Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Yalnız herkes Türkiye konusu açılmasını bekliyo gibi olmuş :)
Bu arada bu konular çokça tartışılır oldu
Hatta buna benzer bir konuda 5 günlük bir ban yemişliğim var:)))))
İsteyen buyursun dönsün buraya dönmek bedava oraya gitmek nasıl?sadece bunun bile muhasebesini yapsa insan gene anlarda neyseeeee:))))))

gün geçmiyor ki bir geri dönme konusu açılmasın... Türkiyede de işsizlik sürekli tırmanışta, dönmek için ev kirası vermeyecek olmanızdan fazlası lazım bence... ve eğitim yıllar geçtikçe kötüye gidiyor bunu her sene çıkan pisa sonuçlarından anlayabilirsin
aslında internette yapacağın istatiksel araştırmalarla karşılaştırmalarla cevabı kendin bulursun, böyle konulara duygusal değil matematiksel yaklaşmak lazım
çevrenizde tek türk bile yoksa çocukların oraya çok alışmıştır, burda uyum sorunları çok olur diye düşünüyorum ayrıca
eşinin depresyona girmesi normal, bi karar vermeden önce depresyonunu tedavi etmelisiniz bi psikiyatra gidin, ilaç kullanması gerekiyorsa kullansın, yoksa hatalı bir karar verebilirsiniz

Evet burda da oluyor olmuyor demedim antalya da referandum icin bildirge dagitan basortulu bayanin esarpini asilip saldiran bayan var mesela bu kadar dusmanlik kin beslemis bu da saldiri oluyor iste

ee ben ona da karşıyım doğru mu sence bu? böyle mi olmalı? peki bu nefretin kinin sebebi ne? olayı yanlış yerden dramatize ettin :)

mesela bir kız şort giydi diye rezilin biri saldırabiliyor,diğerinin türbanına saldırıyor bir diğeri,yani olan yine kadınlara oluyor da peki bu nefretin mimarı kim sen mi ben mi kim?

Kim atılmış hiç duymadım öyle bişey o bahanedir sadece o kadar medya var evetci hayirci ve yayınlarına da devam ediyolar kimse engellenmiyo yani özgür olmasaydik herkes kendi fikrini savunup meydanlara cikamazdi
İrfan Değirmenci.
Sen de hiçbir şeyi bilmiyorsun duymuyorsun. Yoksa sen bilip bilmeden mi konuşuyorsun hı? Öyle olmasın ?

