- 24 Eylül 2010
- 6.206
- 20.301
- 548
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Sonuçta da kimse kıymet bilmiyor. Evlendikten sonra sürekli annesinin, babasının, kardeşlerinin hayati olmayan ihtiyaçlarına para akıtan insanlardan nefret ediyorum. Eşinden, çocuğundan kısıp yapıyor bunu.! Kesinlikle daha şimdiden görümceyi abisinin evlendireceğine karar vermişler bile
Kadın kendinden çocuklardan sıkıyor
Para kaynanaya gidiyor cinnet sebebi
Hayır yok. Ev için birikim yapmaya çalışıyoruz zaten.
Bu devirde 2 çocuklu kirada oturan aile her şeyden kısmasa kenara bir kuruş bile atamazSonuçta da kimse kıymet bilmiyor. Evlendikten sonra sürekli annesinin, babasının, kardeşlerinin hayati olmayan ihtiyaçlarına para akıtan insanlardan nefret ediyorum. Eşinden, çocuğundan kısıp yapıyor bunu.
Konu sahibinin rahat geçindiğine inanmıyorum. Sadece hayatta kalıyorlardır. Dışarıda yemek yoktur, beğendiği bir kıyafeti alabilmek yoktur, tatil yoktur. Çocukları ile geçireceği güzel anlardan çalıp ailesine veriyor kocası.
Buraya konu açmasam acaba haksız mıyım diye kendimi yiyecektim. İyi geldiniz banaBu devirde 2 çocuklu kirada oturan aile her şeyden kısmasa kenara bir kuruş bile atamaz
Yazık kadın ev alacağım birikim yapacağım diye oradan buradan kısıyor
Her defasında toplanan para yok Kaynın buzdolabına yok ev tadilatına gidiyor
Dönüp dolaşıp aynı yerde oluyorlar maddi olarak bari çocuklar kimseden geri kalmasın
Yok görümcemin durumu farklı. 1 yıl yurtta kalacakmış.Belki kızanlar olacak ama ileride çocuklarımın liseye geçeceği yaz döneminde gidip babalarının iş yerinde en azındam bir-iki ay veya haftada 3-4 gün çalışmasını istiyorum. İster çay kahve dağıtsın çalışanlara, ister yerleri süpürsün faraşla sonra viledalasın. Emeği ne ise babası o kadar versin parasını.
Bunu istememin sebebi de babadan çok fazla maddi imkâna sahip olacak ve ben onun rahatlığı ile büyümesini istemiyorum. Yurtdışındaki çocuklar gidip pizzacıda, kafelerde, sinemalarda çalışıp üniversite için para biriktirebiliyorsa bizim çocuklarımızda yapabilir. Nasıl ki onlarda çocuk reşit olduğu zaman çoğunlukla kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorsa, benim çocuklarımda öğrensin. Bizde genellikle kültür itibari ile çocuk evden pek ayrılmıyor ama onlarda farklı.
Üniversiteyi ben yurtdışında okusunlar istiyorum ama ileride tabii ne olur bilmiyorum bundan 13-14 sene sonrasını düşünmekte pek akıl kârı olmasa da sorumluluk almayı öğrensin. İster yurtdışı, ister yurtiçi part-time bir iş bulup çalışabilir. Elbette en iyi şekilde destek olup okutabiliriz ama çevreden gördüğüm kadarı ile zengin aile çocuklarında çoğunlukla tutturamasamda özel okula giderim rahatlığı gani gani var.
Konudan alakasız oldu ama görümcenizde böyle olmalı.
sizin yorumlarınızı çoğu yerde görüyorum. ne güzel ki iyi şartlarda yaşamızını idame ettiriyorsunuz. ve çok olgunn düşünceli birisiniz. sizi tebrik etmek istedim sadece o yüzden yazdım buraya..Belki kızanlar olacak ama ileride çocuklarımın liseye geçeceği yaz döneminde gidip babalarının iş yerinde en azındam bir-iki ay veya haftada 3-4 gün çalışmasını istiyorum. İster çay kahve dağıtsın çalışanlara, ister yerleri süpürsün faraşla sonra viledalasın. Emeği ne ise babası o kadar versin parasını.
