Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

Dini nikahın geçerli olmasının şartlarından biri açık olması herkese duyurulması .
Gizli dini nikah geçmez.

Sizi anlıyorum ama ben zamanında dini nikahın doğru olduğunu düşünmüştüm ve kararımı o yönde vermiştim, diğer türlü olsaydı bence açıklamam daha zor olabilirdi. Şimdi en azından ayrıntıya girmeye gerek kalmaz diye düşünüyorum, nikah oldu bitti, anlayacağını anlar gerisini kurcalamaz diye ümit ediyorum.

Dini nikahın geçerli olmasının şartlarından biri açık olması herkese duyurulması .
Gizli dini nikah geçmez.

Duyurulması kadınlar için daha iyi, herkesçe bilinerek onların korunmasını sağlıyor ama iki şahit huzurunda gerçekleşen nikah geçerli diye biliyorum, çok araştırmıştık. Şimdi olsa asla asla asla ama o zaman o doğru geldi onu yaptım.

O saygı duymamış sadece saygı gösteriyor-muş gibi yapmış
Açıkçası ben bu konuda biraz sertimdir, baktım kıyafetime laf ediyor arkadaşlarıma falan, ben buyum deyip kestirip atabilirim çok sevsem bile...
Sakın bir erkeğe göre şekillenme sen olduğun gibi kendini ifade ettikçe ve kararlılığını korudukça saygı görürsün
Bu erkekleri anlamıyorum önce senin şu yönlerini çok beğeniyorum o yüzden seninleyim diyorlar sonra da kısıtlamalar, işte niye böylesin şöylesin diye suçlamalar başlıyor:44:

Son düzenleme:

İşte ah o zamanki kafam. Gençtim o zamanlar. Şimdi aklım mantığım almıyor resmen ezdirmişim kendimi. Ondan sonra kalpsiz, sert biri oldum çıktım zaten.

Hanımlar ben çıkıyorum, işyerindeyim artık yazamam. Fikirleriniz benim için değerli, değişik bakış açıları geliyor. Akşama görüşmek üzere..

Kim bulmuş çıkarmış şu bakirelik kavramını ah bir bilsem!!!
Nikah, resmi değil sanırım di mi ? Ne kadar birlikte yaşadınız ki?
Evlenip boşandım deseniz. Hem aileniz de biliyormuş.
Şimdi söylediniz diyelim adam kabul etti evlenince bunu yüzünüze de vurabilir.
İyi tanımak lazım. Ve şu aşama da sakın söylemeyin.:26:
Zaman geçsin, siz güvenin biraz.
Söyledikten sonra da cinselliği asla istemiyorum evlenene kadar diye de ekleyin.
Ve mümkünse evlenene kadar yaşamayın bir daha nişanlılık sürecin de az da olsa ima hissederseniz düzelir diye beklemeden bırakın.
Ben olsam böyle yapardım sanırım. Hakkınız da hayırlısı

Yapman gereken belli durumu aynen bize anlattığın gibi anlatman gerekli ki sende öyle düşüyorsun :26: aileler işin içine girmeden al karşına bize anlattığın gibi açık ve net anlat sakin bir şekilde seni gerçekten seviyor değer veriyorsa bu anlattıklarının yanında senin yanından gitmek yerine seninle aynı yolda yanında yüremeye başlayacaktır tamamen Hakkında hayırlısı olsun tatlım

Benim düşüncem şuan o yaşınızın geldiği ve senınde ıyı hos bırısı evlenıcek bırsı olduğu ıcın hemen evlılık dusunup aılelerı araya sokuyor. Ama sölemeden önce biraz gözlemlemelisin. Bu konulara tavrı nedir nasıl yaklaşıyor ve deneyebilirsin de arkadaşından mesela ornek verıp tepkısını ölçmek ıcın tam senın hıkayenı degıl ama farklı yolla aynı kapıya çıkan tarzda. Yoksa tanımadığın bırısıne bole bır sırrını verme hemen bence.

