Geri teptiğim kısmetler. Pişmanım.Sizinde başınıza geldi mi ?

Belki soylemem belki soylerim.. duruma bagli.. ama biri yasi daha buyuk arkadasimi terk etse daha citir birini bulsa zaten o adamdan hayir gelmeyecegjni anlatirim.. sebeplerini sorgulatirim ki bu dogurganligida soylerim. Yanliz boyle dusunen bi ton erkek olmasi kabul goruyor, dile getirmek patavatsizlik oluyor:))

Bi arkadaşim var oda sizin yasinizda.
Guzel meslegi iyi olan biri.
Zamaninda esimin arkadaşi onu istedi.
Redetti.
Sonra düğünümüzde gordu arkadasimi çocuk.
Arkadasim gorusup bi şans dahi vermedi.
Halbuki çocugun ailesi çok iyi durumu iyi.
Hani çocukta fena bi tip değildi.
Sonra çocuk baskasiyla evlendi arkadaşim cok pisman oldu.
El ustunde tutuluyor gelin.
evi barki arabasi herseyi yapildi.
yurtdisi geziler vs..
baya egleniyorlar.
bazen bi sans vermek lazim bencede.
tamam hersey nasip kismet ama bazende insan kendi nasibini kendi kazanmali diye dusunuyorum.
arkadasimin suan hayatinda kimse yok.
oda siz gibi su ara bu psikolojiyi yasiyor

Ben kabul gördüğümü yazmış mıyım ? Hayır.Ve evet bazı şeyler patavatsızlık,bu konudaki durum kadının elinde değil,kadın yaşını geriye çekemez,böyle bir gücü yok,bu konu üzerinden vurmanın bir mantığı da yok.
Ayrıca erkeklerin birçoğunun bu çağda 5 çocuk istediğini düşünmüyorum.Olay dediğiniz gibi ''doğurganlık'' olsa 30 yaşından küçük olmasına gerek yok kadının,1 2 çocuğu 30+ her kadın da yapabilir.Olay bu değil,kimse birbirini kandırmasın burada.
Eşiyle arasında yaş farkı olan insanlar neden üzerine alınmış onu da anlamadım.Kimse yaş farkı fazla olunca evlenilmesin dememiş,olay sadece bazı 30-35 erkeklerinin aynı yaş grubundaki kadınlara fosil gibi davranmasında.''Benden küçük olmalı,benimle aynı yaştakiler psikopat'', ''30 yaş üstü evlenmemiş kadın'',''belli yaştan sonra kadınların kafayı yemesi'' gibi milyon tane konu bulursunuz,eminim tabii hepsinin sebebi doğurganlıktır

Yazdiklarimi nasilda isine geldigi gibi carpitiyorsun. : ) ben toplum olarak boyle birsey var diyorum sen ben kabul etmiyorum diyorsunanlasamiycaz senle.. ben kotu birsey demedim. Patavatsiz olarak goruyorsan o da senin fikrin. Herneyse gereksiz cok uzadi bu konu

Toplum olarak değil de bana karşı dedin diye düşündüm.Çünkü patavatsızı sadece ben yazdım :)

detayları bilmiyordum ama okuduklarınızı yazıktan sonra bi incelemek istedim. Dediğiniz kişi evli ve evrimsel psikolog.

Herneyse türkiyedeki durum bu fakat batılı ülkelerde de durum farklı değil sanırım. Londrada yaşayan biri olarak diyebilirim ki her ne kadar 30 yaş üstü kadınlara evde kaldın gibi mahalle baskısı olmasa da onlar da eskisi gibi ilgi çekmediklerinden şikayetçi olan tanıdıklarım var.