Bunu istememin sebebi de babadan çok fazla maddi imkâna sahip olacak ve ben onun rahatlığı ile büyümesini istemiyorum. Yurtdışındaki çocuklar gidip pizzacıda, kafelerde, sinemalarda çalışıp üniversite için para biriktirebiliyorsa bizim çocuklarımızda yapabilir. Nasıl ki onlarda çocuk reşit olduğu zaman çoğunlukla kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorsa, benim çocuklarımda öğrensin. Bizde genellikle kültür itibari ile çocuk evden pek ayrılmıyor ama onlarda farklı.
Üniversiteyi ben yurtdışında okusunlar istiyorum ama ileride tabii ne olur bilmiyorum bundan 13-14 sene sonrasını düşünmekte pek akıl kârı olmasa da sorumluluk almayı öğrensin. İster yurtdışı, ister yurtiçi part-time bir iş bulup çalışabilir. Elbette en iyi şekilde destek olup okutabiliriz ama çevreden gördüğüm kadarı ile zengin aile çocuklarında çoğunlukla tutturamasamda özel okula giderim rahatlığı gani gani var.
Konudan alakasız oldu ama görümcenizde böyle olmalı.
Ee canım o yurdun masrafı, arkadaşlarla her akşam yapılan abur cubur sohbet muhabbeti, kafe gezmeleri alışverişi.Yok görümcemin durumu farklı. 1 yıl yurtta kalacakmış.
Ama haklı olduğunuz bi konu. Eskiden büyüklerimiz öyle yaparlarmış zaten. Çırak olarak verirlermiş bi süre. Ama biz kıyıp yapabilir miyiz acaba bilemiyorum.
Teşekkür ederim. Ben zengin bir ailede büyümedim ama maddi imkânı vardı ailemin. Liseye geçtiğim zaman evimizin oradaki markette çalışmak istedim, annem mahallenin bir iki serserisi orada çalışıyor diye izin vermedi. Annemin büfesi vardı, yazın yarım gün beni bırakıyor 15-20 lira veriyordu. Yaz olduğu için zaten arkadaşlarımla bir yere gitmeyeceksem harçlığa ihtiyacım olmuyordu istemiyordum. Bir şey almak istersem uğrardım annemin yanına para verirdi gidip alırdım.sizin yorumlarınızı çoğu yerde görüyorum. ne güzel ki iyi şartlarda yaşamızını idame ettiriyorsunuz. ve çok olgunn düşünceli birisiniz. sizi tebrik etmek istedim sadece o yüzden yazdım buraya..
4 5 bin bu devirde çok para değil bir aile ancak geçinir birkaç aile değil.Size mi güvenip doğurmuş gorumceni ben olsan büyük kavga çıkarırım ne münasebet.Bence kabul etmeyin önce kibarlikla soyleyin veremeyin bizm de çocuğumuz var daha evimiz yok birikim yapmamız lazım deyin anlamazsalar cinnetHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
gerçekten tebrik ederim sizi.Teşekkür ederim. Ben zengin bir ailede büyümedim ama maddi imkânı vardı ailemin. Liseye geçtiğim zaman evimizin oradaki markette çalışmak istedim, annem mahallenin bir iki serserisi orada çalışıyor diye izin vermedi. Annemin büfesi vardı, yazın yarım gün beni bırakıyor 15-20 lira veriyordu. Yaz olduğu için zaten arkadaşlarımla bir yere gitmeyeceksem harçlığa ihtiyacım olmuyordu istemiyordum. Bir şey almak istersem uğrardım annemin yanına para verirdi gidip alırdım.
Ben çocuğum sorumluluk alsın, aman babamın parası var bir şekilde olur, düşüncesi ile büyüsün istemiyorum. 10-14 sene önce bugün sahip olduğumuz teknoloji yoktu, benimkiler büyüyene dek ne hale gelir bilmiyorum. Elinde telefon stal yapacağına, kendi parasını kazanmayı, çabalamadan hiçbir şeye sahip olamayacağını öğrensin.
Hayata biraz tersten başladım ben. Erken evlendim, eşim eğitim konusunda destekçi. Bebeğim de büyüsün ya sınavlara çalışıp üniversiteye döneceğim ya da üçüncü çocuğu da iki sene sonra yapıp (okul döneminde veya sonradan çalışmaya başladığımda çocuk dolayısı ile ara vermek istemiyorum) ondan sonra eğitime odaklanmayı düşünüyorum. En geç 28 yaşında en azından okulda olmayı planlıyorum. Zaten yapacağım meslek belli, kurgu yazıyorum (son dönemlerde kafamı toplayamasam da). Dolayısı ile yine bununla ilgili bir bölüm olacak.
