Görümcemin masrafları

Allah yardımcınız olsun. İnşaallah belinizi doğrultursunuz. Eşim harcamaktan çekinmiyor ama ben bir markete gidip etiket fiyatlarını görünce gözlerim yerinden fırlayacak gibi oluyor.

Esasen 24 yaşından önce çocuk istemiyordum, oldu bir şekilde. Kendi adıma hayatı eşimin maddi imkânına endeskli yaşamıyorum. Hiç sakınmaz ama yapım değil. Çok gezdiğim o gezmelerde para harcadığım dönemler oldu ama hayatta ki her ihtimali düşünerek kendimi en rahatına endekslemiyorum. Onu bir ikinci kızıma hamileyken yaptım ama psikolojim hiç iyi değildi o sıra. Yalan yok har vurup harman savurdum.

Hayatın insana ne getireceği belli olmuyor. Bugün iyi olabiliriz ama yarının garantisi yok. O yüzden hayatı biraz planlıyorum. Uç noktalarda rahatlığa alışırsa insan düşüşü çok sert oluyor. Eşimin tarafında bir insanda gördüm bunu. Ben öyle çocuk dışı nafaka falan da talep edemem.

Hayırlısı olsun ya bakalım zaman ne gösterecek.

Kp evini anca geçindiriyor ona da bişey diyemiyorum. Zaten o yüzden arada kaldım. Durumu iyi olsa zaten kestirip atardım ama yapamıyorum işte.Bide durumları iyiymiş gibi herşeyi almak istemeleri beni daha çok geriyor. Çünkü ucu bize dokunuyor. Biraz da yumuşak huyluyum galiba. Eltim bile kızıyor bazen yeter artık dur de kocana diyor.

Yok canım artık ödemiyor ve görüşmeyi de minimum seviyede tutmaya özen gösteriyorum. Zaten tek problem bu değil aramızdaki bazı şeyleri artık kaldıramıyorum onunla ilgili, maddi şeyler değil.

Sizin kadar net olsam sanırım bana geri dönüşü biraz ağır olurdu. Ben onlarla pek polemiğe girmem. Eşimle konuşup halletmemiz lazım. Tavsiyeniz için teşekkürler :)

cocuklar yokken aileye yapilan yardim bana cok samimi ve guzel geliyor.

ama cocuk varken de aklim almiyor.
Zaten maasiniz sizin cocugunuzu krese de gonderdikten sonra saglikli yeme icmesini saglayacaginiz duzeyde, biraz kistiginizda cocugunuzdan kisiyor olacaksiniz.
yetiskin insanlara yardim etmek icin (tabi ki saglik sorunlarini, ani ihtiyaclari ayri tutarak yaziyorum) kucuk cocugumun rizkindan kismam, kisilmasina da goz yummam.

Evlendiğimizden beri yaptıklarımı yazsam hem siz sinir olursunuz, hem de ben daha fazla dolmuş olurum. O yüzden düşünmemeye çalışıyorum.
Ama en azından artık abarttığımı ve haksız olmadığımı anlamış oldum sayenizde:)

Maddi olarak iyi değillerse isteklerini ceplerine göre yapacaklar.
Çok az bir zümre aynı anda her istediğine sahip oluyor.Onlarda istisna zaten.Onun dışında herkes bir şey alacağı zaman diğer istediklerini ya almıyor ya da sonraya öteliyor.
Hani eğitim için 10 bin masrafın 8 binini kayınpeder yapacaktır 2 bini sizden ister olur mu acaba derim ama 10 bin tl size çok fazla.
Bence güzel bir üslupla söyleyin arada harçlık, kitap, elzem bir ihtiyacı için yardım ederiz ama 10 bin veremeyiz deyin.Sizin sorumluluğunuz önce iki çocuğunuz. Biri yazmıştı herkes doğurduğu çocuğa baksın diye.Cok beğendim.Bu pahalılıkta doğru laf.
5 bin tl eve giriyor sanırım siz çalışmıyorsunuz, bunun kirası, faturaları, 2 çocuğun masrafları, yeme,içme,elzem masraflar yani ucu ucuna yetiyordur.
Bir de birikim yapıyormuşsunuz sizi çok takdir ettim.

