Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Herkes bu ülkeden kaçmaya çalışıyor siz de gelmeye çalışıyorsunuz.. son bir senede etrafımdaki insanlardan 12 tanesi yurtdışına gitti.. burda iş bulma imkanı çok zor.. herkes üniversite mezunu ama herkes işsiz.. ustelik çalışana da sadece ekmek var gerisi yok.. Eğitim desen çocuklarının geleceğini mahvetmek istiyorsan eğitim bu yönde işe yarar.. burda eğitim yok, sağlık hizmeti yok, hukuk yok.. yardım aliyormmussunuz ise ne guzel burda oyle bir sansiniz olmadigi gibi calismadiginiz donemde saglik hizmeti bile goremezsiniz devlete borçlanirsiniz.. ayrica kriz var gelecekte is bulmak hayal... bence burada caba gostereceginize orada cabalayin.. ya da yer degistirebilirz sizinle ben seve seve degisirim..

O eskiden baktığınız çamaşır makineleri yeni yeni üretiliyordu.Ben evlenmeden arçelik çamaşır makinası (tam otomatik)

alırken 3 maaşımdan fazlasını vermiştim ki asgari ücretle çalışmıyordum daha fazla alıyordum.Bugün 600-700-800TL

ye makina dolu üstelik 12 taksit.Plazma tvler yeni çıktığında arkadaş yurtdışından getirdi 10.000$ dı.Sonra keza

burada satılmaya başladı.Alabilenler parmakla gösterildi.Geçen sene yazlığa aldım LG 82 ekran LCD 892._TL

9 taksit.Almayanı dövüyorlar.Bunlar teknolojinin gelişmesi üretim, maliyetlerinin düşmesiyle alakalı.

Bugün asgari ücreti 1.400TL iken bir çamaşır makinası en ucuz 4.500-5000 TL olsun da görelim o çeyizleri.

Babam bir devlet kurumunda çalışıyordu.Babasız kıtkanat büyümüş, dolayısı ile aileden bir katkı yok.

Ama ben 2 yaşındayken(1970) o zaman içinde şimdide İstanbul'un iyi semtlerinden birinden o zaman

sanırım adı Emlak Konut bankasından kredi çekerek ev almış.Bugün bana bir devlet çalışanının hem ev geçindirip

hem kredi taksidi nasıl ödeyebileceğini bir anlatır mısınız?

Şimdi duydunuz büyükanne maaşı onu savunuyorsunuz.Alan bir kişiyi gördünüz mü?

bence haksızlık ediyorsunuz eskiye kıyasla çok iyi durumda türkiye ve o kadar terör örgütüne karşı ülkemize sahip çıkalım kotulemeyelim herkes kacsin yurtdışına herkesin gözü bu topraklarda zaten fırsat kolluyorlar yıkmak için sahip çıkalım arkadaslar

Önceden hastanelerde randevu için sıra beklerdik simdi internetten alıp bekliyoruz çok geliştik

Sanırım o da yok.Geçen bir ahbabım ağrısı olduğunu, hasteheneden 1 ay sonraya anca randevu bulabildiğini,özele

gitme imkanı olmadığını ama bu ağrıyla naasıl bekleyeceğini bilmediğini anlattı.

Şimdi atlarlar acile gitsin diye.Gitmiş ağrıları eklem ağrısı.Ağrı kesici yazıp randevu alın dr a görünün demişler

Sabah erkenden gidip sira alma imkanı var diye biliyorum tabiki daha çok gelişmemiz lazım bizlerin de bişey yapması lazım bunun için kültür seviyemizin yükselmesi lazim

Yorumum sadece ev konusu ile ilgili olacak. Devlet memuru tek maasla diger sehirlerde krediyle ev sahibi olabilir eskiden Istanbul'da da olurdu belki ama su an Istanbul, Berlin, Madrid, Viyana gibi buyuk sehirlerde tek maasla ev almak imkansiz gibi bir sey. Iyi bir semt falan hayal zaten....

okutan aile ve okuyan çocuk olunca heryerde basari diye dusunuyorum, benim yurt disindaki halam ve amcam çocuklarini Tr de birakdilar okusunlar diye,3 tanesi dr biride fabrikada muhendis fransizcasi oldugu için çok buyuk bi yerde ilk isine yuksek maasla ise basladi
daha dogruusu fr ana dili,indilizce var tabi bide
bunlar hep orta okul hatta ilkouldyaken TR de kaldilar

ama bu orneklerin sayisi nedir bilemem tabi
benide babam okulumdan alip yurt diisina gtirdi aile nin etkeni buyuk kesinlikle ..

Sabah erkenden gidip sira alma imkanı var diye biliyorum tabiki daha çok gelişmemiz lazım bizlerin de bişey yapması lazım bunun için kültür seviyemizin yükselmesi lazim

Eeeeeeeee düzelen ne o zaman ??????? Eskiden de insanlar sabah gider sıra numarası alırdı??

