Gurbetten Türkiyeye kesin dönüş hakkında ?...

Holter sırası beklerken kalp krizi geçirenlerin ülkesi burası ne desek boş...

Burda can güvenliğiniz yok bir kere.. Her an patlayabilme ihtimaliyle yaşamak zor.. Toplu taşıma araçlarıma bindiğimde sırt çantalı birini gördüğümde korkuyorum acaba canlı bomba mı? Çocuklarının geleceği bu ülkede tehlikeye girer onu bil de.? Biz de çocuk yetiştiriyoruz ama kokruyorum kendi adıma.. Etrafta Türkiyeliden çok suriyeli.. Benzinin, doğalgazın en pahalısı burda.. Onun bunun elektrik faturasını ödetirler..yani düzen bozuk.. Türkiye eski Türkiye değil.. Yeni Türkiye..

Onlar daha çok destek bekliyodur avrupanın şartları daha iyi ya avrupada yaşayan herkesi zengin sanıyor herkes:)

Tazminatını alması lazım sonuçta çıkarılmış neden korkuyo ki hakkı sonucta

Bilmem ki adam umursamaz gamsız. Amann diyor. İnanın karşısında deliriyorum. Çok zor yemin ederim benim hayatımı mahvetti kendisi aldı beni gurbete soktu. Ben hiçbir zaman istemedim Avrupayı Türkiye aşığı biriyim. Evlendik ailesinin baskıları, desteklememesi ,kendilerini soyutlamaları, beni bir hiç gibi görmeleri, değer vermemeleri, ve eşimin zamansız ordada işinin kendisini çıkarması yüzünden yurt dışına attı kendini ve beni. Çok direttim ama nafile sözüm geçmedi. Şimdide böyle aralarda kalan ben oldum inanılmaz üzülüyorum....

Konu sahibi eşinizin pasif olduğunu söylemişsiniz. Burada o pasif eşinizi harcarlar maalesef. Hakkını arayabileceği halde arayamayan adam hakkını arayamayacağı yerde ohoo.... Bence geleceksiniz bile geri dönme ihtimalinizi düşünüp ona göre hareket edin.

Eskiden çok mu güzeldi herşey ben anlamıyorum bence şu an daha iyi hatta daha iyiye gittiği için terör olayları arttı yoluna engeller koyuyorlar gelismemesi için ama bir olmamız lazım ki kimse zarar vermesin bize

Eskiden de vardı tabi.Ama dönüp orana bakmak lazım.O kadar azdı ki böyle şeyler.Çünkü hem toplumun tepkisinden

hem de alacağı cezalardan korkarlardı.Öyle hakimin karşısına geçip 13-14 yaşındaki çocuğa tecavüz eden kendi

istedi diyemezdi.Hapisten çıkınca yaşadığı yere dönemezdi.Cahilin bile bir görgüsü, adabı vardı.İnsanlar birbirlerine

saygı duyardı.Bir kadınsa hele ters düştüğü bir erkeğin haklı bile olsa hakaret etmezdi.O dönemin şartları içinde

herkes daha insani şartlarda yaşıyordu.Sokakta bu kadar çok dilenen yoktu.Babannem ben küçükken yaşlılık

aylığı alırdı.Bir başka yaşlının o gün aylığı çalınmış.Büyük hadise oldu.Bankadakiler falan ilk defa ratladık, ne

günlere kaldık diye söyleniyordu.Hırsız bile insaflıydı emekli aylığı alanı çarpmazdı.Şimdi can derdine düşmüş

hastanede yatan hasta. hasta yakınını soyuyorlar.

Evet hep vardı.Ama bu kadar zalim, bu kadar ahlaksızca, bu kadar acımasız değildi.

Zalim cesaretlendi.Suç sıradanlaştı.Ceza yok denecek kadar az.

Evet hep vardı.Ama hiç bu kadar rezilcesine değildi.

Gelecek kaygısı duymadan yaşamak güzel
İnanın yarını ülkenin çok muğlak dönmeyin derim bende ben çocuklarım için gelecek kaygısı duyuyorum

Ailesinden uzaksın canım ışte boşver egitim sistemi iyiyse kalın sende gir bi ise

Millet suriyelilere laf ediyor
Şu başlıkta ülkeyi kotuleyenlere bakıyorum da
Hepsi küçük Suriyeli adayı
Keşke gidebilseniz Avrupa ya da orada Suriyeli gibi yasasaniz ne güzel olurdu

Verilen sözler tutulmadı diye olmasın sakın..! Her neyse ya bne şimdi burda trol avına çıkmış gibi olmayayım ban yemek istemem böyle bir şey için.. Allah selamet versin..

