Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

2 haftadır yanımda olan birine değil eski özel hayatımı oturup fıkra bile anlatmam. Bu kadar net. Düzene binmiş ilişki olsa neyse anlatın ama bu şekilde hayır.

Kabullenir veya edemez bu konuda birsey diyemem fakat sorun degilmis gibi davranip evlenince burnunuzdan getirecegine simdiden tepki versin daha iyi.
Yani bakmaniz gereken sey size ve kararlariniza saygili davranip davranmadigi...
Bunu baska konularda da belli eder.
Sonuc ayrilik veya degil her seyi efendice yapan biri ise sizin soru isaretleriniz kalkmis olacak zaten. Oyle biri olup olmadigini da fikir uyusmazliklarinda verdigi tepkilerden anlarsiniz sanirim.

Sizinki alenen biten bir evlilikmiş, benimki gizli saklı olunca inandırıcılığını ve kutsallığını yitiriyor. Geçmişi sorabilecek bir insan, yapısından seziyorum kurcalamaya meğilli gibi sanki.

Farketmez evlilik olması.
Ben ilk evlendiğim adama da geçmiş anlatmadım.Ve ilk evliliğimden önce bakire değildim.
Burada demek istediğim evlilik olması değil. Geçmişi ne kadar anlatırsan karşındaki o kadar didikler.
Bu da sadece yıpratır.

Peki o anlatacak mi sana önceki ilişkisini yani o bakir mi? Kadının kadın üstünde bile baskısı var böyle konular oldu mu yok efendim kaldırarak misin dürüst ol...karşıdaki

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Henüz çok yeni bir ilişki. Hem anlamadığım erkek hiç bir ayrıntı vermek zorunda değişken bayan bütün hayatını anlatmak zorunda. Sene oldu 2014 tabular m.ö. Kaldı. Anlamıyorum ben bu işi. Ben de yaşamadım hiçbir şey. Ama Erkeklerin herşeyi yaşayıp sonra bakire aramalarını tertemiz mümkünse kimseyle çıkmamış kızla evlenmek istemelerini anlayamıyorum. Bence önce tanıyın karşınızdakini. Belki başka özelliklerini beğenmeyip ayrılacaksınız. Ne malum. Neden böyle bir şeyi anlaacaksınız ki tanımadığınız adama.

bence hiçbir şey anlatmak zorunda değilsin. bir şey anlatma
eskisi ile aranızdaki cinsel yakınlaşmanın boyutu ne bilmiyorum, belki bu yüzden söylemek zorunda hissediyorsun ama bir şey anlatma sakın.
ufak bir operasyonla halledilebilecek şey için ömür boyu sıkıntı çekme...vicdan da yapma çünkü erkekler de bakir değil evlenirken. hak etmedikleri bir şeyi talep ediyorlar.
zaten bu kadar zaman bunun yükünü taşımışsın, hayat boyu yükünü taşımaya devam etme...
karşındaki adam başta anlayışlı olsa da -bekaret takıntısı var erkeklerde ne yazık ki onun dışındakileri kabul ederler ama bu olmaz niyeyse...

Son düzenleme:
Ben olayı tam olarak anlayamadım..
Yani siz imam nikahı kıyıp bu kişi ile yaşamaya başladınız ise ailenizin bu durumdan haberi vardır- sadece nikah kıyıp kıymadığnızı bilmiyordur. Bu durumda bu bir sır değildir ..Şu anda görüştüğünüz kişi elbet bir şekilde bunu duyacaktır gizlemeniz mümkün görünmüyor.
Sorun imam nikahı kıyıp kıymadığnızı söylemek ise..Nikah kıydığınızı söyleyerek ilişkinizin en azından dinen meşru bir ilişki mi olduğunu ima etmiş olacaksınız.bilemedim. sonuçta bunun çok da bir önemi yok gibi ..Bunu sorun edecek kişi dinen nikah yapmış olsanızda yapmamış olsanızda sorun yapar zaten..Bu arada boşandınızımı peki o kişi ile ..

Ben de erkeklerde ki bu tabuyu anlamıyorum gerçekten..
Sizin için demiyorum genel olarak. Ters ilişki yaşansa aynı gibi her yerini görüyor adam zaten sadece zar'ın yerin de o kadar.
Orada burada onla bunla öpüşenlerden olsanız. Aman zar'ı gitmemiş diyip evlenicek mi acaba?
Ki siz operasyon bile yaptırabilirsiniz. Ya da zorla oldu şu bu.
Ama dürüstlüğü seçip reddedilmek ve sadece sırf bu yüzden bana çok yanlış geliyor.
Ha adamın eli bile kadına değmemiştir eyv. diyip saygı duyarız.
Her kıza asılıp sonra da bakirelik bekliyor bu nasıl zihniyet.
Bunlar dan da bahsedin bence ben dürüst olmak istedim diyin yoksa çok ta güzel kandırabilirsiniz erkekleri

