zuzu bakıoum da formundasın ne iş
çalışan annelere devlet 2 ayda bir 500 lira mı veriyormuş bilgisi olan var mı bugün haberlerde hep var
selam millet. harap, bitap bi haldeyim. oğluşun uykuları alt üst oldu. ne gündüz ne gece nefes alamıyorum.
dilşadcım ya ben elbise için yorum yaptım sanmıştım, atlamışım. elbiseyi çok beğendim ben, straplez bodyle harika olur. eşinle de boşuna tartışmışsınız, üzmüşsün kendini boş yere. özür de dilemiş adam, uzatıp kendini ve bebişini boşa üzme canım.
dilek sen şu pazarlara falan gidiyom yazıyon ya, valla sanki ben gezmişim gibi oluyom kız. nedendir anlamadımalmadın mı bu sefer birşey???
zuzum patrona böyle herşeyi söylüyon ya, kameralarla ilgili laf söylesene ya. bunca yıllık elemanısın yani, ne gerek varmış kameraya falan.
alishiammm artık rahat şeyler giy kuzum, bırak göbişini rahat rahat büyüsün
sirkennn ofiste görenler şaşırmadı mı kızzz? ben de çalışırken makyaj yapmaz, hep spor giyinirdim. bi gün makyajlı, elbise giyip giderdim herkes şok olurdusen böyle giyinince nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz sana derlerdi.
oğlanı zorla iki kere uyuttum üstüste. salona süpürge tuttum. şimdi koridor ve mutfağa geçcem. sonra da salonun halısını silcem. camları açtım, evi havalandırdım. miss gibi temiz hava girdi ciğerlerime yavvv
yarın ablama gitcez, akşam orda kalcam. cumartesi günü ekim anneleriyle izmir buluşmamız var.
Bilmem neşem yerinde
duydum öle bişey ama pek bilgim yok onaylanmış mıı öğren haber ver
baksana sabah kavga etmişsin yoktan yere eşinle çalışmam evde yatarım diyegeçirmez geçirmez nie geçirsin
sizin belediye nasıl yatırım yapıyorsa devlet de gelecek seçimler için yatırım çalışmalarına başladı anlaşılan reklamlaaaaaa(r)çalışan annelere devlet 2 ayda bir 500 lira mı veriyormuş bilgisi olan var mı bugün haberlerde hep var
sabah ben onun umursamaz tavrına karşılık öle söledimbaksana sabah kavga etmişsin yoktan yere eşinle çalışmam evde yatarım diye
sizin belediye nasıl yatırım yapıyorsa devlet de gelecek seçimler için yatırım çalışmalarına başladı anlaşılan reklamlaaaaaa(r)
çalışan annelere devlet 2 ayda bir 500 lira mı veriyormuş bilgisi olan var mı bugün haberlerde hep var
valla ben onu değilde başka bişe duydum dün 1 kere mahsus olmak üzere 270 lira para alınıyomuş ssk dan süt parasımı adı ne geçiyosa ablam duymuş dün bu bitane sskyla ilgili konuşan bi adam varya tv de ali tezelmi neydi kimse bilmşyo bunu ama veriliyo demiş doğum belgesyle ssk ya gidiliyomuş sadece yarın gidebilirsem bakam bi.
ben doğum yapınca onu aldım canım
sen almadıysan bak böyle diyor açıklamada:
Emzirme ödeneği bir defaya mahsus olarak her doğan bebek başına verilmektedir ve son başvuru süresi bulunmamaktadır. İlgililer bebek doğduktan sonra uygun bir zamanda başvurularına müteakip yardımdan yararlanabilirler.
bunun için çalışmak şart mı pki ben alabilir miyim ki?
emzirme parasını çalışmayıp eşi ssklı olan anne adayları da alabiliyor diye biliyorum canım hatta nette de var. Yani annenin çalışması şart değil:26:
ben duymadım ama bu aralar 3 çocuk yapılsın die hamilelere ve annelere tanınan haklar güzelleştirilioçalışan annelere devlet 2 ayda bir 500 lira mı veriyormuş bilgisi olan var mı bugün haberlerde hep var
dilek sen şu pazarlara falan gidiyom yazıyon ya, valla sanki ben gezmişim gibi oluyom kız. nedendir anlamadımalmadın mı bu sefer birşey???
