facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

facedeki arkadaş listemde olanların akrabalarım dışındakiler yani, beni arkadaş olarak kabul ettikleri için eklemiyor listeye.
hayatımda ne olup bitiyor merak ettikleri için.
olumsuz giden bazı şeyler vardı, bunu duymuş beni ekliyor. bende seviniyorum bunca zaman sonra karşılaşmak güzel diye. ama yanılıyorum. o mesele noldu,nerdesin,kpssden kaç puan aldın,kocanın maaşı ne kadar diye sorup, cevaplarını öğrendikten sonra bi daha selam vermeyen insanlar bunlar..

Bizim bir akraba enişte sürekli eşine iltifatlar,şiirler,şarkılar döşenir durur facede.Tatil fotoğrafları,kutlama fotoğrafları,kızıyla oğluyla etkinlik fotoğrafları vs vs..
Tanımasam "örnek aile" addedeceğim.
Zaten bilmeyenler de ne kadar imrendiklerini yazar dururlar yorumlarında,örnek babadır onların gözünde.
Ama benim gibi yakın tanıyanlar pek yorum yapmazlar.Çünkü biliyorlar adamın ne haltlar yediğini...karısının bunlara göz yumduğunu.

Off anlatırken benim için daraldı.
Ama bunun yanında mutlu olanlar da var tabi.

insanların mutlu olup olmadıklarını faceye bakarak kıyaslamak çok gereksiz bana göre, abartılmadığı sürece, güzel bir yerde bi an güzel bir foto paylaşırsın bu demek değil ki o kişinin tüm anları 4-4 lük, hiç tartışmıyorlar,sorun yaşamıyorlar, bende foto paylaşmıyrum pek fazla bu da dmek değil ki mutsuzum

Faceteki fotoğraflardaki çiftlerin ilişkileri hakkında olumlu yada olumsuz olması düşüncesi aklımın ucundan bile geçmedi. Faceteki arkadaş eş dost mutlu aile fotoları görmek beni çok mutlu ediyor.Arkadaşınız sizinle özelini paylaşmış olabilir ama face gibi sosyal paylaşım alanlarında aile sorunlarını deşifre edecek değil.Belki o fotodaki gibi çok mutlular,yada şimdi mutlu değiller o fotolar mutlu anlarında paylaşıldı.Sosyal paylaşım alanları insanların özel hayatları hakkında gerçekçi fikir vermez adı üstünde sosyal alanlar.O konular özel alanlardır diye düşünüyorum

Yani bende bu arkadaşlara katılıyorum aklımın ucuna gelmedi hiç bunlar çok mutlu gözüküyorlar acaba yalanmı? diye ben hamd olsun eşimle çok eğleniyorum ve mutluyum belkide o yüzden aklıma hiç gelmedi bence hiç kimse yalan resim koymuyordur hoş koysada çok önemli değil ki kendi fotoları, herkes mutlu olsun kimsenin mutsuzluğundan ben mutlu olamam. Siz mutsuz olduğunuz için size öyle geliyor olabilirmi?

İnsan herşeyi kendinden bilirmiş.

ben evli çiftlerin her anını fotoğraflayıp herkesle olur olmadık paylaşmasına karşıyım. her ne yaşanmışsa özeldir ve özel kalmalıdır.güzel anıları yayınlayıp, başkasının yorum ve beğenisine neden sunarlar ki ... evlilik kutsal ve özeldir,başkalarının önüne malzeme konup,ortalık malı edilecek kadar basit olmamalı o güzel anlar.zaten yakın arkadaş ve aile bireylerine bizzat fotoğraflar gösterilir ama gereksiz insanların ağzına sakız edilmemeli ve yorumlarına sunulmamalı diye düşünüyorum. HERKESİN BİLDİĞİ DE ÖZEL DEĞİLDİR AYRICA. ben fotoğraf yayınlayanlarının da çok mutlu olduğuna inanmıyorum.MUTLUYSAN SENİN BİLMEN YETERLİ,KİMSEYE BİŞEY KANITLAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNDİR

herkesin mutlu ve mutsuz olduğu dakikalar vardır.kimsenin her daim mutluyum diyebilme gücü yoktur..Yaşanılan yoğunluk önemlidir..Kimsenin mutluluğu-mutsuzluu değil insanların kendi yaşadıkları içinde yaşattıkları önemlidir..Başkasına bakarak kendi evliliğinizi kıyaslamayın,önünüzü göremez hale gelirsiniz.Daha çok evliliğimi nasıl kurtarabilirim hangi dakikalarda birbirimizi daha çok seviyor mutlu oluyoruzun kendi içinizde kendi yaşadıklarınızla kıyaslamaya gidin..mutluluğunuzun anahtarını kendi yaşadıklarınızla bulmanız daha kolay olur..Nice insanar var mutsuzken mutluluk maskesi takan nice insanlarda var hiçbir problem yokken problem üretmeye çalışan..Çözüm eşinizle iletişimde ve yaşadıklarınızın çözümünü aramakta yatıyor.İnşallah en kısa zamanda evliliğinizle ilgili sıkıntıları çözüme ulaştırır,mutluluğu ,huzuru bulursunuz..

