18-19 yaşında insanlar ergenlikten henüz tam anlamıyla çıkmamış oluyorlar..Ben herşeyi çok iyi bilirim,bana akıl vermeyin,hepinizden daha akıllıyım,sizler cahilsiniz edalarındalar genelde... Geçsin bir aradan 15-20 yıl..Düşünceler öyle bir değişiyor ki..................
düşünceler her yaşta değişir. 3 yaşındaki bir çocukla 5 yaşındaki bir çocugun düşünceleri bile aynı olamazken 19 yaşındaki biriyle 30 yaşındaki birininkinin aynı olması imkansız zaten.
ama 17 yaşındayken bile hayatını etkileyecek kararlar verip meslegini dahi seçebilen bir insana ergen ya da cahil demek çok yanlış geliyor bana.
mantıgınız çok yanlış.
ben tekrar ediyorum yaptıgının dogru oldugunu savunmuyorum.
sadece dogru düzgün bir şeyler paylaşmadıgı yengesinin ortalık karıştırmaya çalışmasını yanlış buluyorum.
insanların kararları kendilerine aittir. benimde bir arkadaşım vardı uyuşturucu kullanan biriyle birlikteydi. bana her gün kurtulmak istiyorum ondan ama çok seviyorum derdi. ben hiç bir zaman yargılamadım onu. seni ailene söylerim falan demedim. unutmaya çalış canım dedim hep. ki öylede oldu. unuttu gitti şimdi başkasıyla beraber.
ben annesine, babasına söyleseydim neler olurdu? kızınız uyuşturucu kullanan biriyle beraber deseydim? olabilecekleri bir düşünün lütfen. böyle önemli konular büyük yıkımlara neden olur çünkü. evet o an o kız ayrılır belki o adamdan ama o aile bir ömür unutmaz bunu. hep bir duvar kalır aralarında.
bana göre konu sahibinin yapması gereken görümceyle konuşup yaptıgından vazgeçmesini söylemekten başka bir şey değil.
fazlası çok gereksiz ve anlamsız.
ayrıca elımden geldıgı kadar korumaya calısırım tabıkı ...hayatının her anında yanında olamam belkı ama oldugum surelerde korurum...ben hiç hata yapmasın demedım zaten hata elbet yapacak ama hayatına mal olacak kadar degıl !!
ayrıca elımden geldıgı kadar korumaya calısırım tabıkı ...hayatının her anında yanında olamam belkı ama oldugum surelerde korurum...ben hiç hata yapmasın demedım zaten hata elbet yapacak ama hayatına mal olacak kadar degıl !!
peki karşıdaki adamın eşinin ve oğlunun özel hayatına kim saygı gösterecek?saygı beklerken saygı duymayı bilemliyiz önce..
cocuğunu belli bi yastan sonra koruyamayacağını bilsen iyi olur .. hemen bisey anlatayım daha ii anlarsın.. benim ailem rahat bi yapıya sahiptir, yaptğm seylere karısmazlar.. bende allah var daha hiç onları pişman etmedm.. benim yurtta oda arkadasım vardı ailesi asırı korumacı kız gece dsarı dahi cıkmamıs hiç içki,sgara içmemiş hiç sevglisi olmamıs .. çok deil 6 ay sonra kabak çekirdeği gbi açıldı.. sarhos olup onun bunun kucağındn topladğmı bilirim ben.. yapmadğı kalmadı hergün baskasıyla geziyordu o kdar cok sey yaptıki anlayıslı olan ben bile artk kaldıramadm arkadaslğmı kestm en son duyduğum evli bi adamla ilişkisi varms.. hani o korumacı aileye noldu koruyacağına azıcık hayatı yasamasına izin verseydi bunların hiç biri olmazdı..doğruyu yanlısı göstermeyin cocuklarnıza .. doğru yada yanlısı kendisi bulsun!..
canım kusura bakma ama çok doğru söylüyorsun da ağaç yaşken eğilir derler.bazı kişiler senin gibi olmayabilir.senin içinde varmış düzgün yaşamak.ama hayatında ufacık bir yanlışın olmuştur seninde ama sana doğru gelen birşeydir.herkesin yaşayış biçimi tarzı farklı.
ama bazıları da senin tabirinle kabak çekirdeği gibi açılır.kandırılmaya müsaittir.
bende örnek vereyim.işyerimde bi arkadaş vardı bayramda ne yapacaksın diye sordu.bende aile büyüklerine gidilir büyük bi ihtimalle dedim.şaşırdı.bende sen ne yapacaksın dedim.
biz otele gidiyoruz bayram eğlencesi yapıyoruz.bizde yok öyle dedi.
beni o kadar şaşırtmıştı ki aldığım cevap benim verdiğim cevabın onu şaşırttığı gibi.
buda başka bi pencereden bakış.
bu arada baya bi karıştı olaylar konular yaa çorba oldu ....
peki karşıdaki adamın eşinin ve oğlunun özel hayatına kim saygı gösterecek?saygı beklerken saygı duymayı bilemliyiz önce..
ne yapacağın konusuna da gelince
ben olsam k.v ye söylerdim ilk etapta birlikte bir çözüm bulmaya çalışırdım
sakladığın takdirde ileride duyulduğunda senin canın yanar
haa bi de söylediğinde muhtemelen inkar edecektir seni yalancı konumuna düşürecektir
işte bu durumla karşı karşıya gelmemek için maillerin çıktısını al elinde bulunsun
kendi kardeşlerinin başına gelse ne yapacaklardı merak ediyorum
özel hayata saygı diye mi düşüneceklerdi
yada kardeşim yanlış yoldasın deyip bi daha ilgilenmeyecekler miydi
yoksa her insan kendi bacağından asılır diyerek hiç mi bulaşmayacaklardı
şimdi kimse benim kardeşim böyle birşey yapmaz demesin
insanın başına ne geliceğini kimse bilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?