Benim bileziklerim dahil değil. Ama düğünde takılan altınların bir kısmı dahil evetBirikimin içinde sizin altın parası var mı ?
Tabiki bir miras durumunda her şey eşit olur. Eşimin durumu yalnızca vicdanen rahatlama.Sonuçta sizin eviniz yok kiradasınız
Kendi eviniz olmuş olsa neyse
Birde sirf erkek diye sorumlulugu buna yüklemişler
İlerde miras olsa kızlar o evi abim aldi demeyecek .
Herkesin biraz bu konularda bencil olmasi lazim
Ben simdi seneye eve girecem kismetse
Esimim tarafi babasi birseyler satti bulundukları yerden arsa aldi ilerde bunlara dusecekde olme eşşeğim olme
Bize faydasi yok suan
Biz herşeyi sıfırdan yapacaz
Ben çocuğumu bakiciya birakcm mesela
Hep mücadele edecem
Suan o paradan hakkımızı verse böyle olmazdi.
Hoş o arsadan da birsey dusermi ilerde muamma.
Çok güzel diyorsunuz ama inanın bu mümkün değil. Yani kardeşlerinin şu durum pek umrumda değil. Ve dediğim gibi maddi bağımsızlıklari yok. Eşlerinin parası ile de babalarına yardım etmezler yani, boyle bir zihnihete sahipler. Ataerkil toplum işte, farklı bir şey beklemiyorum...Şöyle bir taktik verebilir miyim?
Eşiniz kardeşlerini toplasın, “Babamın acilen 30 bin tl ye ihtiyacı var, evini alıp kendine bakması gerekiyor.
Ben 15-20 binini veriyorum, sizler kalanını toparlayın artık, ben babama verilen paraları haber döneceğim.” desin, sıkıştırsın.
Böylece kardeşler zor duruma düşsün, hiç vermiyoruz deyip çekilemezler, birkaç bin vermek zorunda kalırlar.
Oturup pisi pisine parayı hemen vermesin, yarın o kardeşler o evi beğenmez, bize sorsaydınız verirdik der çıkarlar.
Siz de tüm parayı vermeden krediyi toparlamış olursunuz.
hep birtane vicdanlı çocuğu sömürürlerTabiki bir miras durumunda her şey eşit olur. Eşimin durumu yalnızca vicdanen rahatlama.
disini cikarmazsan cok sömürürler.ben sana söylum versende yaranamazsin zatenÇok güzel diyorsunuz ama inanın bu mümkün değil. Yani kardeşlerinin şu durum pek umrumda değil. Ve dediğim gibi maddi bağımsızlıklari yok. Eşlerinin parası ile de babalarına yardım etmezler yani, boyle bir zihnihete sahipler. Ataerkil toplum işte, farklı bir şey beklemiyorum...
Aynen ben de bunu anlamıyorum zaten. Kız kardeşleri okumadıysa bana ne, çalışmıyorsa bana ne. Yani herkes elbette çalışmak zorunda değil ama onların maddi bağımsızlıklari yok diye tüm cefayı neden biz çekiyoruz anlamıyorumhep birtane vicdanlı çocuğu sömürürler
Benim esde merakli
Onlar fakir der abilerine
Tarlada calisiyormis yoruluyorlarmis
Okusalarmış ellerindenmi aldim dedim
Haytalik yapmislar koye cakilmislar
Okudum diye cezalandirin bari dedim esime
Evde birsey artsa hemen bunlara gonderir
Arsanin parasini odeyemezlerse yardim ederiz dedi bana
Ben vermem dedim gonul rizamda yok dedim
Ben okudum calisiyorum diye kimseye bakmak zorunda değilim dedim
Bir yegenivar yenge sen4 amcam 4 8milyar alıyorsunuz dedi bana
Matematigin İyimis darisi başına dedim
Çok güzel diyorsunuz ama inanın bu mümkün değil. Yani kardeşlerinin şu durum pek umrumda değil. Ve dediğim gibi maddi bağımsızlıklari yok. Eşlerinin parası ile de babalarına yardım etmezler yani, boyle bir zihnihete sahipler. Ataerkil toplum işte, farklı bir şey beklemiyorum...
