- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Özelden yollayayım olur muBen göremiyorum öyle birini siz nerde gördünüz kanıtlar nerde
ay ne güzel sizin karnınızın doyması dolabınızın maaşallah dolu dolu olması bu ülkede bırakın asgari ücreti neredeyse memurun bile açlık sınırında olduğu gerçeğini değiştirmiyorUzaga gitmeye gerek yok hem kira oduyoruz hem ev borcu oduyoruz cokta sukur dolabimiz dolu..buyukanne maasi proje uygulamasi martdan sonra uygulanmaya baslaniyor 10 ilde var 6 ay uygulamasi olacak eger hersey uygun giderse diger illere de yayilacak
buyuk kuzenleirm 40 yasindalar,birisi 32 birisidde 27 olmasi lazim
Tr hakkindaçok fikrim yok sadece ornek evrdigimi soyledim
ama sanmayinki gurvbetde hersey gulluk gulstanlik
gecen gun arkadaslar konusyordu iki kardes yuksek muhendis mis ama is bulamyinca asgari ucretle fabrikada çalisiyoalarmis sebebide çok belli rasistlik, i$sizlik de var tabide , az alinan çalisanlar arsinda da bide rasistlik yapinca boyle oluyor demmekki, gençlerin psikolojisi bozulmus o kdr sene okuyup bu sonuca ulasmakla
ha bana don deseniz kolay kolay donemem, evim yok, esimin yasi az deil, egitimi yok Tr den
aptallik olur, sartlari uyan doner o ayri konu..
simdide buradan liseyi iyi puanla bitirip Tr de uni ya gitme isi var onuda yapan çok
hatta tR DEKILER pek memnun deildi buradan sinavsiz gelip giriyolar diye :)
okuyana her zaman bir açik kapi vardir diye dusunuyorum
tabi tutulan bir meslek olucak birazda sans lazimdir belkide :)
Engelli ler için yapılan çok imkan var eğitim ve sağlık konusunda komsumuzdan biliyorum evinden alınıp bırakılıyor surundugunu gormedim bi kaç kişi kötüyse bu gözümüze sokuluyor ama yapılan güzellikler görülmüyor avrupa çok mu iyi her konuda insanlık konusunda her ulkede var bu vicdanlı insanlae olmamız lazim ve öyle bireyler yetistirmemiz lazım bu topraklar kolay kazanilmadi bunu unutmayalim kimsenin ülkemizi harcamasına da izin vermeyelim iyi de olsa kötü olsa bu vatan bizim
Diyelim ki evet oyu çıktı sistem değişti kimse ölümsüz değil.. Elbet hepimiz öleceğiz.. Geldi pkklı dediğiniz insanlardan biri oldu cumhurbaşkanı napacaksın kafanı yine kuma mk görmeceksin..? Ya bakın bence herkes istediği oyu versin işi referanduma bağlamasak iyi olur.. Demokrasi nöbeti tutulan bir ülkeyiz biz.. Bu ülkede herkes özgür..!Bütün partilerin birleşmesi lazım muhalefet parti olabilir ama bu konuda da muhalefet olmamalı güzel bişey yapiyosa biri desteklemelisin hepimiz türküz terör örgütü meclise girdi şimdi nerde hakettikleri yerde hatta daha beterini hakediyolar da
megri megri ve reisinizin ismini googleye yazmanız yeterli kanıt için.videoları her yerde.Ben göremiyorum öyle birini siz nerde gördünüz kanıtlar nerde
ay ne güzel sizin karnınızın doyması dolabınızın maaşallah dolu dolu olması bu ülkede bırakın asgari ücreti neredeyse memurun bile açlık sınırında olduğu gerçeğini değiştirmiyor
delireceğim
Biri referanduma bağladı olayı hepimizi de yanında götürecekkonu sahibinin gul gibi konusu gume gidecek niye siyasete baslandiki simdii
kadın gelmiş evet propagandası yapıyor sandım ki erdoğan teşrif ettiler :))Biri referanduma bağladı olayı hepimizi de yanında götürecek
Delirme delirme sakin olay ne güzel sizin karnınızın doyması dolabınızın maaşallah dolu dolu olması bu ülkede bırakın asgari ücreti neredeyse memurun bile açlık sınırında olduğu gerçeğini değiştirmiyor
delireceğim
Bakın son cümleniz ne kadar güzel.Ben hollandada yasiyorum. Turkiye icin yorum yapamam orda yasayanlar tabiki daha iyi biliyorlar ama hollandada yasiyan biri olarak sunu soyluyebilirim. Avrupayi gozunuzde cok buyutmeyin. Biri yazmis tecavuz oluyor turkiyede duydunuzmuz? Bu avrupada olmuyan birseymi? Her hafta burda tecavuzler, cinayetler isleniyor, amsterdam, rotterdamda silahlar patliyor. Bizim aldigimiz maaslari tlden hesaplayip rahat yasadigimizi zannediyorsunuz. Bizim odedigimiz vergiler, sigortalarin haddi hesabi yok. Izine gelince eurolari bozdurup hayat yasiyorlar hersey gozlerine guzel geliyor denilmis. Evet essek gibi calisip ordan kisip burdan biriktirince ulkemizde avrupada yasiyamadigimix hayati yasiyoruz. Her ulkede sikintilar var kimse bolluk bereket icinde yasamiyor. Burdada issizlik var, burdada tecavuz var, pedofiller almis basini gidiyor burda. Hollanda turkiye gibi herseyi haber yapmiyor hersey gizleniyor. Hollandanin tek guzel yani herseyde kurallari var ve insanlar bu kurallara uyuyorlar onun icin heryer temiz ve sakindir ve egtim sistemi cok guzeldir...
