- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Allah yardımcınız olsun. İnşaallah belinizi doğrultursunuz. Eşim harcamaktan çekinmiyor ama ben bir markete gidip etiket fiyatlarını görünce gözlerim yerinden fırlayacak gibi oluyor.gerçekten tebrik ederim sizi.
ben çok iyi şartlarda büyümedim ailemde hep maddi sıkıntı vardı.. başkalarının yeşilkartıyla doktora giderdik, kolay kolay ilaç alamazdık.. lise çağımdan beri yazları kuaförde çalıştım günlük 5 liraydı :) biriktirir anneme verirdim.
lise sonda staj yaptım, staj yaptığım işyerinde işe başladım, üniversiteye masraf olur diye gitmedim.. içimde kaldı..
erken evlendim, erken anne oldum.. düğünümü evimi eşimle yaptık.. çocuğum oldu herşeyi biz yaptık bir kuruş maddii yardım görmedik ki eşim uzun bi süre işsiz kaldı günlük yevmiye ile bi sürü yerde çalıştı.. şimdi ikimizde çalışıyoruz maddi durumum yine iyi değil, aileler bize bişe yapamadı 60 bin kadar borç oldu.. faizsiz hali bu tabi ana para :) bu borç sadece düğün borcu değil tabi. ev eşyası, düğün, ev tadilatı, küçük bi araba (çocuktan dolayı getir götür yapmak için mecbur), kredi kartından mutfağa harca onu tekrar öde, para kalmadı kredi çek su borcu kapa, ee ekstra masraf oldu para yok kredi çek az az öde derkeeeeeeeen.. şimdi oğluma yetemiyorum mesela bazen çok üzülüyorum.. yokluğu bilmesi güzel bişe tabi ama gerçekten yok olması da zor tabi..
içimi döktüm buralara
sonuç olarak her birey hayatın her zorluğunu görmeli ki, yüksekten düşerse canı yanmasın..
Kp evini anca geçindiriyor ona da bişey diyemiyorum. Zaten o yüzden arada kaldım. Durumu iyi olsa zaten kestirip atardım ama yapamıyorum işte.Bide durumları iyiymiş gibi herşeyi almak istemeleri beni daha çok geriyor. Çünkü ucu bize dokunuyor. Biraz da yumuşak huyluyum galiba. Eltim bile kızıyor bazen yeter artık dur de kocana diyor.Eski dönem filmlerinde bile çeyizi babası yapar abisi değil.Abisi takı takar.Durumunuz olsa evinize diyelim ayda 30 bin civarı para girse hadi ileride üç beş bir şey yaparsınız ama zaten sınırda yaşıyorsunuz bu ne talepler böyle..
Teyzemin komşusunun kızı evlendi.Çeyiz yapmadı onun yerine balayına gideceklermiş.Herşeyi aynı anda istemedi yani herkes kesesine göre davranmalı.Taşıma suyla değirmen dönmez ki.O zaman ileride çocuğu olursa doğum parası da isterler bu gidişle.
Müdahale edin kusura bakmayın ama söyleyeceğim bence şimdiden kallavi duygusal sömürü var.
Yok canım artık ödemiyor ve görüşmeyi de minimum seviyede tutmaya özen gösteriyorum. Zaten tek problem bu değil aramızdaki bazı şeyleri artık kaldıramıyorum onunla ilgili, maddi şeyler değil.Genelde onlar yapıyor ben neden eksik kalayım gibi düşünüyor çocuklar.
Ay neyse daha fazla yazmıyım hem siz hemde ben sinir olmıyım. Düşündükçe aklıma başka ayrıntılar geliyor ve kendimi dolduruyorum.
Arkadaşınızın hesabını ödemiyorsunuzdur inşAllah:)
Sizin kadar net olsam sanırım bana geri dönüşü biraz ağır olurdu. Ben onlarla pek polemiğe girmem. Eşimle konuşup halletmemiz lazım. Tavsiyeniz için teşekkürler :)Eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için yardım ediyoruz onlara, kiralarını eşim gönderiyor, çünkü gerçekten zorlanıyorlar maddi olarak bizim de o parayı gönderecek imkanımız var, göndermesek içimiz rahat etmez zaten. Ama size yüklenmek istenen para sizin imkanlarınızdan çok fazla bu eşinizin ailesinin ne kadar bencil olduğunu gösteriyor.
Kayınvalidem de vardı ilk evlendigimiz zamanlar herşeyi eşime yükleme durumu benim tavrım net olunca dile getirmiyor artık. Kız kardeşini umreye göndermesini istedi kayınvalidem eşimden, abisi umreye göndersin ne olacak dedi. Ben de sizin imkânınız varsa gönderin, abisi kardeşinin zaruri ihtiyacı dışında isteklerini yerine getirmekle mükellef değil dedim o gün bugündür ekstra birşey istemiyor.
Yani sizde tepkinizi koyun bu konuda,karşınızda halden anlayan insanlar yok belli ki.
Evlendiğimizden beri yaptıklarımı yazsam hem siz sinir olursunuz, hem de ben daha fazla dolmuş olurum. O yüzden düşünmemeye çalışıyorum.cocuklar yokken aileye yapilan yardim bana cok samimi ve guzel geliyor.
ama cocuk varken de aklim almiyor.
Zaten maasiniz sizin cocugunuzu krese de gonderdikten sonra saglikli yeme icmesini saglayacaginiz duzeyde, biraz kistiginizda cocugunuzdan kisiyor olacaksiniz.
yetiskin insanlara yardim etmek icin (tabi ki saglik sorunlarini, ani ihtiyaclari ayri tutarak yaziyorum) kucuk cocugumun rizkindan kismam, kisilmasina da goz yummam.
