görümcemin anlam veremediğim fotoğrafları

benimde üzüldüğüm nokta bu zaten
onlar hastalık kısmını bile bile neden bunu yapıyorlar
anlam veremiyorum
bende şu an bebek bekliyorum eşimin halası da bebek sahibi olamıyor henüz 35 yaşında ve inan ben nasıl söyleriz diye 4 ay söyletmedim utandım şu an sağolsun hep arar bebeği sorar ama bende hep bir mahcubiyet elimden geldiğince çok konuşmam yanında.. sonuçta sağlık bu Allah'ım isteyen herkese sağlıklı evlatlar versin sıkma canını böyle düşüncesizlikler oluyor aldırma farkederlerse olayı kıskançlık boyutuna bile çekebilirler..onlar bilmeden yapıyor olabilir senin hastalık kalıcı değil ve biliyorlarsa...

Çok geçmiş olsun. Benim de hamile kalmam 5 yılımı aldı ve böyle şeyleri çok yaşadım. Bazen karşıdaki tamamen iyi niyetli olabiliyor. Seninle paylaşmazsa bu defa aklına daha kötü şeyler (örneğin nazar değiririm diye mi paylaşmıyor, beni neden dışlıyor gibi) gelebilir diye hiç bir şey yokmuş gibi seninle paylaşımda bulunuyor. Bazen de iyi niyetli olmayabiliyorlar. En iyisi görümcenin iyi niyetli olduğunu ummak. Aslında bu durumlarda eşinin söylemesi en iyisi olur. Kardeşine senin mutluluğunla çok mutlu olduğunu ama kendi rahatsızlığına üzüldüğünü ve sebeple bu paylaşımları azaltmasını söyleyebilir. Ama onunla da aramız iyi değil demişsin. Senin için bunu yapmazsa eğer sen güzelce söyleyebilirsin. Alınırlarsa da yapacak bir şey yok.

4 aylık bebegim karnımda ölüp ameliyattan sonra eve geldiğim de geçmiş olsuna gelen aynı anda hamile kalmış olduğumuz arkadaşım ben o yıkılmış psikolojide iken kendi bebeğine almış olduğu battaniyeyi göstermişti. O anda çok kızmıştım hala da kızıyorum. Yapmamaları gerekli ama belki sevinçlerine sizi de dahil etmek istiyorlar. Cahilliklerine verin . En yakın zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle

sizin dediğiniz durum daha farklı. kendi özel hesabında ne paylaşıyosa paylaşsın. benim görümcem normalde benle görüşmiycek, buna rağmen benim şahsi telefonuma whatsappıma sürekli bebek kıyafeti fotosu vs. yollıycak üstelik rahatsızlığımı da bilicek bunun neresinde iyi niyet ararsınız?

amin
teşekkür ederim
öyle malesef
bende mana veremiyorum, tuhaf geliyor bana
ben yaparmıydım sorusuna cevabım hayır olduğu için zoruma gidiyor belkide

İnsan olanın yapmaması gerekir
Senin düşüncen tuhaf değil, onların yaptığı abes
Sen sorarsan paylaşabilirler ama sağlık sorunları olan bir insana çocuk da çocuk deyip, sürekli sevinç paylaşmak bana iyi niyetli gelmiyor. Kardeşimde yapıyor aynı şeyi ve ben ilk defa iki hafta önce gözlerinde resmen hainlik gördüm, bir aile yemeğinin içinde bin saat çocuk muhabbeti yaptıktan sonra eşime dönüp ayyy Allah size de versin dedi, bunun neresi sevinç paylaşmak, neresi iyi niyet. Kardeşim benim nazarımda ; hastalığımı bilerek benimle evlenen eşime üstü kapalı enayi dedi, ben inanmıyorum bu paylaşımlara, dualara

ben hepatit B yim ve bunun için tedavi görüyorum
ilacım cok agır oldugu için hamile kalmam yasak
ilacı su durumda bırakmam da yasak daha kötüye gidebilir diye
ben sosyal medya ya yada başka birşeye takılmıyorum
benim sahsıma yollanmasına mana veremiyorum

düşük yaptığım hafta iş yerinde bir arkadasın çoçugu oldu bir hafta sonra işe geldi arkadaş resmine bakabilir miyim dedim hayır dedi çok kötü oldum o an niye dedim yok dedi var biliyorum tamam nazar etmem merak etme dedim bu sefer o hayır öyle değil daha sen yeni acı gördünde dedi tamam neyse istemiyorum dedim ama çok kırıldım insanlar çok düşüncesiz takma sende

Geçmiş olsun. Benimde başlarda hamile kalmam yasaktı. Evliligimin 3. Yılında serbest oldu. O zamanda başka sorun çıktı normal yolla olmadı. 6. Yılda çok şükür tüp bebekle hamileyim.