merhaba konu sahibi;
Bu konu 20. sayfada sizin de gördüğünüz gibi farklı düşüncelerin karmaşası içinde asıl sorunun unutulduğu yer haline gelmiş.Diyeceğim o ki gördüğünüz gibi Türkiye'de insanların farklı siyasi görüşleri derin bir yarık açmış bulunmakta ve asıl sorunlara (ekonomik ve sosyal sorunlar) yönelim olmamaktadır.
Öncelikle Türkiye kesinlikle can ve mail güvenliğinin olmadığı bir yer.
Çalışan insanların büyük çoğunluğu mobbing altında ve karşısındaki insanı enayi yerine koymaya çalışan insanlar ile dolu.Açıklaması eşiniz ve siz geldiğiniz gibi büyük bir depresyon içinde olacaksınız.
1) Alış veriş için pazara çıkacaksınız ve tezgahta 2 tl olarak gördüğünüz domatesin aslında dikkatle incelenirse 2, 50 TL gibi yazılmış olduğunu göreceksiniz.Dikkatli bir göz değilseniz fazla para ödemeye razı olur ya da satıcı ile algılarınızla oynadığı için tartışmak durumunda kalırsınız.Satıcı aldığınız ürünün içine çürük meve ya da sebze atacak,bunu da eve gelince farkedeceksiniz.
2)Buraya geldikten sonra hemen hemen her ortamda siyasi tartışmalara tanık olacaksınız ve sizin hangi siyasi görüşte olduğunuzu anlamak isteyeceklerdir.Eğer bir tarafınız yok ise ya da genel görüşe muhalefet eden bir kelimeyi ağzınızdan kaçırsanız bile iş hayatınız size zindan olacaktır.
3)Çalışma hayatında yöneticiler adil değil kendisine en çok yalakalık yapan ve çalışmayan en rahat konumda olacaktır.Çalışanın üstüne daha bir yüklenirler,artık dayanma gücünüzün sınırına gelene kadar baskı altında kalacaksınız yani ekmek param için çalışayım işimin en iyisi olayım demek, onlar için tehdit unsurudur.
4)Hemen her ortamda olan cinsel tacizler..Türkiye'de aile içinde ya da dışında taciz oranı oldukça yüksektir.Bu durum erkek ya da kız çocukları için farketmemektedir.Yoldan geçerken güle oynaya geçen bir genç kız grubu kötü gözle görülmekte ancak sevişmeye hazır ne nazır gibi algılanmaktadır.İnsanlar dikkatlice bakacak ve göz göze geldiğinizde sizin ona yüz verdiğinizi ve onlarla sevişmek istediğinizi algılayacaklardır.Bu durum küçük ya da büyük şehir farketmeksizin bu durumda.Bu yüzden yolda yürüdüğünüzde asıl suratlı olmak zorundasınız ve komşu eş dost akraba hemen herkesi tehdit unsuru olarak görmek durumundasınız.
5)Eğitim; bu konu zaten Türkiye'de olup bitenin baş sorumlusudur.Eğitim tamamen siyasi amaçlar doğrutusundadüzlenmiş ve dünya standartlarına uygun değildir.Öğretmenler babası iyi ve zengin olan çocuklara daha bir ihtimam göstermektedir.Öğretmenin hafta sonu açacağı ücretli bir kursa katılım yapmayan öğrencinin normal derslerinde bir düşüş yaşanabilir,tabiiki ileride gireceği lise ya da üniversite sınavlarında 1-0 geride başlamasına yol açabilir.Öncelikle Türkiye'deki öğrencilerin çoğunluğu okuduğunu anlayamamaktadır.Bu yüzden toplu sınavlarda inanılmaz kötü sonuçlar çıkmaktadır.Eğitim sisteminin çok kötü olması nedeniyle öğrenciler matematik ve fen derslerinde başarısızdır.Türkçe yazılan metni özetleyerek açıklamaktan aciz duruma düşmüşlerdir.Sizin çocuklarınızın Türkçe hakimiyeti ne kadardır bilemiyoruz ancak Türkiye'de yaşayan çocuklar bu durumda ise sizin daha çok zorlanacağınız bir gerçek.
6)Hiç tanımadığınız insanlar özeliniz hakkında yorum yapmaktan çekinmeyecektir.Hiç beklemediğiniz bir anda bir şey deyiverdiklerinde sizi ilgilendirmez gibi vereceğiniz bir cevap düşmanca algılanacaktır.Yani hem özeline karışırım hem lafımı derim sende bana hiçbirşey diyemezsin mantığı yüksektir.
Birileri ile tanıştığınızda ilk anda inanılmaz sıcak tavırlı davranışlar göreceksiniz ancak ilerleyen zamanlarda sizi nasıl yolsam da kendi menfaatime baksam diye düşündüğünü anlayacaksınız ama çok geç sizin yakanıza yapışan bir arkadaş ya da akraba kolay pes etmeyecektir.Özel hayatınız özel değildir açıkça.
Yukarıda bahsettiğim durumlar istatistiklerle belirlenmiştir.Türkiyenin tecavüz tablosu diye yazıp arattığınız da ya da türkiye'nin eğitim sistemi sorunları diye baktığınızda ayrıca türkiye'de siyasi mobbing hakkındaki akademik makaleleri okuyabilirsiniz.
Son olarak size tavsiyem sakın olaki insanların sıcakkanlı görüntüsü sizi aldatmasın.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle vatanıma gelirdim..Her ne olursa olsun egitimiyle..artisiyla eksisiyle vatanım ya vatanım..Canım vatanım..Canım toprağım..egitime gelince en iyi eğitim ailede başlar sonra yine ailenin gozetimiyle ilgisiyle devam eder.Gelin inş.ilk başta bı bocalama olur ama ablam Amerika'da yıllar evvel master yaptı ve orada ise girdi daha sonra bizimde israrimizla ve sağlık sorunlarından dolayı Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.okadar mutluki.gozlerinin içi gülüyor.

Kim atılmış hiç duymadım öyle bişey o bahanedir sadece o kadar medya var evetci hayirci ve yayınlarına da devam ediyolar kimse engellenmiyo yani özgür olmasaydik herkes kendi fikrini savunup meydanlara cikamazdi

PES !!!!

Ben seni kovmadım. Ben suriyelilerin durumuna düşün diye beddua eden birine laf söyledim. Karıştırdın galiba? Bir daha oku istersen?

evet okudum zaten seni alıntıladım ne var bunda?

sana katılıyorum dedim yani,mesajını beğenmem de mi bir şey ifade etmedi?

