Hangi kedi maması

Genelde ucuz tercih ettiğiniz mamalar ilerde bütçenizi kedinizin sağlığıyla ilgili epey zorlayabilir. Beslenmede ucuz seçimlerden uzak durmanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
sayın kedi sever arkadaşlar!! Sizlere bir konuda bilgi vermek istedim. Daha önce bu konu üzerinden bonacibo marka mama kullandığımı ve kedimin gayet sağlıklı olduğunu yazmıştım. kedim şuan 3 yaşını bitirdi kısır erkek ve bebekliğinden beri bonacibo marka mama kullandık. Ancak kedimin idrar kesesinde kristal oluştu. az az idrar yapmaya ve kanlı yapmaya başladı. şuanda durumu iyi tedavisini oldu ama maalesef ucuz mamaların problem yaşattığı birkez daha teyit edildi. açıkcası proplan hills gibi mamalarada güvenmiyorum ama başka alternatif olmadığı için bunlardan kullanıcam.Sizlerinde bu konuda bilgisi olsun en azından pahalı mama alamıyorsanız bile kedinizin kumunu takip edin az yapmaya ve sık kumuna gitmeye başladığında hemen veterinere götürüp muayene ettirin.

Ben hiç ucuz mama dediğiniz mamalardan kullanmadım 2 haftalık geldi o gün bugündür proplan kullanıyorduk royalcanin e geçtik kısırlaşınca . Bazen kapalı kutu yerine açıktan yarım kglik mamadan alıyorum ama royalcanin den alıyorum ucuz almak yerine açıktan paranız kadar alabilirsiniz zorlandığınız dönem.

Lütfen o saydıklarınızı almayın, Acana alın N&D alın. Proplan da sağlık problemine sebep oluyor hatta Facebook'ta gruplar var bununla ilgili (yabancı gırlar). Maalesef benim köpeğim de sağlık problemi yaşadı o mama yüzünden.

Royal Canin aşırı yağlıdır, ayrıca misal köpek mamasının içinde tavuk yemi vardır (ben demiyorum kendileri içindekiler bölümüne yazmışlar). Diyeceğim o ki veterinerlerin bir kısmına ve pet shop sahiplerine asla güvenmeyin, kendi cüzdanlarına bakıyorlar. Biraz araştırın mamaları, zaten dediğim 2 mamaya geleceksiniz.

Son olarak Acana ile aynı fabrikadan çıkan bir başka mama var, Orijen, o birçok evcile ağır gelebiliyor, riske atmayın.

Çok geçmiş olsun, ne kadar üzüldünüz tahmin edebiliyorum.

teşekkürler iyi dilekleriniz için. Söylediğiniz gibi proplan hills royalcanin çokta iyi mamalar olmayıp ticari olarak piyasada tutulan ürünler. Sanırım acana almak en iyisi olucak

teşekkürler iyi dilekleriniz için. Söylediğiniz gibi proplan hills royalcanin çokta iyi mamalar olmayıp ticari olarak piyasada tutulan ürünler. Sanırım acana almak en iyisi olucak
N&D'yi de elemeyin, o da gayet güzel mama. Tahıllı ya da tahılsız olarak seçiminizi yaparsınız. Yaşlı ise kediniz az tahıllı da olabilir, biraz da kedinizin seçimine kalmış; yeme açısından. Bir de çok kilolu değil de 2 civarı kilolu olanlardan alın ki aromasını, tazeliğini kaybetmesin.

Acana çok uzun süredir duyduğum bir mama N&D ise piyasada yeni. N&D nın kalitesiyle iligili bilgi sahibi olmak içn biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca acana nın et oranın diğerlerine göre daha fazla olduğunu okudum. Bu yüzden acana almayı düşündüm. yalnız acanalarda sadece içerik olarak 3 çeşit var kısır kedi maması diye bir seçenek yok.sorun olurmu diye korktum. üretici firmaya bilgi almak için mesaj attım cevabı bekliyorum

3-4 sene oldu sanırım piyasaya gireli, zaman konusunda tam emin değilim. İçeriği bence gayet güzel. Bir de ben yabancı sitelere bakıyorum genelde, bizde çoğunlukla ticari yönde öne çıkıyor markalar.

Mesela Genesis diye bir marka var, içerik olarak Pro Plan'dan pek de farklı değil ve çok pahalı. Ama organik içerik kullanıyoruz diyorlar, ne kadar doğru bilemem; yine de ben güvenemedim.

Ülkeye girdiğinden beri ağırlıklı olarak N&D yediriyorum, 4 ay kadarsa Acana alıyorum. Bu sene tam tersini yaptım, 6 aydır Acana yiyor. Köpeğim yaşlı sınıfta olduğu için senede 3-4 kere komple sağlık kontrolünden geçiyor, kan, idrar, röntgen vs. Değerleri çok güzel çıkıyor Elbette sadece mama yedirmiyorum, vitamin veriyorum 1 kutu 5 ay gidiyor. Yumurta ve peynir de yiyor, göz haklarını saymıyorum.

