- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi turpdomates
-
Belki soylemem belki soylerim.. duruma bagli.. ama biri yasi daha buyuk arkadasimi terk etse daha citir birini bulsa zaten o adamdan hayir gelmeyecegjni anlatirim.. sebeplerini sorgulatirim ki bu dogurganligida soylerim. Yanliz boyle dusunen bi ton erkek olmasi kabul goruyor, dile getirmek patavatsizlik oluyor:))İyi de gerçek hayatınızda böyle mi diyorsunuz tontriko ? Arkadaşınız size bir derdini anlatsa ''canım senin doğurganlık da düşüyor işte yaşla ne yaparsın'' mı dersiniz ?Tabii ki de demezsiniz,bu bir teselli cümlesi falan değil çünkü.
Bazı durumlar vardır söylersiniz bunun adı dürüstlüktür,bazı durumlarda adı patavatsızlık.Derdi olan insanın değiştiremeyeceği bir şey üzerinden yorum kasmanızın bir mantığı yok,can acıtmaktan başka bir işe de yaramıyor,gerçekçi olacağım diye yukarıdaki sınırı geçmenize gerek yok diyorum.Karşıdaki insana yara bandı olmalısınız demiyorum ama bazı şeyleri değiştiremiyor insanlar zaman da bunlardan bir tanesi,kadın zaten kafaya takmış konu açmış,siz de üzerine ''ee ne yapsınlar doğurganlık düşüyor'' diyorsunuz.Konuyu açan kişinin ne düşüneceğini bir düşünün.
Belki soylemem belki soylerim.. duruma bagli.. ama biri yasi daha buyuk arkadasimi terk etse daha citir birini bulsa zaten o adamdan hayir gelmeyecegjni anlatirim.. sebeplerini sorgulatirim ki bu dogurganligida soylerim. Yanliz boyle dusunen bi ton erkek olmasi kabul goruyor, dile getirmek patavatsizlik oluyor:))
Yazdiklarimi nasilda isine geldigi gibi carpitiyorsun. : ) ben toplum olarak boyle birsey var diyorum sen ben kabul etmiyorum diyorsunBen kabul gördüğümü yazmış mıyım ? Hayır.Ve evet bazı şeyler patavatsızlık,bu konudaki durum kadının elinde değil,kadın yaşını geriye çekemez,böyle bir gücü yok,bu konu üzerinden vurmanın bir mantığı da yok.
Ayrıca erkeklerin birçoğunun bu çağda 5 çocuk istediğini düşünmüyorum.Olay dediğiniz gibi ''doğurganlık'' olsa 30 yaşından küçük olmasına gerek yok kadının,1 2 çocuğu 30+ her kadın da yapabilir.Olay bu değil,kimse birbirini kandırmasın burada.
Eşiyle arasında yaş farkı olan insanlar neden üzerine alınmış onu da anlamadım.Kimse yaş farkı fazla olunca evlenilmesin dememiş,olay sadece bazı 30-35 erkeklerinin aynı yaş grubundaki kadınlara fosil gibi davranmasında.''Benden küçük olmalı,benimle aynı yaştakiler psikopat'', ''30 yaş üstü evlenmemiş kadın'',''belli yaştan sonra kadınların kafayı yemesi'' gibi milyon tane konu bulursunuz,eminim tabii hepsinin sebebi doğurganlıktır
Yazdiklarimi nasilda isine geldigi gibi carpitiyorsun. : ) ben toplum olarak boyle birsey var diyorum sen ben kabul etmiyorum diyorsunanlasamiycaz senle.. ben kotu birsey demedim. Patavatsiz olarak goruyorsan o da senin fikrin. Herneyse gereksuz cok uzadi bu konu
Ben patavatsizliktan bahsetmiyorumkiToplum olarak değil de bana karşı dedin diye düşündüm.Çünkü patavatsızı sadece ben yazdım :)
Bu grafigi cizen arkadasin twitter adresi:
Adamin adi Rollo Tomassi, ve gorunen o ki kendisini zamaninda kadinlar tarafindan bolca reddedilmis yasli erkekleri yuceltmeye ve reddeden kadinlarin market degerlerinin ilk genclik yaslarindan itibaren dusecegini gostererek o kadinlari asagilamaya adamis. Burada da bu grafigi cizdigini yazmis zaten: https://therationalmale.com/2013/06/20/smv-ratios-attachment/
Bu tamamen uydurma oldugunu dusundugum (cunku hic bir bilimsel dayanagi yok ve bir universite vs'ye bagli bir makalesi de yok) grafik her yerde karsima cikiyor. Komik olan kisim ise bu grafigin yalan olmasi. 30'lu yaslarda kadinlarin cogu hala gencliginin verdigi cekiciligi korurken, erkeklerin onemli bir kismi kellesiyor, saclari beyazliyor ve boyatmiyorlar, fiziklerine pek de onem vermiyorlar. Yuz bakim ve makyaj urunlerinin cogu 30 yaslarindaki kadinlara gidiyor cunku kadinlar 30 yaslarinda guzelliklerine daha duskun oluyorlar. Yani ben bazi kadinlarin market degerinin 30lu yaslarda arttigini bile dusunuyorum. Ama ne yalan soyleyeyim liseden vs'den tanidigim yasitim olan erkeklerin neredeyse hepsi belirgin derecede cirkinlesti. Halbuki bu sallamasyon grafige gore market degerlerinin zirvesinde falan olmalilar (yas 32). Tabi genel olarak insan insandir. Kadinlari surekli deger kaybeden varliklar olarak gostermek de reddedilmis ezik ve yasli bir erkegin hayal urunudur.
