bu çizelge beni yanıltıo yaa 4 aylık oldun dio uydurmasınvalla kuzum bu hafta hesaplarından ben de hiçbi şey anlamıyodum...
kendi hasabımı kendim yapıyodum hep...
şöyle ki:
sen şimdi 19 haftalıksın ya 19*7=133 gün eder.
133:30=4 ay,13 gün eder ki o zaman sen 4,5 aylık hamiş oluyosun bebem
alishiam benm doktorum şu şekilde anlattı:
gebelikte aylar 4 haftadan hesaplanıyor
ve toplam 9 ay 10 gün sürüyor.
bu durumda 20. hafta bittiğinde 5 ay bitmiş oluyor
kesinlikle cnm hazırda bişiler bulundurmak şart, gece ben de bişi bulamadım ekmekle roka yedim düşünVilin eşin kırılmakta haklı. Kvne dicek bişe bulamıyorum insan kendi öz evladı için nasıl bu şekilde düşünebilirAma sen şanslısın ki rol yapmayan bi kvden var. Dilşadınkide öyle. Rol yapıp oğluna iyi görünen yapacağını yine yapan bi kv olsaydı ya. İnş. eşin bu düşüncesinde kararlıdır.
Kızlar ben bu aralar aşırı iştahlıyım yaa.Yemek yiyorum, çok geçmeden acıkıyorum. Gecede uyandım lavaboya kalktım acıkmıştım yine atıştıracak bişi bulamadım kendime göre geri yattım. Sanırım kendime atıştıracak bişiler hazırlamam lazım elimin altında.
Ayşam bu hafta ay olayını bende anlamıyorum yaa.
Şunu paylaşmıştı dilşad sanırım buna göre bakıyorum bende.
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
sirken geçmiş olsun canım...
bademciklere limon çok iyi geliyo di mi? ben de hep limon içerim...
kv konusu bence de iyi oldu...
bebek olunca fazla yüz bulup da gelemez...
yoksa çok karışırdı...
zaten seneye gideriz büyük ihtimal çünkü öyle çok yüksek puana ihtiyacı yok eşimin...
atamaları kolay...
kafamıza göre takılırız
aman kuzum kiloyu vermek kolay...
şu kızlar sağlıkla gelsinler de...
zaten peşlerinde koşturmaktan kilo falan kalmaz
artık iyice sabırsızlanmaya başladık yaa,bizim kıza doğunca yüz görümlüğü takmak farz oldu,hacı yolu gibi bekletti zilli
vilin kv çok ayıp etmiş yaa
ötekine bi ev parası vermişlerdir zaten
umarım planladığı gibi olur
birde hep bi işe adım atarsın sonradan olaylar değişir ya gıcık olurum sizinde dükkan öyle oldu
neyse canım belkide daha iyi olur onu elden çıkarır ev alır gidersiniz ikiniz sakince ve bir de bebiş tmm
ee senin işin garanti eşinde halledebilirse kpssyi sırtınız yere gelmez Allah'ın izniyle
vilin ayaklarına sağlık o ineğin
eşinin kardeşi ne iş yapıyor ki parası yetmiyor habire k validenlerden para zındıklayıp duruyor? Eltin çalışmıyor mu? Neden İstanbul da yaşıyorlar?
kuzum her şey yolunda çıktı dün kontrolde...merhaba kızlar nasılsınız işten fırsat bulup gelemiyorum müdür çok bakıyo masama direk bilg. görülyo olur olmaz iş veriyo zaten yapana kadar çıkış vakti geliyo:26:
vilin nasılsın doğum belli oldumu nasıl olcak buarada senin hamişlik takvimin doğrumu 5 gün var diyo? 8 inde doğum felan yazıyo günü geçircekmi doktor napcak?
sirken ve dilşad nasılsnız?
dilek işler nasıl o uyuz kız çıktımı devammı? tatil programın iptalmi?
özge hamişliğin iyi geçiyordur umarımdoğum yaklaştıkça heyecan artar
canım 42. haftaya kadar beklenmesi normalmiş...tabi ters bi durum yoksa...
doğumların pek azı 40-42. haftalar arasında olurmuş...
bizimki de öyle olacak...
41. haftada doğar gibime geliyo dedi dr...
tabi ben yürümeye devam edersem...
ama bugün nst'deyken olmayan sancım yine geldi...
eşim,bence o kadar beklemezsin diyo...
bana da öyle geliyo...
nisan annelerinin % 80'i sezaryenle doğurdu...
artık dr'ların daha kolayına geliyo böylesi...
normal doğum yanlısı benim dr'um o yüzden şanslıyım canım...
dr,bu şekilde giderse çok kolay doğum yaparsın,niye sezaryenle alıyım ki bebeği dedi...
halbuki sezaryen,normal doğumdan daha kolaymış dr için...
hayırlısı işte canım,beklicez biraz daha
merhaba kızlar nasılsınız işten fırsat bulup gelemiyorum müdür çok bakıyo masama direk bilg. görülyo olur olmaz iş veriyo zaten yapana kadar çıkış vakti geliyo:26:
vilin nasılsın doğum belli oldumu nasıl olcak buarada senin hamişlik takvimin doğrumu 5 gün var diyo? 8 inde doğum felan yazıyo günü geçircekmi doktor napcak?
sirken ve dilşad nasılsnız?
dilek işler nasıl o uyuz kız çıktımı devammı? tatil programın iptalmi?
