Fikirlerinize çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi The
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tabiki bir miras durumunda her şey eşit olur. Eşimin durumu yalnızca vicdanen rahatlama.

Eşiniz ailesine destek olmak isteyebilir tek erkek çocuğum diyip kendini zorunlu hissediyor olabilir anladığım kadarıyla baba da öyle olmasını istiyor zaten.
Ama anlayamadığım şey şu kayınpederiniz madem böyle zihniyette bir adam da niye iki yıl önce evlenirken benim tek erkek çocuğum var masrafları ben karşılayım demedi? Sonuçta o 100 bin iki yılda birikmedi?
Hem kızlardan istemeyim hem erkek çocuğumun düğününü yapmayım üstüne para isteyim mantıksız.

Çok güzel diyorsunuz ama inanın bu mümkün değil. Yani kardeşlerinin şu durum pek umrumda değil. Ve dediğim gibi maddi bağımsızlıklari yok. Eşlerinin parası ile de babalarına yardım etmezler yani, boyle bir zihnihete sahipler. Ataerkil toplum işte, farklı bir şey beklemiyorum...

Tabiki bir miras durumunda her şey eşit olur. Eşimin durumu yalnızca vicdanen rahatlama.
hep birtane vicdanlı çocuğu sömürürler
Benim esde merakli
Onlar fakir der abilerine
Tarlada calisiyormis yoruluyorlarmis
Okusalarmış ellerindenmi aldim dedim
Haytalik yapmislar koye cakilmislar
Okudum diye cezalandirin bari dedim esime
Evde birsey artsa hemen bunlara gonderir
Arsanin parasini odeyemezlerse yardim ederiz dedi bana
Ben vermem dedim gonul rizamda yok dedim
Ben okudum calisiyorum diye kimseye bakmak zorunda değilim dedim
Bir yegenivar yenge sen4 amcam 4 8milyar alıyorsunuz dedi bana
Matematigin İyimis darisi başına dedim

disini cikarmazsan cok sömürürler.ben sana söylum versende yaranamazsin zaten

Reactions: 000
Aynen ben de bunu anlamıyorum zaten. Kız kardeşleri okumadıysa bana ne, çalışmıyorsa bana ne. Yani herkes elbette çalışmak zorunda değil ama onların maddi bağımsızlıklari yok diye tüm cefayı neden biz çekiyoruz anlamıyorum

Öyle demeyin, çalışmadığı halde ev bütçesini yöneten ne patroniçeler gördük. Hiç olmadı eşlerine bol takı aldırmışlardır, bugün altın korkunç fiyatlara çıktı.
Hiç yardım etmeseler de maksat yarın laf etmelerini engellemek.

Bu tarzda bir ödeme sizin için çok tehlikeli aslında, şu anda virüs dönemindeyiz.
Eşiniz işten atılsa bir hastalansa size yardım edecek biri yok, aç kalırsınız.
Siz çalışmaya başlayana kadar şu kredi işini erteleyin, babasının yaşı henüz çok genç.
O zamana kadar bekleyebilir.

iste bizim ülkemizde okuyani cezalandiriyolar
Cogu arkadaşım da gördüm durumu
Okumayana aciyorlar
Esim diyorki yegenlerim yazik tarlada kalacaklar diyor
Okusunlar elinden mi aldik dedim
Zor geliyor cunku okumak
Ama ben ceremesini cekecem
2maas alıyormuşum
Kimse giderini düşünmüyor
1milyar kira dogalgaz elektrik su bunlar bedava sanki

Bu yardım etme durumları minumum dört beş ay sonra olacak, bir şeyler daha netlesmis olur sanırım.
Ben zaten kardeşlerinin kendi bireysel birikimleri yoktur demiyorum. Vermezler diyorum. Eşime söylediğimde dahi bu durumu, mümkün değil demişti. Biraz yiyici tayfadan kısacası :)

Bugün sen yardım eder paranı verirsin yarinn diğerleri hak iddia eder evde .. zor durumda mağdur kalırsın ne dieyyim Allah akıl.fikir versin kabul.edilebilir bir şey değil bu .. sana diretecek para için vermeyince kötü olacaksın verip de kötü olmaktansa vermeyip kötü ol

Merhametle bunun ne alakasi var. Daha kendileri yeni evli ne arabalari ne evleri var neden versinki. Hastalik olur paraya ihtiyaclari olur amenna ama birikimimi neden veriyim onlar ev alsin diye. Sizde ne kadar comertsiniz masallah

Evet öyleyim. Anlatsam belki bana aptal dersiniz ama Ben iyi düşündükçe Allah bana herşeyin en iyisini verdi. Çok şükür.

Neden evlenmeden önce ev almamış eşiniz babasına. Evlendikten sonra mı aklına gelmiş? Çünkü size sormadan sizin emeğinizin üstüne de konacak. Pes ya. Niye bu platformda normal bir koca yok? Sizin babanıza evlatlık göreviniz yok mu? Sizin babanız neden konunun içinde hiç geçmiyor? Hazır olun. İlerde olacak çocuğunuzun ismi bile belli

Ben babama daha büyük bir parayı kredi çekerek vermiştim, borcu için. Eşimin babası istese büyük ihtimal veririz. Ama burada farklı değişkenler var. Çok şükür 30 bin bizim için çok zor birikecek bir birikim değil çünkü. Siz kendi durumunuzu gözden geçirirsiniz.

Birde eşiniz illa vericem diyorsa, evin bir kısmına ortak olabilir. Bu şekilde hem ileride oluşabilecek miras hakkı hemde şimdi verdiği para ziyan olmaz. Bu şekilde sizinde gönlünüz olur, adalet sağlanır.

Bilemiyorum dediğim gibi ben destek olurdum...birebir aynısı olmasa da benzer birşey yaşadık...eşimle düğünümüze iki ay filan vardi ben birikimimden ev alsınlar diye aileme verdim..eşim sokaklarda ev aradı..öz abim "sen neden düğüne sayılı gün kala annemlere ev alıyorsun ! Çıkarın ne ?!" dedi

Vermezdim net. Disinizden tirnaginizdan biriktirdiğiniz parayı vermek üstelik Elik sizde kiradayken vermek çok saçma. Ben yemedim siz yiyin der gbi

Eğer eşim tek çocuk olsa parayı vermesine onay verirdim.
Ama paralari olup hiç yardım etmeyen iki kardeşi var ise o parayı vermem.
Neden mi???
Ileride baba vefat edince benim para desteği verdiğim, belki kredisine de destek olduğum evden miras payı isteyecekler.

Şu durum olsa olur. Her kardeş Bir miktar mesela 30 bin veya 10 bin tl koysa bende verilmesine destek olurdum. Ama şu anda olmazdım.

Ayrıca sizin daha eviniz yok. Tahminen o iki ablanın evleri vardır. Ona rağmen destek olmuyorlar.
150binlik arabası olanın çalışmasa bile kıyıda köşede illa parası vardır. Emin olun.

Yani ben o parayı ya herkes babaya yardım edecekse verirdim. Yoksa vermezdim.

Son düzenleme:
o yaştan sonra ev alıp ne yapacak ya şimdi mi aklına ev sahibi olmak gelmiş.
eşiniz verirse de bundan sonra sizde ortak birikimlere girmeyin, belli ki biriken böyle böyle gidecek.

Ben destek olmak isterdim bizi cidden sarsmayacaksa.
Belki 30bin olmaz, ama iş görecek bir miktar vermek isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…