Evet bende kara kara bunları düşünüyorum çok haklısınız. Dediğiniz gibi güvendiğim bi yer olursa bende gönderirim galiba. Hayatı da öğrenmeleri lazım.Ee canım o yurdun masrafı, arkadaşlarla her akşam yapılan abur cubur sohbet muhabbeti, kafe gezmeleri alışverişi.
Öğretmen bir arkadaşım tüm masraflarını ailesi karşılamasına rağmen okuduğu dönemde kredi çekti. Yurdun yemeğini yiyemiyormuş, arkadaşların doğum günü falan oluyormuş, ee insan kendine bir şeyler almak istiyormuş, ee canım arkadaşlarla parti yapmak istiyormuş, ee dışarı çıkmak bir şeyler yiyip içmek istiyormuş (haftada 3 gün falan çıkıyordu). Okulu bir sene daha uzadı mı bunun üstüne. Ailesi tüm masraflarını karşılamasına, kredi çekmesine ve devlet üniversitesinde okumasına rağmen yetmiyordu. Bir yere beraber oturmaya gitsek, hesap geldiğinde, "ben öğrenciyim kardeşim," derdi. Kpss'ye hazırlandı iki defa kazanamadı. Baktı olmuyor sözleşmeli olarak bir okulda çalışmaya başladı ve hala para yetmiyor arkadaşa kartı hep bin küsür lira eksilerde.
Ben kıyarım arkadaşım. Gitsin güvendiğim yerde reşit olana dek çalışsın. Yakın akrabada biliyorum ben o zengin çocuk rahatlığını. Özel üniversiteyi gezip tozmaktan bitiremedi. Kendisi de söylüyor, ben de söylüyorum ona. Şimdiki aklı olsa hayatta yapmaz.
Maalesef böyle. Üniversite yerleşkesine yakın oturuyorum ben, gittiğim kafeler hep öğrenci dolu. Her sabah simit falan alırım, hemen hemem aynı insanları görüyorum. Bazısı simit, börek, açma ders çalışıyor, bazısı sohbet muhabbet kahvaltı ediyor. Bana göre çok fazla bu. Tabii kolay değil tıp fakültesi bu üniversite ama ne bileyim para mı çok bol anlamadım. Giyim kuşamları da çoğunun iyi. Tabii ki tıp fakültesi okuyup bir yandan çalışmak zor ama çok fazla mekanın olduğu bir yer part-time çalışan öğrencilerde görüyorum.Evet bende kara kara bunları düşünüyorum çok haklısınız. Dediğiniz gibi güvendiğim bi yer olursa bende gönderirim galiba. Hayatı da öğrenmeleri lazım.
Arkadaşınızın herşeye para bulup hesabı size kitlemesine de çok sinir oldum.
Eski dönem filmlerinde bile çeyizi babası yapar abisi değil.Abisi takı takar.Durumunuz olsa evinize diyelim ayda 30 bin civarı para girse hadi ileride üç beş bir şey yaparsınız ama zaten sınırda yaşıyorsunuz bu ne talepler böyle..yok düğünü değil çeyizini biz yapacakmışız
bu arada konu sahibine yorum yapmayı unuttum.
Genelde onlar yapıyor ben neden eksik kalayım gibi düşünüyor çocuklar.Maalesef böyle. Üniversite yerleşkesine yakın oturuyorum ben, gittiğim kafeler hep öğrenci dolu. Her sabah simit falan alırım, hemen hemem aynı insanları görüyorum. Bazısı simit, börek, açma ders çalışıyor, bazısı sohbet muhabbet kahvaltı ediyor. Bana göre çok fazla bu. Tabii kolay değil tıp fakültesi bu üniversite ama ne bileyim para mı çok bol anlamadım. Giyim kuşamları da çoğunun iyi. Tabii ki tıp fakültesi okuyup bir yandan çalışmak zor ama çok fazla mekanın olduğu bir yer part-time çalışan öğrencilerde görüyorum.
Arkadaş ezelden beri öyle. Okul bitti şimdi çalışıyor hala aynı bir şey değişmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?