özge hamişliğin iyi geçiyordur umarımdoğum yaklaştıkça heyecan artar
nasılsa k valideden geleceğini biliyorlar ya ondan bu kadar rahat harcama yapıyorlar demek.. eğer k validen vermese eviniz de kira değil bu ne masrafı dese biraz daha dikkatli olurlardı para yönetiminde.. Eltinin İstanbulu seçmesine hak veriyorum. İnşallah eşin önümüzdeki sene atanır da gidersiniz Anadoluda bir şehire . K valide hanıma da kapak olureşim bile gülüyo telefonda
dua et beddua etmedim,bi de beddua etseydim kim bilir şu an ne halde olurdun dedim
kuzum ikisi de itü tarih mezunu ama eltim ev hanımlığını seçmiş,çalışmayı sevmiyo...
formasyonları da var bildiğim kadarıyla,öğretmenlik yapabilirler aslında...
ama kaynım da öğretmenlik yapmıyo,bi güvenlik şirketinde çalışıyo...
aslında paraları yeter kuzum ama gereksiz yere para harcayıp duruyolar...
ev kirası onlar da vermiyo,yol masrafı da yok,burdan sürekli yiyecek de gönderiliyo ama kaynımın borç hep gırtlakta...
eltimin ailesi istanbulda olduğu için buraya gelmeyi kabul etmiyo canım...
amaaaan naparlarsa yapsınlar,bizim huzurumuzu bozmasınlar da
hayırlısıyla gidelim de şurdan...
kendimden çok eşim için istiyorum bu kez...
çünkü gerçekten çok üzüldü ve her seferinde bu konular yüzünden üzülücek...
hıı ondan 1 saattir bana yazıon msnden
benim bu soruma cevap verebilecek bir arkadaş arıyoruuuuuuum
kendi çalışmıyo kızı da rahat bırakmıyo
bu çizelge beni yanıltıo yaa 4 aylık oldun dio uydurmasın
bence de ben 4,5 aylığım şuan, 2 hafta sonra da 5.aya girmem lazım
bunu benim de doktoruma sormam lazım sanırım, bakalım o hangi yorumu yapıcak
ayrıca vilişin dediği gibi çok abarlıtı bi göbeğin yok kii, çok tatlı bence gören hamilesin dio işte ne güzel, beni adam yerine koyan yok henüz
sağol zuzu çalıştıkça biraz daha iyi oldum sanırım ne erken bitmesi önümüzdeki 2 hafta boyunca sıkı çalışmalıyım bir de bu akşama tiyatro için bilet almıştımsirkenn geçmiş olsun,erken bitir işini de git eve hemen
vilişş inşş eşin kendi lafından dönmez, hiç hoş bişey değil çok haklı ama seni yok yere üzmüş o konuda haksız ki zaten inekcik cezasını vermiş onun
yaptı çatı muayenesi tekrar canım...çatı mauyenesini tekrar yaptımı açılma varmı normal diyo?40.haftada açılmazsa hiç açılmaz gibime geliyo ama tabii doktorun daha iyi bilir...
benim dr. beklemedi 39. hafta sonunda aldı açılmaz kemik var die tak tak vurdu çatı muayenesinde ben çok istedim normali çokk ama olmadı napalım kısmetmiş dedim baya ağlamıştım sezeryan diyince :26:
zaten çağan 3800 du 4 ü geçerse normal doğum yapamazdım çok darmış benim miçoo(nigar )
sirkencim 53 puanla bile atanan olmuş geçen sene canım...nasılsa k valideden geleceğini biliyorlar ya ondan bu kadar rahat harcama yapıyorlar demek.. eğer k validen vermese eviniz de kira değil bu ne masrafı dese biraz daha dikkatli olurlardı para yönetiminde.. Eltinin İstanbulu seçmesine hak veriyorum. İnşallah eşin önümüzdeki sene atanır da gidersiniz Anadoluda bir şehire . K valide hanıma da kapak olurVeteriner hekim bir arkadaşım var 70 mi ne almıştı Konyaya atandı yenileyin.