Kimse bu kadar başıboş bırakıldığı için bu kadar arsız değildi. Canlı bombaların eylem yapmadan tutuklanamadığı bir ülke oldu burası. 301 madem işçisinin katillerinin sıyrıldığı... Zalim hep zalimdi şimdi cesaret buldu.

Neden küçük suriyeli adayı olduğumuzu söylediniz.? Yoksa ülkenin durumu o kadar mı vahim.!

Gelmeyin, burada kimse sizi kucak açıp beklemiyor çocuklarınızı yakmayın en az lise okutun orada sonra siz dönseniz bile onlara üni parası yollayabilirsiniz, sıkın dişinizi, eşim 4300 maaş alıyor geçinemiyoruz, bebek istiyorum ikimizn de ilaç paralarından mutfağa birşey alacak paramız yok, kiralar çok hem de Avrupa göçmenleri geri göndermek için mobing yapıyor biraz

bence tam tersi oradan atıp tutması kolay,

şu yurt dışında yaşayanların türkiye gelişiyor herşey iyiye gidiyor demesine ayrı bir anlam veremiyorum ne gelişiyor elbette 20-30 yıl öncesiyle bir tutamazsın tabiki gelişecek de gelişmek nedir o kısım önemli.bazı konularda tam tersi oluyor ama tabi sizler bunu yurt dışında olduğunuz için göremiyorsunuz ancak bize vatanının kötüleylenler diye yafta yapıştırıyorsunuz!

gelin yaşayın burada sonra konuşun bir de oradan atıp tutması kolay demiş kendi yaptığı gibi

Neden küçük suriyeli adayı olduğumuzu söylediniz.? Yoksa ülkenin durumu o kadar mı vahim.!
Yok canım bana vahim değil
Ben yandaş olduğum için bir elim yağda öbürü balda
Makarna kömür yardımları gırla gidiyor
Surda çizilen tabloda Suriye'den beter gözüküyoruz.
O yüzden diyorum küçük suriyeliler

Şahsen bu ülkenin bu durumuna bu kadar kahrolmuşken siz pembe gözlüklerinizle hepimizden çok suriyelisiniz. Merak da etmeyin savaşta kaçıp gidecek olsak gerçekleri söylemeyiz sinsi sinsi her şeye he der gemi batınca ilk terk eden oluruz, ama değiliz. Kişi kendinden bilir işi demişler sizin gibiler için.

Bakın bu örneğiniz en az 20 sene önceki hikaye.Bu bahsettiğiniz çocuklar şu an kaç yaşındalar.

Beğenilmeyen eskide yaşanmış hikayeler bunlar.Bugün çok zor.
buyuk kuzenleirm 40 yasindalar,birisi 32 birisidde 27 olmasi lazim
Tr hakkindaçok fikrim yok sadece ornek evrdigimi soyledim
ama sanmayinki gurvbetde hersey gulluk gulstanlik

gecen gun arkadaslar konusyordu iki kardes yuksek muhendis mis ama is bulamyinca asgari ucretle fabrikada çalisiyoalarmis sebebide çok belli rasistlik, i$sizlik de var tabide , az alinan çalisanlar arsinda da bide rasistlik yapinca boyle oluyor demmekki, gençlerin psikolojisi bozulmus o kdr sene okuyup bu sonuca ulasmakla
ha bana don deseniz kolay kolay donemem, evim yok, esimin yasi az deil, egitimi yok Tr den
aptallik olur, sartlari uyan doner o ayri konu..

simdide buradan liseyi iyi puanla bitirip Tr de uni ya gitme isi var onuda yapan çok
hatta tR DEKILER pek memnun deildi buradan sinavsiz gelip giriyolar diye :)
okuyana her zaman bir açik kapi vardir diye dusunuyorum
tabi tutulan bir meslek olucak birazda sans lazimdir belkide :)

Avrupa nasıl peki sağlık konusunda çok bilgim yok

Çok bilgi sahibi değilim.Zaten Avrupayla ilgili bir yorum yapmadım.Ama 1 ay randevu sırası olmadığını tahmin

edebiliyorum.Almanya'da yaşayan bir tanıdığım sırf özürlü çocuğunun bakımı için asla dönmeyi düşünmüyor.

Burada özürlü bireye sahip aile sürünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…