Mutlu anlarını paylaşanlarının bence çoğunluğu mutsuz çünkü mutlu insan o mutlu anında dur hemen açayımda bir facede paylaşayım demezki aksine mutlu insanın aklına face veya başka birşey gelmezki
şahsen ben çok mutlu olduğum dönemlerde haftalarca faceye bakmayı unuttuğumu bilirim
bende itiraf ediyorum bu sıra çok mutsuzum üniversitedeki mutlu olan arkadaşlarımın resimlerine bakıp ahhh ahhh diyorum moralim bozuluyor bu sebeple birkaç tanesini engelledim çok kıskanç oldum ben

hiç bir mutluluğun gösterişe ihtiyacı yoktur,

Eğer görücüye çıkan tablolar varsa (facedeki resimler gibi)

emin ol çoğunun özünde mutsuzluk vardır....

evet insanlar genelde mutsuzluklarını sorunlarını saklarlar. neden burda farklı nicklerle konu açılıyor? facebook a yazalım o zaman. çünkü etrafımızın bilmesini, insanların agzına sakız olmayı istemiyoruz. birine mutsuz anımızda verdigimiz bir sır sonradan gelir bize dert olur yıllar sonra bile sen o zaman şunları yaşıyordun dimi diye başkalarının agzından duyarız unutmak istedigimiz şeyleri

facebooktaki mutlu fotoğraflara bakınca bile farklı şeyler düşünebilen insanlar varken, mutsuzluğumuzu paylaşsak kimbilir ne dedikodular çıkar düşünemiyorum

bunun bir örneği KK'da da var,özellikle aşk hikayeleri-dertleri topiklerinde.
kız yazmış mesela derdini' şöyle dedi, zaten hep böyle yapıyo,bıktım artık,ömrümü yedi',vs vb... ama bir bakıyosun kızın alttaki cetveline balböceğimleee doğdum balböceğimle ölücem 3 year 2 week yazıyo,yorumları okuyosun kızın biri 'benimki de aynı' diyo,uzun uzun sevgilisinin nefret ettiği özelliklerinden bahsediyor,ayrılsam da kurtulsam diyor..onun takvimine bakıyorsun kavuşmamıza şu kadar kaldı diye kalpli malpli yazılar....
Ama şu da bir gerçek ki insan her zaman mutlu ya da her zaman mutsuz olmuyor,eminim çok az düşünseniz sizin de resmi çekilse albümün en baş köşesine layık olacak -aşk dolu binlerce anınız çıkar...
Bende daha geçen haftaya kadar sevgilimle ilgili çok hoş şeyler yazardım,farzet ki o burayı okuyacak topiğini aşkımı anlatacak birsürü şey güzel cümlelerle doldururdum :) çünkü o an onu hissediyordum ve o hislerimle çok mutluydum..İşte o facede gördüğün eşe aşk dolu sözler de öyle anların hatırası,dediğim gibi,AN
Oraya cici cici şeyleri yazdığımın gecesinde kavga ederdik mesela bazen,ya da gündüz küserdik gece barışıp tatlı sözlerimizle eski halimize dönünce mutluluktan yazardım..
dediğim gibi,AN ve insanın bir anı bir anını tutmaz :)

3 sene önce vardı face.im ama kapattım sevmiyorum fotolarımı koymak,onlara yorum yapılması.....ama eşimin var düğün fotolarımızdan albüm yapmak istedi gerek yok dedim ısrar edince de profile bir tane koyabilirsin dedim anlaştık.. eşimle çok mutluyum ama bunu ortalarda herkesin gözüne soka soka yaşamam

bende böyle düşünüyorum. evlilikler ve anılar ortalık malı olmamalı...

Ben facebook'un yalan dünya olduğuna inanıyorum.Çünk herkes iyi anlarının fotoğraflarını koyuyor ve samimi gelmiyor

He belki diyeceksiniz yalan dünya o zaman niye face actın.3 aydır falan acık o da oğlumu cok merak ediyorlar.3 senedir ac diye basımın etini yiyorlar ondan actım.

Kocaman yalan dünya yazmak istiyorum ama arkadaslar kırılır diye yazmak istemiyorum

aynı yerde yan odalarda çalışıp konuşmayan insanlar facebookta birbirlerinin fotoğraflarına çok güzel yorumlar yapıyorlar. Zannedersiniz ki çok samimiler.

Bir de facebookta dikkatimi çeken birşey var. Kadınlar sevgilileriyle, eşleriyle fotoğraflarını özellikle düğün fotoğraflarını bolca paylaşıp, hemen isimlerinin yanına 2. soyadlarını ekleyiveriyorlar. Ama birçok erkek bırak fotoğraf paylaşmayı facebookundan evli olduğu bile anlaşılmıyor.Tıpkı evli nişanlı kadınların yüzük takıp birçok erkeğin takmaması gibi.

Gerçi bu kadınların daha paylaşımcı olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Evde fotoalbümlerini ac ve bak...hep güzel anilar. Güzel günler, misafir gelince cekilmis olan fotograflar, özel günlerde cekilmis fotograflar, yok dogumgünüydü, yok eglenmeye gittiginde cekilmis resimler, bayramdan fotograflar, tatilden fotograflar, genelde hep gülen yüzler, mutlu aile fotograflari...

ama fotograflarin cekildigi aradaki zamanda ne cok tartisma olmustur, ne cok agladigimiz anlar, ne cok canimizi sIkan seyler, kavgalar, depresyonlar, monoton günler...ama o anlarimizi kimse fotograf olarak ebedilestirmemistir, o zamanlardan kalan fotograflarimiz yok denenecek kadar azdir, hatta yoktur...

Bu yüzden hic inanmam gördügüm görüntüye, benim göremedigim neler var diye düsünürüm, kimsenin icini, yasadiklarini bilemiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…