- 12 Ocak 2013
- 8.002
- 20.602
- 348
Pembe gözlüğüm yok hanımefendiŞahsen bu ülkenin bu durumuna bu kadar kahrolmuşken siz pembe gözlüklerinizle hepimizden çok suriyelisiniz. Merak da etmeyin savaşta kaçıp gidecek olsak gerçekleri söylemeyiz sinsi sinsi her şeye he der gemi batınca ilk terk eden oluruz, ama değiliz. Kişi kendinden bilir işi demişler sizin gibiler için.
Terör konusunda hepimiz hem fikir iz avrupa onları besliyor öyle değil mi bize dost gözüken ülkeler bizi vuruyo fetoyu besleyen destekleyen de belli benim sadece aklıma takılan neden bu ülkelere rest cekemiyoruzVerilen sözler tutulmadı diye olmasın sakın..! Her neyse ya bne şimdi burda trol avına çıkmış gibi olmayayım ban yemek istemem böyle bir şey için.. Allah selamet versin..
Bizi kabul edecek hiçbir ülke tanımıyorum.. Bizim ülkemizin bundan bilmem kaç yıl önce böyle bir korkusu var mıydı?Yok canım bana vahim değil
Ben yandaş olduğum için bir elim yağda öbürü balda
Makarna kömür yardımları gırla gidiyor
Surda çizilen tabloda Suriye'den beter gözüküyoruz.
O yüzden diyorum küçük suriyeliler
Kimlerin beles yasadiginin o da farkinda da simdi soylenip ban yemeyeyim bosuna. Benim babam kirk sene demir dograma ustaligi yapti. Kimseden tek bir kurus dahi almadan iki cocuk büyüttü okuttu meslek sahibi yapti. Calip cirpanlari ihaleleri peskes cekilen yerleri gormeyenler sirf a partisine yakin gorundugu icin yetmis sulalesi uber maasli islere yerlestirilenleri savunanlar beni de ailemi de beleslikle suclayamaz. Alinti yapmak istemiyorum bunu yazan organizmadan. Haddinizi bilin terbiyesizlik yapmayin reziller. Sizin mesajinizin altina saydim doktum kusuruma bakmayın ama onur gurur ne demek bilmeyenler bu ulkenin hak yemeyen insanlarina sirf rahatsizliklarini dile getirdi diye belesci damgasi yapistiramaz.Biz ne ara beles yasamisiz ki beles yasamaya alismis olalim. Bir kere vergimizi aksatmamisiz pasa pasa odemisiz. Devletten simdiye dek uc cocuk okuduk bir kurus burs almadik alamadik evleri arabalari olan yandas cocuklarindan sira gelmedi. Evet bu ulke yandas torpilciler icin cok guzel biz susalim siz pohpohlamaya devam edin.
Engelli ler için yapılan çok imkan var eğitim ve sağlık konusunda komsumuzdan biliyorum evinden alınıp bırakılıyor surundugunu gormedim bi kaç kişi kötüyse bu gözümüze sokuluyor ama yapılan güzellikler görülmüyor avrupa çok mu iyi her konuda insanlık konusunda her ulkede var bu vicdanlı insanlae olmamız lazim ve öyle bireyler yetistirmemiz lazım bu topraklar kolay kazanilmadi bunu unutmayalim kimsenin ülkemizi harcamasına da izin vermeyelim iyi de olsa kötü olsa bu vatan bizimÇok bilgi sahibi değilim.Zaten Avrupayla ilgili bir yorum yapmadım.Ama 1 ay randevu sırası olmadığını tahmin
edebiliyorum.Almanya'da yaşayan bir tanıdığım sırf özürlü çocuğunun bakımı için asla dönmeyi düşünmüyor.
Burada özürlü bireye sahip aile sürünüyor.