Bu arada kızım 3400 gram oldu diye endişelenme bizim yeğen 3500 doğmuş biz gittiğimizde 3650 idi pek minikti
yaa ben şimdiden özledim tosunu
anlatıcam
azcık heyecan yaratıyımAZ SONRA
benim kardeşim de 10 aylık doğmuş,anama mı çektim ne
evet canım piazzaya gittik,güzel bi alışveriş merkezi,bütün markalar vardı...
doğumdan sonra alışveriş yapmak için söz aldım kocişten
şimdi bu koca göbüşle bi şey almak istemedim
dlşad bu arada karnım kocaman oldu şimdiden falan yazmışsın yaa valla fotoda pek kibar görünüyodu
heee dilek,beni sormuş arkim,sanki keyfi yazmış,ben de dövücem eltini
aaa burda bugün de çok güzel hava
bundan sonra arada kötü olsa da açar ki artık...
yaz gelse yaaa
sen niye uykusuzsun?
topiğe kim yazsa ''uykusuzum'' diye başlamış
kızlar olayı anlatıyorum biraz uzun ama idare edin
dün yol boyu giderken kavga ettik...
zaten fazla konuşmuyoduk biliyosunuz...
ama eşimi hiç bu kadar sinirli görmemiştim,hem araba sürdü hem camları falan yumrukladı,bi de nasıl bağırıyo ki ben hiç bağırdığını bile duymamıştım daha önce
nasıl korktum anlatamam :18:
ama kızdığı şeyler öyle cam yumruklamayı gerektirecek kadar büyük değildi...hep yanlış anlamaydı...
ben tabi başladım ağlamaya...
kızdığı şeylerin açıklamasını yaptım ama bu kadar bunlara mı kızdın dedim çünkü incir çekirdeğini doldurmuyodu...
özür diledi falan,ama tabi ben yol boyu ağladım,sinirlerim bozuldu çünkü...
akşam çarşıda işlerimizi bitirince annemlere çıktık...
orda konuşurken birden kv ile kp'ye konu geldi...
meğer pikniğe gitmeden önce eşim onlara gidip kıyma falan bırakmış...
o sırada şaka k.kaya dönmüş...
eşime bi sürü laf saymışlar...
o da kalkmış,ben pikniğe gitmicem,yorgunum falan demiş,zorla ikna etmişler...
ama laf arasın kv, ''sizden kira falan almıyorum,beni kızdırma kovarım valla''demiş
bizimkinin de çok zoruna gitmiş...
biz evin parasını verelim tapumuzu verin diyince kabul etmemişlerdi...ev zaten sizin,tapusu olmasa ne olacak falan demişlerdi...ama her zamanki gibi kv yine dönmüş...
annesi hasta olmasın diye laf söylememiş eşim ama hala çok sinirli...
kpss'ye girip burdan gitmeye karar vermiş...
giderken söylicem her şeyi diyo...
onların hiçbi şeyi lazım değil bana,çok şükür alacağımızı aldık,evimizi de alabiliriz diyo...
ki böyle yapacaklarını bilseydim dükkan değil ev alırdım diyo...
sen haklıymışsın,uzaktaki her zaman daha kıymetli oluyo,hastalandıklarında işleri olduğunda koşuyoruz ama yine de yaranamıyoruz,abim gibi her ay para istesem yaranırdım falan diye söylendi eşim...
''kovmak''kelimesi çok dokunmuş...
bana da anlatamamış...
bende isim konusundan dolayı küsmüştüm zaten...
benimle de konuşamayınca iyice bunalmış...
bende destek oldum akşam,moral verdim...
biraz keyfi yerine geldi...
ama çok zoruna gitmiş
durum bu kızlar,inşallah eşim yine caymaz da gideriz burdan
zaten sevmiyorum burayı,sırf eşim için kalmıştım
selam kızlar
bademciklerimi şişirmişim sabah kalkamadım yerimden bir duşla kendime zor geldim işe de yeni geldim sayılır. İşim olmasa hiç gelmeyecektim limon açtı biraz gözümü
vilin senin bu k valide hiç yaşının adamı gibi davranmıyor densizin dengesizin teki. Eşine de böyle davranmasına sevindim ohh pek iyi olmuş eşin de görsün işte anasının ne kadar dengesiz biri olduğunu güvenmsin hiç ona göre baksın başının çaresine. Uzak olsanız daha kıymetli olursunuz. Hni derler ya her şerde vardır bir hayır bu durumla eşin kpss ye asılır o da devlete geçer ve siz özgürce hareket edersiniz. K valideni de bayramdan bayrama görürsünüz...
aman kuzum yaa ötekine ne verdikleri umrumuzda değil...
biz onlardan ev de istemedik,kendileri verdiler...
ama benim düşünceme göre kv evi verdiğine pişman oldu...
çünkü o vermeseydi de biz ev alabilirdik...
kısa zamanda bu kadar birikim yapabileceğimiz aklına gelmedi...
daha öncede arsa aldığımızda sorun çıkarmıştı...
sanırım bizim oturduğumuz yeri hasta olan torununa saklamak istiyo,onun geleceğini garanti altına almak için...
ama bunu direkt söyleyemiyo...
inşallah eşim de memurluğa geçer de gideriz burdan...
dua edin bize...
büyük kavgalarımızın altından hep kvnin çıkmasından sıkıldım artık
kızlaaaar
eşim aradı az önce...sabah yine inek tepmiş
seni ne zaman üzsem başıma bi şey geliyo diyo
artık kendi de farkına varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?