+100000erkekler erkek egemen sistemde yaşamanın arsızlığıyla genç kadınla evlenmek isterler tabii ki. isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara nolcak. aşırı görsellik gençlik kaygılı bir sektörde çalışıyorum sürekli 30 olmuş o kadın at çöpe tarzı şeyler duyuyorum ama hiç takmıyorum. şimdiki eşimle aramda iki yaş var 31'de sevgili oldum 35'te evlendim. 42'yim istersem doğurmaya da çalışırım var bu yaşta da ilk doğumunu yapan arkadaşlarım. 30'u geçmiş kadını at çöpe diyen erkekler var diye neden üzüleyim ki ben o erkeklere sümüğümü atmam. sığ görüşlü sığ ruhlu hanzolar işte. önümde diz çöküp yalvarsalar gene evlenmezdim böyle biriyle zaten. konu sahibi siz kendinizi evliliğe ve çocuk olayına çeyrek kala korkusuyla yaşarsanız bu korkunuzun kokusunu alırlar ve ona göre ezerler sizi. bence yaşınız bekar olmak için anormal bir yaş değil; gayet normal. ama siz ah vaktiyle şunu bunu reddetmeyecektim ya bir daha önüme çıkmazsa diye dertlenirseniz karşınızdaki erkekler de size, siz kendinizi nasıl görüyorsanız yani çeyrek kala bakmaya başlar. hayatınızı size denk gelen erkekleri değiştirmek istiyorsanız önce kendi kafanızı değiştirin.
Bu arada baya yazım yanlışı yapmışım kusura bakmayın arkadaşlar+100000
Çevreye nasıl bir enerji yatarsan o konudan vurmaya çalışıyor insanlar
Ayrıca kocamın sadece benim yaşım küçük olduğu için benimle evlenmek istedi demesi bana güzel bir şey bile gelmez
keşke herkes sizin gibi yapıcı ve gerçek yorumlar yapsa40-50 yas araliginda da artik kadinlar cok rahat dogurabiliyorlar. 25-35 yas araliginda dogumu doktorlar oneriyor diyorlar ama bu aslinda genc kadinlari cok dusunmeden evlenmeye ve cocuk yapmaya zorlamak icin devletlerin uyguladiklari bir politika. Lutfen burada kadinlarimizi yanlis yonlendirmeyelim daha onlerinde cok uzun yillar var cocuk yapmayi dusunmek icin. Tip eskisi gibi degil bir cok metod var. Ki cogu kadin bu metodlara gerek bile kalmadan 40 yaslarinda normal dogum yapiyor. Bunun en basit ornegi 5-10 cocuklu olan ninelerimiz. O zaman tup bebek var miydi? Ama hic hastanelere doktorlara para sacmadan hem de planlamadan sapasaglam dogurdular iste. Ilgili bir linkte soyle denmis:
"40 yaş ve sonrası annelikte sakat çocuk doğum oranı ve hamileliğe bağlı komplikasyonlar artabilir ancak bunlar oldukça düşük artışlardır." https://www.anadolusaglik.org/blog/anne-olmak-icin-gec-degil
ayrica kadin fertilitesi zamanla azaliyorsa erkeginkisi de azaliyor. Bunu ben demiyorum bilim diyor (sadece bir aratin bulursunuz) O zaman 30 yaslarindaki bir kadin belki de 20 yaslarindaki bir erkekle evlenmeli ki cocuk yapma sansi artsin. bakin, ayni bakis acisi. sadece esitlikci bir pencereden bakalim. Turk erkeklerinin 20lik kadinla evlenmek istemesi ataerkil kulturden gelir. O kadin uzun sure dayanir, ben yaslaninca bana bakar, enerjisi yuksek olur iyi ev isi gorur. Sebepler bunlar. Yoksa 30luk kadinlarin bazilari 20liklerden daha genc ve guzel gorunuyor. Turk erkeginin olaya bakis acisi ise sabit, degismiyor. Cunku kendisine es aramiyor, ask aramiyor, yatirim yapiyor. Halbuki kadin gayet dogurur 40 yaslarinda da. Cevremizden duyuyoruz hepsi de normal dogumlar ve saglikli cocuklar.