haber izliyor musunuz?Ben göremiyorum öyle birini siz nerde gördünüz kanıtlar nerde
Delirme delirme sakin ol
Maden gideceğiz onurumuzla gideriz.kadın gelmiş evet propagandası yapıyor sandım ki erdoğan teşrif ettiler :))
gideceğimiz kesin ama dayanamıyor insan
Kim el sıkışıyor pkkyla bu kadar insan. Saf mi ki pkk nin yanında olan biri için yıllardır türkiyeyi yönetmesine izin veriyor
aklın varsa buraya asla donmezsin senin elektrik faturanı yatırıyo dedigin cocuk parası az xok biliyourz bizimde tanıdıklarımız var 3 cocuk icin bakım parası baya guzell burda cocuk dogdugunda 1 kere 60 mı 80 mi ne alıyosun bide askeri gecim indirimi 60 lira alırsın o kadar ben olsam bu karmasada türkiyeye tatile bile gelmemSelam Arkadaşlar
Türkiyeye kesin dönüş yapmak niyetindeyiz. 18 yıldır burdayız gurbette. Kaldığımız yer Şuan Manchester. Çocuklarım ikisi burda ortaokula gidiyorlar en küçüğüm ilkokulda.
Eşimi 8 yıldır çalıştığı işyerinden sebebsiz yere işten çıkardılar tek kurus tazminat bile alamadı. İnanılmaz haksızlık ettiler.
İşsiz şuan. İş bulsada güveni sarsıldı psikolojisi bozuldu resmen 1.5 aydır. Bir dükkan açsak diyor yine dururum geçiniriz belki diyor. Ama tek maaşla geçimde zorlanıyoruz. İnanın Avrupa bitmiş. Herşey ateş pahası burda. Devlet yardım ediyor kiranın bir kısmına ama bizde ek ödeme yapıyoruz. Çocuk için para veriyor ama o da elektrik gaza gidiyor. Birikim asla yapamıyoruz.
Karın tokluğuna duruyoruz burda. İnanın tek kuruş para birikmiyor. Yaz geliyor diye kendimizi sıkıyoruz uçak parası topluyoruz zar zor. Hasretlik çekiyoruz. 1 tane Türk yok etrafımızda. Eşim dönelim diyor Türkiyede ev var diyor. Kira sorunumuz olmaz diyor iş bulurum çalışana ekmek heryerde var Vatanımız diyor. Benim tek endişem çocukların eğitimi. Acaba diyorum hata mı ederim gelsek? Türkiyemizde eğitim sistemi nasıl nedir en ufak fikrim yok. Hiçbir korkumuz yok çocukların eğitimi dışında. Çalışırız karı koca inşallah Allahın izniyle.
Dönen arkadaşlar varsa veya bu konuda fikri olan kardeşlerim düşüncelerinizi deneyiminiz varsa yazar mısınız rica etsem. Resmen çaresiz kaldık derin derin düşüncelerdeyiz. (Daha evvelde geri dönmeyi çok istedik ama hep asla gelmeyin pişman olursunuz dediler)
Avrupa eskiden iyiymiş. Eski gelenler yükünü tutmuş ilerlemiş. 2000 yılından sonra Avrupaya gerçekten değişti kanunen heryönden. Ben asla istemedim de gelmeyi ama Eşim maalesef çok diretti istedi geldik. Binbir pişman maalesef...((
Sağolun şimdiden
Kozasından yazıyorhaber izliyor musunuz?
Tamam siyaseti bırakıyoruz Allah ülkemiz için ne hayirliysa onu versin kim oyun oynuyorsa üstümüzde onların oyunlarını başına yiksin başka bişey demiyorumDiyelim ki evet oyu çıktı sistem değişti kimse ölümsüz değil.. Elbet hepimiz öleceğiz.. Geldi pkklı dediğiniz insanlardan biri oldu cumhurbaşkanı napacaksın kafanı yine kuma mk görmeceksin..? Ya bakın bence herkes istediği oyu versin işi referanduma bağlamasak iyi olur.. Demokrasi nöbeti tutulan bir ülkeyiz biz.. Bu ülkede herkes özgür..!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?