+100000
Çevreye nasıl bir enerji yatarsan o konudan vurmaya çalışıyor insanlar
Ayrıca kocamın sadece benim yaşım küçük olduğu için benimle evlenmek istedi demesi bana güzel bir şey bile gelmez

Ustuste dogurabilicek damizlik olarak gorulup sirf bu yuzden tercih edilmek,yatakta taze et olmak, tecrubesizlik yuzunden erkegin okuzlugunu anlayamayacak olmak..Yani erkek genc genc diye tutturuyorsa bu kadina cok da onur verecek bisey degil.Ha kismettir olur o ayri.Ama ille de genc isterim diyenin de kafasi baska biseye calismiyordur bence

+100000
Çevreye nasıl bir enerji yatarsan o konudan vurmaya çalışıyor insanlar
Ayrıca kocamın sadece benim yaşım küçük olduğu için benimle evlenmek istedi demesi bana güzel bir şey bile gelmez
Bu arada baya yazım yanlışı yapmışım kusura bakmayın arkadaşlar

keşke herkes sizin gibi yapıcı ve gerçek yorumlar yapsa
gözden kaçan bişey var ki insanlar şunu unutuyor 20lik yaşlarda anne olamayan çok kadın var önemli olan kaç yaşında oluğunuz değil sağlıklı olup olmadığınızda ve çocuk basit bişey değil bilgi birikimi gerekli düşüncesizce yapılan evlilikler dünyaya gelen çocuklar mutsuz bir ömür sürüyor

Birkac kisi soylemisti ama iki tanesini hic unutmuyorum. Hic tanismadan, gorusmeden reddetmistim ve esimle evlendim.
Simdiki aklim olsaydi, hic tanismadan, konusmadan, gorusmeden evet evet evet evet evet derdim.

Cok cok cok pismanim esimle evlendigim icin ve cok aci cekiyorum, gercekten. Cunku esim muhendisti, zekiydi, beni seviyordu ve sadece bunlara hayir diyemedim.
Bircok neden var esimle evliligimizde mutsuz oldugum:
1. Esim sadece zeki ve caliskan, o kadar. ABD de doktora yapiyor, 7 senedir gece gunduz ders calisiyor. Sadece ders calisiyor. Evet sadece mal gibi ders calisiyor.
2. Esim pek insan canlisi, canayakin, muhabbet ehli biri degil. Onu ve bilgisayarini issiz bir adada terkedin ve sessizce ayrilin, sonsuza kadar bu sekilde yasar.
3. Bu gurbetlik canima tak etti artik. Iki kucuk cocukla yapayalniz ve issiz sessiz ulkede yasiyorum, inanin yalnizliktan oluyorum oluyorum oluyorum.
4. Esimin ailesi de kendisi gibi insan sevmeyen, evlerine kimseyi davet etmeyen ve ust komsu dahil hic kimse ile gorusmeyen insanlar. Zaten esimdeki insan sevmemezlik aileden de geliyor. Ailesi de cok bunaltici ve cok cok cok fakirler. Ailesi fakir, kendisi ogrenci, gerci Allah a sukur cok parada da gozum yok da yani egitimi haric hicbir halti olmayan bir adam esim.

Vallahi 7 yil sonunda geldigim nokta su: keske o iki kisiden birine hemen evet deyip, hic gorusmeye bile gerek kalmadan hemen evlenseydim. Belki o zaman da baska dertlerim olurdu ama bu kadar mutsuz olmazdim, eminim.

Hayir ben oyle yapmam, genel olani soyluyorum.. benim bakis acim degilki bu.. bi gercekler var ve toplumda kabul gorulen seyler var.. aciklamami yaptim ustteki postta
Yanı bi erkek sırf kadınla doğurganlığı için evleniyosa o evlilik de ne bileyim yani.ayrica o cani veren Allah insan sadece sebep
Ne arkadaşlarım var 20li yaşlarda hala çocuğu olmayan ya da çok zor sahip olan