gerçekten yanlış düşlünüyorsun
erkeklerin beyinleri bizimkinden farklı çalışıyor
sevdiği güvendiği ve gelecek planladığı bir adamla birliktelik yaşamış olmak
birde bu birlikteliğe kılıf olarak nikah kıydırmış olmak
seçim senin ama işin adı nikah lanmıştık şeklinde olursa
bu dahada güvensizleştiriyor
bizde kıyalım bir nikah diyebilir
yada mutasıp bir insan sa
nikahın düştümü bunu sorgulayacaktır
baK şöyle düşün
1. sinde karşındaki insan yanlızca sevgilin
2. sinde eşin ve kocan
bence nğikahtan hiç bahsetme
açık açık söyle
nikahlanmıştık diyim
birlikte olduğumuz anlasın
diye düşünme
birlikte olduk diye söyle

Aynısını yaşadım canım ben ama ben çoook geç söyledim kaldıramadı gitti amenna oda onun seçimi dedim sevseydi gitmezdi dedim ama oncz anı ve hatıra nasıl batıyor insanın içine bir bilsen.

canım buna benzer birşeyi ben de yaşamıştım 4 yıl önce senle aynı yaşlardayken ve şimdi şükür ki o insanla evliyim.benim durumumda resmi nikah vardı ve benim isteğim dışında baskı ile olmuş bir evlilikti. bu konuyu anlatmadan onun karakterini ve yaşadıklarınla ilgili ne tepki vereceğini anlayamazsın.yani sen başkasından örnek verirsin düşüncesini tartmaya çalışırsın adam çok anlayışlı cevaplar verir ama konu belki hoşlandığı, ilişkiye başladığı insan olunca değişik bir tepki ile karşılaşabilirsin.nacizane tavsiyem karşındaki kişiyi tanırsın, olaylara bakış açısını insani ilişkilerini bilirsin fevri mi yaklaşımları yoksa akılcı ve mantıklı mı?buna göre bir yol çiz gerçekten değerse tüm bu sıkıntılarına hemen olmasa da 1 ay içinde filan yavaş yavaş sana bişey anlatıcam kendimle ilgili de hemen pat diye de anlatma zaten onun içine acabalar düşerse davranışları değişecektir.bu süreç zarfında anlatmayı en sona sakla bakarsın direk uzaklaşıyor anla ki süreç zor ama yılma belki de aşk galip gelecektir.başkasının yaşanmışlığı basmakalıp örnek olamaz ama bizde önce ayrılmıştı benden bende koşmadım peşinden sonra kendisi bensiz olamayacağını anlayıp geri dönmüştü tabi bende:) diycem o ki ne olursa olsun önünde kolay bir yol yok.bu arada hemen anlayışla karşılayanı da ciddiye alma.toplum değerlerimiz ne yazık ki belli böyle şeyler hala normal karşılanamıyor ki biz de aslında karşılamayanların etkisindeyiz.dediğim gibi sen dürüst ol nasip kısmet ötesi çinden yemenden döner gelir.umarım çok mutlu olursunuz...

bence söylemeyin.....tabiki dürüst olmak herzaman icin iyidir, ama bence daha erken...belki cok anlayislidir öyle Kabul eder. Ya degilse? Gururuna yediremeyip sizi üzebilir...

eminim zor bir durumdur. Allah yardımcınız olsun ama bence, yani benim fikrim eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız anlatmayın şimdiden. kendinizi hazır hissedince, ilişki ciddileşince isterseniz anlatırsınız yani ben öyle yapardım herhalde.
siz cinsel açıdan kendinizi suçlu hissediyorsunuz sanırım da o da yaşamış bişiler kendi söylemiş hani birliktelik değil belki ama sevişme gibi birşeyler olmuş demek ki, ben öyle anladım. siz de böyle kabaca, üstünkörü anlatın bence niye o kadar detay veriyorsunuz ki? ondan öncesi değil, sonrası onu ilgilendirir. kendinizi yıpratmayın. hani onunlayken başkası ile flört bile etseniz adam ne yapsa haklı da seneler önce yaşadığınız şey için neden hesap vermek zorunda hissediyorsunuz kendinizi? rahat olun, tadını çıkarın. eminim birbirinizi daha da sevdikçe, tanıdıkça siz zaten kendi çözüm yolunuzu bulacaksınız.

