Fikirlerinize çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi The
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aynen önceden bekarken yapmazlar
Evlneince 2maaşya biirni yesek digeri kalır
Mantiginda
Evlendikten sonra eşinde comertligi tutar
Çünkü evde 2maas var

Ben razı olurdum zaten adam 60 yaşında yazik değilmi oda artık dinlensin hem evlatlık görevini yerine getirmiş olur ona nasıl bir iyilik yaptığınızın farkında olun bence sizin babanız olsaydi bu durumda empati yapin

Evet öyleyim. Anlatsam belki bana aptal dersiniz ama Ben iyi düşündükçe Allah bana herşeyin en iyisini verdi. Çok şükür.
Nasil dusundugumuzu allahtan baskasi bilemez bizde kotu insanlar degiliz. Sadece mantigimizi kullaniyoruz. Allah herkese daha cok versin

Tamam yardım yapılsın diyelim.
O zaman o evin yarı tapusu konu sahibinin eşinin üstüne olsun.
Mesela benim teyzemin oğlu teyzeme ev aldı. Ve kendi üstüne yaptı. Çünkü kardeşi var. Tüm evin parası ondan cıktı. Ama ölene kadar teyzemlerin. Evleri gibi oturacaklar. Fakat onlar ölünce ev teyze oğluma kalacak. Kardeşinin hakkı yok. Çünkü para sırf kendinden cıktı.

The Bence konu sahibi sizde illa katkı yapacaksanız ve krediye de destek olacaksanız ortak tapu yapın. Evin yarısı en azından sizin olur. Hak budur. Ama tabi en iyisi bu duruma girmeyin. Başınız çok ağrır.

Son düzenleme:
Ya ben verilmesi taraftarıyım nedense. Evi sizin üstünüze alsanız? En azından miras derdi olmaz artık

Ayyy çok tanıdık geldi bana bunlar.. bizim de benzer sorunlarımız oldu ve ben çalışıyorum. Ben vermedim, asla pişman değilim. Evlenirken bana takacakları takıya kadar alıp verdik kendilerine. Ama karşılığında ne maddi ne manevi bir destekleri oldu. Bu nedenle verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun. Çünkü eninde sonunda kötü olacaksınız, kaçış yok

Ya ben verilmesi taraftarıyım nedense. Evi sizin üstünüze alsanız? En azından miras derdi olmaz artık
Öyle bile olsa vakti zamanı gelince paylaşılır :) yani verirken vermezler ama almaya gelince kimse geri durmaz malesef

Eşimin çok büyük bir yanlışını görmedim simdiye dek. Bu para verme olayını abartacagini düşünmüyorum.
Benim derdim maddi durumu çok iyi olan kardeşlerinin hiçbir şekilde yaklasmamasi. Bir de şöyle bir durumda tum birikimi vermek kafamı karıştırıyor. Yoksa 30 bin çok çok büyük bir para değil

Bilezikleri istememişler iyi ki , biriktirdiğiniz paradan neden ve nasıl haberleri var ? o da ayrı bir konu bence

Bilezikleri istememişler iyi ki , biriktirdiğiniz paradan neden ve nasıl haberleri var ? o da ayrı bir konu bence
İstediler ama bilezik benim kırmızı çizgim, vermem dedim :) onu birikimden saymıyorum açıkçası. Onlar benim mehirim yani güvencem olarak görüyorum, eşime de bunu en başta anlatmıştım.
O paradan haberdar olmaları da çok uzun bir mevzu ama direk bizim gidip söylediğimiz bir durum değildi, mecburiyetten ogrendiler. Haliyle istemekte de gecikmediler

O zaman bir kısmını vermeyebilirsiniz veya babası tapunun yarısını eşinizin üstüne yapabilir.

Ben 60 yasindaki babamin ev sahibi olmasi icin yardim ederim, esinizi anliyorum o sebeple, ama sizin hakkiniza girmemeli.

Gonlunuz olursa yatirim amacli eve ortak olabilirsiniz. Esiniz kredi ceksin ve evin yarisini ortak olun. Tapu ortak olsun. Boylece siz de yatirimim var diye guvence duyarsiniz, hem de yasli babaya yardim da bulundugunuzu icin mutlu olursunuz.

Bence de krediyi eşiniz çeksin.
Yarı yarıya girsinler eve.
Böylece sizin hakkınızdan kardeşler yararlanamaz.
Kaybınız değil yatırımınız olmuş olur.
Tapu ortak olsun, babanın da çatısı olsun.

ayni yoldan biz de gectik. istenen miktar bizim icin de cok yuksek bir miktardi. benim kendi babam kayinpederini uzmeye hakkin yok bu yaşından sonra vereceksiniz dedi. aslinda ben de farkli alternatiflerle parayi vermekten yanaydim. (tarlalarini ya da eski evlerini satin almayi dusunuyordum) esimle de konuştuk ve baska alernatif olmazsa vermeye karar verdik. sonra esimin amcasi kredi çek demiş kayinpedere. kredi cektiler. bizden bir daha istemediler. si de krediye yonlendirseniz

Ben istemezdim . Ben elimdekini avcumdakini biriktiriyim bir gelecek kurmaya çalışıyım ,ki türlü şey gelebilir başına insanız sonuçta elindekinide al ben yemedim sen ye diye vermek( ilerde diğer çocuklarıda mirascı) bana saçma geliyor . Mesela bizim durumumuzdan örnek vereyim ; 30 bin tl gibi bir birikim yaptık. bazı sebeplerden dolayı tüp bebek yaptırmamız gerekti oraya verdik tüm parayı . Ya olmasaydı ? Ne verecektim ? Ya kredi çekmeliydik yada bi kaç yıl beklemek . Beklemek sorun değilde giden zaman nolacak ? Herşeyi düşünmek gerekir . Bu benim düşüncem insan önünü göremiyor mağlesef . Kendimi örnek göstermemin sebebi daha geniş açılarla bakın diye . ( kendimi umarım açıklamışımdır ) türkçem belki sizin kadar iyi değildir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…