İşte tam da demek istediğim bu.
1 kişi ile tam bir birliktelik yaşamış kadın değilde,
Onlarca kişiyle öpüşüp elletmiş insanları seçiyorlar ne kadar saçmaa.

geçmişte biriyle birlikte olmuş olabilirsiniz, bu sizin tercihiniz tabi
ama sizin burda bunu bize anlatırken 'dini nikah'tan bahsetmeniz bana hoş gelmedi. yani yapmanız değil, anlatmanız hoş gelmedi.
ne zaman söyleyip söylemeyeceğinizi bilmiyorum ama bu nikah olayına bence hiç girmeyin.sorarsa söyleyin sadece.
birkaç sizin durumunuzda olan tanıdığım (nikah değil) hiçbir şey söylemediler, evlenmeden birlikte oldular ve sorun çıkmadı hiçbirinde.

Canım benim.. Bir arkadaşım yaşadı aynı sorunu üniversite yılllarında 3-4 yıl süren bir ilişkisi oldu.. Yalnız okuduğu üniveriste ile ailesinin yaşadığı yer anı değil.. Bu ilişki bitti.. Birliktelik olmuştu ve 3-4 YIL SÜRDÜ. Sonra çok pişman oldu... Senin gibi kendine yöneldi.. Biri ile tanıştı.. Sordum ne yaptın diye.. Hiçbir şey söylemedim oda sormadı dedi.. Evlenmişlerdi.. Şimdi 2 çocukları var. 3. ye hamile.. Allah'u teala kendi kusurlarınızı da başkalarının kusurlarını da örtün diyor.. Sen pişman olmuşsun.. Kendinle vicdan hesabı yapmışsın.. Bu konuda konuşmak zor olur.. Karşıdakinin bilmesi de ileride sorun oluşturabilir.. Eğer ÖZELLİKLE sormuyorsa ben anlatma derim..

Son düzenleme:
Canım benim ya kotu bır şey yapmamissin ki sen geçmişte eğer birlikteliği hata olarak goruyosan hangimizin hatası olmadı kendini suçlama bence hem ciddi dusunuyoruz demissin o halde onun için senin geçmişin değil bundan sonrası önemli

Neden söylemeniz gerektiğini düşündünüz ki?
Hele de 2 haftalık bir adama
Hatanızı Allah ile aranızda çözün.
Üçüncü kişilere anlatmayın.
Doğru olan da bu zaten

Kararin ne yorumlari okumadim ama zamani gelince soyle. İki haftalik iliskide hemen bu konulari konusman aceleci olur biraz daha bekle bence ve bize anlattigin gibi imam nikahi olayina girme istersen yasandi bitti de gec nikahta ne demek ole...

Not olarak soluyorum ayrica daha onceki.iliskinde imam nikahi degil nikahin dinen gecerli olmadi icin senin ailenden bi bügununun (AMCAN YADA BABA) nin bu nikahi bilmesi lazim. Kimse bilmeden gizli.nikah olmaz.

Niyetim gizlemek değil, çünkü bu benim için önemli birşey. Dini nikahtan bahsetmem ister hoş gelsin ister gelmesin, olayı olduğu gibi anlattım sizlere, sonuçta olan bu.Tüm olayı anlattım ki yorumlar anlattığım şeye göre gelsin.

Kararin ne yorumlari okumadim ama zamani gelince soyle. İki haftalik iliskide hemen bu konulari konusman aceleci olur biraz daha bekle bence ve bize anlattigin gibi imam nikahi olayina girme istersen yasandi bitti de gec nikahta ne demek ole...

Kararım onu biraz daha tanımak ve beni tanımasını sağlamak, sonra da olayı detaysız bir şekilde didiklemeye açık vermeyecek bir sertlikle anlatmak.

Evet kesinlikle böyle düşünüyorum, tanımaya devam ediyorum. Beğendiğim yönleri ağır basana kadar da hiçbirşey söylemeyeceğim, sorsa bile "henüz seni tanımıyorum" diyeceğim. Dediğiniz gibi belki de beğenmediğim şeyler olacak ve yol vereceğim, bu durumda anlatmama henüz hiç gerek yok.

Yok böyle birşey yapamam, ben ağız aramayı hiç beceremem, açık ve net konuşurum ve karşımdakinden de öylesini beklerim. Kaldı ki hemen anlayacağını düşünüyorum. Ama geçmişteki hatalarla ilişkiye başlamama konusunda haklısınız, ben biraz geçmişi sürükleyen bir insanım o konuda hem kendimi hem çevremi huzursuz ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…