oğlanı zorla iki kere uyuttum üstüste. salona süpürge tuttum. şimdi koridor ve mutfağa geçcem. sonra da salonun halısını silcem. camları açtım, evi havalandırdım. miss gibi temiz hava girdi ciğerlerime yavvv
yarın ablama gitcez, akşam orda kalcam. cumartesi günü ekim anneleriyle izmir buluşmamız var.
doğumdan önceki son 1 yıl içinde toplam 120 gün sigortalılık durumu gerekiyor yarenim. senin var zaten di mi. bence alırsın, hatta doğum parası da alırsın 4 aylık.
ben duymadım ama bu aralar 3 çocuk yapılsın die hamilelere ve annelere tanınan haklar güzelleştirilio
ilginç valla nası öyle hissediosan
oğluşun iyice yaramaz mı oldu bakimgece gündüz bilmez mi oldu
demek kkdakilerle buluşcaksın ne güzel valla bende istanbula gidim dioum nekle buluşurum
patrona söyleyim dioum bi hafta sonu beni de adanaya götürsün bolla takılırım
yaza doğru bi izmir yapsam sana gelirim
antalyaya da gidioum ama alishia da hiç iş yok valla
böyle böyle epey kapı edinirim kendime haa
evt vardır yarenin çalışıodu çünkü ama kıbrıs die sıkıntı olur mu emin olamadım :26:
doğum parası
emzirme parası
2 aylık 500 lira para
bunlar ayrı şeyler mi yaa
dün söylemiştim yaa arkadaşın dükkanı yandı die o kızda çalışıodu hamile olduğunu öğrenince ayrıldı
alabilir muhtemelen söylesem mesala iyi olur yani bebeğin bi iki ihtiyacı karşılanır.
dilşad birde babamı para alabilio anlamadım eşi çalışsada çalışmasada.
demek kkdakilerle buluşcaksın ne güzel valla bende istanbula gidim dioum nekle buluşurum
patrona söyleyim dioum bi hafta sonu beni de adanaya götürsün bolla takılırım
yaza doğru bi izmir yapsam sana gelirim
antalyaya da gidioum ama alishia da hiç iş yok valla
böyle böyle epey kapı edinirim kendime haa
bizi sayan yok
buraya gelme tamam mı
evet evet hepsi <farklı doğum parası kaç ay izilisin diyelim ki artık 6 ay 6x maaşının 3te 2 si.
ama bu süreçte sigorta yatmıyor tabii.
asgari ücretten hesaplayalım benmki 3460 lira yapıyor mesela 6 ayda alacağım para
emzirme parası bir defaya mahsus 2013 yılı için 95 lira
2 aylık 500 ne onu bilmiyoruz işte daha.
alır kesin zaten kendi sigortası da varmış hamileliğini öğrenene kadar
baba, sadece süt parasını alabiliyor bu durumda 95 lirayı
pazar gidicem birazdan neler alsam ki 2haftadır çıkmıyodum pazara
dün kv diyo taze fasulye 15lira kilosu oha çüşş dedim
pırasa al ıspanak al varsa güzel balık balık al benim aklıma gelenler bunlar :44:pazar gidicem birazdan neler alsam ki 2haftadır çıkmıyodum pazara
dün kv diyo taze fasulye 15lira kilosu oha çüşş dedim
ayy kıyamam size tmm oralara da gelirm yahu
ötekileri hallettim sanki de
hıı anladım gibi canım
doğum parası izinli olduğun ay kadar alıosun yani
diğeri 95 lira süt parası azıcık bee o ne öyle
birde izinler arttı dimi yani kaçıncı haftada izne ayrılıosunuz doğumdan sonra kaç hafta gitmeme hakkınız var
ve bu durumda işyerinden yine de maaş alınıo mu
sonrasında da süt izinleri var günlük dimi
bunları bi öğreniyim yaa seneye ihtiyacım olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?