Hamilelik ile değişen eş :/

Sizin gibi kendine yeten kadınların sevgi dilenmesi hiç adil değil. Siz güçlüsünüz. İlgi dilenmeyin lütfen.

hayır benim bahsettiğim şey gelecek kaygısı. ona iyi bir gelecek sağlayabilecek miyiz ? ya işimden olursam ? ya ona yetemezsek ? bunların maddi boyutunu erkekler bizden çok daha fazla düşünüp kendilerini bitiriyorlar ben eşinizin tam da tanıdığınız biri gibi olduğunu düşünüyorum ama bebeğiniz en azından 5-6 aylık olana kadar bu durum sürecek. evet beklentilere kapılıp üzülmeyin ama bu gerçekten geçici bir süreç. bu arada lütfen bebeğiniz doğduğunda yeterli besleniyor mu diye dikkat edin her gün tartıya koyun ilk günler insan anlamıyor emse de bazen yeterli olmuyormuş ben çok kötü şekilde öğrendim bunu, sarılığa ve beslenmesine çok dikkat etmek gerekli ilk günler insan hiçbir şey anlamıyor.

Yani aynen öyle oluyor. Tek kaldığımda bir an da gözyaşlarım süzülüyor. Öyle oturup birilerine de anlatamıyorum. Annem gündüzleri geliyor tek kalmayayım diye farkında bende birseyler var. Gözü hep ben de ama ne diyeyim bilmiyorum ki. Ben de buraya yazayım dedim. Belki içim rahatlar diye :/

Çok doğru tespit yaa valla bı aydınlandım hatta o derece. Çok haklısınız

Duzelmezse boşarım. Çocuğunun manevi sorumluluğunu alsın onu üzmesin yeter. Benim başka bir beklentim yok.
Daha kendisinin sorumluluğunu alamıyor bir de bebek mi amenet edeceksiniz ona ? Zaten yanlış bir baba seçmişsiniz, barı çocuğun hayatından çıkarın o adamı

Yani ben de bazen eskiyi düşünüyorum. Ki biz öncesinde yakın arkadaştık. Direkt duygusal bir ilişkimiz olmadı. Yani bana kendini farklı tanıtma gibi bir ihtiyaç duymadı ki desem ki gözümü boyadı. Ona ilk sarıldığımda kalbinin nasıl çarptığını hatırlıyorum. Ne bileyim laf arasında birseyi seviyorum desem bulup aldığını. Uyumadan ettiğimiz sohbetli düşünüyorum . Şimdi gece yatmadan birsey aklıma geliyor öyle bi bakıyor ki bana sanki bitse de uyusam der gibi. Demek ki bitti onda bazı şeyler. Kabullenmem sadece zaman aldı diyebilirim. Uyarınız için teşekkür ederim. Ben de pimpirikliyim bu konularda zaten . İnşallah bi sorun olmadan sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma.

Belki öyle olacak. Ki ben tam tersi duruma olumsuza kendimi hazırladım kabullendim. Ama ben bu ayları nasıl unutacağım hiç geçmeyecek bu his ben de hep kalbimin bir köşesinde kalacak. O sebeple eskisi gibi olamam artık onunla.

Ben cevaplarınızıda okudum ve kocan hanzo yanlış adam vs yorumlarına kızdım açıkcası. Hamilelikten dolayı fazla hassassınız. Eşinizde sizin gibi hormonel bi dönemden geçiyor :) çok haksızlık gibi geliyor kulağa ama malesef öyle. Merhametli, baba olmak isteyen ve evlilik süresince size iyi bir eş olmuş adam bi anda böylece dönmez. Sizde akıllı bi kadınsınız belli ki önceden öküz olsa anlayacak kapasitedesiniz ve değildi diyosunuz. Bebek kayıpları yaşamışsınız bunu bir anne adayı ile baba adayının içselleştirmesi farklı.
Mesela ben çok riskli döneme girdim o dönem eşim bebekten bi anda bağımsızlaştı ve tek bana döndü o kadar stresliydi ki sezeryanda bebeği yanına götürdüklerinde kızımıza bakıp beni soruyor (video çekmişler ilk karşılaşma diye) kontrollerine giderken eşlik etmeden ameliyathane kapısından ayrılmıyor. O an donuk ifadesine sonradan oda şaşırdı stresten ölüyodum dedi. Nasıl baba derseniz şahane bi adam, bi emzirmedi öyle diyim. Yani bu babalık işleri analığa benzemiyor.
Kötü hissettiğinizde ambulansı aramaktan çekinmeyin tansiyon aleti aramayın orda burda 112ciden dip not

