Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Bu yazılanlara kimse yalan diyemez..böyle birşey yok diyebilir misiniz?ankara patlamasinin birinde gözlerini kaybeden ama iyilesecegini sanan 4 yaşındaki çocuğu siz görmediniz. .biz elbet seviyoruz ülkemizi. .vergimizi veriyoruz gücümüz yettiğince yardım ediyoruz ..daha ne yapalım sade vatandaş olarak?

Pembe gözlüğüm yok hanımefendi
Gayet gerçekçi yapılmaya calisilanlari görebiliyorum
Hele ki şu yorumların sebebi çok açık

Verilen sözler tutulmadı diye olmasın sakın..! Her neyse ya bne şimdi burda trol avına çıkmış gibi olmayayım ban yemek istemem böyle bir şey için.. Allah selamet versin..
Terör konusunda hepimiz hem fikir iz avrupa onları besliyor öyle değil mi bize dost gözüken ülkeler bizi vuruyo fetoyu besleyen destekleyen de belli benim sadece aklıma takılan neden bu ülkelere rest cekemiyoruz

Benim de eşim bir ara çok istiyordu hayatımızı ona göre kuracaktik. Ama ben hiç istemedim burda yalniz olduğum halde çocuklarımın geleceğini mahvedemem. Türkiye de doğup büyümediler eğitim sisteminin altından asla kalkamazlar. Ben de Türkiye aşığı, Atatürk hayranı bir insanım ama hele şu anda ki duruma bakılırsa durum çok vahim. Gerisini sen düşün.. Sana tavsiyem Türkiye haberlerini o popüler kanallardan izleme. Onların hepsi şişirme, yalan, yandaş haberler. Allah ülkemizin yardımcısı olsun.

Bizi kabul edecek hiçbir ülke tanımıyorum.. Bizim ülkemizin bundan bilmem kaç yıl önce böyle bir korkusu var mıydı?

bakın biz ülkemiz tü kaka berbat bir yer demiyoruz ama gözlerimiz kapalı ah cennet vatanım da demiyoruz

burada siyaset yapmak istemiyorum ama aklı olan yurt dışında yaşayan birisi buraya dönmez

eğer insanlar burada ki siyaset bölümüne sosyal medyaya ve bir şeyler yazmaya çizmeye korkuyorsa kim bana bu ülke güvenli diyebilir kim bana cennet vatan nutuğu atabilir.ben korkuyorum mesela!

ayrıca eğitim gerçekten içler acısı halde sağlık desen cildiyeden 2 aydır randevu alamıyorum dolu 3 hafta sırada bekledim ülkeyi yurt dışında yaşayanlar değil içinde yaşayanlar anlatsın bu zahmet.biz yaşıyoruz sıkıntıları siz değil

konu sahibi döner dönmez orası ayrı ama burada ay ne güzel ülkeyiz hiç sıkıntı yok her şey iyiye gidiyor demeyin yalan çünkü

Dönmeyin. Lütfen çocuklarınızın geleceği için en azından erteleyin.

Bu ülke ; maalesef kahrolarak , içimdeki her bir zerrem acıyarak söylüyorum ki bitik.
Geçim çok zor. Asgari ücretle yaşamak bir mucize. Eğitimli olmanız durumu değiştirmiyor.
İşsizlik , enflasyon her nekadar farklı gösterilse de son 10 yılın en yüksek rakamında. Hatta belki son 20 yılın. Umutsuzum... Eşim çok donanımlı bir insan olmasına rağmen hakettiği maaşın yarısına çalışıyor. Eskiden iş teklifleri alan adam şimdi iş bulamıyor. Patronlar işini kaybedecek cesaretiniz olmadığının farkında olduğu için hakkınızı vermiyor. Beğenmezsen kapı orada diyor , biliyor ki sen çıkar çıkmaz senden daha az paraya kalifiye birini bulacak. Çünkü marketlerde üniversite mezunları reyon görevlisi olarak çalışıyor.

