- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
herkesi aynı kefeye koyamazsınız hakkın yok buna ne konuştuğuna dikkat et başörtü üzerinden provakosyan yapanlar ve gerçekten dinini yaşayanları bir tutamazsin
Yok valla hiç kısıtlanma yok çok özgürüm, istediğim herşeyi konuşabiliyorum, eleştirebiliyorum, istediğim kanalı izleyip istediğim gazeteyi okuyabiliyorum. Özgür düşüncelerini savunduğum için bana kimse terörstde demiyor yada işimden kovulmuyorum . Özgürce kahkaha atıp, istediğin saatte istediğim heryere gidip gelebiliyorum. Sınırsız kadın haklarım var mesela.
Allah Fin devletine zeval vermesin. Finlandiyada yaşıyorum...
Sizide beklerim, özğürlük ne demekmiş yaşayıp görürsünüz belki bi fikriniz olur...
Canim cok uzuldum gecmis olsun. Hangi sehirde yasandi bu olaylar? Seni musluman oldugun icin doven kisiler yetiskin bireyler degildir umarim. Cocuk cocuga yapsa da cok kotu bir sey ama yetiskin akli basinda bir bireyin bunu yapmasi buyuk barbarlik.ben müslümanim diye beni yurtdışında 2 defa dövdüler öğretmeninde hep sınavlarda puanımı kırardı hep ırkçı tavırlara maruz kalırdık çocuklariyla oynatmazlar türk olduğumuz için
Çok komiksin yaa vallahi gul cem gulemiyorum stand up yapın siz harcanmayin buralardaKonu saptırmak sizin işiniz sanırım 1988'den beri
Ben degilim herkesi kucaklayan bir bireyim her insan bir can olarak degerlidir ve yasam bir ekip isidir hepimiz ayni gelecege yol almis turkiye vatandasi olarak en iyisi icin ugrasmaliyiz.eminim siz de degilsinizdir hosgoru iyi niyet demokrasi uygarlik hepimizi ortak degerlerde bulusturmali.ee ben ona da karşıyım doğru mu sence bu? böyle mi olmalı? peki bu nefretin kinin sebebi ne? olayı yanlış yerden dramatize ettin :)
mesela bir kız şort giydi diye rezilin biri saldırabiliyor,diğerinin türbanına saldırıyor bir diğeri,yani olan yine kadınlara oluyor da peki bu nefretin mimarı kim sen mi ben mi kim?
Halbuki konuyu siyasete taşıyan kendi fikrendeki birisi. Konu siyaset değil konu karşıt görüş aman banlayın hemen tahammülüm yokevet hemen banla bizi mune çünkü kitap kokusunun görüşüne ters şeyler söylüyoruz
sınıfta hep şikayetçi çocuklar olur ya aynı onlar gibi öğretmenim saçımı çekti
Farkındaysan söyleneni bir seferde anlayamıyorlar
İşlerine gelmeyen her şey bahane yalan dolan.
Cevap veremiyor çoğu şeye ama fikri var. Konuyu bilmiyor ama fikri var. Bunu da bir yetenek olarak görebilir miyiz acaba?
Farkındaysan söyleneni bir seferde anlayamıyorlar
İşlerine gelmeyen her şey bahane yalan dolan.
Cevap veremiyor çoğu şeye ama fikri var. Konuyu bilmiyor ama fikri var. Bunu da bir yetenek olarak görebilir miyiz acaba?
Çok kıskandım sizi ve şanslı çocuğunuzu... Burada doğru düzgün eğitim kurumu ararken fenalık geçirdik...Yok valla hiç kısıtlanma yok çok özgürüm, istediğim herşeyi konuşabiliyorum, eleştirebiliyorum, istediğim kanalı izleyip istediğim gazeteyi okuyabiliyorum. Özgür düşüncelerini savunduğum için bana kimse terörstde demiyor yada işimden kovulmuyorum . Özgürce kahkaha atıp, istediğin saatte istediğim heryere gidip gelebiliyorum. Sınırsız kadın haklarım var mesela.
