Borc vermek gibi bir şey mümkün değil eşimin gözünde. Zaten babası bu evi aldıktan sonra artık çalışmayacak ve sadece emeklilik parasını yiyecek, yani bize geri ödeyemez.Bu para sizin kaç aylık birikiminiz? 24 aylık birikimse mesela, hepsini vermeyip bir miktar destek olmak makul, ya da dolar bazında borç olarak verip daha sonra geri istemek. Ama 6 aylık birikimdir misal, ben olsam verirdim.
Benim de olmuyorGönlüm razı olmazdı net.
En canımı sıkan da bu. Eşimin kardeşleri bir giydiğini bir daha giymeyen, babasının ev parası kadar değerde arabaya binen insanlar. Ama sırf erkek diye biz yardım etmek durumunda kalıyoruzVermezdim asla.O ev ilerde miras olacak ve içinde parası olmayanlarda ortak olacak .Ayrıca o parayı kendiniz için biriktirdiniz ne münasebet ya
Bir yanım da gerçekten böyle diyorBen iyi niyetten yanayım. Sonuçta evladını bugünlere getiren bir baba var ortada . Unutmayın eşinizin bugün iş sahibi olmasını o adam sağladı. 30 bin tl de çok büyük bir para değil. Siz iyi niyet gösteerin ana baba duası sizinde işlerinizi rast götürür.
Evet ben de anlamıyorum. Baba benim gözümde koruyup kollayan yardım eden bir figür. Kendi ailemde böyle gördüm. Ama eşimin ailesinde ise tam tersi. Evladına bir şeyleri yıkmaya çalışan, ben senden büyüğüm edası ile her şeyi yaptırabilecek bir güç.Ya boyle ana babalara sasirip kaliyorum. "Kizim oglum biz yasimizi aldik artik sizin ihtiyaciniz var alamayiz" diceklerine beklenti halindeler. Birak gencler yasasin ya. Ha yardim edersiniz illaki ana baba sonucta ama nakit parayi vermek nedir. Borc olarak alsin ozman yada evin yarisi sizin olsun. Sonucta olunce kizlarada pay edilcek
Es hakkı yok mu? Senın babanın da hakkı var, 15bın babana 15bın babasına verin ozaman. Nasıl fikir? Sacma dı mı.Bir yanım da gerçekten böyle diyoryani eşim şimdiye dek inanın öğrenciyken dahi çalışmış ailesine yük olmamak için. Evlenirken de hicbir destekleri olmadı. Ama yine de baba hakkı bir şey diyemiyorum.
Onlara düşmüyorsa size hiç düşmez. Ilerde pay alırken en önde saf tutarlar ama ,vermeyin kesinlikle.En canımı sıkan da bu. Eşimin kardeşleri bir giydiğini bir daha giymeyen, babasının ev parası kadar değerde arabaya binen insanlar. Ama sırf erkek diye biz yardım etmek durumunda kalıyoruz
Açıkçası pek seçim şansım yok. Ya gönül rızası ile vereceğim, ya kavga ederek. Bu konuyu açma sebebim fikirlerinizi ogrenmek..Vermezdim. Insallah sende vermezsin
Ya boyle ana babalara sasirip kaliyorum. "Kizim oglum biz yasimizi aldik artik sizin ihtiyaciniz var alamayiz" diceklerine beklenti halindeler. Birak gencler yasasin ya. Ha yardim edersiniz illaki ana baba sonucta ama nakit parayi vermek nedir. Borc olarak alsin ozman yada evin yarisi sizin olsun. Sonucta olunce kizlarada pay edilcek
Desene omur boyu boyun egecegın bir evlilige adım atmıssın, sımdıden gecmıs olsun.Açıkçası pek seçim şansım yok. Ya gönül rızası ile vereceğim, ya kavga ederek. Bu konuyu açma sebebim fikirlerinizi ogrenmek..
Kredi çekince nasıl ödeyecek?Borc vermek gibi bir şey mümkün değil eşimin gözünde. Zaten babası bu evi aldıktan sonra artık çalışmayacak ve sadece emeklilik parasını yiyecek, yani bize geri ödeyemez.
Ve evet bu birikim bizim bir yıllık bir birimimiz.
Aile konusunda böyle görünüyor evet. Eşimle başka hiçbir konuda zitlasmazken ailesini böyle düşkün gösterip hep bir yardım etme gayreti beni çıldırtıyor.Desene omur boyu egecegın bir evlilige adım atmıssın, sımdıden gecmıs olsun.
Işte bu yüzden mümkün mertebe kredi taksitlerini düşürmek için eşim yardım etmek istiyor. Aksi takdirde onu da ödeyemezKredi çekince nasıl ödeyecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?