Yani seni anlıyorum. Konuşmalar bebek resimleri vs çok dokunurdu. Net te bu hassasiyetim sebebiyle paylaşım yapmıyorum. Bebeğim doguncada bir süre yapmam.

Bunun yolunu başka bir arkadaşım söyledi. Neyse hoşlanmıyor san açıkça söyle. Gorumcen biliyor sonuçta. yada Esin söylesin. Inatla devam ederse de engelle gitsin.

Senin yerinde olsam engellerdim görümceyi ve asla görüşmezdim. Git mutluluğunu ananla eşinle payla benim acımdan ne istiyorsun derdim ahhh çok sinir
benimde zaten sinirlerim alt üst
ben hiç birşey yapmıyorum bunu kaldıramıyor galiba sürekli muhattap olmaya çalışyor

ne diyeyim mesela
nasıl konuyu söyleyeyim sizce??

oda belki aynen suan benim hissettiklerimi düşüneceğinizi zannetmiştir
ha siz istemişsiniz göstermesinde bir sakınca yoktu bence

bebeğiniz var mı bilmiyorum ama sizinde ona kavuşmanız dileğiyle

ne diyeyim mesela
nasıl konuyu söyleyeyim sizce??

Gorumcenin huyunu bilmiyorum. Benim kendi goruncem olsa; abla Allah aynalı babalı büyütsün de ben su an çocuk düşünemiyorum. Ne anlamla mesaj attığını bilmiyorum. Inşaallah bir gün bebek sahibi olacağım zaman sana sorarım o zaman atarsin bu fotolari. Derdim sanırım.

Kendi kardeşim hadi teyze olmak istiyorum ben diyordu. Ki biliyor tüp bebekle olacak. Bende; tavuk muyum yumurtaya kuluçka ya mi yatayim. Demiştim. Tüp bebek kararı o kadar basit değil ki.

sizi üzdüğünü anlamayacak kadar duygusal anlamda uzaksınız anlaşılan.
eğer nazınız geçiyosa hislerinizi belli edin, değilse koz vermeyin.

Sen uzulmesen bile uzulebilecegini dusunup hassas davranmasi gerek.. Belki kotu niyeti yoktur; bazi insanlar dusuncesiz oluyor..

hiç çocugunuz olmasa yanlış anlaşılabilir fakat geçici bir şey oldugu ve henuz çok yeni evli oldugunuz için kötü bir sey diyemiyorum

Ben de bugün yaşadığım bir olayı anlatıcam.

Ben 30 yaşındayım, 7,5 aylık evliyim ve hamileyim. Kız arkadaşım ise 38 yaşında, bekar.
Bugün yazdım, nasılsın, neler yapıyorsun diye. İşte oldugunu söyledi, benle, bebişimi sordu, iyi misiniz filan diye.
Ben sorunlarımı anlatmaya öyle bir dalmışım ki, ben 10 yazıyorsam, 1 defa cevap veriyor. Bir anda kafama üzülebileceği geldi ve hemen kestim konuşmayı.

Bazen, biz mutluyken, çevremizdeki herkesin de böyle oldugunu düşünüyoruz. Anlattığımız şeyler, onların şimdilik sahip olmadığı hayatlar olduğu için, farkında olmadan onları incitebiliyoruz. Ama bunu bilerek yapmıyoruz.

Siz de hemen kötü düşünmeyin, ilk heyecanın verdiği coşkuyla bunu yapıyor olabilir. Böyle bir durumda sizi üzmek isteyecegini düşünmek dahi istemiyorum.

sizin bebek istediğinizi düşünmediği için özel bir hassasiyet göstermiyordur belki.
ha bir de şu var, kimin neye hassasiyet göstereceğini kestiremiyoruz bazen, benim bir kuzenim var ben hamileyken bebek için tedavi görüyordu ve çok takıyordu, uzun süre hamile olduğumu söyleyemedim, sonrasında da onun yanında hiç o konulara girmedim, sorduğunda çok detaya girmeden ve abartmadan kısa net yanıtlar verdim, bana çok kırılmış, nazar eder diye bahsetmediğimi düşünmüş, hala aramız bu nedenle soğuk... yani sürekli bahsetsem ballandıra ballandıra anlatsam bu kez de nispet yaptığımı düşünecekti belki.

dusuncesız ınsan malesef cok fazla...
sen gormemeye duymamaya calıs bosver
bıde ben suna ınanırım sureklı bı ınsan bırseyler gosteryor resımler habıre yayınlıyor aldıklarını gosterıyor herkese ılan edercesıne davranıyorsa okadar mutsuz kı gelecek sozlerle mutlu olmaya ıhtıyacı var demektır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…