iste bizim ülkemizde okuyani cezalandiriyolarAynen ben de bunu anlamıyorum zaten. Kız kardeşleri okumadıysa bana ne, çalışmıyorsa bana ne. Yani herkes elbette çalışmak zorunda değil ama onların maddi bağımsızlıklari yok diye tüm cefayı neden biz çekiyoruz anlamıyorum
Bu yardım etme durumları minumum dört beş ay sonra olacak, bir şeyler daha netlesmis olur sanırım.Öyle demeyin, çalışmadığı halde ev bütçesini yöneten ne patroniçeler gördük. Hiç olmadı eşlerine bol takı aldırmışlardır, bugün altın korkunç fiyatlara çıktı.
Hiç yardım etmeseler de maksat yarın laf etmelerini engellemek.
Bu tarzda bir ödeme sizin için çok tehlikeli aslında, şu anda virüs dönemindeyiz.
Eşiniz işten atılsa bir hastalansa size yardım edecek biri yok, aç kalırsınız.
Siz çalışmaya başlayana kadar şu kredi işini erteleyin, babasının yaşı henüz çok genç.
O zamana kadar bekleyebilir.
Bugün sen yardım eder paranı verirsin yarinn diğerleri hak iddia eder evde .. zor durumda mağdur kalırsın ne dieyyim Allah akıl.fikir versin kabul.edilebilir bir şey değil bu .. sana diretecek para için vermeyince kötü olacaksın verip de kötü olmaktansa vermeyip kötü olHayirli ramazanlar..
Size danışmak istediğim bir sey var.
Ben iki yıllık evliyim. Lisans mezunuyum şu an bir takım durumlar dolayisiyla çalışmıyorum ama Allah nasip ederse en kısa sürede çalışmaya başlayacağım. Ayrıntılar ile bogmayayim ama netice itibariyle bir yıl sonra çalışmaya başlayacağım inşallah.
Eşimle her şeyi sıfırdan yapıp evlendik biz. Evlendikten sonra borclarimizi yeni yeni bitirdik ve üzerine 30 bin lira kadar da bir birikim yapabildik. Su an kirada oturuyoruz, durumumuz standart diyebilirim. Ne aman aman çok iyi ne de kötü çok şükür.
Eşimin babası 60 yaşlarında ve bu yaşına kadar pek bir birikim yapamamış. Su an sanayide çalışıyor yaşına rağmen.Ve evi olmasını çok istiyor. 100 bin lira kadar bir birikim yaptı kendisi. Ama yeterli değil haliyle. Kredi çekmeyi düşünüyor üstüne. Bizim buralar kısmen küçük şehir olduğu için 150-160 bin liraya çok rahat bir ev alabilir.
Neyse buraya kadar her şey tamam :) eşim üç kardeş. İki de kız kardeşi var, evliler. Kardeşlerinin maddi bağımsızlıklari yok, çalışmıyorlar. Bizden kat kat yüksek durumda olmalarına rağmen eşleri böyle bir yardıma girismeyecegi için babalarına yardım etmeleri gibi bir durum yok. Eşim ise babasına yardım etmek istiyor. Açıkçası babasının da eşimden bir beklentisi olduğunu söyleyebilirim.
Eşim elimizdeki bu 30 bin lirayı babasına vermek istiyor. Bunu evlat olmanın bir gereği olarak görüyor. Açıkçası yaptığımız birikime dair benim de planlarım vardı ileri vadede ama şu an her şey sifirlanacak gibi duruyor. Maddi imkanlarımız gerçekten çok iyi olsaydi bu para gözüme hiç gelmezdi ama şu an biz de kiradayiz, biz de hayat kurmaya çalışıyoruz ve biraz ikilemdeyim.
