- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Holter sırası beklerken kalp krizi geçirenlerin ülkesi burası ne desek boş...Sanırım o da yok.Geçen bir ahbabım ağrısı olduğunu, hasteheneden 1 ay sonraya anca randevu bulabildiğini,özele
gitme imkanı olmadığını ama bu ağrıyla naasıl bekleyeceğini bilmediğini anlattı.
Şimdi atlarlar acile gitsin diye.Gitmiş ağrıları eklem ağrısı.Ağrı kesici yazıp randevu alın dr a görünün demişler
Onlar daha çok destek bekliyodur avrupanın şartları daha iyi ya avrupada yaşayan herkesi zengin sanıyor herkes:)Hayır yasal çalışıyordu. Part-time olarak. Ben bin defa dedim mahkemeye başvur diye adamda öyle bir GURUR varki neymiş efendim onları görmek istemiyormuş! Verecekleri para onların olsun! İnanın bunaldım sesim kısıldı ne hale geldim bu adamın sakinliği karşısında ve ailesi asla oralı bile olmadı 1.5 aydır işssiz atılmış kendisi Türkiyede yaşayan ailesinin umurunda bile değil oğulları. Manevi hiçbir destek görmedik
Tazminatını alması lazım sonuçta çıkarılmış neden korkuyo ki hakkı sonucta
Eskiden çok mu güzeldi herşey ben anlamıyorum bence şu an daha iyi hatta daha iyiye gittiği için terör olayları arttı yoluna engeller koyuyorlar gelismemesi için ama bir olmamız lazım ki kimse zarar vermesin bizeBurda can güvenliğiniz yok bir kere.. Her an patlayabilme ihtimaliyle yaşamak zor.. Toplu taşıma araçlarıma bindiğimde sırt çantalı birini gördüğümde korkuyorum acaba canlı bomba mı? Çocuklarının geleceği bu ülkede tehlikeye girer onu bil de.? Biz de çocuk yetiştiriyoruz ama kokruyorum kendi adıma.. Etrafta Türkiyeliden çok suriyeli.. Benzinin, doğalgazın en pahalısı burda.. Onun bunun elektrik faturasını ödetirler..yani düzen bozuk.. Türkiye eski Türkiye değil.. Yeni Türkiye..
Onlarda ayni aslinda sokak kabadayilari, tecavuzculer,seri katiller,teror,torpil,egitimsizlik hep vardi hatta cok daha fazlaydi. Yanlis mi dusunuyorum gecmisimiz hakkinda, cok parlakti herkes refah icindeydi de ben mi okudum izledim.
Edit: bunlati simdi cok iyiyiz eskiden kotuyduk diye yada konu sahibi ulkemize donsun yazmadim. Evet simdide cok parlak degiliz ama eskiden de degildik anlaminda soyluyorum.
Ailesinden uzaksın canım ışte boşver egitim sistemi iyiyse kalın sende gir bi iseBilmem ki adam umursamaz gamsız. Amann diyor. İnanın karşısında deliriyorum. Çok zor yemin ederim benim hayatımı mahvetti kendisi aldı beni gurbete soktu. Ben hiçbir zaman istemedim Avrupayı Türkiye aşığı biriyim. Evlendik ailesinin baskıları, desteklememesi ,kendilerini soyutlamaları, beni bir hiç gibi görmeleri, değer vermemeleri, ve eşimin zamansız ordada işinin kendisini çıkarması yüzünden yurt dışına attı kendini ve beni. Çok direttim ama nafile sözüm geçmedi. Şimdide böyle aralarda kalan ben oldum inanılmaz üzülüyorum....