Eşime bin defa dedim bak bunlara dava aç mahkemeye ver seni 8 yıldan sonra aldı kovdular işten iş bile bulmana fırsat vermeden. Eşim aynen bunu diyor

"Paraları onların olsun amannnnn onlarla mahkemede yüzyüze gelmeye ne gerek var!? Parasıda onların olsun boşver!! Yahu seni attılar dava aç hakkını ara diyorum adamın umurunda değildi şaka gibi. Bu nasıl bir koca ki hakkını hukukunu aramıyor diye ne tartışmalar yaşadık evde. Senin umurunda değilse ben ne takacam" dedim konu kapandı

Eşim inanılmaz pasif birisi. Hakkını herkese yedirir. Hak aramaz sormaz bu tavırları beni çileden çıkarır!

Eeeeeeeee düzelen ne o zaman ??????? Eskiden de insanlar sabah gider sıra numarası alırdı??
Zamanla daha iyi olur ben çocukken sabahtan akşama bekliyorduk annemle sialardar şimdi daha iyi bence ama tabiki daha da iyi olmalı o konuda haklısın

Tazminatını alması lazım sonuçta çıkarılmış neden korkuyo ki hakkı sonucta

Bakın bu örneğiniz en az 20 sene önceki hikaye.Bu bahsettiğiniz çocuklar şu an kaç yaşındalar.

Beğenilmeyen eskide yaşanmış hikayeler bunlar.Bugün çok zor.

Onlarda ayni aslinda sokak kabadayilari, tecavuzculer,seri katiller,teror,torpil,egitimsizlik hep vardi hatta cok daha fazlaydi. Yanlis mi dusunuyorum gecmisimiz hakkinda, cok parlakti herkes refah icindeydi de ben mi okudum izledim.

Edit: bunlati simdi cok iyiyiz eskiden kotuyduk diye yada konu sahibi ulkemize donsun yazmadim. Evet simdide cok parlak degiliz ama eskiden de degildik anlaminda soyluyorum.

Son düzenleme:
Zamanla daha iyi olur ben çocukken sabahtan akşama bekliyorduk annemle sialardar şimdi daha iyi bence ama tabiki daha da iyi olmalı o konuda haklısın

Sabahtan akşama bekleyeceğimize bir ay evde bekleriz diyorsunuz.Ölenler ölür kalan sağlar bizimdir.

Eskiden de iyi değildi, şimdi de değil.Düzelen birşey yok. Düzelmiş gibi yapanlar var.

ee o zaman suç eşinizde sistemde değil
istese acar davayı alırdı hakkını
adamın orada yaşamaya niyeti yok belli üşengeç biri
böyle biri türkiyede iş bulamazsa bir ayda pe s eder mesleği ne diploması var mı
çocuklarınız orada okuyunca diplomaları çoğu ülkede geçerli olacakken türkiyede okurlarsa sadece türkiyede geçerli olacak hatta bazen burada diploma bile yetmiyor
ben ülkenin en iyi hukuk fakültesinden mezunum ama diplomam diğer ülkelere göre çöp
ayrıca kendi ülkemde de mezun olduktan 2 sene sonra istediğim işi bulabildim
sizi etkilemez dönüş ama çocuklar için kötü olur

Sabahtan akşama bekleyeceğimize bir ay evde bekleriz diyorsunuz.Ölenler ölür kalan sağlar bizimdir.

Eskiden de iyi değildi, şimdi de değil.Düzelen birşey yok. Düzelmiş gibi yapanlar var.
Avrupa nasıl peki sağlık konusunda çok bilgim yok

Belki siz daha iyi bilirsiniz ama İngiliz kökenli bir arkadaşım İngiltere'de üniversite okuma oranının çok yüksek olmadığını söylemişti.
Lise mezunu kişiler de hem yeterince kendini geliştirebiliyor hem de iş bulabiliyor olarak algıladım ben bu söylemini.
Türkiye'de lisans mezunu olup işsiz çok var, ve kendimizi geliştirme konusunda sıkıntıdayız maalesef, daha çok bireysel çabalarla oluyor bazı şeyler.

Ama İngiltere'yi de çok pahalı anlatıyorlar, gelmek kısmet olmadığı için bilemiyorum.
Belki daha ucuz Avrupa ülkelerine rotanızı çevirirsiniz, ama Türkiye'ye gelmek istiyorsanız da hangi il olduğu önemli.
Çocuklar adaptasyon sorunu yaşabilirler, mahalle baskısı ağır gelebilir.

Hayır yasal çalışıyordu. Part-time olarak. Ben bin defa dedim mahkemeye başvur diye adamda öyle bir GURUR varki neymiş efendim onları görmek istemiyormuş! Verecekleri para onların olsun! İnanın bunaldım sesim kısıldı ne hale geldim bu adamın sakinliği karşısında ve ailesi asla oralı bile olmadı 1.5 aydır işssiz atılmış kendisi Türkiyede yaşayan ailesinin umurunda bile değil oğulları. Manevi hiçbir destek görmedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…