- 31 Mayıs 2017
- 6.106
- 9.087
- 148
- Konu Sahibi turpdomates
-
Eşiniz doktora yapıyor ve deli gibi ders çalışıyorsa siz neden ordasınız? Alın çoluğunuzu çocuğunuzu dönün memlekete bitsin bu gurbetlik! Aileniz yok mu sizin? Arka çıkmazlar mı? Torunlarını özlemiyorlar mı? Size bir oda açamıyorlar mı evlerinde? O da olmadı yakınlarında bir ev tutup çocukları annenize bırakıp çalışın, biraz sosyalleşirsiniz...Birkac kisi soylemisti ama iki tanesini hic unutmuyorum. Hic tanismadan, gorusmeden reddetmistim ve esimle evlendim.
Simdiki aklim olsaydi, hic tanismadan, konusmadan, gorusmeden evet evet evet evet evet derdim.
Cok cok cok pismanim esimle evlendigim icin ve cok aci cekiyorum, gercekten. Cunku esim muhendisti, zekiydi, beni seviyordu ve sadece bunlara hayir diyemedim.
Bircok neden var esimle evliligimizde mutsuz oldugum:
1. Esim sadece zeki ve caliskan, o kadar. ABD de doktora yapiyor, 7 senedir gece gunduz ders calisiyor. Sadece ders calisiyor. Evet sadece mal gibi ders calisiyor.
2. Esim pek insan canlisi, canayakin, muhabbet ehli biri degil. Onu ve bilgisayarini issiz bir adada terkedin ve sessizce ayrilin, sonsuza kadar bu sekilde yasar.
3. Bu gurbetlik canima tak etti artik. Iki kucuk cocukla yapayalniz ve issiz sessiz ulkede yasiyorum, inanin yalnizliktan oluyorum oluyorum oluyorum.
4. Esimin ailesi de kendisi gibi insan sevmeyen, evlerine kimseyi davet etmeyen ve ust komsu dahil hic kimse ile gorusmeyen insanlar. Zaten esimdeki insan sevmemezlik aileden de geliyor. Ailesi de cok bunaltici ve cok cok cok fakirler. Ailesi fakir, kendisi ogrenci, gerci Allah a sukur cok parada da gozum yok da yani egitimi haric hicbir halti olmayan bir adam esim.
Vallahi 7 yil sonunda geldigim nokta su: keske o iki kisiden birine hemen evet deyip, hic gorusmeye bile gerek kalmadan hemen evlenseydim. Belki o zaman da baska dertlerim olurdu ama bu kadar mutsuz olmazdim, eminim.
Ben ne dusunuyorum biliyo musun artik? Bu sitede ciddi oranda okudugunu anlamama sorunu var.. tatlim dunden beri aciklama yapiyorum bu konuyla ilgili ama sen git benim 1 postuma tak: ) insanlar bunada bakabilir diyorum sen gelmis diyorsunki sirf ureme icin evlenirse o evlilik nolur? Sirf o yuzden diyen oldu mu?Yanı bi erkek sırf kadınla doğurganlığı için evleniyosa o evlilik de ne bileyim yani.ayrica o cani veren Allah insan sadece sebep
Ne arkadaşlarım var 20li yaşlarda hala çocuğu olmayan ya da çok zor sahip olan
Birkac kisi soylemisti ama iki tanesini hic unutmuyorum. Hic tanismadan, gorusmeden reddetmistim ve esimle evlendim.
Simdiki aklim olsaydi, hic tanismadan, konusmadan, gorusmeden evet evet evet evet evet derdim.
Cok cok cok pismanim esimle evlendigim icin ve cok aci cekiyorum, gercekten. Cunku esim muhendisti, zekiydi, beni seviyordu ve sadece bunlara hayir diyemedim.
Bircok neden var esimle evliligimizde mutsuz oldugum:
1. Esim sadece zeki ve caliskan, o kadar. ABD de doktora yapiyor, 7 senedir gece gunduz ders calisiyor. Sadece ders calisiyor. Evet sadece mal gibi ders calisiyor.
2. Esim pek insan canlisi, canayakin, muhabbet ehli biri degil. Onu ve bilgisayarini issiz bir adada terkedin ve sessizce ayrilin, sonsuza kadar bu sekilde yasar.
3. Bu gurbetlik canima tak etti artik. Iki kucuk cocukla yapayalniz ve issiz sessiz ulkede yasiyorum, inanin yalnizliktan oluyorum oluyorum oluyorum.
4. Esimin ailesi de kendisi gibi insan sevmeyen, evlerine kimseyi davet etmeyen ve ust komsu dahil hic kimse ile gorusmeyen insanlar. Zaten esimdeki insan sevmemezlik aileden de geliyor. Ailesi de cok bunaltici ve cok cok cok fakirler. Ailesi fakir, kendisi ogrenci, gerci Allah a sukur cok parada da gozum yok da yani egitimi haric hicbir halti olmayan bir adam esim.
Vallahi 7 yil sonunda geldigim nokta su: keske o iki kisiden birine hemen evet deyip, hic gorusmeye bile gerek kalmadan hemen evlenseydim. Belki o zaman da baska dertlerim olurdu ama bu kadar mutsuz olmazdim, eminim.