Nasıl birikim yapıyorsunuz bize de ipucu verseniz güzel olur..

bir cocukla bir yetiskini nasil ayni kefeye koyabilirz ki,
o yuzden cocuk dedim mi sular durmasi lazim bence.
elbette cocugunuz icin en iyisini istemek hakkiniz, hatta hakkinizdan ziyade goreviniz.

4 -5 bın maas ev kıra sanırım
2 cocuk var.Anca giderlere yetıyordur zaten.
Hala yardim beklemek garıp dicem ama bu yardımı da gecmis artk.
Cocuk okutacaksınız .3.cocuğa hazır değilim derım ben olsam kvdeme.

Çok hoşsunuz ya
Valla bilmiyorum ki. Kırılıp bozulmadan eşya almam, kıyafet olarakta lazım olanları alırım ve benim aldıklarım daha uygundur.çok dışarı çıkmayız. Ayda bir kez falan dışarda yerim o da 50 yada 75 tl arası olur.
Ama çocuklarımdan kısmayız. Beni en çok ilaçlara ve gıdaya gelen zamlar etkiledi. Onlar da olmasa baya iyi idare ediyormuşum aslında, yorumlardan onu anladım.

4 -5 bın maas ev kıra sanırım
2 cocuk var.Anca giderlere yetıyordur zaten.
Hala yardim beklemek garıp dicem ama bu yardımı da gecmis artk.
Cocuk okutacaksınız .3.cocuğa hazır değilim derım ben olsam kvdeme.
Kayınvalideme değilde eşime söyliyim ben bunu

Minimalist yaşıyorsunuz ne güzel..
Yanlış anlamayın ben istanbul'da yaşıyorum.Yaşadığım semtte en uygun kiralar 1.800 -2000 tl arasından başlıyor.O yüzden sordum..
Gıdaya aşırı zam geldi.Bizde etkilendik.şu an çoğu insanın gıda masrafı iki katına çıktı.

Çok pahalı herşey çok o yüzden fuzuli harcamalar kesilmeli.

mantıklı davranıyorsunuz ne olacağımız belli değil ki.. Allah hepimizin yardımcısı olsun

4-5 bin lira maas bu devirde çok para değil
Üstelik çocuğunuz var ve kendinize ait eviniz de yok
Eşiniz ne diyor bu duruma peki ?
Çok mantık dışı bir durum
Durumu yoksa ailesinin durumu yettiği okula gitsin
Haklısın sen sonuna kadar

Kesinlikle kabul etmeyin derim bunun maddi külfetinden ziyade kızın yarın öbür gün flörtü olur veya yanlış bir davranışını görürler hemen sizi sorumlu tutarlar.
Bir sene daha çalışıp devlet ünisi kazansın gitsin yurtta kalsın çalışıp harçlığını çıkarsın. Hadi çalışmasın diyelim siz yurdu ödeyin diğerleri masrafını karşılasın. En azından daha az hasarla kurtulursunuz. Aynı evde çok sorun yaşarsınız eşinizde anlayışla karşılar umarım.

Üşenmedim baktım 2018 temmuz ayı 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 5600 TL. Yani konu sahibi ve ailesi yoksulluk sınırının altında yaşayıp bir de gorumcelerini okutacaklar ona çeyiz yapacaklar. Bütün bunları basarmalari için bence kredi kartlarının dolu olması ve borç içinde olmaları lazım. Kenara 5 kuruş atabildiklerini düşünmüyorum

Biz 600 kira veriyoruz. O yüzden şanslıyım galiba.

Reactions: 000
Sagolun:) Asgari ücretle kıyaslayınca biraz daha iyi maaşımız. O yüzden biraz vicdan yaptım galiba acaba haksız mıyım diye.
Eşimle konuştuk o da benimle aynı fikirde, ama biraz yumuşak huylu.kayınvalidemle konuşunca acaba ikna ederler mi diye düşünüyorum. Bu yüzden tam rahat değilim.

1 sene çocuklarını kreşe göndermemekle bisey kaybetmezsiniz ama görümcenizin hayati söz konusu
Bu gelinler dağdan gelip bağdakini kovuyorlar
Hep kaynana görümce muhabbeti
Kocanız evlenirken ya da okurken ailesi destek olmadı mı
Şimdi sıra abisinde biraz yardımcı olsa ne olur kardesine
Allah bu gelinlere vicdan merhamet versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…