İrfan Değirmenci.
Sen de hiçbir şeyi bilmiyorsun duymuyorsun. Yoksa sen bilip bilmeden mi konuşuyorsun hı? Öyle olmasın ?
Siz bilerek konusuyosunuz ya aydinlaniyorum sağol canım diğer yazdigimin cevabını vermedin özgür olmayan bizdik zamanında müslüman bi ülkede başörtü yasağı vardı zamanında hatirlatirim şu an gayet ozguruz

ben müslümanim diye beni yurtdışında 2 defa dövdüler öğretmeninde hep sınavlarda puanımı kırardı hep ırkçı tavırlara maruz kalırdık çocuklariyla oynatmazlar türk olduğumuz için

Şu an ülkenin iyi durumda olduğunu söyleyenler bana niye 5 kişiden 1 inin işsiz olduğunu, üniversiteden mezun olan kişinin niye devlete binlerce lira borçlandigini, aldığınız maasın 4te 1 sgk vergisi olarak kesilirken aile hekimine gittiginizde bile muayene ucreti odedigini, o.savundugunuz internetten randevu alma isleminin neden iki kati muayne ucretine neden oldugunu, bir ilaci almanin niye bu kadar pahali oldugunu açıklasin.. iyiden kastiniz nedir anlayamadim ben? Bi de komedi babaanne maasi demissiniz 65 yas ustu bir kadin bir bebege ne kadar bakabilir ayrica o maas dediginiz miktarin ne kadar oldugunu biliyorsunuz degil mi? Bir de o maasi almak icin kisinin yoksun olmasi gerektiğini? Aldigi uc kurusla hangi bebegin neyini karsilayabilecegini? Bana bunlari anlatin biriniz..

Artık bu kafalara tahammül edemiyorum. Allah yardımcımız olsun
Avrupa bize gülüyor , bunlar kıskanılmaktan bahsediyor.
Olan bizlere oluyor.
Farkındaysan söyleneni bir seferde anlayamıyorlar
İşlerine gelmeyen her şey bahane yalan dolan.
Cevap veremiyor çoğu şeye ama fikri var. Konuyu bilmiyor ama fikri var. Bunu da bir yetenek olarak görebilir miyiz acaba?

Özgür değil misin herkes istediğini yapıyo kimse kimseyi hicbiseye zorlayamaz o yüzden demokrasi var özgür olmasan oy kullanamazdan şu an böyle konusamazdin
Sinan ogana her gittiği yerde saldırı düzenleniyor, adamlar 150 kişi geliyor birde, hayır videosu çekeni evinden alıyorlar, hayır broşürü dağıtanları tekme tokat nezarete götürüyorlar, kendileri de "hükümeti indireceklermiş, siz benim donumu bile indiremezsiniz" gibi rezilce bir pankartı küçük bir çocuğa tutturup arkasında gülüşüyorlar.Yer gök evet propagandalarıyla dolu, hayır diyene terörist diyorlar, önüme iki seçenek sunuluyor, ama hayırı seçersem terörist oluyorum.o oy kullanabiliyorsun dediğiniz özgürlük laik türkiye cumhuriyetinin dibini sıyırarak elde ettiğimiz özgürlük.sonrasında onu da bulamayacağız.

Küçük minik bir hatırlatma İrfan Değirmenci :) Biraz araştırın , biraz okuyun, farklı medya kuruluşlarını takip edin ki birşeylerden haberiniz olsun.

Dönüş yapan arkadaş, siz hiç Türkiye'ye gelip gitmiyormusunuz? Türkiyede kimseniz yokmu? Haberleri takip etmiyormusunuz? Memlekette işler nasıl bi fikriniz yokmu!!

Bari dönerseniz vatandaşlığınızı öldürmeyinde, geri dönme şansınız olsun.

Özgür değil misin herkes istediğini yapıyo kimse kimseyi hicbiseye zorlayamaz o yüzden demokrasi var özgür olmasan oy kullanamazdan şu an böyle konusamazdin

Pes neee silah mi dayanıyor başına bunu yap bunu düşün diye kim ne yapiyo size

siz hangi gezegenden geldiniz yanlış ülkeye iniş yaptınız galiba

gülemiyorum bile sorular karşısında

Buna da mı video istiyorsunuz olur onu da göndeririz.Konuştuğumuz her şeyin kanıtı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…