Hangi kedi maması

Çok değil bence.Verebilirsiniz. Günlük ihtiyacının dışında fazla vermemenizde yarar var. Kısırlaştırdıysanız ilerde kilo alıcak zaten

şu an maddi durumum stabil olmadığı için bonacibo aldım.
daha sonra orijen almayı düşünüyorum.
proplan falan araştırdım yurtdışında whiskas gibi bişey.

Bende ucuz ama iyi bir mama arıyordum. veterinerime yakındım bir gün. iyi demek pahalımı demek die. golosi diye bi mama var dedi. italyan markasıymış. hillsi getiren firma getiriyormuş. ondan alıyorum ben şimdi. 1,5 kilosunu 27 tlye aldım en son. tadınıda beğendi benimki.

Brekkies maması var bir de alternatif olarak..
Advance (royal canin,hills,proplan ayarında profesyonel sınıf mama) mamasının bir alt sınıfı..
İkisi de İspanyol maması.. Aroması yüksek ve gayet kalitelidir brekkies de..
1.5 kg 25 TL.

teşekkürler önerin için :)

ben sadece Golosi mamasının ne kadar etkili oldugunu gostermek ıstedım sonuc olarak nasıl bir anne baska annelerin bebeklerini iyi beslemelerini istiyorsa bir kedi severde diger kedilerin iyi beslenmesini isteyebilir ve memnun kaldigi mamalari paylasabilir cunku Golosi ile 2 haftada kedim ideal kilosuna kavustu suan 3. haftadayiz ve cok memnunuz

Benim tüm veterinerlerin ortak tavsiyesi olarak aldığım tek marka Pro Plan mama.. Hem çok sağlıklı, hem tüy kalitesini arttırıp dökülmesini yok etti, hemde kokulu dışkılama sorunumuza çare oldu.. Royal Caninini de çok öneriyor veterinerler ama benim kızım Royal Canin mamayı yemedi.. Pro Plan'ı iştahla yiyor. Veterinerden alışveriş ettiğim için site tavsiyesi veremem ama bütçene fazla gelirse veterinerlerde vakumlu paketlerde kilolukları satılıyor daha uyguna geliyor bunu önerebilirim. Pro Plan ve eğer yiyorsa Royal Canin mamadan şaşmamanı tavsiye ediyorum..

Merhaba arkadaşlar . Çok acil bir konuda ciddi anlamda bilgisi olan kişilerin yardımına ihtiyacım var. Yaz aylarında anneannemlerin evinin oralarda iki yavru kedi ve annelerini buldum. Ne yazık ki bir gün annelerinin ölüsüyle karşılaştım. Acıyıp iki yavruyu bir süre besledim. Ardından okulum başladı ve anneannemlerin evinden ayrılmak durumunda kaldım. 1 saatlik mesafede oturuyoruz anneannemlerle . Ardından yengem kediciklere bakmaya basladı bende düzenli olarak mama gönderimi yaptım. Kediler 2-3 aydan fazla yoktur diye tahmin ediyorum. Küçükler. Bugun kedileri ziyarete geldim. Bir süredir whiskas junior mamalardan kullanıyoruz. Bu sabah bile o mamadan verdik. Ta ki bugun bu siteden okuduğum whiskas ile ilgili olumsuz yorumlardan sonra çok endişelendim. İlk sorum kullandığım süre zarfında kediciklere ne kadar zararı olmuştır? Ne gibi önlem almam gerekli? Hemen mama değiştirmem gerekiyor. Acil ciddi anlamda iyi kedi maması önermenizi rica ediyorum. Hangi kedi mamasını öneriyorsunuz? Bu arada kediler dışarıda yaşıyor. Anneannemin çok büyük bahçesi var burada yaşıyorlar. Bir nevi sokak kedisi gibi. Ama bakımları gayet iyi. Bir kaç hafta sonrada aşılarını yaptırmaya götürücem. Mama konusunda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Merhaba arkadaşlar . Çok acil bir konuda ciddi anlamda bilgisi olan kişilerin yardımına ihtiyacım var. Yaz aylarında anneannemlerin evinin oralarda iki yavru kedi ve annelerini buldum. Ne yazık ki bir gün annelerinin ölüsüyle karşılaştım. Acıyıp iki yavruyu bir süre besledim. Ardından okulum başladı ve anneannemlerin evinden ayrılmak durumunda kaldım. 1 saatlik mesafede oturuyoruz anneannemlerle . Ardından yengem kediciklere bakmaya basladı bende düzenli olarak mama gönderimi yaptım. Kediler 2-3 aydan fazla yoktur diye tahmin ediyorum. Küçükler. Bugun kedileri ziyarete geldim. Bir süredir whiskas junior mamalardan kullanıyoruz. Bu sabah bile o mamadan verdik. Ta ki bugun bu siteden okuduğum whiskas ile ilgili olumsuz yorumlardan sonra çok endişelendim. İlk sorum kullandığım süre zarfında kediciklere ne kadar zararıolmuştır? Ne gibi önlem almam gerekli? Hemen mama değiştirmem gerekiyor. Acil ciddi anlamda iyi kedi maması önermenizi rica ediyorum. Hangi kedi mamasını öneriyorsunuz? Bu arada kediler dışarıda yaşıyor. Anneannemin çok büyük bahçesi var burada yaşıyorlar. Bir nevi sokak kedisi gibi. Ama bakımları gayet iyi. Bir kaç hafta sonrada aşılarını yaptırmaya götürücem. Mama konusunda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Maddi durumunuza bağlı olarak;
Sanabelle, Acana, N&D, bir de bir arkadaş Golosi demiş (şöyle bir baktım bazı türlerinin içindeki et oranı daha iyi, et oranı yüksek olanlardan olabilir) alabilirsiniz.
Whiskas'ı zaten bırakmışsınız, endişelenmeyin yıllarca yemediler sonuçta. Bir de Profine ve Brit markaları vardı. Onlar da olabilir.
Royal Canin, Pro Plan ve Hill's tavsiye etmem asla. (Neredeyse 10 yaşında köpeğim var, ayrıca arkadaşlarımın 4 kedisinden de mama konusunda sorumlu olan benim, tecrübelerim bunlar) :)

