Hayal mi gerçekmi çözemedim

Merhaba, Angiedare bu konuya da bir göz atar mısın lütfen? Tecrübene dayanarak söyleyebileceğin bir şeyler vardır belki.
Merhaba.

Konu çok ilginç gerçekten. Bana REM davranış bozukluğu yada narkolepsiyi düşündürdü. Naçizane elbette..

REM evresi rüya evresidir ve uyku bilimcileri için aslında hala bir paradokstur.Bu evreyle ilgili bozukluklarda hasta rüya bitmeden bedensel olarak uyanır gibi görünür ama uyuyordur. Kalkıp yemek yiyebilir, gezip dolaşabilir uyurgezerlik gibi. Gibi diyorum çünkü bazen yataktan çıkmadan da davranış bozuklukları sergileyebilir.

Narkolepsi ise esasında gündüz istemsiz uyku ataklarıdır. Ciddi bir kas kaybı sonrası ortaya çıkar. Uyandıktan sonra halüsinasyonlar görülebilir.

Fakat konu sahibi kendinde olduğunu söylüyor. Ve de olaylar gece yaşanıyor. Ama bebekten dolayı uyur-uyanık durumları yaşanıyor olabilir. Yani kısa uyku atakları. Bunlar da narkolepsi etkisi yaratabilir. İkisi de değilse o zaman devreye psikoloji girer.

@Minikkuala geçmiş olsun. Lütfen en yakın zamanda bir dr a gidin. Benim naçizane önerim önce bir nöroloğa gitmeniz. REM davranış bozukluğu ve narkolepsiyi ekarte etmek adına.. gerekirse nörolog psikiyatriye yönlendirecektir.

Hanımlar teker teker okudum hepinizin yazdıkları hepinize hem fikrim hocalık bi durum olduğunu düşünmüyorum çünkü hissettiğim beni rahatsız eden hiç bişey yok çok şükür rüyalarım huzurlu ama birden uyanıp kucağımda görmek sanırım hem ani uyandığım hemde süreklı bebegimle olduğum için mutlaka destek almaya net bir şekilde karar verdim bebeğimin aşısı var onu götürdüğümde mutlaka bende önce bir nöroloji uzmaniyla gerekirse psikolog psikiyatriste de uğrayabilirim .

Mesela simdide bebegimi doyurmak için uyandım ama hiç bişey yok normal hersey ama zaman oluyor ki hersey çok farklı oluyor Allah sonumuzu Hayır etsin

En kısa sürede hayat sizin için normale döner inşallah

Güle güle büyütün bebeğinizi

40 cikinca logusalik bitmiyor.daha doğrusu
Lohusalik bitsede sendromu bitmiyor 3 le 6 ay sürebiliyor ki benimki 4 ay sürdü.yaşadıklarınin normal oldugunu kabul et geçer.korkacak birsey yok psikolojik destek al.

Uykusuzluktan beynin sana oyun oynuyor canım hepimiz yaşıyoruz bu tarz şeyler hic korkma

Bu uyku felci degil uyku felcini ben bi kaç kez yaşadım .uyku felcinde kipirdayamiyor hatta ses dahi çıkaramiyorsun beyin uykudan cikmadan beden uyaniyor konu sahibi kalkip cocukla ilgileniyormuş.
Yorgunlukla alakasi olabilir bi de yukarida bi arkadaş yazmis kirkiniz karismis diye bazen saçma falan demeden büyük sözü dinlemek lazim .dr a görünün mutlaka ama bol bol felak nas okuyun

Benzeri şeyleri ilk kızımda ben de yaşadım. gece emzirmeye kalktığımda beşiği boş görüp ... nerde ... nerde diye panikle evi turluyordum. Eşim durdurup kucağında derdi. eşiniz yapacak biriyse gece uyanmalarında doyurma işini siz yapın, uyutmayı o yapsın. 9 ayın yorgunluğu, acemilik, uykusuzluk... mümkün olduğunca üzerinizdeki yükü hafifletin. uyumak için her fırsatı değerlendirin. Geçecek inşallah. Allah yavrunuza sağlıklı uzun ömürler versin.

lohusalıkta bazı insanların başına gelebilecek bir durum hep abdestli olun yani alın abdest ve bol bol okuyun .

Iste bu yuzden lohusalar 40 gun evden cikmasin ve yanliz kalmasin deniliyor.sadece esiniz yetmez anneniz sizde kalsin.ve bir bilene muhakkak sorun.

İki lohusalığımda da bu tür şeyler yaşamıştım. Ama ben kendi bebeğimle ilgili şeyler yaşıyordum. Rüya mı gerçek mi ayırt edemiyordum. Ben dua okuya okuya atlattım o dönemleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…