Siz olsanız ne düşünürsünüz? Nasıl hareket eder nasıl tepki verirsiniz. Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Çok teşekkür ederim :)
Merhametle bunun ne alakasi var. Daha kendileri yeni evli ne arabalari ne evleri var neden versinki. Hastalik olur paraya ihtiyaclari olur amenna ama birikimimi neden veriyim onlar ev alsin diye. Sizde ne kadar comertsiniz masallah
Bilemiyorum dediğim gibi ben destek olurdum...birebir aynısı olmasa da benzer birşey yaşadık...eşimle düğünümüze iki ay filan vardi ben birikimimden ev alsınlar diye aileme verdim..eşim sokaklarda ev aradı..öz abim "sen neden düğüne sayılı gün kala annemlere ev alıyorsun ! Çıkarın ne ?!" dediİnanın saatlerce günlerce konuştuk. Eşim bunun için bana teminat verdi kendince. Yani bunun sürekli bir şey olmayacağını, bu ev mevzusundan sonra kendi ihtiyaçlarımiza döneceğimizi söylüyor. Ama şu an bunu yapmazsa, babam iki gün sonra vefat etse vicdanım rahat etmez diyor. Bilemiyorum.. Herkes kendinden sorumlu elbette ama kardeşlerinin bu durum umrunda bile değil. Aralarında maddi anlamda en alt düzeyde biziz ve yardım edecek olan da biziz :)
Hayirli ramazanlar..
Size danışmak istediğim bir sey var.
Ben iki yıllık evliyim. Lisans mezunuyum şu an bir takım durumlar dolayisiyla çalışmıyorum ama Allah nasip ederse en kısa sürede çalışmaya başlayacağım. Ayrıntılar ile bogmayayim ama netice itibariyle bir yıl sonra çalışmaya başlayacağım inşallah.
Eşimle her şeyi sıfırdan yapıp evlendik biz. Evlendikten sonra borclarimizi yeni yeni bitirdik ve üzerine 30 bin lira kadar da bir birikim yapabildik. Su an kirada oturuyoruz, durumumuz standart diyebilirim. Ne aman aman çok iyi ne de kötü çok şükür.
Eşimin babası 60 yaşlarında ve bu yaşına kadar pek bir birikim yapamamış. Su an sanayide çalışıyor yaşına rağmen.Ve evi olmasını çok istiyor. 100 bin lira kadar bir birikim yaptı kendisi. Ama yeterli değil haliyle. Kredi çekmeyi düşünüyor üstüne. Bizim buralar kısmen küçük şehir olduğu için 150-160 bin liraya çok rahat bir ev alabilir.
Neyse buraya kadar her şey tamam :) eşim üç kardeş. İki de kız kardeşi var, evliler. Kardeşlerinin maddi bağımsızlıklari yok, çalışmıyorlar. Bizden kat kat yüksek durumda olmalarına rağmen eşleri böyle bir yardıma girismeyecegi için babalarına yardım etmeleri gibi bir durum yok. Eşim ise babasına yardım etmek istiyor. Açıkçası babasının da eşimden bir beklentisi olduğunu söyleyebilirim.
Eşim elimizdeki bu 30 bin lirayı babasına vermek istiyor. Bunu evlat olmanın bir gereği olarak görüyor. Açıkçası yaptığımız birikime dair benim de planlarım vardı ileri vadede ama şu an her şey sifirlanacak gibi duruyor. Maddi imkanlarımız gerçekten çok iyi olsaydi bu para gözüme hiç gelmezdi ama şu an biz de kiradayiz, biz de hayat kurmaya çalışıyoruz ve biraz ikilemdeyim.
Siz olsanız ne düşünürsünüz? Nasıl hareket eder nasıl tepki verirsiniz. Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?