Belki bebegını görünce kalbî yumuşayacak eski haline dönecek gönlünüzü alacak birbirinize anlayışlı olmalısınız

Sanırım şuan hamile olduğum için konu beni çok etkiledi lütfenn üzülmeyin. Bebeğiniz de hissediyor herşeyi oluruna bırakın bu dönemde iyi ya da kötü yapılan hiç birşey unutulmuyor. Doğumdan sonra ki hareketlerine bakar ona göre karar verirsiniz şuan kendinizi strese sokmanın bir yararı yok size.

İnanın değildi böyle biri. Onu aklamak için söylemiyorum şuan gözümde de gönlümde de kapkara zaten. Bir kere suyumun gelmesinden suphelendi doktor bir test istedi aradım. Hastaneye geldi donuk bir ifadeyle sadece duruyor ama şok oldum. Ama sonra okulda ki çalışanla karşılaştık hocam sizin eşinize ne olmuştu o gün cadde de koşuyordu eczaneye eli ayağı dolanmisti dedi. Allahim diyorum bana niye böyle davranıyor o zaman ? Yani komşu çocuğunu emanet etse o bakar pastalar alır gelir oyuncaklar çıkarır ne oldu da bu adam kendi çocuğuna bu kadar duyarsız oldu ? Belki dediğiniz gibi olacak ama bu saatten sonra ben nasıl düzelirim Onu hiç kestiremiyorum:/ notunuzu dikkate alacağım

Evet sürekli bebegimden özür diliyorum çok vicdan azabı çekiyorum onu da üzdüğüm için. Ama paradoksa girdim resmen. Umarım kısa sürede atlatırım bu depresyonu

Evet sürekli bebegimden özür diliyorum çok vicdan azabı çekiyorum onu da üzdüğüm için. Ama paradoksa girdim resmen. Umarım kısa sürede atlatırım bu depresyonu

Umarım herşey istediğiniz gibi ilerler ve eşiniz bir an önce kendine gelir

e canım daha ne olsun ki ? tam da dediğim gibi eşin sorumluluktan ve korkudan bu halde. içini karartma bak hamilesin diye söylemiyorum hamileliğimde bana bi altıncı his geldi :) bazı insanlarla ilgili cidden çok içimden gelerek emin konuşuyorum. eşin baştan tanıdığın gibi biri senin yaşadığın değişimleri, korkuları o da yaşıyor emin ol. bebeğini kucağına alıp hüngür hüngür ağladığında ben neler düşünmüşüm diyeceksin

Ya arkadaşım bak her hamilelik kendine has bi dönem mesela ben yazını baştan okudum. Eşim eline bebek kıyafeti eşya vs alıp geldi mi? Hayır ve açıkcası bunu sorun etmedim hep beraber çıktık alışverise. Mesela karnımı severdi tamam ama kızım canım der miydi hatırlamıyorum bile. Biz sağlıkçıyız ama hamileyken ikimizde saf salak gibi bi şeydik mesela ben senin mesele yaptığın şeyleri hatırlamıyorum bile nasıldı diye ev taşıdık derken adam geldi karnımı doyurdu gitti karnımı doyurdu tatsız tuzsuz bi gebeydim yani ay karın sevelim ponçiklik yoktı gudubet gibiydik tüm samimiyetimle söylüyorum zaten zor geçti hep
Gel gelelim doğum yaptım herşeyi ikimiz yaptık yıkadık pakladık yedirdik gazı mazı her şeyi yardımcımız yoktu. Eşim öyle bir baba oldu ki içinden çıktı adamın iç güdüsel ve kızımızla ilgilendikce öyle arttı ki. Başka bi boyuta evrildi. Artık anne baba versiyonumuzla tanıştık. Bu öyle basit bi dönem değil. Boşuna kendinizi üzmeyin

Neden sessiz kaldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…