Allah Fin devletine zeval vermesin. Finlandiyada yaşıyorum...
Sizide beklerim, özğürlük ne demekmiş yaşayıp görürsünüz belki bi fikriniz olur...
sizin bakış acinizla hareket edersek durum sizin gördüğünüz gibi..Size kızmıyorum.zaten yorumlara alaycı cevabinizla nasıl bir aile egitimi almış olduğunuz ortada.ve yine bunu savunuyorum en iyi eğitim ailede başlar ve ailenin gozetimiyle devam eder.isterse çocuk okumasa dahi çocuk hayatı boyunca ayakları yere basan ahlaklı bir tesisatci..Ahlaklı bir boyacı olabilir.eminim bu meslekleri aşağılık göreceksiniz sizin eğitim alginiz farklı çünkü.bence bir gözden geçirin derimen iyi eğitim ailede başlar diyenler çok komik yaa
hı hı öyle
cv de referanslara annenizi babanızı yazarsınız artık
iyi bir okula gitmedim ama annemle evde evcilik oynadık bu sayılır mı sayın insan kaynakları
Evet pitikare, nerede ne konuşulması gerektiğini bilmeyen insanları her zaman bir yerlere şikayet etmeyi severim.evet hemen banla bizi mune çünkü kitap kokusunun görüşüne ters şeyler söylüyoruz
biz kaçmaya çalışıyoruz burdan hiç gelmeyin. bir tanıdığım, bir fabrikada mühendis yöneticiydi. ingilizce kursu için londraya gitti. orada bulaşıkçılık yapıyor bir yıla yakındır. türkiyedeki kariyerim "umurumda" değil diyor. ailesini de yanına aldı. burada daha iyi durumda olan, yönetici, kariyer sahibi, evi arabası olan adam orada bulaşıkçılık yapmayı tercih etti.Selam Arkadaşlar
Türkiyeye kesin dönüş yapmak niyetindeyiz. 18 yıldır burdayız gurbette. Kaldığımız yer Şuan Manchester. Çocuklarım ikisi burda ortaokula gidiyorlar en küçüğüm ilkokulda.
Eşimi 8 yıldır çalıştığı işyerinden sebebsiz yere işten çıkardılar tek kurus tazminat bile alamadı. İnanılmaz haksızlık ettiler.
İşsiz şuan. İş bulsada güveni sarsıldı psikolojisi bozuldu resmen 1.5 aydır. Bir dükkan açsak diyor yine dururum geçiniriz belki diyor. Ama tek maaşla geçimde zorlanıyoruz. İnanın Avrupa bitmiş. Herşey ateş pahası burda. Devlet yardım ediyor kiranın bir kısmına ama bizde ek ödeme yapıyoruz. Çocuk için para veriyor ama o da elektrik gaza gidiyor. Birikim asla yapamıyoruz.
Karın tokluğuna duruyoruz burda. İnanın tek kuruş para birikmiyor. Yaz geliyor diye kendimizi sıkıyoruz uçak parası topluyoruz zar zor. Hasretlik çekiyoruz. 1 tane Türk yok etrafımızda. Eşim dönelim diyor Türkiyede ev var diyor. Kira sorunumuz olmaz diyor iş bulurum çalışana ekmek heryerde var Vatanımız diyor. Benim tek endişem çocukların eğitimi. Acaba diyorum hata mı ederim gelsek? Türkiyemizde eğitim sistemi nasıl nedir en ufak fikrim yok. Hiçbir korkumuz yok çocukların eğitimi dışında. Çalışırız karı koca inşallah Allahın izniyle.