Şunu da esgeçmeyelim, bu tarz kanserler zaten doğrudan uzun süreli östrojen maruziyeti ile ilişkilidir. Yıllar boyunca östrojene maruz kalınması sonucu tam da o yaşlarda kanser ortaya çıkar. Gebelik, emzirme gibi vücudun östrojene maruziyetini azaltıp hormonal bir ara veren durumlar bu yüzden kanser gelişme ihtimalini azaltır, o yüzden çok geçmeden gebe kalmak önerilir. Erken adet görmeye başlayıp, geç menopoza giren, hamile kalmamış, üstüne de genetik/ çevresel faktörler eklenen birisi daha şanssızdır. Yine de bu illa ki o kanser olacak, diğerleri olmayacak demek değildir, kimse sırf bunlara bakıp mantıksız koşullarda erkenden çocuk yapmaya çalışmamalı elbette.Günümüzdeki 50 yaş üstü birçok kadın bugün maalesef meme ve rahim kanseri
Ve bunların büyük çoğunluğu da 20li yaşlarda doğuran kadınlar.Peki neden doğum onları korumadı?
Zaten yarın olecegimiz de yüzde 50 ihtimal yaşayacağımız da.hayat hep ihtimaller üzere kurulu.tipta da 2+2 4 etmiyor bilirsiniz.sırf hasta olmayalım diye bu nesil öyleyse okumasın kendini geliştirmesin herkes 20 sinde evlensin ve üresin:)Bilimsel olarak doğum "kesinlikle" korumaz, ihtimali azaltır. Kanser multifaktöryel bir süreçtir; brca1/2, pten, p53 mutasyonları gibi genetik faktörler, yaşam şartları/ sosyoekonomik koşullar, sigara gibi kanserojenlere maruz kalmak gibi çevresel faktörler, geçmişte hormon replasman tedavisi alıp almaması... Bu liste uzar gider. Bu yüzden bu listedekilerin müdahale edilebilen kısımlarına dikkat etmek (kaliteli yaşamak, uygun zamanda doğum yapmak gibi) ihtimali azaltır, elbette ne yazık ki kesin çözüm değildir.
Herkes üzerinize gelince ve siz dediğinizi eksik veya hatalı anlatınca "Okuduğunuzu anlamıyorsunuz." argümanı artık sıktı.Belki de insanlar okuduğunu anlıyordur da siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuzdur.Sivri çıkışlar yaptığınız için üslûbunuz söylediklerinizin önüne geçiyor da olabilir.Farklı düşünceleri severim ama sizinki direkt kadınları kendi ellerinde olmayan nedenlerden gömmek oluyor biraz.Ve evet yineliyorum 30dan sonra erkek de kadın da değişiyor , sadece kadınlar değil erkekler de değişiyor ve iyi yönde değil.Ben ne dusunuyorum biliyo musun artik? Bu sitede ciddi oranda okudugunu anlamama sorunu var.. tatlim dunden beri aciklama yapiyorum bu konuyla ilgili ama sen git benim 1 postuma tak: ) insanlar bunada bakabilir diyorum sen gelmis diyorsunki sirf ureme icin evlenirse o evlilik nolur? Sirf o yuzden diyen oldu mu?
Biri gelmis kadin 30 larda daha guzel oluyor erkekler gobekleniyor kellesiyor diyor..benim soyledigimle ne alakasi var bunlarin?
Duyan gorende benim 20 yasinda dogurdugumu sanacak esim buyukte o yuzden boyle konusuyorum sananlar gibi.. ama oyle degil. Genel bi algi var, ben soyleyince hepinizin zoruna gitmus oldu.
Evet 40-45 te doguranda var benim gibi 30 larda doguranda.. 20 lerde isteyip olmayanda var..yani bu ornekleri ha bire verip durmaniz yersiz... istediginiz tarafa cekiyorsunuz.. evet yasi cok ilerde olup evlenip cocuk dusunmeyende var. So what? Ben yok demisim sanki
Eger genel bi algi olmasa.. buraya onca kisi konu aciyor.. herkes yasim geciyor sonra cocugun olmaz diyor simdi yap diyor vs vs. Kisaca kadinlarin uzerinde bi tohuma kacacaksin baskisi var.. yok diyemez kimse.. he bu cevreye gorede degisir onuda biliyoruz.. ortalama bir turk kadini bunlara maruz kaliyor bence
Of of bir de olumsuz yorum yapınca şu okuduğunuzu anlayın muhabbetine giriyorsunuz ya ayar oluyorum.sen hiç canını sıkma yüksek lisans yapıyorum ayrıca öğretmenim.zaten isim gücüm okumak.okudugumu da anlıyorum.ama sen bi dön bak yazdığın yorumlara.Ben ne dusunuyorum biliyo musun artik? Bu sitede ciddi oranda okudugunu anlamama sorunu var.. tatlim dunden beri aciklama yapiyorum bu konuyla ilgili ama sen git benim 1 postuma tak: ) insanlar bunada bakabilir diyorum sen gelmis diyorsunki sirf ureme icin evlenirse o evlilik nolur? Sirf o yuzden diyen oldu mu?
