- 28 Mayıs 2010
- 7.093
- 23
- 158
ama bakmak zorunda da değil...
annem de küçükken kuzene baktı 5 yaşına kadar ama bunu para karşılığında yapmadı gönüllü yaptı; teyzem öğretmendi ananemin o an başka ilgilendiği işler vardı filan hatta o dönem kız kardeşim de dünyaya geldi. Herkes hayret ederdi küçücük iki çocuğu nasıl idare ediyor diye. Kuzenle kardeşim kuzenden öte iki kardeş gibi büyüdüler. Hatırlıyorum da teyzem her ay ufak tefek peynir yumurta yağ gibi mutfak gıdaları alır gelirdi annem kızardı kardeşim yapma diye ama teyzem dinlemezdi.
bol un kayınvalidesi de muhtemelen toruna bakıyorum tamam para karşılığında değil ama dışarı baktırsalar çok daha masraflı olurdu oğlum çalışıyor ayda bir mutfağım için alışverişime yardımcı olmayacak mı ayol a vuruyodur olayı. Markete gidip yüzlüce alıyordur.
kayınvaldiesini savunmuyorum yanlış anlaşılmak istemem en güzeli rızasıyla bakması bol un da ona giderken rızasıyla markete girip mutfak masraflarını alması ama bol böyle düşündüğü sürece mutsuz olur.
annem de küçükken kuzene baktı 5 yaşına kadar ama bunu para karşılığında yapmadı gönüllü yaptı; teyzem öğretmendi ananemin o an başka ilgilendiği işler vardı filan hatta o dönem kız kardeşim de dünyaya geldi. Herkes hayret ederdi küçücük iki çocuğu nasıl idare ediyor diye. Kuzenle kardeşim kuzenden öte iki kardeş gibi büyüdüler. Hatırlıyorum da teyzem her ay ufak tefek peynir yumurta yağ gibi mutfak gıdaları alır gelirdi annem kızardı kardeşim yapma diye ama teyzem dinlemezdi.
bol un kayınvalidesi de muhtemelen toruna bakıyorum tamam para karşılığında değil ama dışarı baktırsalar çok daha masraflı olurdu oğlum çalışıyor ayda bir mutfağım için alışverişime yardımcı olmayacak mı ayol a vuruyodur olayı. Markete gidip yüzlüce alıyordur.
kayınvaldiesini savunmuyorum yanlış anlaşılmak istemem en güzeli rızasıyla bakması bol un da ona giderken rızasıyla markete girip mutfak masraflarını alması ama bol böyle düşündüğü sürece mutsuz olur.
tekrar açıklamak istiyorum ben bol un kayınvalidesinin bu davranışını doğru bulmuyorum ama kadın genişse nasılsa toruna da bakıyorum diye markete girip ihtiyaçlarını çok daha yüzlü bir şekilde aldırıyordur. bol un yerinde olsam yapacağım şu olurdu ya para verip başka birine baktırmak (ki öyle olduğunda yine faturalardan eşi muaf olmayacak ödemelere devam edecek) ya da aman ben markete girip ne uğraşacağım girsin alsın işte dışarda çocuk için paralı bakıcı bulsam çok daha masraflı olacak diye düşünüp olayın iyi yönünü görmek. görümceye pahalı sigara alma olayını hatırlıyorum alması hoş değil ama eşi için de kardeş bu atsan atılmaz satsan satılmaz derler ya o hesap; alıyorsa da ses etse bile yine huzuru kaçar.ben bu şekilde düşünmüyorum kesinlikle
zaten kendi alır gelirdi diyosun, bol da hep boş gidiyo değildir, bol almasa eşi zaten faturalarını hatta görümcesinin pahalı sigarasını bile karşılıyo daha ne yapsınlar, para verecek olsa kv sine baktırmaz, bakıcı tutar yazı var kışı var çocuğunu evinden çıkarmaz
bir de şu da olabilir kredi kartı harcamalar dahil evdeki bütün para işlerini üstüne almak ve eşine harcayacağı belli bir harçlık vermek.
bir de şu da olabilir kredi kartı harcamalar dahil evdeki bütün para işlerini üstüne almak ve eşine harcayacağı belli bir harçlık vermek.
Benim b. görümcem kocası sırf annesigile para veriyor kartlarından para harcıyor diye gidip bütün kartlarının hepsine altın almış mesela. Aylık taksit ödüyormuş 900tlBu şekilde kartlarda dolu oluyor, kocası da kendi parasını eve harcamak zorunda kalıyor. Tabi bunu kabul edecek koca lazım. K.görümcem de nişanlısının parasını kendisinde tutuyo, gerek olunca kendi veriyor.
