aynen önceden bekarken yapmazlarNeden evlenmeden önce ev almamış eşiniz babasına. Evlendikten sonra mı aklına gelmiş? Çünkü size sormadan sizin emeğinizin üstüne de konacak. Pes ya. Niye bu platformda normal bir koca yok? Sizin babanıza evlatlık göreviniz yok mu? Sizin babanız neden konunun içinde hiç geçmiyor? Hazır olun. İlerde olacak çocuğunuzun ismi bile belli
Nasil dusundugumuzu allahtan baskasi bilemez bizde kotu insanlar degiliz. Sadece mantigimizi kullaniyoruz. Allah herkese daha cok versinEvet öyleyim. Anlatsam belki bana aptal dersiniz ama Ben iyi düşündükçe Allah bana herşeyin en iyisini verdi. Çok şükür.
Tamam yardım yapılsın diyelim.Yapmayın allah aşkına sizde yaşlanacaksınız. Ne var yani babaya yardım edilip bir ev alınsa. Ha gönül ister ki diğer kardeşlerde elini cebine atsın ama her vicdanlı değil onlar yardım etmiyor diye oğlu da mı yapmasın . Biraz merhamet lütfen
Ayyy çok tanıdık geldi bana bunlar.. bizim de benzer sorunlarımız oldu ve ben çalışıyorum. Ben vermedim, asla pişman değilim. Evlenirken bana takacakları takıya kadar alıp verdik kendilerine. Ama karşılığında ne maddi ne manevi bir destekleri oldu. Bu nedenle verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun. Çünkü eninde sonunda kötü olacaksınız, kaçış yokEvet ben de anlamıyorum. Baba benim gözümde koruyup kollayan yardım eden bir figür. Kendi ailemde böyle gördüm. Ama eşimin ailesinde ise tam tersi. Evladına bir şeyleri yıkmaya çalışan, ben senden büyüğüm edası ile her şeyi yaptırabilecek bir güç.
Öyle bile olsa vakti zamanı gelince paylaşılır :) yani verirken vermezler ama almaya gelince kimse geri durmaz malesefYa ben verilmesi taraftarıyım nedense. Evi sizin üstünüze alsanız? En azından miras derdi olmaz artık
Tapuyu ikiye bölüp yapsınlar ? Hakkı saklı kalsın..Öyle bile olsa vakti zamanı gelince paylaşılır :) yani verirken vermezler ama almaya gelince kimse geri durmaz malesef
Eşimin çok büyük bir yanlışını görmedim simdiye dek. Bu para verme olayını abartacagini düşünmüyorum.Sanırım verirdim. İleride alacağınız pay ortaya koyacağınız paradan daha fazla, bi' de 1 yıllık birikimin büyük problem yaratacağını sanmıyorum.
Eşiniz ailesine yardımı abartmasın yeterli.
İstediler ama bilezik benim kırmızı çizgim, vermem dedim :) onu birikimden saymıyorum açıkçası. Onlar benim mehirim yani güvencem olarak görüyorum, eşime de bunu en başta anlatmıştım.Bilezikleri istememişler iyi ki , biriktirdiğiniz paradan neden ve nasıl haberleri var ? o da ayrı bir konu bence
Yani açıkçası ben teklif ederim ama olumlu yaklaşirlar mi bilmiyorum, yoksa dediğiniz çok mantıklıTapuyu ikiye bölüp yapsınlar ? Hakkı saklı kalsın..
Eşimin çok büyük bir yanlışını görmedim simdiye dek. Bu para verme olayını abartacagini düşünmüyorum.
Benim derdim maddi durumu çok iyi olan kardeşlerinin hiçbir şekilde yaklasmamasi. Bir de şöyle bir durumda tum birikimi vermek kafamı karıştırıyor. Yoksa 30 bin çok çok büyük bir para değil
Hayirli ramazanlar..
Size danışmak istediğim bir sey var.
Ben iki yıllık evliyim. Lisans mezunuyum şu an bir takım durumlar dolayisiyla çalışmıyorum ama Allah nasip ederse en kısa sürede çalışmaya başlayacağım. Ayrıntılar ile bogmayayim ama netice itibariyle bir yıl sonra çalışmaya başlayacağım inşallah.
Eşimle her şeyi sıfırdan yapıp evlendik biz. Evlendikten sonra borclarimizi yeni yeni bitirdik ve üzerine 30 bin lira kadar da bir birikim yapabildik. Su an kirada oturuyoruz, durumumuz standart diyebilirim. Ne aman aman çok iyi ne de kötü çok şükür.
Eşimin babası 60 yaşlarında ve bu yaşına kadar pek bir birikim yapamamış. Su an sanayide çalışıyor yaşına rağmen.Ve evi olmasını çok istiyor. 100 bin lira kadar bir birikim yaptı kendisi. Ama yeterli değil haliyle. Kredi çekmeyi düşünüyor üstüne. Bizim buralar kısmen küçük şehir olduğu için 150-160 bin liraya çok rahat bir ev alabilir.
Neyse buraya kadar her şey tamam :) eşim üç kardeş. İki de kız kardeşi var, evliler. Kardeşlerinin maddi bağımsızlıklari yok, çalışmıyorlar. Bizden kat kat yüksek durumda olmalarına rağmen eşleri böyle bir yardıma girismeyecegi için babalarına yardım etmeleri gibi bir durum yok. Eşim ise babasına yardım etmek istiyor. Açıkçası babasının da eşimden bir beklentisi olduğunu söyleyebilirim.
Eşim elimizdeki bu 30 bin lirayı babasına vermek istiyor. Bunu evlat olmanın bir gereği olarak görüyor. Açıkçası yaptığımız birikime dair benim de planlarım vardı ileri vadede ama şu an her şey sifirlanacak gibi duruyor. Maddi imkanlarımız gerçekten çok iyi olsaydi bu para gözüme hiç gelmezdi ama şu an biz de kiradayiz, biz de hayat kurmaya çalışıyoruz ve biraz ikilemdeyim.
Siz olsanız ne düşünürsünüz? Nasıl hareket eder nasıl tepki verirsiniz. Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?