Maddi olarak iyi değillerse isteklerini ceplerine göre yapacaklar.Kp evini anca geçindiriyor ona da bişey diyemiyorum. Zaten o yüzden arada kaldım. Durumu iyi olsa zaten kestirip atardım ama yapamıyorum işte.Bide durumları iyiymiş gibi herşeyi almak istemeleri beni daha çok geriyor. Çünkü ucu bize dokunuyor. Biraz da yumuşak huyluyum galiba. Eltim bile kızıyor bazen yeter artık dur de kocana diyor.
Evlendiğimizden beri yaptıklarımı yazsam hem siz sinir olursunuz, hem de ben daha fazla dolmuş olurum. O yüzden düşünmemeye çalışıyorum.
Ama en azından artık abarttığımı ve haksız olmadığımı anlamış oldum sayenizde:)
4 -5 bın maas ev kıra sanırımHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Çok hoşsunuz yaMaddi olarak iyi değillerse isteklerini ceplerine göre yapacaklar.
Çok az bir zümre aynı anda her istediğine sahip oluyor.Onlarda istisna zaten.Onun dışında herkes bir şey alacağı zaman diğer istediklerini ya almıyor ya da sonraya öteliyor.
Hani eğitim için 10 bin masrafın 8 binini kayınpeder yapacaktır 2 bini sizden ister olur mu acaba derim ama 10 bin tl size çok fazla.
Bence güzel bir üslupla söyleyin arada harçlık, kitap, elzem bir ihtiyacı için yardım ederiz ama 10 bin veremeyiz deyin.Sizin sorumluluğunuz önce iki çocuğunuz. Biri yazmıştı herkes doğurduğu çocuğa baksın diye.Cok beğendim.Bu pahalılıkta doğru laf.
5 bin tl eve giriyor sanırım siz çalışmıyorsunuz, bunun kirası, faturaları, 2 çocuğun masrafları, yeme,içme,elzem masraflar yani ucu ucuna yetiyordur.
Bir de birikim yapıyormuşsunuz sizi çok takdir ettim.
Nasıl birikim yapıyorsunuz bize de ipucu verseniz güzel olur..
Kayınvalideme değilde eşime söyliyim ben bunu4 -5 bın maas ev kıra sanırım
2 cocuk var.Anca giderlere yetıyordur zaten.
Hala yardim beklemek garıp dicem ama bu yardımı da gecmis artk.
Cocuk okutacaksınız .3.cocuğa hazır değilim derım ben olsam kvdeme.
Minimalist yaşıyorsunuz ne güzel..Çok hoşsunuz ya
Valla bilmiyorum ki. Kırılıp bozulmadan eşya almam, kıyafet olarakta lazım olanları alırım ve benim aldıklarım daha uygundur.çok dışarı çıkmayız. Ayda bir kez falan dışarda yerim o da 50 yada 75 tl arası olur.
Ama çocuklarımdan kısmayız. Beni en çok ilaçlara ve gıdaya gelen zamlar etkiledi. Onlar da olmasa baya iyi idare ediyormuşum aslında, yorumlardan onu anladım.
mantıklı davranıyorsunuz ne olacağımız belli değil ki.. Allah hepimizin yardımcısı olsunAllah yardımcınız olsun. İnşaallah belinizi doğrultursunuz. Eşim harcamaktan çekinmiyor ama ben bir markete gidip etiket fiyatlarını görünce gözlerim yerinden fırlayacak gibi oluyor.
Esasen 24 yaşından önce çocuk istemiyordum, oldu bir şekilde. Kendi adıma hayatı eşimin maddi imkânına endeskli yaşamıyorum. Hiç sakınmaz ama yapım değil. Çok gezdiğim o gezmelerde para harcadığım dönemler oldu ama hayatta ki her ihtimali düşünerek kendimi en rahatına endekslemiyorum. Onu bir ikinci kızıma hamileyken yaptım ama psikolojim hiç iyi değildi o sıra. Yalan yok har vurup harman savurdum.
Hayatın insana ne getireceği belli olmuyor. Bugün iyi olabiliriz ama yarının garantisi yok. O yüzden hayatı biraz planlıyorum. Uç noktalarda rahatlığa alışırsa insan düşüşü çok sert oluyor. Eşimin tarafında bir insanda gördüm bunu. Ben öyle çocuk dışı nafaka falan da talep edemem.
Hayırlısı olsun ya bakalım zaman ne gösterecek.
Amin canım aminmantıklı davranıyorsunuz ne olacağımız belli değil ki.. Allah hepimizin yardımcısı olsun
4-5 bin lira maas bu devirde çok para değilHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Biz 600 kira veriyoruz. O yüzden şanslıyım galiba.Minimalist yaşıyorsunuz ne güzel..
Yanlış anlamayın ben istanbul'da yaşıyorum.Yaşadığım semtte en uygun kiralar 1.800 -2000 tl arasından başlıyor.O yüzden sordum..
Gıdaya aşırı zam geldi.Bizde etkilendik.şu an çoğu insanın gıda masrafı iki katına çıktı.
Çok pahalı herşey çok o yüzden fuzuli harcamalar kesilmeli.
Sagolun:) Asgari ücretle kıyaslayınca biraz daha iyi maaşımız. O yüzden biraz vicdan yaptım galiba acaba haksız mıyım diye.4-5 bin lira maas bu devirde çok para değil
Üstelik çocuğunuz var ve kendinize ait eviniz de yok
Eşiniz ne diyor bu duruma peki ?
Çok mantık dışı bir durum
Durumu yoksa ailesinin durumu yettiği okula gitsin
Haklısın sen sonuna kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?