Dönen arkadaşlar varsa veya bu konuda fikri olan kardeşlerim düşüncelerinizi deneyiminiz varsa yazar mısınız rica etsem. Resmen çaresiz kaldık derin derin düşüncelerdeyiz. (Daha evvelde geri dönmeyi çok istedik ama hep asla gelmeyin pişman olursunuz dediler)
Avrupa eskiden iyiymiş. Eski gelenler yükünü tutmuş ilerlemiş. 2000 yılından sonra Avrupaya gerçekten değişti kanunen heryönden. Ben asla istemedim de gelmeyi ama Eşim maalesef çok diretti istedi geldik. Binbir pişman maalesef...((
Sağolun şimdiden
Gercekten oyle illa cagiracaklar munesiz olmuyor dimi cagirmayaydin iyiydi..evet hemen banla bizi mune çünkü kitap kokusunun görüşüne ters şeyler söylüyoruz
Evet pitikare, nerede ne konuşulması gerektiğini bilmeyen insanları her zaman bir yerlere şikayet etmeyi severim.
Burası bvd farkında mısın?
Konu referandum da değil.
Git siyasette dök içini.
Beni de alıntılama,tahriklere kapılmayı düşünmüyorum bugun.
Yine
Mune
Bilmezmiyim eğitim bitik. Yiğenim var,nasıl alcam bilmiyorum ama eğitim için bizde buraya getirtmeyi çok istiyoruz.Çok kıskandım sizi ve şanslı çocuğunuzu... Burada doğru düzgün eğitim kurumu ararken fenalık geçirdik...
Gercekten oyle illa cagiracaklar munesiz olmuyor dimi cagirmayaydin iyiydi..
banane ben kabul etmiyorum siyaset yapanlar gitsin ben yapomadimki :)Biri referanduma bağladı olayı hepimizi de yanında götürecek
Ben hollandada yasiyorum. Turkiye icin yorum yapamam orda yasayanlar tabiki daha iyi biliyorlar ama hollandada yasiyan biri olarak sunu soyluyebilirim. Avrupayi gozunuzde cok buyutmeyin. Biri yazmis tecavuz oluyor turkiyede duydunuzmuz? Bu avrupada olmuyan birseymi? Her hafta burda tecavuzler, cinayetler isleniyor, amsterdam, rotterdamda silahlar patliyor. Bizim aldigimiz maaslari tlden hesaplayip rahat yasadigimizi zannediyorsunuz. Bizim odedigimiz vergiler, sigortalarin haddi hesabi yok. Izine gelince eurolari bozdurup hayat yasiyorlar hersey gozlerine guzel geliyor denilmis. Evet essek gibi calisip ordan kisip burdan biriktirince ulkemizde avrupada yasiyamadigimix hayati yasiyoruz. Her ulkede sikintilar var kimse bolluk bereket icinde yasamiyor. Burdada issizlik var, burdada tecavuz var, pedofiller almis basini gidiyor burda. Hollanda turkiye gibi herseyi haber yapmiyor hersey gizleniyor. Hollandanin tek guzel yani herseyde kurallari var ve insanlar bu kurallara uyuyorlar onun icin heryer temiz ve sakindir ve egtim sistemi cok guzeldir...
Hayır bulunmadım zaten ha diyince gidilmiyor ama ben bulunmayı da düşünmüyorum savaşmayı tercih ediyorum bu kokuşmuş zihniyetle. Bu ülke bizim çünkü. Ha biri çıkar da sorarsa ingiltereden gelmeyi düşünüyorum diye gerçekleri ve şartları da söylerim yalanı sevmem.Ülkesinden çok ama çok şikayet eden dostlara bu sözüm Avrupa'da yaşamak için herhangi bir başvuruda bulundunuzmu
sizin bakış acinizla hareket edersek durum sizin gördüğünüz gibi..Size kızmıyorum.zaten yorumlara alaycı cevabinizla nasıl bir aile egitimi almış olduğunuz ortada.ve yine bunu savunuyorum en iyi eğitim ailede başlar ve ailenin gozetimiyle devam eder.isterse çocuk okumasa dahi çocuk hayatı boyunca ayakları yere basan ahlaklı bir tesisatci..Ahlaklı bir boyacı olabilir.eminim bu meslekleri aşağılık göreceksiniz sizin eğitim alginiz farklı çünkü.bence bir gözden geçirin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?