Acana yada proteini yüksek taş yapıyo diyenler var. kararsız kaldım. şimdide N&D de karar kıldım

Taş mı yapıyormuş? Yeni bir yorum mu acaba o? Tekrar araştırayım. Gerçekten sıkıntı mı yoksa çamur at izi kalsın kampanyası mı anlarım umarım.

Acana yada proteini yüksek taş yapıyo diyenler var. kararsız kaldım. şimdide N&D de karar kıldım

Taş mı yapıyormuş? Yeni bir yorum mu acaba o? Tekrar araştırayım. Gerçekten sıkıntı mı yoksa çamur at izi kalsın kampanyası mı anlarım umarım.
8-9 sene kadar önce 2 arkadaşımın köpeği eşzamanlı Acana yüzünden kum döktü. İki köpeği ve sahiplerini bizzat tanıyorum. İki farklı köpekte de alerji ve egzama oluştu ama alerji ve egzama köpekten köpeğe değişebildiği için bunu markaya bağlamak haksızlık olur. Sadece mamanın içerdiği yüksek değerlerden ötürü iki köpeğin kum döktüğünü biliyorum.
Ama geçen süre içerisinde içerikler düzenlenmiş ve bu sorun düzeltilmiş diye duydum.

Acana nın çok kaliteli bir mama olduğuna inanıyorum ancak spesifik ürünleri olmadığı içi böyle durumlar yaşanıyor malesef. Bu yüzden acana yı ara ara kalitesinden yararlanmak için kullanmayı düşünüyorum.

Ben 4-5 senedir kuru mama vermiyorum :)

merhaba 20 25 gune scottish fold kedi sahiplenecegim. o zamana kadar sanirim 2 2.5 aylik olmus olcak. mama arastiriyorum ve bu konuya denk geldim. pro plan, hills, royal canin kullanmak istemiyorum. aslinda benim aklimda orijen vardi fakat bi kac sitede protein oraninin yukseliginden dolayi hareketsiz kedilerde sıkıntı olabileceğini okudum. scottish fold cinsinin de miskin bi kedi oldugu bilinir. yavru iken illa ki hareketli olacaktir fakat aliskanlik acisindan bir mama secmeliyim. bana kaliteli bir mama onerebilir misiniz :) ayrica kum olaylarina daha girmedim kum markasi da oneren olursa cok iyi olur.

Scottish fold kedim var 1 yaşında, en başından beri Acana kullanıyorum. Acana ve Orijen'den daha kaliteli mama bulamazsınız. İkisi aynı firmanın, Orijen'in içinde bağırsaklara yararlı bir bakteri var ayrıca, fiyatı o yüzden bir tık daha fazla..

Merhaba... Bende kedimizi sahiplendigimizden beri Orijen kullanıyorum. 7 aylık olacak,herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Zaten pet önermişti bu mamayı,veterinerimizde devam edin çok iyi bir mamadır demişti
Kum olarakta bu ay değişiklik yaptık bizde. Bu zamana kadar Ever Clean kullanıyordum,şimdi pisipisi marka kum kullanıyorum memnunum :)
Buda bizim paşamız

Merhaba, doğru diyorsunuz Orijen gayet güzel mama, ancak okuduklarınızda da doğruluk payı var. İçindeki protein miktarı fazla ve eğer kediniz hareketli değilse uzun vadede sağlık problemi olabilir. Ancak hareketli bir pisi ise sıkıntı olmaz.

Ben köpeğime Acana ve N&D alıyorum. Mesela bu sene komple Acana yedi, elimdeki mama bitince N&D'ye geçeceğim ve 1 sene boyunca da bu sefer onu yiyecek.

Kaliteli mamaları bu şekilde dönemsel de kullanabilirsiniz. Hem sıkılmamış olur.

Ben de daha yeni bir paket pro plan aldım ama kullanmadım henüz.. İlk defa başka mama vereceğim değişiklik olsun diye, bakalım iştahında değişiklik olacak mi.. Sonra tekrar Acanaya döneceğim.

Mama hakkında tavsiye veremeyeceğim. Cunku ben proplan kullanıyorum. Onun dışında kedi kumu olarak pisipisi ince bentonit kullanıyorum tavsiye ederim.

Ben de daha yeni bir paket pro plan aldım ama kullanmadım henüz.. İlk defa başka mama vereceğim değişiklik olsun diye, bakalım iştahında değişiklik olacak mi.. Sonra tekrar Acanaya döneceğim.
Eşim en son mama almaya gitmişti. Pet mamanın yanında Proplan mamanın reklam broşürünü vermiş. Özellikle kısırlaştırılmış kedileri için yazıyordu. Açıkcası merak ettim bende,broşürdeki yazılar çok iyiydi ama yinede veterinerin önerisi ile değiştiririm sanırım. Belki kısırlaştırdıktan sonra Proplan daha iyi olur. Bilemedim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…