Verilen sözler tutulmadı diye olmasın sakın..! Her neyse ya bne şimdi burda trol avına çıkmış gibi olmayayım ban yemek istemem böyle bir şey için.. Allah selamet versin..Eskiden çok mu güzeldi herşey ben anlamıyorum bence şu an daha iyi hatta daha iyiye gittiği için terör olayları arttı yoluna engeller koyuyorlar gelismemesi için ama bir olmamız lazım ki kimse zarar vermesin bize
Kimse bu kadar başıboş bırakıldığı için bu kadar arsız değildi. Canlı bombaların eylem yapmadan tutuklanamadığı bir ülke oldu burası. 301 madem işçisinin katillerinin sıyrıldığı... Zalim hep zalimdi şimdi cesaret buldu.Eskiden de vardı tabi.Ama dönüp orana bakmak lazım.O kadar azdı ki böyle şeyler.Çünkü hem toplumun tepkisinden
hem de alacağı cezalardan korkarlardı.Öyle hakimin karşısına geçip 13-14 yaşındaki çocuğa tecavüz eden kendi
istedi diyemezdi.Hapisten çıkınca yaşadığı yere dönemezdi.Cahilin bile bir görgüsü, adabı vardı.İnsanlar birbirlerine
saygı duyardı.Bir kadınsa hele ters düştüğü bir erkeğin haklı bile olsa hakaret etmezdi.O dönemin şartları içinde
herkes daha insani şartlarda yaşıyordu.Sokakta bu kadar çok dilenen yoktu.Babannem ben küçükken yaşlılık
aylığı alırdı.Bir başka yaşlının o gün aylığı çalınmış.Büyük hadise oldu.Bankadakiler falan ilk defa ratladık, ne
günlere kaldık diye söyleniyordu.Hırsız bile insaflıydı emekli aylığı alanı çarpmazdı.Şimdi can derdine düşmüş
hastanede yatan hasta. hasta yakınını soyuyorlar.
Evet hep vardı.Ama bu kadar zalim, bu kadar ahlaksızca, bu kadar acımasız değildi.
Zalim cesaretlendi.Suç sıradanlaştı.Ceza yok denecek kadar az.
Evet hep vardı.Ama hiç bu kadar rezilcesine değildi.
Neden küçük suriyeli adayı olduğumuzu söylediniz.? Yoksa ülkenin durumu o kadar mı vahim.!Millet suriyelilere laf ediyor
Şu başlıkta ülkeyi kotuleyenlere bakıyorum da
Hepsi küçük Suriyeli adayı
Keşke gidebilseniz Avrupa ya da orada Suriyeli gibi yasasaniz ne güzel olurdu
Ya kendi memleketinizi ne de kolay kotuluyorsunuz.. Turkiye artik iyice gelisiyor her yonden.. bende yurtdisindayim suan ama kesin donus yapicam .. gurbette olmayan gurbettekinin halinden anlamaz.. aile destegi ve her yonden olumlu psikoloji icin kesinlikle insanin memleketi gibisi yok.. Allah yar ve yardimcidr.. ac birakmaz acikta birakmaz ve buda birazda kendi elimizde tabi.. Turkiyem gibisi yok . En rahat ulkede bile mutsuz huzursuz oluyorsun.. suan Turkiyeyi kotuleyenlere soyluyorum bi yurtdisina gidinde 1 ay kalin bakalim .. mumla ararsiniz suanki rahatliginizi.. oradan atip tutmasi kolay
Yok canım bana vahim değilNeden küçük suriyeli adayı olduğumuzu söylediniz.? Yoksa ülkenin durumu o kadar mı vahim.!
Şahsen bu ülkenin bu durumuna bu kadar kahrolmuşken siz pembe gözlüklerinizle hepimizden çok suriyelisiniz. Merak da etmeyin savaşta kaçıp gidecek olsak gerçekleri söylemeyiz sinsi sinsi her şeye he der gemi batınca ilk terk eden oluruz, ama değiliz. Kişi kendinden bilir işi demişler sizin gibiler için.Millet suriyelilere laf ediyor
Şu başlıkta ülkeyi kotuleyenlere bakıyorum da
Hepsi küçük Suriyeli adayı
Keşke gidebilseniz Avrupa ya da orada Suriyeli gibi yasasaniz ne güzel olurdu
buyuk kuzenleirm 40 yasindalar,birisi 32 birisidde 27 olmasi lazimBakın bu örneğiniz en az 20 sene önceki hikaye.Bu bahsettiğiniz çocuklar şu an kaç yaşındalar.
Beğenilmeyen eskide yaşanmış hikayeler bunlar.Bugün çok zor.
Avrupa nasıl peki sağlık konusunda çok bilgim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?