Görümcem Evli Bir Adamla Beraber

Çok zor bir durum her iki taraf icinde hayatta hersey olabiliyor kinamayin neyi kınarsa insan Allah basa veriyor herkezin evladı var Sen yapmazsın ama evladının basına gelebilir zaman kötü Allah kimseye dert vermesin

Evladım böyle bir şey yapsa benden ve babasından gereken tepkiyi alır..Aferin yavrum ne güzel yapmışsın diyerek sırtını sıvazlamam..........

Ya ben eski yengemle kiz kardes gibiydim. Hatta ablamdan daha cok guvenirim ona hala. Nasil iliskiler bunlar anlamiyorum. Karsina alip dogruyu anlatacak kadar anlasamiyorsan gorumcenin hic birseyiyle ilgilenme o zaman.

Son düzenleme:

evli erkekle birlikte olmayı anormal görerek bu sorunu çözebildinizmi bari?szin sorunlara yaklasımınızın yanlıs zaten bastan fiyasko.. sövün sayın durun o kızlar yine kocalarınızla beraber olacak.. toplum olarak normal sayalım demiorm ama tavrımızı değiştirmemiz gerektiği kesin zira böle bi yere varamamısz belliki ..

en mantıklısı görumcenle oturup konusmak gıbı geldı bana ıkna kabııyetın yerındedır umarım ve aıleden kımseye bahsetmeyecegınıza daır ıyıce bı ıkna etmelısın cnm ....duyulursa daha fena seyler olucaktır özellıkle ailesi eşin falan duyarsa..belkı zor ama keske adamın eşine ulaşabilsen kımlıgını gzlı tutup herseyı anlatsan ona ne ıyı olurdu kadıncagızında gözü acılmıs olurdu..

o adam zaten pislik,denecek laf yok...ama kızda kabahat varki evli çocuklu adama hayır demiyor.vicdan lazım biraz.insan en azından o sabiyi düşünür.o pislik adam için de söylüyorum karşısındaki gerizekalı kız için de.

Ya ben eski yengemle kiz kardes gibiydim. Hatta ablamdan daha cok guvenirim ona hala. Nasil iliskiler bunlar anlamiyorum. Karsina alip dogruyu anlatacak kadar anlasamiyorsan gorumcenin hic birseyiyle ilgilenme o zaman.

Konuya ilk yorumumda söyledim.
Konu sahibi daha önce de görümcenin ders notlarını vs. incelemişti.
Belli ki görümce de farkında yengesinin sürekli onun açıgını aradıgının.

Yoksa yenge ne diye burada konu açıp fikir alsın.
Direkt gider kendisi konuşur.

Şahsen ben öyle yapardım.
Verdiği tepkiye göre de ya aramızda kalırdı,
ya da eşime söylerdim...

Konuyu ilk okuduğumda şöyle düşündüm...
Ne okul hayatı, ne kocamın asabiliği...
Hiç biri umrumda olmaz yaptığı bu pisliği annesine babasına abisine söylerdim.
Aldatılmak ne demek, aileye hele ki küçük çocuklara ne yıkımlar getirir iyi biliyorum çünkü...
Hatta okul hayatı bitse oh olur derdim diye düşündüm..

Ama sonra empati yaptım. Kardeşim bu durumda olsaydı babama şikayet
edip okul hayatını yakabilecek miydim?
Bunu yapamazdım ama bir güzel kulağından çekerdim.

O yüzden çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun...
Ama yerinizde olsam kayınvalidemle paylaşıp kenara çekilirdim.
Böylece iş benden çıkmış olurdu.
Yarın öbür gün kızın başına kötü bir şey gelse, ne bileym Allah korusun ama hamile kalsa?
O zaman vicdanınız sızlamaz mı?
Ya da eşinize habeirm yoktu diye yalan söyleyebilecek misiniz?
Kaynananıza söyleyin hatta artık bu işle ilgilenmediğinizi de sorumluluk almadığınızı da belirtin..

Tavır mı degiştirelim?

Oldu canım hatta ellerimizle gidip buluşturalım!

Siz ne dediğinizn farkında mısınız?

Evladım böyle bir şey yapsa benden ve babasından gereken tepkiyi alır..Aferin yavrum ne güzel yapmışsın diyerek sırtını sıvazlamam..........

sırtını sıvazlarsan zaten onun en büyük düşmanısın demek ki
benim gözümde öle en azında.

serçe nin hikayesini söyliyim mi size?

SERÇE, KEDİ, İNEK VE POK

Soğuk bir kış gününde bir serçe kanatları donmuş halde yol kenarında duruyormuş. kedide bunu görmüş yavaş yavaş yaklaşmaya başlamış serçeye... bu sırada oradan geçen bir inek varmış. serçe ne olurrr bana yardım et beni kurtar yoksa kedi beni yiyecek demiş ve böylece inek serçenin üzerine pislemiş. kedi gelmiş bakmış aaa serçe yok...tüh be kaçırdım diyerekten uzaklaşmış.. serçe pisliğin sıcaklığıyla kendine gelmiş ve kanatları çözülmeye başlamış. sevinç çığlıkları atıyormuş. bu sırada kedi serçenin sesini duymuş ve pisliği eşerek serçeyi çıkarıp yemiş.

