Fikirlerinize çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi The
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim de olmuyor

Bu adam sizin genç yaşta borç ödemenize gönlü razı gelerek düğününüzde ev kurmanıza destek olmamış, e şimdi de kendinize ev almak için biriktiriyorumız ez parada değil 30000. Siz bir gelecek kurabilecekken niye son durumda onlara benzer şeyler yaşayasınız ki.
Ki siz de istediğinizi alamayacaksınız. Kendinizi kısıtlayacaksonız. Bebeğiniz olunca nasıl olacak zor.

Yaşı Kemale ermiş insanların dünya malı hırsı beni çok üzüyor.
Ne güzel birikmiş paran var emekli de olunca rahat rahat yaşarsın kalan ömrünü, nedir bu bencillik
Parayı verip vermeme konusunda birşey diyemeyeceğim, o senin eşinle arandaki iletişime anlayışa bağlı..
Vermek istemezsen sorun olur mu?

Ben de anlamıyorum. Burda kiralar gerçekten ucuz. Her ay emekli paran geliyor yani gayet yaşarsın sıkıntısız. İlla evim olacak diye tutturdu malesef.
Evet sorun olur. Nasıl olur mesela, atıyorum o parayı vermem ama bu kez de aylık olarak maaşından yine yardım eder. Bir şekilde eder yani, kendini buna mecbur hissediyor

Tum birikimini esinin rızasını almadan kendısıne veren oglu var adamın. Adeta bırbırlerını tamamlıyorlar oyuzden babaya cok sasırmadım ben

Bakın o para sizin birikimiziniz kara vermekte özgürsünüz bir de şu yönden bakın şimdi bu duruma karşı çıksanız eşiniz sürekli bunu kafanıza kakar babası öldüğünde bir tane babam vardı bir ev bile alamadım diye yer sizi de kendinide bırakın yardım etmek istiyorsa etsin şuan kafası sadece ben yardım etmeliyim derdinde normal babalar çoçukları için birikim yapıp ev alıyorlar şahsen bizim evimizde kaynımın evinide kaynanamla kayınbabam almışlar eşiniz tek erkek çoçuk oldugu için yardım etmek istemesi normal eminim içinden o evin ona kalıcagını falan da düşünüyordur ilişkinizi yıpratmayın oldu ki yaptıgınız yardım boşa gitti yine eşinizi yiyip bitirmeyin tekrar biriktirisiniz eşinizden degerli degil bunuda yaptıktan sonra birşey isterse yaptık yapıcamızı der çekilirsin insafı olan da isteyemez zaten karar sizin

Merhametle bunun ne alakasi var. Daha kendileri yeni evli ne arabalari ne evleri var neden versinki. Hastalik olur paraya ihtiyaclari olur amenna ama birikimimi neden veriyim onlar ev alsin diye. Sizde ne kadar comertsiniz masallah

Şöyle bir taktik verebilir miyim?
Eşiniz kardeşlerini toplasın, “Babamın acilen 30 bin tl ye ihtiyacı var, evini alıp kendine bakması gerekiyor.
Ben 15-20 binini veriyorum, sizler kalanını toparlayın artık, ben babama verilen paraları haber döneceğim.” desin, sıkıştırsın.

Böylece kardeşler zor duruma düşsün, hiç vermiyoruz deyip çekilemezler, birkaç bin vermek zorunda kalırlar.

Oturup pisi pisine parayı hemen vermesin, yarın o kardeşler o evi beğenmez, bize sorsaydınız verirdik der çıkarlar.

Siz de tüm parayı vermeden krediyi toparlamış olursunuz.

Benim gönlüm razı olurdu. (Ki benzer bir ev alma durumu yaşadık ve ben eşime ailene destek olmak istiyorsan tabi ki ol, içine sineni yap dedim. Sadece lafta değil yani razı olurdum deyişim) ama eşiniz keşke kardeşleriyle konuşsa ve onlar da elini taşın altına soksa biraz. Bu durumda sadece size yük binmemiş olur.

Bir de şu açıdan bakıyorum. Evet bahsettiğiniz eşinizin babası ve eşiniz manevi olarak kendisini borçlu hissettiği için yardım etmek isteyebilir bu çok normal. Ama sizin de razı olmanız lazım bu durumda. Diğer yandan razı olmak gibi bir zorunluluğunuz da yok. Yani siz istemediğiniz için eşiniz yardım etmezse bunun vicdan azabını duymanıza gerek yok. Belirtmek isterim.

Üzüldüm senin adına
O zaman hiç sesini çıkartma diyeceğim ama belliki bunun sonu gelmeyecek...
Tavrını koyman gerektiğini düşünüyorum, eşini al karşına konuş “bundan başka bir yardıma asla razı olmayacağını” söyle. Yarın öbür gün krediyi de size ödettirir demedi demeyin..

Eşinin maaşını bilmeden yorum yapamam. Eşin 7 bin lira maaş alıyordur o para önemsiz verirsin ama asgari ücretin biraz üstündeyse 30 bin Lira çok para. Sen çalışmıyorsun ev kira özelde çalışıyorsa eşinin çıkartılmayacağının garantisi yok. Yarın bir gün bebek olabilir. Bence önce kendinizi düşünün

30 bin cok bi para degil ama diger kardesler katilmiyorsa ben de katilmazdim

Reactions: 000
Ben böyle bir durumda eşime destek olurdum babasına ev alinabilmesi için açıkçası..ama sakince onunla da konusurdum gelecekte sürekli olarak ailesini maddi yönden desteklememiz mi gerekecek ...yoksa babasınin başını sokacak bir evinin olması eşimin psikolojik olarak rahatlamasına ve "ben evlat olarak görevimi yaptım " duygusunu yaşayarak kendi ailesinden daha bagimsizlasmasina ve benimle kurduğu yeni aileye odaklanmasını sağlayacak mi bunu anlamaya çalışırdım.

Ben istemezsem yardım etmeyecek diye bir şey yok. Bir şekilde edecek, mecbur hissediyor kendini

İnanın saatlerce günlerce konuştuk. Eşim bunun için bana teminat verdi kendince. Yani bunun sürekli bir şey olmayacağını, bu ev mevzusundan sonra kendi ihtiyaçlarımiza döneceğimizi söylüyor. Ama şu an bunu yapmazsa, babam iki gün sonra vefat etse vicdanım rahat etmez diyor. Bilemiyorum.. Herkes kendinden sorumlu elbette ama kardeşlerinin bu durum umrunda bile değil. Aralarında maddi anlamda en alt düzeyde biziz ve yardım edecek olan da biziz :)

Sonuçta sizin eviniz yok kiradasınız
Kendi eviniz olmuş olsa neyse
Birde sirf erkek diye sorumlulugu buna yüklemişler
İlerde miras olsa kızlar o evi abim aldi demeyecek .
Herkesin biraz bu konularda bencil olmasi lazim
Ben simdi seneye eve girecem kismetse
Esimim tarafi babasi birseyler satti bulundukları yerden arsa aldi ilerde bunlara dusecekde olme eşşeğim olme
Bize faydasi yok suan
Biz herşeyi sıfırdan yapacaz
Ben çocuğumu bakiciya birakcm mesela
Hep mücadele edecem
Suan o paradan hakkımızı verse böyle olmazdi.
Hoş o arsadan da birsey dusermi ilerde muamma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…