskısı var.
30 saat sanci+suni sancıdan sonra sezaryen doğum oldu.
Eve geldim, emmiyor velet.
Kucağıma geliyor ağlıyor.
Göğüslerin şişti, süt sağma, ilk defa emzirdiğim için neredeyse kan gelecek göğüs ucundan öyle yara..
Ve sonuç kendimi odaya kilitleyip
Nolur götürün başkası baksın, ben yapamayacağım diye kriz :)
Şimdi bile hatırlayınca o halimi gözlerim doluyor.

kavun kokusu Valla hicte gıcık olunacak bir mevzu değil benim için.. çok sevindim senin adına :) Rabbim sana laik görmüş ne güzel çok şükür :) Sanal teyzesi olurum olur biter :) Sen müthiş bir annesin saadece farkında değilsin...

Kendinizi bu şekilde yargılamak ve daha karnında bile hissedemediğin can için olumsu düşünmek evet şuan nasıl bi duygu karmaşası içindesin bilemiyorum ama demekki vakti ve zamanı gelmişki rabbim vermiş dua etmeyi dene şükürde etki rabbim seni onunla sınamasın sonradan pişmanlık duyarsan geç olmuş olabilir arkadaşım vardı 2nciye kazara hamile kaldı istemedi bebeği hani derlerya bebek hisseder anneyi evet hissetti ve düşükle sonuçlandı ve tabiki keşkeler başladı hayata güzel yanından bakmayı dene ve gönül ferahlığı diliyorum hakkınızda hayırlısı olsun..Allah isteyen tüm anneadaylarına böyle bir mucizeyi mahrum etmesin

ben de anlamadım hiç o pitirciklari. Ben hamilelikte hiç araştırma yapmadım bebek bakımıyla ilgili filan. Hiç düşünmedim. Sadece anneme sormuştum, anne ben hiçbirşey hissetmiyorum, normal mi bu, sen ne zaman hissettin? diye. O da tabiki normal, zamanla seveceksin demisti. Benim annem de hissetmemiş bakın, ama çok iyi bir anne oldu bana :)

Ter kokusundan nefret ettiğim halde çocuklarımı koklamayı sevdiğimi söylesem benimki bir üst modeli oldu sanırım

Aldirmamayi dusunmemen guzel bir davranis. Herkes anne olmayi isteyecek diye bir kural yok elbette ama nasipte varmis sen ne kadar kacsanda nasibin evladin icinde buyuyen mucizen olmaya gelmis. Suan bunlari dusunmen normal kilo ve digerleri. Ben isteyerek hamile kalmama ragmen acabalar dolandi dilimde keskeler gecti aklimdan anne olma dusuncesine kendimi veremedim hala daha dusunuorm iyi bi anne olur muyum diye. Suan ona soguk olman biraz anlasilir ama onun hareketlerini bi hisset o zaman bu nasil bir mucize diyeceksin ve sukredeceksin ona sahip oldugun icin. Zamanla hersey yoluna girecek eminim buna

Ter kokusundan nefret ettiğim halde çocuklarımı koklamayı sevdiğimi söylesem benimki bir üst modeli oldu sanırım

kış gelse de bütün gün çorapların içinde ekşi ekşi koksa diye bekliyorum desem
Daha bugün kuzum ayaklarının kokusunu özledim diyordum tam üstüne geldi

Büzer miyim bilemedim, eşim büzer buna eminim. Şu an bulantı falan yaşamıyorum, gerçi bilmiyorum ne zaman başlar bulantılar, kendimi böyle şeylerle yüksek tutmaya çalışıyorum "bak kavun, bulanmıyor, bak kavun kötü koku almıyorsun, illa her şey kötü olacak değil" böyle diyorum. Teşekkür ederim.

Valla ben de sizin gibi düşünüyorum, yurt dışındaki anneler favorim. Evhamlı olmak istemiyorum. Herife pasaport çıkar dedim, var ya diyor, bize değil, doğunca ne olacak, gezmeyecek miyiz dedim.
2 yaşına kadar deyince de bir sancı hissetmedim değil gerçi. O zaman da 2 yaş sendromu dedikleri şey başlıyor değil mi?
Saklamayın benden.

İnsanüstü bir varlık olduğunuzu düşünüyorum şu an.

Aynen ya valla bende hiç bişey hissetmedim
Doğum yaptım bebeği bir gün sonra bana verdiler halen bişey hissetmedim ancak bi kaç gün sonra bebeğe alıştım demekki herkesin anneliği hissetmesi farklı oluyo sonrada bebeğime inanılmaz bi bağlanma

kış gelse de bütün gün çorapların içinde ekşi ekşi koksa diye bekliyorum desem
Daha bugün kuzum ayaklarının kokusunu özledim diyordum tam üstüne geldi
Tamam tamam daha fazla iğrençleşmeyelim kaçacaklar şimdi
Yoksa yine yazacaklarım vardır da susayım en iyisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…