bahsettiğiniz mamaları veterinerlerden mi bulabilirim? Ve bu mamaların yavru kediler için özel olanı var mı ? Diğer bir endişem ise whiskas mamayı kullandıktan sonra baska mama kullanamıyorlar diye yazı okumuştum böyle bir durumla karşı karşıya kalır mıyım? Çünkü ciddi anlamda cok seviyorlar

Elbette veterinerlerde olur. Hepsi aynı anda olmayabilir tabi. Bir de genelde (bazıları), anlaşmalı oldukları firmanın mamalarına yönlendirirler. İnternet sitelerinden alırsanız hem daha ucuza almış olursunuz, hem mama içeriğini okuyabilirsiniz. Ben size bir kaç tane site ismi yazabilirim isterseniz.
Whiskas'tan sonra evet reddetme durumları olabiliyor, ama inat edeceksiniz. Kaç gün aç kalabilirler ki? 1 gün yemez, 2 gün yemez, sonuçta illa yiyecek. Yesin de ne yerse yesin olmaz.
Benim size yazdığım mamaları bir araştırın isterseniz, içinize sineni ve ekonominize uyanını alırsınız.

Sizce yazmış olduğunuz markalardan en iyisi hangisi? Bildiğiniz güvenilir intarnet sitesi varsa öğrenebilir miyim?

Öncelikle mamalar ile ben de uzun süren araştırmalar sonuncunda karar verdim ve sizinle paylaşmak isterim.

Biz ilk önce Royal Canin ile başlamıştık ama nasıl desem kakaları kokuyor ve ağızlarında koku oluyordu yani tam olarak mamadan verim alamamıştık. Daha sonra türlü denemelerden sonra Acana ve Orijen denedik. Gerçekten gözle görülür değişim oluyor. Kedi aknesi olan kedimiz yaklaşık üç hafta sonra iyileşti, durum olumlu yönde oldu. Fakat bu mamalar fiyat olarak ekonomik olduğu söylenemez ama emin olun ucuz mama kullandıktan uzun yıllar sonra tedavi vb. masrafları daha çok oluyor. Size önerim alacağınız mamanın içeriğine bakın. Et, tavuk vb. unu olmasın hatta mümkünse tahıllı olmasın. Çünkü dostlarımız etoburlar ve et protein içeriğinin yüksek olması lazım.
Biz şuan Orijen 'in Six Fish adlı bir mamasını kullanıyoruz, içeriğinin %80 taze balık %20 si meyve-sebze.

Az tahıllı olabilir, kaliteli mama markasıysa. Özellikle yaşlı evciller için. Orijen, Acana ve N&D evet çok kaliteli mamalar, ama Orijen Acana ile aynı fabrika çıkışlı olmasına ve Acana'dan daha pahalı olmasına rağmen, her nedense bir çok evcili ishal yapıyor. Sanırım ağır geliyor. Ben bu sebeple Acana ve N&D'yi tercih ediyorum sadece.

Her mama her hayvanda aynı etkiyi göstermez.. Orijen kullanıyorrız hem kedimizde hem köpeğimizde hiç ishal sorunu yaşamadık. Örneğin biz de bir keresinde N&D 'yi kullandık ve malesef memnun kalmadık, sonuçta o da iyi bir mama olarak biliniyor ama her hayvana yaramıyor.

Evet evet, orası öyle a maması bir evcile çok iyi gider, başkasına yaramaz.
Sonuçta değişmeyen tek şey mamanın içeriğine bakarak kaliteli olup olmadığını anlayabilmemiz.
Ben Orijen ve ishal konusu çok yaygın olduğu için ve hem yine kaliteli olduğu hem de ishal problemi yaşatmadığı için Acana'yı daha çok benimsemiş haldeyim. Zaten her ikisi de aynı firmaya ait.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…