Yanı bi erkek sırf kadınla doğurganlığı için evleniyosa o evlilik de ne bileyim yani.ayrica o cani veren Allah insan sadece sebepHayir ben oyle yapmam, genel olani soyluyorum.. benim bakis acim degilki bu.. bi gercekler var ve toplumda kabul gorulen seyler var.. aciklamami yaptim ustteki postta
40-50 yas araliginda da artik kadinlar cok rahat dogurabiliyorlar. 25-35 yas araliginda dogumu doktorlar oneriyor diyorlar ama bu aslinda genc kadinlari cok dusunmeden evlenmeye ve cocuk yapmaya zorlamak icin devletlerin uyguladiklari bir politika. Lutfen burada kadinlarimizi yanlis yonlendirmeyelim daha onlerinde cok uzun yillar var cocuk yapmayi dusunmek icin. Tip eskisi gibi degil bir cok metod var. Ki cogu kadin bu metodlara gerek bile kalmadan 40 yaslarinda normal dogum yapiyor. Bunun en basit ornegi 5-10 cocuklu olan ninelerimiz. O zaman tup bebek var miydi? Ama hic hastanelere doktorlara para sacmadan hem de planlamadan sapasaglam dogurdular iste. Ilgili bir linkte soyle denmis:
"40 yaş ve sonrası annelikte sakat çocuk doğum oranı ve hamileliğe bağlı komplikasyonlar artabilir ancak bunlar oldukça düşük artışlardır." https://www.anadolusaglik.org/blog/anne-olmak-icin-gec-degil
ayrica kadin fertilitesi zamanla azaliyorsa erkeginkisi de azaliyor. Bunu ben demiyorum bilim diyor (sadece bir aratin bulursunuz) O zaman 30 yaslarindaki bir kadin belki de 20 yaslarindaki bir erkekle evlenmeli ki cocuk yapma sansi artsin. bakin, ayni bakis acisi. sadece esitlikci bir pencereden bakalim. Turk erkeklerinin 20lik kadinla evlenmek istemesi ataerkil kulturden gelir. O kadin uzun sure dayanir, ben yaslaninca bana bakar, enerjisi yuksek olur iyi ev isi gorur. Sebepler bunlar. Yoksa 30luk kadinlarin bazilari 20liklerden daha genc ve guzel gorunuyor. Turk erkeginin olaya bakis acisi ise sabit, degismiyor. Cunku kendisine es aramiyor, ask aramiyor, yatirim yapiyor. Halbuki kadin gayet dogurur 40 yaslarinda da. Cevremizden duyuyoruz hepsi de normal dogumlar ve saglikli cocuklar.
Günümüzdeki 50 yaş üstü birçok kadın bugün maalesef meme ve rahim kanseri30 yaş öncesi doğum önerilmesinin sebebi, bu yaşlarda yapılan doğumun kadın sağlığına olan faydasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 30 yaşından önce doğum yapmak kadınlarda meme, over ve endometrium kanseri gibi pek çok kanser riskini azaltır. Kadınlardaki myom oluşumunu önemli ölçüde engeller, varsa eğer endometriozis hastalığının gerilemesine fayda sağlar. Bunlarla birlikte 35-40 yaşlarından sonra yapılan doğumlarda gerek down sendromu gibi trizomilerin riski, gerekse halk arasında üzüm gebeliği olarak adlandırılan gestasyonel trofoblastik hastalıkların riski artar. Doğum sırasında oluşacak birtakım komplikasyon riskleri de artar. Tüm bu gibi sebepler dolayısıyla erken doğum kadının yararına bir durumdur. Elbette geç evlenen, geç çocuk sahibi olan ve zorunluluktan dolayı geç doğum yapmak zorunda olan kişilerin buna karşı yapabileceği bir şey yoktur. Ayrıca ne yazık ki kadın fertilitesinin azalma oranı erkeğinkine göre daha dramatiktir; kadınların yumurta sayıları sabittir ve bittiği zaman yapacak bir şey yoktur fakat erkekler hayatları boyunca yeni spermler üretmeye devam eder, her ne kadar sperm kalitelerinde düşüş yaşansa da bazı nadir durumlar dışında hiç bitmez.