şimdi bu hikayeden çıkarılacak sonuç

birincisi; üzerine her pisliyeni düşmanın sanma

ikincisi; seni pislikten her çıkaranı dostun sanma

diyeceğim şu ki, belki şu anda görümcesi yengesini kendisine kötülük yapmış, yapıyormuş gibi algılayacak ama zamanı gelince anlayacaktır...

Son düzenleme:

Ne diye inceliyor ki hata yapmasini mi bekliyor. Ben de aynen ilk gorumcemle konusurdum, olmadi annesiyle, o da olmadi o zaman kocamla. Ustunu kapatacak bir durum degil bu cunku.

Tavır mı degiştirelim?

:)) cok güldüm yoruma.. sölediğim seyler onların beraber olmasına izin vermek deildi.. yani böle azarlayarak ahkam keserek suclayarak toplumdan dıslayarak çözemiyoruz demiştm..hepimiz kadınız birbirimizi üzen yine biz oluyoruz.. ileri düzeyde emptai her iki tarafında işini kolaylaştırır..

tamam canım gel otur konuşalım,evli erkekle birlikte olmayı normal görüyorum varsay,peki böyle hangi sorunu çözebiliriz? tavrımızı değiştirip ne yapalım yani,mesela kocası (ahmet mesela)tarafından bekar bir kızla aldatılan bir kadın olduğumu varsayın,o kızı anlamaya mı çalışayım?

-gel tatlım,ahmetle birlikte olduğuna göre anlaşılan ikimiz de aynı tip adamlardan hoşlanıyoruz,ne çok ortak yönümüz vardır kimbilir? ahmetle favori pozisyonunuz ne?o şunu çok sever.burcun neydi senin bu arada?

tarzı sohbetler mi yapalım?

Tavır mı degiştirelim?

Tabi ki tavır değiştirmeliyiz.
O kızları bulup onlarla güzel güzel konuşup kocacıklarımızın peşini bırakmasını söylemeliyiz.
Onları kesinlikle yerden yere vurmamalıyız.
Onlara yazık ama bize değil.
Belki bu zaman bir yerlere gelebiliriz.
Tövbe tövbe...

tamam canım gel otur konuşalım,evli erkekle birlikte olmayı normal görüyorum varsay,peki böyle hangi sorunu çözebiliriz? tavrımızı değiştirip ne yapalım yani,mesela kocası (ahmet mesela)tarafından bekar bir kızla aldatılan bir kadın olduğumu varsayın,o kızı anlamaya mı çalışayım?

-gel tatlım,ahmetle birlikte olduğuna göre anlaşılan ikimiz de aynı tip adamlardan hoşlanıyoruz,ne çok ortak yönümüz vardır kimbilir? ahmetle favori pozisyonunuz ne?o şunu çok sever.burcun neydi senin bu arada?

tarzı sohbetler mi yapalım?

Tavır mı degiştirelim?

Tabi ki tavır değiştirmeliyiz.
O kızları bulup onlarla güzel güzel konuşup kocacıklarımızın peşini bırakmasını söylemeliyiz.
Onları kesinlikle yerden yere vurmamalıyız.
Onlara yazık ama bize değil.
Belki bu zaman bir yerlere gelebiliriz.
Tövbe tövbe...

peki tavrımızı nasıl değiştirmemizi öneriisiniz? ne yapalım mesela?

bu biraz ağır oldu gibi...

bazı erkekler onursuz diye hepsini aynı kefeye koyamazsın canım..

ileri düzeyde empati kavramını ilk kez duyuyorum..ayrıca bence empati ve sempati kavramlarını artık karıştırıyoruz.toplumdan dışlamak değil yapılan şey,bir genç kızın yaptığı hatayı görmesini sağlamak.

dalgaya alarakta bi yere varamayız sanırım ama ben ynede ciddiye alarak cevaplıyorum sonucta kendmi topluma sorumlu hisseden bir bireyim.. kocalarımızın böyle seylere yönelmesini engelleyebiliriz mesela coğu erkek karısını kaybetme korkusu yasamadğı için kolayca aldatabilior.. sonra bu tarz kızlarıda eğer yakınımızıda varsa eğer oturup knsablrz .. bak arkadasım dostum kardeşim neyse artık.. bu yaptğn yanlıs sonucta o adam evli ve karısı var bi gün sende evleneceksin onun yerine kendni koy v.s. yaklasım tamamen empatik olmalıdır eğer eleştirel olursa hc bi işi yaramaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…