özgecim bizimki gırtlağına kadar borç içinde olsada onlar bişe istedimi ypar bulur karttan harcar bişe yapar yani.ee biliyosun kredilerimiz var biton okadar borç yani bilmiyomu bunları ama yinede yapmaktan vazgeçmez işte.
anlayabiliyorum o zaman özgenin görümcesinin taktiği de düşünülebilir yani kendi evinize dair masraflar açıp kartları doldurarak eşinin elini kolunu bağlayabilirsin. Yani eşin de eşek değil herhalde kendi masraflarınız varken görümcenin sigara parasını karşılayacak..eşimin en son kabul edeceği şey hayatta yapmaz bunu erkek egosu ve kontrolün kendinde olması isteği var onda bide para konusunda çok hesap vermeyi sevmez cnm oyüzden bu çok zor.ailesi için yaptıkları konusundada maalsf zamanında çok kavga ettim hiçbirşey değişmedi boşa huzurum bozuldu oyüzden kavga etmiyorum sadece kendi kendimi yiyorum iştehayatımız böyle geçecek sanırım.
günaydın kızlar,
çok uykusuzum doğa hiç yatmadı gece akşam çok uykusu vardı 7.30 da yattı 2 de uyandı allahım kalktı oturdu yatakta yat diyom bi koyuyo kafasını geri kalkıyo hacıyatmaz gibi hanımefendi yastığımı çekiyor bide tek kendi yatacakmış kafamı koymama bile izin vermedi enson eşimde kalktı gitti içeri yattı sıpada o gidince rahat rahat kuruldu onun yerine yattı ama 5 falandı yani 1.5 saat sonra tekrar kalktık işte yorucu bigeceydi anlıcağınız bugün erkenden yatarım artık bu arada erken çıkmamda hiç işe yaramadı kv ye gittik yemek yoktu eşimde annesini aluşverişe götürdü marketi almış gelmiş kadın resmen 175 harcamış eşim sinir oldum onada ayrı eşime bişe diyemesemde eve gelene kadatr yine 7.30 oldu yemek yap anca 8.30 oturdum yani
kızlar o çeşinileri denemedim hiç ben hangisi güzelse deyinde bende alim bari.
kızlar günaydınnn :) tecrübelerinize dayanarak bişe sormak istiyorum. evinde tefal çaycısı olan var mıı üst cam altı plastik olandan ?? memnunmusunuzz acabaa ??
hadi yaa o kadar etkiliyomuu ??
yine forumda biri konu açmış bu çaycıyla ilgili su kaynatırken plastik kokuyo diee o yüzden sordum aslında altı plastik olanlardan kullanan varmı diee.
çok teşekkür ederimm bilgilerin içinn
Bu siteye üye olmamdaki neden olan şeyi anlatıcam size. O kadar kötü olmuşum ki buraya gelip konu açmışım.
Biz ilk evlendiğimiz zamanlarda eşimin ünv.den bi ark. vardı. Bu ark. cezaevine girmişti ozamanlar, şimdiye kadar kaç kez girdi çıktı bilmiyorum şuan da cezaevinde
O zamanlar eşimden acayip istekleri oluyodu (benim bildiklerim) uçak bileti, kapri, mp3 çalar vs. ve biz yeni evli old. için borçlarımızda vardı. (Arkadaşının karısı ve oğluda var ve eşininde ailesinin de durumları çok iyi.) ama eşim ne hikmetse o arkadaşına kıyamayıp bulup yaratıp alıyordu. Üstüne üstlük ark. karısı sanki onlar bize yardım ediyormuş triplerine girmişti uyuzÇok kavga ettim çok tartıştım bu yüzden. Düşünün annesi değil sadece arkadaşı.
Allahtan artık akıllandı, ben rahatlamadan benim borçlarım bitmeden kimseye yardım etmicem diyor şimdi. Çünkü biz sıkışık olduğumuzda hiçbirini yanında bulamadı. İnş. böyle de devam eder.Ve böyle olan eşlerinde gözünü açar aminnEki Görüntüle 624879
yok cnm ne parası ödeyelim bide ztn elektrik sularını ödüyor mutfak ihtiyaçlarını alıyor bide ayrıca para ödemek imkansız anlıcağın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?