30 yaş öncesi doğum önerilmesinin sebebi, bu yaşlarda yapılan doğumun kadın sağlığına olan faydasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 30 yaşından önce doğum yapmak kadınlarda meme, over ve endometrium kanseri gibi pek çok kanser riskini azaltır. Kadınlardaki myom oluşumunu önemli ölçüde engeller, varsa eğer endometriozis hastalığının gerilemesine fayda sağlar. Bunlarla birlikte 35-40 yaşlarından sonra yapılan doğumlarda gerek down sendromu gibi trizomilerin riski, gerekse halk arasında üzüm gebeliği olarak adlandırılan gestasyonel trofoblastik hastalıkların riski artar. Doğum sırasında oluşacak birtakım komplikasyon riskleri de artar. Tüm bu gibi sebepler dolayısıyla erken doğum kadının yararına bir durumdur. Elbette geç evlenen, geç çocuk sahibi olan ve zorunluluktan dolayı geç doğum yapmak zorunda olan kişilerin buna karşı yapabileceği bir şey yoktur. Ayrıca ne yazık ki kadın fertilitesinin azalma oranı erkeğinkine göre daha dramatiktir; kadınların yumurta sayıları sabittir ve bittiği zaman yapacak bir şey yoktur fakat erkekler hayatları boyunca yeni spermler üretmeye devam eder, her ne kadar sperm kalitelerinde düşüş yaşansa da bazı nadir durumlar dışında hiç bitmez.
Ek olarak özel hastanelerde doğum yapmak "doktora para yedirmek" değildir, hastaneye para yedirmektir, o paranın hepsini doktor alıyor şeklinde bir durum yok, çoğunlukla hastanenindir.

Günümüzdeki 50 yaş üstü birçok kadın bugün maalesef meme ve rahim kanseri
Ve bunların büyük çoğunluğu da 20li yaşlarda doğuran kadınlar.Peki neden doğum onları korumadı?

Konu tamamen başka yerlere gelmiş.malesef sırf şu düşünce yüzünden bugün 30 a adım atan kadınlar sırf çocuğu olmaz düşüncesi ile yanlış evlilikler yapıyor.dogurmak için paldır kuldur evleniyor sonra boşanmalar ortada kalan çocuklar.bu da ne kadar bencilce bi dusunce.o çocuğu sevgisiz saygısız bi ortamda dünyaya getirmek ona haksızlık sadece.ve insanlar malesef bu tarz forumlardan etkileniyor.lutfen biraz duyarlı olun buraya bir şey yazarken.
Kimse evlenmek zorunda da değil doğurmak zorunda da değil.
Allah aşkına kaç çift mutlu günümüzde
Hep bi toplum baskısı ve elalem ne derden kurtulmak için yapılan çocuklar düğünler evlilikler.biraz kendiniz için yasayin

Günümüzdeki 50 yaş üstü birçok kadın bugün maalesef meme ve rahim kanseri
Ve bunların büyük çoğunluğu da 20li yaşlarda doğuran kadınlar.Peki neden doğum onları korumadı?
Bilimsel olarak doğum "kesinlikle" korumaz, ihtimali azaltır. Kanser multifaktöryel bir süreçtir; brca1/2, pten, p53 mutasyonları gibi genetik faktörler, yaşam şartları/ sosyoekonomik koşullar, sigara gibi kanserojenlere maruz kalmak gibi çevresel faktörler, geçmişte hormon replasman tedavisi alıp almaması... Bu liste uzar gider. Bu yüzden bu listedekilerin müdahale edilebilen kısımlarına dikkat etmek (kaliteli yaşamak, uygun zamanda doğum yapmak gibi) ihtimali azaltır, elbette ne yazık ki kesin çözüm değildir.

amin iyiki sizin gibi yorum yapanlar var yoksa konu sahibi derdine dert eklenmiş olacaktı

Daha gençsin, kısmetlerin gibi gençliğini de harcama. Daha 32 yaşındasın ve gençlik gitti diyorsun. Önce ruh halini düzelt. Sakın evlenmek için paniğe kapılıp dandik birisiyle evlenmeye kalkma.

+100000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…