Çok bilgi sahibi değilim.Zaten Avrupayla ilgili bir yorum yapmadım.Ama 1 ay randevu sırası olmadığını tahmin
edebiliyorum.Almanya'da yaşayan bir tanıdığım sırf özürlü çocuğunun bakımı için asla dönmeyi düşünmüyor.
Burada özürlü bireye sahip aile sürünüyor.[/QU
oo 1 ay hiç bisey :)Çok bilgi sahibi değilim.Zaten Avrupayla ilgili bir yorum yapmadım.Ama 1 ay randevu sırası olmadığını tahmin
Burada özürlü bireye sahip aile sürünüyor.
acile gidersniz 3-5 saatke kurtarirsiniz tabide
uzmanlik alanlari aylar surebiliyor, 1 ay evrince sevinirsin ne kdr çabuk oldu diye :)
hastanedeki tabi bu,muyanesine gidince bir goz dr 6 aydan basliyor :)
su an aarsam 2018 diyecek dr vardir
Aynı şeyi düşünüyoruz canım bunun için ugrasmamiz lazım gelismesine destek vermeklazim niye feto pkk daes vb terör orgutleri hayır diyo ve niye bizim belli kesimimiz hayır diyo onlar bizim düşmanımız değil mi düşman hayır diyosa isine öyle geliyoGerçekleri söyleyince neden kötü biz oluyoruz ben bu ülkeyi sevdiğim için gözlerimi kapatamıyorum bu ülkeyi çok sevdiğim için binbir türlü terör örgütünün, ne olduğu belirsiz mültecilerin kayıtsız gelip fink atmasını istemiyorum.
Selam Arkadaşlar
Türkiyeye kesin dönüş yapmak niyetindeyiz. 18 yıldır burdayız gurbette. Kaldığımız yer Şuan Manchester. Çocuklarım ikisi burda ortaokula gidiyorlar en küçüğüm ilkokulda.
Eşimi 8 yıldır çalıştığı işyerinden sebebsiz yere işten çıkardılar tek kurus tazminat bile alamadı. İnanılmaz haksızlık ettiler.
İşsiz şuan. İş bulsada güveni sarsıldı psikolojisi bozuldu resmen 1.5 aydır. Bir dükkan açsak diyor yine dururum geçiniriz belki diyor. Ama tek maaşla geçimde zorlanıyoruz. İnanın Avrupa bitmiş. Herşey ateş pahası burda. Devlet yardım ediyor kiranın bir kısmına ama bizde ek ödeme yapıyoruz. Çocuk için para veriyor ama o da elektrik gaza gidiyor. Birikim asla yapamıyoruz.
Karın tokluğuna duruyoruz burda. İnanın tek kuruş para birikmiyor. Yaz geliyor diye kendimizi sıkıyoruz uçak parası topluyoruz zar zor. Hasretlik çekiyoruz. 1 tane Türk yok etrafımızda. Eşim dönelim diyor Türkiyede ev var diyor. Kira sorunumuz olmaz diyor iş bulurum çalışana ekmek heryerde var Vatanımız diyor. Benim tek endişem çocukların eğitimi. Acaba diyorum hata mı ederim gelsek? Türkiyemizde eğitim sistemi nasıl nedir en ufak fikrim yok. Hiçbir korkumuz yok çocukların eğitimi dışında. Çalışırız karı koca inşallah Allahın izniyle.
Dönen arkadaşlar varsa veya bu konuda fikri olan kardeşlerim düşüncelerinizi deneyiminiz varsa yazar mısınız rica etsem. Resmen çaresiz kaldık derin derin düşüncelerdeyiz. (Daha evvelde geri dönmeyi çok istedik ama hep asla gelmeyin pişman olursunuz dediler)
Avrupa eskiden iyiymiş. Eski gelenler yükünü tutmuş ilerlemiş. 2000 yılından sonra Avrupaya gerçekten değişti kanunen heryönden. Ben asla istemedim de gelmeyi ama Eşim maalesef çok diretti istedi geldik. Binbir pişman maalesef...((
Sağolun şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?