Biri gelmis kadin 30 larda daha guzel oluyor erkekler gobekleniyor kellesiyor diyor..benim soyledigimle ne alakasi var bunlarin?
Duyan gorende benim 20 yasinda dogurdugumu sanacak esim buyukte o yuzden boyle konusuyorum sananlar gibi.. ama oyle degil. Genel bi algi var, ben soyleyince hepinizin zoruna gitmus oldu.
Evet 40-45 te doguranda var benim gibi 30 larda doguranda.. 20 lerde isteyip olmayanda var..yani bu ornekleri ha bire verip durmaniz yersiz... istediginiz tarafa cekiyorsunuz.. evet yasi cok ilerde olup evlenip cocuk dusunmeyende var. So what? Ben yok demisim sanki
Eger genel bi algi olmasa.. buraya onca kisi konu aciyor.. herkes yasim geciyor sonra cocugun olmaz diyor simdi yap diyor vs vs. Kisaca kadinlarin uzerinde bi tohuma kacacaksin baskisi var.. yok diyemez kimse.. he bu cevreye gorede degisir onuda biliyoruz.. ortalama bir turk kadini bunlara maruz kaliyor bence
Aynısını yazdım ya .bir tek bunlar mükemmel bir tek bunlar anlıyor.insan biraz eleştiriye de açık olmalıHerkes üzerinize gelince ve siz dediğinizi eksik veya hatalı anlatınca "Okuduğunuzu anlamıyorsunuz." argümanı artık sıktı.Belki de insanlar okuduğunu anlıyordur da siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuzdur.Sivri çıkışlar yaptığınız için üslûbunuz söylediklerinizin önüne geçiyor da olabilir.Farklı düşünceleri severim ama sizinki direkt kadınları kendi ellerinde olmayan nedenlerden gömmek oluyor biraz.Ve evet yineliyorum 30dan sonra erkek de kadın da değişiyor , sadece kadınlar değil erkekler de değişiyor ve iyi yönde değil.
Dunden beri millete kisisel saldiran sendin.. yapici bi yorum degildir belki ama bu benim fikrim saygi duymasini bilin bence..Herkes üzerinize gelince ve siz dediğinizi eksik veya hatalı anlatınca "Okuduğunuzu anlamıyorsunuz." argümanı artık sıktı.Belki de insanlar okuduğunu anlıyordur da siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuzdur.Sivri çıkışlar yaptığınız için üslûbunuz söylediklerinizin önüne geçiyor da olabilir.Farklı düşünceleri severim ama sizinki direkt kadınları kendi ellerinde olmayan nedenlerden gömmek oluyor biraz.Ve evet yineliyorum 30dan sonra erkek de kadın da değişiyor , sadece kadınlar değil erkekler de değişiyor ve iyi yönde değil.
Of of bir de olumsuz yorum yapınca şu okuduğunuzu anlayın muhabbetine giriyorsunuz ya ayar oluyorum.sen hiç canını sıkma yüksek lisans yapıyorum ayrıca öğretmenim.zaten isim gücüm okumak.okudugumu da anlıyorum.ama sen bi dön bak yazdığın yorumlara.
Ay valla forumdan soğutursunuz adami
Millete kişisel saldırmadım , burda sürekli diğer kadınları gömüp kendini yüce gösteren üyelere her zaman cevap veriyorum.A üyesi B üyesi önemli değil.Ki senin yorumlarına genelde katılırım ama sana da söyledim düşündüğümü.Saygı duyuyorum ve aynı şekilde saygı da bekliyorum.Hepsi bu.Dunden beri millete kisisel saldiran sendin.. yapici bi yorum degildir belki ama bu benim fikrim saygi duymasini bilin bence..
Bu nasıl bir uslup. Kaç yaşındasınız Allah aşkına ya.Aferin :)) anlasan oyle cevap vermezdin., ben herkesin kuyruguna basmisim yorumumla onu anladim:)
Millete kişisel saldırmadım , burda sürekli diğer kadınları gömüp kendini yüce gösteren üyelere her zaman cevap veriyorum.A üyesi B üyesi önemli değil.Ki senin yorumlarına genelde katılırım ama sana da söyledim düşündüğümü.Saygı duyuyorum ve aynı şekilde saygı da bekliyorum.Hepsi bu.
Bu nasıl bir uslup. Kaç yaşındasınız Allah aşkına ya.
Bak işte üslûp bu olunca insanlar da hoşlanmıyor.Ben bekar değilim 30uma yeni girdim , kuyruğuma mı bastın senin deyiminle? Senin söylediğin şeyler beni kapsamıyor , yine de cevap verme gereği duydum.Bu zihniyet yüzünden kadınlar baskı altında hissediyor kendini.Kadının kadına bunu yapması da ataerkil zihniyetin sonuçlarından.Aferin :)) anlasan oyle cevap vermezdin., ben herkesin kuyruguna basmisim yorumumla onu anladim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?