2 hafta cok ama cok az bir sure. Gorustugun kisi ciddi dusundugunu soylemis, ama bilemiyorum nasil soylemis, sanki bana ask iliskisinden cok biraz mantik iliskisi icindesiniz gibi geldi ama orasi konuyla dogrudan alakali degil tabii. Ben bu konularin mumkun olan en kisa zamanda soylenmesinden yanayim. Siz de gorustugun kisiyle kisanin da kisasini gerektiren bir pozisyona gelmissiniz. Sana tekrar aileleri isin icine sokma durumundan bahsettigi an (tekrar ciddiyete geldigi an yani konu, evlilige mesela) kararli bir sekilde anlat bu durumu. Sen durust olursan onun da sana bakisi degismez emin ol. Birinin senin hakkinda "benim kriterlerime uygun degilmis" demesi "beni kandirmis" demesinden milyon kat daha iyidir, sen de sakin bunu soyletme..

Ama tavsiyem, gercekten net, kararli, sakin bir sekilde bahset bu durumdan. (Ayrinti verme, kisaca daha once bir iliskim oldu da diyebilirsin.) Eziliyormus, uzuluyormus, pismanmis gibi gosterme kendini. Sonra gercekten ezilebilirsin iste adam seni kabul etse bile. Bu senin hayatin, senin kararlarin sonucunda burada geldi bu hayat, evlenecegin kisi de her yonunle saygi duymali sana. Aradaki ince cizgiyi koruyabilirsen olumlu ya da olumsuz her turlu sonuctan sen galip cikarsin.

Son düzenleme:
Geçmişin ne sevgilini ne başkasını ilgilendirmez ki neden anlatıyorsun ?
Çocuk değilsiniz bakire değilsin diye arıza çıkaracak bir insanda yol ver gitsin zaten.
Herkesin bir geçmişi vardır ama adı üstünde GEÇMİŞ.
Yani yeni geleni bağlamaz bu durum.
Ben kocamla tanıştığımda ilk evliliğimin boşanma davası sürüyordu.
Ne boşandıktan sonra ne kocamla sevgili olduğum dönem ne de şu evli geçen 1.5 yıl ne o sordu geçmişi ne ben anlattım.
Kİmse boşanmak için evlenmiyor sonuçta bitmişse vardır sebebi.
Geçmişi didiklemek sadece geleceği mahveder.
Belki ona tek söyleyebileceğin bakire olmadığın.
Bunu kurcalayacak yüzüne vuracak bir adamsa zaten ciddi düşünme bile.

Son düzenleme:
bence bu kadar özel birşeyi açıklamak için 2 hafta çok çok erken..hoş bence evlilik konuşulması içinde çok erken ama neyse...biraz daha tanı hem kendinden hem ilişkinden hem de karşındakinden emin ol ve öyle anlat anlatacaksan..

yanlış anlama yıllar sonra evlenmeye bi kaç ay kala anlat ya da hiç anlatma demiyorum ama yaşadığımız toplum belli önceden tanıyor bile olsan 2 haftalık bi adam bunu duyduktan sonra seni kıracak tepkiler verebilir..çok çok düşünerek kelimelerini seçerek anlatmalısın ve tabiki doğru zamanda...

ayrıca ASYA30 a katılıyorum bence bunu dini nikah adı altında anlatman itici olur..geçmiş zaman hayatında o yoktu yaşandı bitti hata değil ama hataysa da arkasındayım tavrı ban adaha doğru geldi..

Biran once soylemelisin ama bu kisi ne kadar hayatinin icinde.Diyelimki olmadi devam etmediniz.Sen bu adami devamli gorecekmisin,mecbur ayni ortamlarda bulunacak ortak tanidiklariniz olacakmi.Eger bunlar olursa o en yakina soylese icini dokmek icin bu yasadiklarin sir olarak kalmaz.Birde erkekler cikarken falan bazi seyleri onemsemezler fakat is ciddiye binince bekaret kavrami cok onemlidir. Bu yasadiklarini o kisiye agir gelebilir.Simdi kabullense bile ilerde bunlar karsina cikacaktir.Keske ailenin rizasi olmayan seyler yapmasaydin ama hayirlisini iste Allahdan.

Çok kolay, daha önce kisa sureli bir evlilik gecirdiginizi soyleyeceksiniz o kadar.. ayrıntıya girmenize gerek yok.. Ayrıca o eşiniz sizi 3 talakla bosamis miydi? Gerci zaten nikahin şartlarından biri duyulmasidir... Ama yapmissinizdir bir hata. Müslüman ozelini anlatmaz. Dedigim gibi sadece evlilik gecirdiginizi söyleyin. Teferruata gerek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…