Önce kendi notuma cevap vereyim.Dün gece 22:00 civarlarında kabak çekirdeği yedim.
Bu akşam yine balık.. bitiş 19:15
Hiç istek yok içimde, motivasyon da.. Dur bakalım bu gece neler olacak.
Yarın gelir yazarım yine..
Ay! Ay! A-aaaay!günaydın kızlar..
dün gece yemek yedim daha doğrusu abartmadım ama baya geç saatte yedim.
nemi yedim saat 10 da 1,5 dilim ıspanaklı kek pişmanmıyım ASLA...
zaten regl olmaya başladım saçma sapan tatlı isteklerim var.durdurmak için canla başla mücadele ediyorum.
ooo eskiden olsa ne 1 dilimi en az 5 dilim yerdim.2 dilim aldım önüme 1,5 yiyince kesildim.gururlandım valla midemmi küçüldü nedir.
bu arada yatış 12..
Bence şaşırtmakta fayda var.malum tartılmıyorum ama göbeğim,midem baya küçüldü gibi geliyor bana..
şimdi ben 17-18 arası yeme faslını kapatıyorum arada evde salata yiyorum 19.30 gibi
2 hafta olacak bu düzene sokalı,acaba vücut bun şekilde beslenmeye alışırmı yada alışırsa ne kadar sürede alışır.
dün akşam yaptığım gibi kaçamaklar vücudu şaşırtmakta işe yararmı..
cevaplarınızı bekliyorum...
Önce kendi notuma cevap vereyim.
Dün geceyi yemeden atlattım..
İyi oldu. Çünkü balık sonrası her zaman, sanki şahane (!) bir alışkanlıkmış gibi yediğim helvanın porsiyonunu 1 çataldan 2 ye çıkartmıştım.
Ay! Ay! A-aaaay!
Ispanaklı kek mi?
Ay bu kesin şahane bir şey olmalı.. Evde olsa değil 1.5, 3 dilim yerdim herhalde..
Damağımda canlandığına göre tam benim ağzıma layık bi'kekmiş bu!
Bence şaşırtmakta fayda var.
Mantıken akşam yememek elbette ve özellikle kış döneminde metabolizmamız erken uykuya çekildiğinden çok ama çok önemli ve belki de gerekli.
Metobolizma kışın hem çalışmasını erken bitiriyor hem de soğuğa karşı direnç kazanabilmek için yağ ve şekeri kolay kolay yakmıyor.
Bu zaten bilgi.
Bunun üzerine Mehmet Öz ün bir makalesinde yazdığını ekliyorum: Yediğiniz yemeğin porsiyonunu ve saatlerini mutlaka değiştirin. Değişimi düzenli hale getirin.. ki vücut hiçbir zaman hazırlıklı olmasın.
Bunları akıl ölçüsünde birleştirince.. evet kış zamanın günün son yemeğini erken yemekte fayda var. Ancak misal her gün 19:00 da yemek yediğini ve sonrasında hiçbir şey yemediğini bilen vücut da akıllanacak ve buna karşı gardını alacak. Bunu önlemek için de aralarda yemek lazım bana göre.. Ha tabii oturup ya da ayakta1.5 dilim kek de yememek gerek..
Ama ne bileyim, kabak çekirdeği, leblebi, diyet ürünleri grubunda yer alan mısır krakeri, yoğurt, peynir, meyve... Bu guruptan ürünler haftada birkaç gün tırtıklanabilir.
....ki kilo veremediğimiz ya da vermemiz durduğunda cephanemizde silahımız olsun. Sonra ne olacak yani? Günün en son yemeğini 13:00 de mi yiyecez?
Bilgi üzerine kurduğum, kendimce görüşlerim bunlardan ibaret..
Aman diyeyim.. benim söylediklerimi "doğru" olarak niteleme..dün o saatte keki yiyince,ben zaten vücudu şaşırtıyorum diye havalara girmiştim...
hergün 17-18 arası yeme saatim deişiyor dediğim gibi bazen 19 gibi salata ama hiç bi gün aynı saatte yeme faslını kapatamıyorum.söylediklerini baz alarak diyorum ki bilmeden iyi bir şey yapıyormuşum
İki hafta tartılmadan durmak da başarı.bu arada bu hafta kendime dikkat eder,arada kaçamaklar yapmazsam cmt günü tartılmayı düşünüyorum..off çok merak ediyorum cmt günü 2 hafta olacak tartıya çıkmayalı en son 65.4 tüm diye hatırlıyorum.umarım kötü bi süpriz olmaz..
kızlar ben en son 21.30 de yedim( suçluyum hakim bey.....
akşam yemeği yiyemediğimden çok açıktım ve ufacık meyveli yoğurt yedim.....
19:15
Ancak gece yoğurt yiyesim var..
Her gün öğlen mutlaka yoğurt yiyorum.. Bugün işlerim karışıktı. Yiyemedim. Nasıl bir alışkanlıksa işte.. her yerde yoğurt görüyorum.
Dayanamam yerim gibi geliyor. Ön itiraf olsun bu bari.
sen yine meyveli yoğurt yemişsin bacım ben 9 da eşimin tabağından 3 çatal pilav üstü bezelye az da salata tırtıkladım..
güya cmt tartılcaktım ama regl dengemi alt üst etti..
Özellikle böğürtlenli olanını çok tüketirdim eskiden.kızlar ben en son 21.30 de yedim( suçluyum hakim bey.....
akşam yemeği yiyemediğimden çok açıktım ve ufacık meyveli yoğurt yedim.....
Yedim yoğurdumu..yoğurt lıght sa sorun yok ye bacım.afiye bal şeker olsun...
seninki daha kötü olmuşama olsun devam ediyoruzz...gerçi benım yediğimi millet ara öğün diye yıyor ama olsun kışın zaten metabolizma yavaş....bende kardeşim yuznden acıktım.misafır gelecekmiş kahvaltıya ..yemek tariflerine baka baka acıktırdı beni.....
Özellikle böğürtlenli olanını çok tüketirdim eskiden.
Sonra meyveli yoğurtların içinde mısır şurubu bulunduğunu öğrenince bıraktım hazırları.
Sen de bir araştır istersen. Yoğurdunu al, meyveni kendin doğra mis..
Yedim yoğurdumu..
Hayatımda light yoğurt tüketmedim ben.. Aynen sütü de öyle.
Hep tam yağlı. Marka hep Danone.
Yazılanlardan çizilenlerden sonra direncimi kırdım alışmaya çabaladım. Olmadı. Yemem daha iyi.
Sonra tam gaz geri döndüm tam yağlı yoğurduma.
Diğer yemeklerimde yağı yok denecek kadar az kullanarak dengeyi kuruyorum herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?