Hukuk yok. Davalar yıllarca sürüyor. Örneğin taciz sonrası kalp krizi geçiren çocuğun günahına giren it serbest. Ama bir sürü gazeteci içerde. Her dakika Ata mıza heryerde hakaret ediliyor. Tüm bunlar yüreğinin kanırtıyor. Ben çok kırgın olanlardanım, Allahaşkına birak Türkiye eskisinden iyi diyenleri.
Çoğu asgari ücretle geçinip, yol parasını hesaplayıp , sarayı alkışlıyor.

Dönme arkadaşım. Dönersen gerçekten hata ederin.

Kimlerin beles yasadiginin o da farkinda da simdi soylenip ban yemeyeyim bosuna. Benim babam kirk sene demir dograma ustaligi yapti. Kimseden tek bir kurus dahi almadan iki cocuk büyüttü okuttu meslek sahibi yapti. Calip cirpanlari ihaleleri peskes cekilen yerleri gormeyenler sirf a partisine yakin gorundugu icin yetmis sulalesi uber maasli islere yerlestirilenleri savunanlar beni de ailemi de beleslikle suclayamaz. Alinti yapmak istemiyorum bunu yazan organizmadan. Haddinizi bilin terbiyesizlik yapmayin reziller. Sizin mesajinizin altina saydim doktum kusuruma bakmayın ama onur gurur ne demek bilmeyenler bu ulkenin hak yemeyen insanlarina sirf rahatsizliklarini dile getirdi diye belesci damgasi yapistiramaz.

Gerçekleri söyleyince neden kötü biz oluyoruz ben bu ülkeyi sevdiğim için gözlerimi kapatamıyorum bu ülkeyi çok sevdiğim için binbir türlü terör örgütünün, ne olduğu belirsiz mültecilerin kayıtsız gelip fink atmasını istemiyorum.

Engelli ler için yapılan çok imkan var eğitim ve sağlık konusunda komsumuzdan biliyorum evinden alınıp bırakılıyor surundugunu gormedim bi kaç kişi kötüyse bu gözümüze sokuluyor ama yapılan güzellikler görülmüyor avrupa çok mu iyi her konuda insanlık konusunda her ulkede var bu vicdanlı insanlae olmamız lazim ve öyle bireyler yetistirmemiz lazım bu topraklar kolay kazanilmadi bunu unutmayalim kimsenin ülkemizi harcamasına da izin vermeyelim iyi de olsa kötü olsa bu vatan bizim

Artık hiç bir yer dört dörtlük değil,ekonomik kriz ve terör her yerde var. Evet Türkiye'nin durmu kötü fakat Avrupa'da son zamanlarda ortaya çıkan ve muhtemelen daha da artacak olan ırkçılık hepimizin malumu,yeni nesil eski nesiller gibi toleranslı değil,yani kısaca artık istenmiyoruz. Yurtdışında yaşayan akrabalarım da dönüp dönmemek konusunda kararsızlar,orada yaşanan bazı şeylerin artık rahatsızlık boyutuna ulaştığından bahsediyorlar fakat sizin gibi en büyük endişeleri eğitim konusu. Benim şahsi fikrim kendi vatanımıza ne olursa olsun sahip çıkmak,ülkemizin kötü tarafları olduğu kadar iyi tarafları da var,en önemlisi burası benim vatanım ve birisinin de yukarda yazdığı gibi sahip çıkmazsak ilerde o çok beğendiğimiz Avrupa bizi içeri bile sokmayacak. Yabancı diliniz var ve bu hem sizin hem de çocuklarınız için büyük avantaj,bide kendi eviniz varmış bu da 1-0 öndesiniz demek.

Gelmeyin kesinlikle gelmeyin. Hayatınızın hatasını yaparsınız ve geri dönüşü olmaz. Burada eğitim sistemi tahmin edemeyeceğiniz kadar rezalet. Bütün çevrem yurtdışına gitmenin yollarını arıyor. Her ay her şeye zam geliyor. İnanılmaz zamlar ama küçük miktarlar değil. Çocuklarınızın geleceğini yakarsınız aman diyim kalın orda. Burda işsizlik almış başını gidiyor. İş bulabilmeniz çok zor.