Ek olarak özel hastanelerde doğum yapmak "doktora para yedirmek" değildir, hastaneye para yedirmektir, o paranın hepsini doktor alıyor şeklinde bir durum yok, çoğunlukla hastanenindir.
Bilimsel olarak doğum "kesinlikle" korumaz, ihtimali azaltır. Kanser multifaktöryel bir süreçtir; brca1/2, pten, p53 mutasyonları gibi genetik faktörler, yaşam şartları/ sosyoekonomik koşullar, sigara gibi kanserojenlere maruz kalmak gibi çevresel faktörler, geçmişte hormon replasman tedavisi alıp almaması... Bu liste uzar gider. Bu yüzden bu listedekilerin müdahale edilebilen kısımlarına dikkat etmek (kaliteli yaşamak, uygun zamanda doğum yapmak gibi) ihtimali azaltır, elbette ne yazık ki kesin çözüm değildir.Günümüzdeki 50 yaş üstü birçok kadın bugün maalesef meme ve rahim kanseri
Ve bunların büyük çoğunluğu da 20li yaşlarda doğuran kadınlar.Peki neden doğum onları korumadı?
Ben de onu diyorum işte.Örnek olarak kendi hayatını göstermemek gerek
Yahu ben sana diyorum ki sen kendinden 8 yaş büyük biriyle evlisin diye 30lu yaşlardaki kadınları da buna layık görüp o yaşlardaki kadınlara 40lı yaşlarda adamlar ilgi gösterir gibi şeyler yazdın.Eşim 32 ben 30 yaşındayım , hatta yeni 30 oldum.Bu yaş takıntın nerden geliyor , elindeki tek iyi şey eşinden yaşça küçük olmak mı? Ne diyeyim sen de bununla avunup mutlu oluyorsan böyle yaşa ama insanlara bunu benimsetmeye çalışman hata.Eşimin fit , yakışıklı , kel veya göbekli olması seni neden ilgilendiriyor? Sizinki öyle galiba diye çocukça laf sokmalarını kişiliğine veriyorum.Başkalarının eşiyle neden bu kadar ilgilisin? Ayrıca eşim lisanslı yüzücü ve gayet yakışıklı bir adamdır.Belirtmeden geçemicem. :))
Allah herkese gönlüne göre bir eş versin.
Daha gençsin, kısmetlerin gibi gençliğini de harcama. Daha 32 yaşındasın ve gençlik gitti diyorsun. Önce ruh halini düzelt. Sakın evlenmek için paniğe kapılıp dandik birisiyle evlenmeye kalkma.32 yaşındayım, Gençken çok iyi kısmetlerim vardı am son 4 yıldır hiç düzgün kısmet yok . Evlenmek istiyorum ama olmuyor.Yaşıtlarım olan erkekler bir tuhaf. 25 yaş civarı kız arıyorlar evlilik için .
Sizin de başınıza geldi mi ? Kısmetleri geri tepip pişman oldunuz mu ? Çok kolay harcadım kısmetleri , gençliğin de etkisiyle ...
Canım çok sıkılıyor .
+100000Konu tamamen başka yerlere gelmiş.malesef sırf şu düşünce yüzünden bugün 30 a adım atan kadınlar sırf çocuğu olmaz düşüncesi ile yanlış evlilikler yapıyor.dogurmak için paldır kuldur evleniyor sonra boşanmalar ortada kalan çocuklar.bu da ne kadar bencilce bi dusunce.o çocuğu sevgisiz saygısız bi ortamda dünyaya getirmek ona haksızlık sadece.ve insanlar malesef bu tarz forumlardan etkileniyor.lutfen biraz duyarlı olun buraya bir şey yazarken.
Kimse evlenmek zorunda da değil doğurmak zorunda da değil.
Allah aşkına kaç çift mutlu günümüzde
Hep bi toplum baskısı ve elalem ne derden kurtulmak için yapılan çocuklar düğünler evlilikler.biraz kendiniz için yasayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?