Avrupa güllük gülistanlık değil ama okutun çocuklarınızı. .hepsinin geçerli meslekleri olsun..avukat doktor olsunlar..toplumda söz sahibi olsunlar..sizde imkan daha çok ve kolay..keşke güzel yerlere gelseler hepimiz gurur duyarız. .donanımlı yetiştirmek için burda para döküyoruz. .vatana millete hayırlı olsunlar diye. .bu 2 sene milletçe o kadar üzgün ve kızgınız ki..bir yandan gencecik şehitler bir yandan patlamalar bir yandan kadın cinayetleri çocuk tecavüzleri. .bir son bulsun artık. .

Aynı şeyi düşünüyoruz canım bunun için ugrasmamiz lazım gelismesine destek vermeklazim niye feto pkk daes vb terör orgutleri hayır diyo ve niye bizim belli kesimimiz hayır diyo onlar bizim düşmanımız değil mi düşman hayır diyosa isine öyle geliyo

Aleykume selam arkadasim
Öncelikle hakkinizda hayirlisi ne ise Allah onu nasip etsin.
Kardesim ingiltere de yasiyor iki sene once turkiyeye kesin donus yapti durumu iyiydi dukkan acti cocuklari burada turkceyi ogrendi okula gidip gelmesi falan sirun degildi cok mutlu idi kardesim ama kardesimin eşi ingiliz Turkiyeyi cok sevmesine ragmen istekleri bitmiyordu. Hep gezmek eglenmek istedigi icin kardesimle arasi acildi kardesim baktiki rahatlik batiyor eşine toplanip ingiltereye dondu eşi gitmenek icin cok agladi ama ayağını yorganina gore uzatmayi bilmeyen ingiliz kafasi gelin bin pişman ulkesine dondu şimdi cok pişman
Durumlarida iyiydi hem turkiyede hem ingilterede evi olmasina ragman şımariklik yapti..
Kardesim cocuklari turkiyede yasasin buradaki ortamda buyusun istiyor cocuklarida turkiyeyi seviyor. 9 ve 10 yasinda iki oğlu var
Turkiyenin şartlari kimine gore iyi kimine gore kotu yorumlari okudumda turkiye icin çok acimasiz eleştiriler yapilmis cok şaşirdim
Calisana her yerde ekmek var
Eger yasadigin yerde sikintin varsa Hicret edeceksin bunun icin risk li olsa bile denemeye deger ne kaybedeceksin ki.
Ben egede 3 yil yasadim doguya gittim 4 yil yasadim 14 yildir da egede yasiyorum.
Her anne baba evladini gelecegini dusunur hakli olarak tabi
Benim ulkem yasamaya deger bir ulke
Biz insanlar ülkemize zarar veriyoruz malesef
Rabbimiz bu boğazı vermişse ac birakmaz Elhamdulillah
Ama dilersen istihare yapabilirsin
Senin icin neresi hayirli ise Rabbim gosterir

Cok uzattim galiba

Teröristleri besleyenlerin kim olduğu açık değil mi
Köpek sahibini ısırır mı
Bu terörün sebebi zaten Avrupa

Programlari yandastan izleyin, gazeteleri keza ayni patronlarin bastiklari pacavralardan takip edin, kocisiniz bi iki yere yalakalik yapsin hooooop hakkinizla calissaniz omrunuzce kazanamayacaginiz maasla ise girsin sonra ulke cok super.. super de iste size super. Bi de gelmis utanmadan burda dogrulari yazanlari sucluyorsunuz. Dunya tarihi sizin gibisini gormedi

Konu sahibi burada eğitim sistemi her dönem değişiyor. Her yıl yeni bir müfredat Vs. Devlete de gitse özelde de hep cevinden bir sürü para çıkacak. Çocuğun sınav stresini alasını yasayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…